09 Nisan 2009, 08:48
|
Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5587 Üyelik T.:
05 Aralık 2008 Arkadaşları:14 Cinsiyet: Memleket:İstanbul Yaş:35 Mesaj :
2.537 Konular:
2038 Beğenildi:116 Beğendi:0 Takdirleri:270 Takdir Et:
Konu Bu
Üyemize Aittir! | Namaz kılmayana kız verilmez ve kestiği yenilmez deniliyor Bu doğru mudur? Namaz kılmayana kız verilmez ve kestiği yenilmez deniliyor Bu doğru mudur?
Namaz kılmayan insanın inancına bakılır, kılmayış sebebine nazar edilir Namazı kılmayışı farz olduğuna inanmayışından mı, yoksa tembellik ve ihmalden midir? Şayet (Allah korusun) namazın farz olduğuna inanmadığı için namaz kılmıyorsa imanı gider, küfre düşmüş olur Ne kendisine kız verilir, ne de kestiği yenir?
Ancak,namazını imansızlıktan değil de, ihmal ve tembellikten kılmıyorsa o adam iman sahibi ama günahkâr bir Müslümandır Günahkâr Müslümana ise kız da verilebilir, kestiği de yenilir
Resûli Ekrem Efendimiz, kızını fâsık birine verene Allah'ın lânet edeceğini hadîsinde haber vermiş, kız ve oğlan ana-babalarını böylece ikazda bulunmuştur
Ahmed Şahin
|
| |