|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 11 Şubat 2008 (02:49), Konuya Son Cevap : 15 Temmuz 2024 (20:15). Konuya 20 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Şubat 2008, 02:49 | Mesaj No:1 |
Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Beyhude gamlanma divane gönül Cümle alemin rızkını veren vardır Yaptığın hatayı görmüyor sanma Kalpte gizli en derin sırları bilen vardır Mal-ı emlakım var deyu güvenme Arkam var deyu dayanma Sırt üstü insanı yere varan vardır Beyhude gamlanma divane gönül Cümle alemin rızkını veren vardır Derdime vakıf değil canan Beni handan bilir Hakkı vardır şad olanlar Herkesi şadan bilir Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil Çektiğim alamı bir ben birde Allah’ım bilir Fuzuli | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2906 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3649 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3291 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7841 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7303 | 02 Ekim 2012 21:16 |
11 Şubat 2008, 02:51 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Sustum… Öylesine… Bir nefeste… Aheste… Varsın güller açılmasın bundan sonra… Varsın olsun! Eksik olsun… Çoklar aza, anlar hiçliğe, canlar ecele devrile dursun… Koygar şahinler uçurmam bundan gayrı, turna kanadıyla yaralanmış göklerimde… Kıyılmış ne varsa beyhudedir bundan böyle… Sustum… Dertli kalem… Artık sen söyle! Sustum… Bu vakte kadar, söz kalesinin burçlarında niçin mahpustum? Viran olmanın noksan kıldığı bir tutam acıyla, mürekkep renginde içimi kustum… Siyahın üstüne renk tanımakla yapılan hatayı, saçımda an be an artan aklardan öğrendim… Ve öğrendim susmayı, akıtmaya kıyamadığım sağanaklardan… Uyan ey zaman! Bedel iste bitirdiğim yarınlardan… Sustum… Kelamın koridorlarında infilak eden sedamı, yunmuş yıkanmış kızıllıklara yar eyledim… Sustum ve nihayet kar eyledim… İncecikten bir sızıyla inlerken neyler, son sözümü, sona ermeden evvel suskunluk alfabesiyle söyledim… Evet! Belkide bir zamanlar meyustum… Ama korkmayın artık… Sustum… Sustum… Sustum… Cana, canana, zamana, mekana, zekana, korkana, yürek burkana, gökten sarkana, yerle bir olan arkana… Tuş oluşunu gördüm, sustum… Yaratık mesabesine indirgenmişlerin haliyle sustum! Tersine açan bir çiçek gibi, topladım yapraklarımı gün ışığından, goncamın içine pustum… Sustum… Sustum… Sustum… Olmayan saygının kaygısını çekerek… Bağrımdaki çorak toprağa Mecnun’un efkarını ekerek… Bir ceylanın toynaklarıyla ezildim, geçip gitti sekerek… Ormanlar uğuldadı gözümdeki son billuru da dökerek… Hıçkırmak istedim olmadı, sendeledim olduğum yere çökerek… Harman vakti bir başak kesildim, biçmekten imtina etmeyen kader adlı orağın önünde boyun bükerek… Sustum… Sustum… Konuş deseler de… Söz gümüşünü biriktiririm artık yamalı keselerde… Özüm her ne kadar kavrulsa da, Leyla menşeli vesveselerde… Veya… Kısıtlamış hülyalarım, açı ortayını yitirse de lüzumsuz hendeselerde… Söz dedim ya… Hani ağlamaklı baktığında kelam kesilen mevzu… İşte o artık bundan böyle, sözü geçmez köselerde… Sustum… Hakikatte susmak dil çeliğini örseler de… Neyse… Sustum… Sustum… Gemiler kalkıyordu limandan… Fora yelkenlerin kirlettiği simandan, bir hüzün aksetti sonra… Küçük bir çocuk çehresiyle kanadı ufkun derinlikleri… İçimdeki ateşler terk ederken o ıtri serinlikleri… Yaseminler de bivefa, kokmayınca bu bahar! Hanımeli saltanatını devirince Akdeniz’in rutubet kokan nefesi… Ansızın yıkılınca zincirlere hükmeden aslanların kafesi… Sustum… Sustum… Sebepsiz yere… Ruhum yara bere… Eyvahları yollamadan mutebere… Biliyor musun ah aziz dostum… Ben sustum! |
16 Ağustos 2008, 19:41 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Ve öğrendim susmayı, akıtmaya kıyamadığım sağanaklardan… Uyan ey zaman! Bedel iste bitirdiğim yarınlardan… Sustum… Konuş deseler de… Söz gümüşünü biriktiririm artık yamalı keselerde… Ansızın yıkılınca zincirlere hükmeden aslanların kafesi… Sustum… Sustum… Sebepsiz yere… Ruhum yara bere… Eyvahları yollamadan mutebere… Biliyor musun dostum… Ben sustum! sadece sustum sana sustum çok güzel di yüreğinize ve ellerinize sağlık ... |
16 Ağustos 2008, 20:14 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil...
Beğendiğinize sevindim Sessizce gelip usulca oturur derviş eşiğe.Yüzü tazimle yönelir göğe...Sukut kıvrım kıvrım yükselir dergah_ı hacata... Sevda söze dökülünce perişan... Muhabbet arzolununca yalın... Aşk ilan edilince arsız... Susmak güzel... Yunus Emre başı eşikte...Üveys karende bir vahada...Hz. Ebu Bekir bi'sette,Mirac dönüşünde....Hz İsa son akşam yemeğinde...Hz Zekeriyya ağaç içinde...Hz Ömer diriliş seferinde...Leyla çadırda...Hz Ali bekleyişte...Ve bütün "susmak güzelleri" ,şükür size!... Uysal bir denize dönük yüzümüz,kapattığımız gözlerimizle...Fonda Itri'nin segah yürük semaisi...Susmak güzeldir... |
16 Ağustos 2008, 21:11 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Sustum… Sebepsiz yere… Ruhum yara bere… Eyvahları yollamadan mutebere… Biliyor musun ah aziz dostum… Ben sustum! sustummmmmm..... :((
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
17 Ağustos 2008, 00:00 | Mesaj No:6 |
Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] kanayan yanlarıma inat susmalıyım gözyaşalarımı kimseler görmeden ağlamalıyım ellerimde kor ateş yanmalıyım ömrüm son bulana kadar dayanmalıyım ..... | |
20 Eylül 2008, 03:35 | Mesaj No:8 | |
Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Alıntı:
sen de sağol muhtarım... ali bazı yaralar var ki kabuk tutmuyor... | ||
20 Eylül 2008, 03:39 | Mesaj No:9 |
Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil...
kabuk tutmasını istemem.hatta tırnaklarım sık sık.taa koyun sürüsü uyansın ki...! çobanın çakal olduğunu öğrenene kadar.
| |
24 Eylül 2008, 14:51 | Mesaj No:10 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Söylesem Tesiri Yok,Sussam Gönül Razı Değil... Kolay değil belki, ama imkansızda değil. Hangi küskünlük bitmemiş, hangi dostluk başlamamış! Yüreğin senin elinde dostum. insanları değiştiremezsin, ancak onlara olan düşüncelerini değiştirebilirsin. Herkesi olduğu gibi kabul et, sen de olması gerektiğince ol. inancının kazanmasını, ondan uzaklaşarak elde etme saçmalığından kurtul. Hatırla, iyiliğin HALLEDEMEDİĞİNİ KÖTÜLÜK HİÇ HALLEDEMEZ Ki.. Yüreğine de kaydet bunu. ÜCRETSİZ BİLETTİR TEBESSÜM YÜREK YOLCULUGUNDA… Sevgiye davet çıkar sen de hadi. Kanaat getir, olumsuzlukları eriteceğine. Geçmişe üzülme. Yaptığın hatalardan ders aldıysan, mutlu edebildiysen eğer; bugünü bugünle yaşa. Fakat biraz dur. Hayatına deneyimler eklemen için şart değil yanlışlardan geçmen. Başkalarının edindikleri doğruları yerleştir zihnine. Ölümün ne zaman geleceğini bilmediğinden, yolu uzatıp kaderini zorlama. Güzellikleri de bizzat kendin uygula. Savrulma sakın. Bak.. BATSA DA GÜNEŞ, BIKMAMIŞTIR DOĞMAKTAN. SONUNDA TOPRAK OLSA DA CANLI, YORULMAMISTIR NEFES ALMAKTAN. Dostum, bedelsiz değildir ki mutluluklar unutma. O bedellerle olmanın neresi zarar de, yorulma. Dertlere de yenilme hiç, galiptir iyilikler sen ilerledikçe. Sonra benim varlığıyla mutluluk duyduğum güzel dostum. Bir martinin yanında yer al. Gökyüzü meskenin olsun senin de. Kat kendini maviye, hayran bakışları çek üzerine. Özgürlüğü uçuşlarınla anlat. Hem, kırık olsaydı kanadın ne önemi kalırdı ki genişliği dünyanın. Keldir başını ve eğilme, sakin güçsüzce. Dipsizse de karanlık, dal içeri...Öyle bir dal ki; sen değil o korksun.. Ne çıkar deme, bir nur da senden olsun. ( Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine, deli ol dünya senin kahrını çeksin...) Anladım ki susmak bir cüsse işi... Derin denizlerin işi... Serin sular en hafif rüzgârları bile coşturabiliyor.. Derin denizleri ise ancak derin sevdalar…
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |