Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.SAĞLIK-BESLENME-SPOR.::. > Sağlıklı Yaşam > Sağlık

Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi:  08 Nisan 2025 (17:40), Konuya Son Cevap : 08 Nisan 2025 (18:21). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı5Kez Beğenildi
  • 1 Beğenilen Hâdimul İslam
  • 2 Beğenilen Hâdimul İslam
  • 2 Beğenilen Hâdimul İslam
Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 08 Nisan 2025, 17:40   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1358
Beğenildi:12980
Beğendi:9501
Takdirleri:30112
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kaç Bin Adım Atıyorduk

Kaç Bin Adım Atıyorduk

Amerikalı araştırmacılara göre, günlük adım sayısını 6 bin ila 8 bin arasında tutmamız lazım. Zira her gün en az 6-7 bin adım atan 60 yaş üzeri kişilerde ölüm riski yüzde 54 azalıyor.

Yaklaşık 50 bin kişiyi inceleyen 15 farklı araştırmadan elde edilen bulgulara dayanan bu yeni araştırmada, 60 yaş altındaki kişilerin erken ölüm riskini düşürmeleri için “her gün en az 8 bin adım” atmayı hedeflemeleri öneriliyor. Peki, daha fazlası bir işe yarıyor mu?

Bu son araştırmaya bakılırsa günlük adım sayısını daha fazla arttırmanın ve daha yüksek bir tempoda yürümenin ölüm riski açısından ek bir faydası yok.

Düzenli yürüme alışkanlığının bizi daha formda ve fit yaptığı, sağlığımızı olumlu yönde etkilediği, daha da önemlisi erken ölüm riskini ciddi ölçüde düşürdüğü artık kesinleşmiş bir bilgidir. Geçtiğimiz eylülde yapılan bir başka araştırmada da günde en az 7 bin adım yürümenin orta yaşlı insanlarda erken ölüm riskini yüzde 72 oranında azalttığı tespit edilmiştir. Bu son araştırmada da benzer bir sonuca ulaşılmıştır. Kısacası hedef en az 5-10 bin aralığında olmalıdır.

Osman Müftüoğlu, kendi önerisini de şöyle yazdı:

Kişisel tavsiyeme gelince, mümkün olduğu ölçüde her gün yürümeye gayret edin ve şu rakamları hedefleyin...

Paslanmamak için: Her gün 5 bin adım.

Yağlanmamak için: Her gün 7 bin 500 adım.

İyi yaşlanmak için: Her gün 10 bin adım.

YÜRÜYÜŞÜN 5 RAKAMSAL FAYDASI

Günde yaklaşık 10 bin adım yürümek daha az adım sayısıyla karşılaştırıldığında...

1. Bunama riskini yüzde 50,

2. Erken ölüm riskini yüzde 50-70,

3. Tip 2 diyabet riskini yüzde 44,

4. Obezite riskini yüzde 31 azaltmakta,

5. Kanser oluşumunda, uyku apnesinde, reflü sorununda ve major depresyonda ise şaşırtıcı faydalar sağlamaktadır.

Kısacası günümüzün en yaygın sağlık sorunları olan “kronik hastalıklar”ın önlenmesinde egzersiz alışkanlığı özellikle de “günlük düzenli yürüyüşler” ve tabii ki atacağınız adımların sayısı önemli bir belirleyicidir.

Günde en az 7000-7500 adım atmaya çalışın ve bu adımları sadece bir zaman dilimine sıkıştırmak yerine aralıklı olarak gün içine yayın.

Adım sayınızı yavaş yavaş 10 bin adıma yaklaştırın. 5 binin altına düşmesine izin vermeyin.

Osman Müftüoğlu
su damlası beğendi.

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Gazze Hicret mi İstiyor yoksa İsrail'e Yaptırım... İslami Haberler Hâdimul İslam 1 45 12 Nisan 2025 21:52
Yalancı Bahara mı Kandın? Satır Arası Birkaç Kelam Hâdimul İslam 4 78 11 Nisan 2025 17:40
İyi ki Üye Oldun Sükutu Ezber Sükutu-Ezber Kara Kartal 4 124 09 Nisan 2025 22:15
DilHun Gönülden Dökülen Nağmeler Hâdimul İslam 1 69 09 Nisan 2025 01:25
30/30/30 Lazım Olacak Beslenme Hâdimul İslam 0 30 08 Nisan 2025 18:04

Alt 08 Nisan 2025, 17:54   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Nabız ölçer, adım sayar akıllı kol saatleri günlük motivasyon için çok ideal. Ayakta çok kalmakla yürümeyi eş değer sanan ev hanımları, adımlarını görünce şaşırıp kalıyor.))Ben hiç mi yürümüyordum diye düşünebilirsiniz.
Saat olmasa da olur. Telefona yükleyeceğiniz basit bir adım sayar program dışarda içerde cebinizde, çantanızda taşırsanız adımlarınızı sayarak size günlük yürüyüş, harcadığınız kalori, katettiğiniz mesafe hakkında sağlıklı bilgi verir. Zamanla yüzüğünüz, günlük katettiğiniz ve harcadığınız kaloriyi aşağı yukarı kendiniz de hesaplayabilirsiniz.

Evden çıkmayan yaşlılar, yürüyüş yerleri olmayanlar başta ev hanımları, gençler ev içi yürüyüş, ofis için egzersiz programları dolu. Ev dahil Spor, egzersiz yapmıyorsanız da kesinlikle yürüyün.

Motto;
Paslanmamak için 5 bin adım
Yaglanmamak için 7.500 adım
İyi yaşlanmak için 10 bin adım
Esma_Nur ve su damlası beğendiler.

Alt 08 Nisan 2025, 18:21   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

İbadetleri fiziken rahat, ruhen huşu ile yapmak, zevk almak, zihni ferahlığa kavuşarak yapılacak işlere plan porgram dahilinde hareket etmek sağlıklı hareket sisteminizle doğru orantılı... (Bir işi bitirdiğinde hemen diğerine koyul) uyarısınin etkileri ve dikkate alınmadığında ki yan etkileri...

Yaşlı genç farketmez ertelediğiniz okumalarınızı, gitmeye üşendiğiniz kurslar, yani bünyeye yapışan tembellik hareketsizlikten kaynaklanıyor. Vücutla beraber beyin de uyuşuyor. Değerlendirme yetisini kaybediyor herşeyi dert eden, alıngan, sorunlu bir hale dönüşüyor. Yaşlılarımızın aşırı alinganlikları, çokçası bu hareketsizlikten kaynaklanıyor. Yemeyi seven, ama yürümeyen, hantallaşan, yaşlılarımızın başta kendileri, sonra etrafındakilerin Ruh sağlığı, sağlıklı psikoloji için adım saymaya başlasınlar.)

Bizler de o yaşlara koşar adım giderken adım sayalım.)))
Esma_Nur ve su damlası beğendiler.

Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)