Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 17:07   Mesaj No:169

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1530
Beğenildi:13811
Beğendi:9923
Takdirleri:33029
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

ABD Başkanı Trump, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Ankara'ya geldi. Trump'ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı. Zirve öncesi konuşan Trump, CAATSA yaptırımlarını kaldıracaklarını belirterek "Zamanı geldi, dostlarımıza yaptırım uygulamak istemiyoruz" dedi. Erdoğan ise F-35 programına ilişkin, "Bizim için yeni bir konu değil. 5 uçağın sözünü aldık. Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Ankara'ya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve beraberindeki heyeti taşıyan Air Force One uçağı, Etimesgut'ta yenilenen Ankara Havalimanı'na iniş yaptı.

ERDOĞAN: BİR ARADA OLMAK BİZE GÜÇ KATIYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ı Ankara'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dostumla Ankara'da bir arada olmak bizlere ayrı bir güç katmıştır. Kendilerine hoş geldiniz diyorum. Bu ziyaretin ne kadar önemli olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum."

TRUMP: ZİRVE TÜRKİYE'DE OLMASAYDI GELMEZDİM
ABD Başkanı Donald Trump ise Erdoğan ile dostluklarına vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı:

"Çok iyi dostuz, harika bir lidersiniz, saygı görüyorsunuz. NATO beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Zirve Türkiye'de olmasaydı gelmezdim. Dostum Erdoğan çağırdı, ben de geldim."

"ERDOĞAN'I ARADIM BRUNSON'U SERBEST BIRAKTI"
ABD Başkanı Trump, Erdoğan’la ilişkisini anlatırken ilk olarak Rahip Andrew Brunson krizini gündeme getirdi. Trump, iki liderin ilk tanıştıkları dönemden bu yana iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, Brunson olayını “travmatik” olarak nitelendirdi.

Trump, “Biliyorsunuz ilk tanıştığımızdan bu yana çok iyi bir ilişkimiz vardı. Bir Rahip Brunson olayı vardı. Travmatik bir olaydı. Uzun bir hapis cezası ile karşı karşıyaydı. Masum olduğunu düşünüyordum. Birçok kişi aradı, hiçbir ilerleme olmadı. Ben Cumhurbaşkanı’nı aradım ve derhal serbest bıraktı” dedi.

Trump’ın görüşme öncesi yaptığı açıklamada Brunson dosyasını hatırlatması, Türkiye’de yargı bağımsızlığı tartışmalarının yeniden gündeme geldiği bir dönemde dikkat çekti.

ERDOĞAN: KAAN VE MOTORLAR KONUSUNU YENİDEN ELE ALACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli muharip uçak KAAN ve motor tedarikine ilişkin konunun ABD Başkanı Donald Trump ile yeniden görüşüleceğini belirterek "KAAN ve motorları ile ilgili konuyu tekrar görüşeceğiz. Sayın Trump bununla ilgili bize verdiği müjdeyi tekrar edecektir, biz de teşekkür edeceğiz." şeklinde konuştu.

"F-35 KONUSUNDA SAYIN TRUMP'IN SÖZÜ VAR"
Türkiye'nin F-35 programına ilişkin beklentilerine de değinen Erdoğan, "F-35'le ilgili kendilerinden daha önce aldığımız sözü geleceğe yönelik olumlu şekilde test ettiğimizi biliyorum. Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır. F-35 bizim için yeni bir konu değil. Beş uçağın da sözünü aldık ve Sayın Trump'ın bize bu konuda ayrıca sözü var. Sayın Trump her zaman sözünün arkasındadır. Hayırlı bir karar çıkacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...