Tekil Mesaj gösterimi
Alt Dün, 23:45   Mesaj No:2

Kara Kartal

Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Kara Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Konular: 601
Beğenildi:4656
Beğendi:5665
Takdirleri:32561
Takdir Et:

İlk kez duydum böyle bir hadisi openaı'ye sordum

Genel Bakış: İslam kaynaklarında ve hadis literatüründe, kıyamet alametleri kapsamında Kâbe'nin ahir zamanda yıkılacağına dair çeşitli rivayetler bulunmaktadır. Özellikle Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim gibi güvenilir hadis kaynaklarında yer alan "Zü'l-Suveykatayn" (ince bacaklı/sıska bacaklı) olarak nitelendirilen Habeşli bir kişi tarafından Kâbe'nin taşlarının söküleceğine dair ifadeler, bu konudaki tartışmaların temelini oluşturur. İslam alimleri bu rivayetleri genellikle kıyametin küçük ve büyük alametleri çerçevesinde değerlendirerek, olayın vaktine ve mahiyetine dair farklı yorumlar geliştirmişlerdir.

Temel gerçekler:

Sahih-i Buhari ve Sahih-i Müslim'de, "Kâbe'yi Habeşli, sıska bacaklı birinin yıkacağını görür gibiyim" şeklinde rivayet edilen hadisler mevcuttur.
Rivayetlerde bahsi geçen kişinin "Zü'l-Suveykatayn" (iki ince bacak sahibi) lakabıyla anılması, onun fiziksel özelliklerine dair bir tasviri ifade eder.
İslam alimlerinin çoğunluğu, bu olayın kıyamete çok yakın bir zamanda, yeryüzünde artık Allah'ı anan kimse kalmadığında gerçekleşeceğini belirtmektedir.
Bazı yorumcular, bu olayın tarihsel süreçte yaşanmış saldırılarla değil, dünyanın sonuna doğru gerçekleşecek sembolik veya fiili bir yıkımla ilişkili olduğunu savunmaktadır.
Bu tür rivayetler, gaybi bir haber niteliği taşıdığı için İslam ilahiyatında kıyamet alametleri başlığı altında müstakil bir konu olarak incelenmektedir