|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Verda_Naz,Açılış Tarihi: 09 Mart 2008 (15:29), Konuya Son Cevap : 26 Mayıs 2019 (22:33). Konuya 59 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Aralık 2012, 15:29 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Basibos Vatanimda sular akar basibos; Herkes birbirini kakar, basibos. Bozkirlardan topal bir tren gecer; Cocuk, merkep, öküz bakar, basibos. Yanmaz da yürekler, atese atsan! Bir kibrit bir orman yakar, basibos. Tarih, kutuplara kacmis bir fener, Buz denizlerinde cakar basibos. Yirmidokuz harflik sözde aydinlar, Yafta yazar, isim takar, basibos. Allah'im, sen aci bu saf millete! Aksam yatar, sabah kalkar, basibos. Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:30 | Mesaj No:22 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Beklenen Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimde gölgeni Gelme, artık neye yarar? Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:30 | Mesaj No:23 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Bekleyen Sen kaçan ürkek bir ceylansın dağda ben peşine düşmüş bir canavarım. istersen dünyayı çağır imdada sen varsın dünyada birde ben varım seni korkutacak geçtiğin yollar arkandan gelecek hep ayak sesim sarıp vücudunu belirsiz kollar enseni yakacak ateş nefesim kimsesiz odanda kış geceleri için ürperdiği demler beni an deki odur sarsan pencereleri; deki rüzgar değil odur haykıran göğsümden havaya kattığım zehir solduracak bir gül gibi ömrünü kaçıp dolaşsan da sen şehir şehir bana kalacaksın yine son günü ölürsün kapanır yollar geriye ben mezarla sırdaş olur beklerim varılmaz hayale işaret diye toprağında bir taş olur beklerim Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:31 | Mesaj No:24 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Belki Bulursun! Oyuncak kırılır, haydi, ya insan, Nasıl parçalanır, nasıl bölünür? Söylerler, mezara kulak dayasan; Bir daha ölmemek için ölünür. Çekilmez akılda bu kadar sancı; Akıl bir küçük diş, at, kurtulursun! Ölmemenin olsa gerek ilacı; Eski rafta ara, belki bulursun! .. 1972 Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:32 | Mesaj No:25 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Ben BEN, kimsesiz seyyahı, meçhuller caddesinin... BEN, yankısından kaçan çocuk kendi sesinin... BEN, sırtında taşıyan işlenmedik günahı; Allah'ın körebesi, cinlerin padişahı... BEN, usanmaz bekçisi, yolcu inmez hanların; BEN tükenmez ormanı, ısınmaz külhanların... BEN, kutup yelkenlisi, buz tutmuş kayalarda; Öksüzün altın bahtı, yıldızdan mahyalarda... BEN, başı ağır gelmiş, boşlukta düşen fikir; Benliğin dolabında, kör ve çilekeş beygir... BEN Allah diyenlerin boyunlarında vebal; BEN bugünküne mazi, yarinkine istikbal... BEN, BEN, BEN; haritada deniz görmüş, boğulmuş; Dokuz köyün sahibi, dokuz köyden kovulmuş... Hep BEN, ayna ve hayal, hep BEN, pervane ve mum; Ölü ve Münker-Nekir, başdönmesi uçurum... Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:32 | Mesaj No:26 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Bendedir Ne azap, ne sitem bu yalnızlıktan, Kime ne, asılmaz duvar bendedir, Süslenmiş gemiler geçse açıktan, Sanırım gittiği diyar bendedir. Yaram var, havanlar dövemez merhem; Yüküm var, bulamaz pazarlar dirhem. Ne çıkar, bir yola düşmemiş gölgem; Yollar ki, Allah'a çıkar, bendedir. Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:33 | Mesaj No:27 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Benim Nefsim Ruhuma bir kefen bezi yeter de; Yetmez aç nefsime sırma ve ipek. Çare yok yüzünden düştüğüm derde, Yesem de toprakla karışık kepek. Güneşle bir tutsam girmez hizaya, Dar bulur sığmam der dipsiz fezaya. Kuyruk sallar, sonra hırlar ezaya, Benim nefsim, benim nefsim ne köpek! Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:35 | Mesaj No:28 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Bir Kadın... sana ey kanımda eriyen kadın can nasıl dayansın, nasıl dayansın? mezara çekmekse beni maksadın önümde o siyah gözlerin yansın. bir sütun alevsin, bir sütun duman, yalnız seni görür gözünü yuman. senden ateşine bir deva uman bari gitsin kara toprağa kansın. bir çukur solumda, bir taş sağımda kabre girdiğim gün bu genç çağımda öyle bir yüksel ki sen toprağımda görenler ruhumu tütüyor sansın Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:36 | Mesaj No:29 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Bir Yudum İnsan... Denizin ve güneşin battığı yerde, Bilin ki yeni umutlar da yeşerir, Gündüzün bittiği, karanlığın bastığı yerde, Bekler durur gece bitmez. Her haliyle bitecek o gece, Yerini bırakacak, güne gündüze, Ağaçlar yemyeşil rengi besbelli, Yaşıyorum hala bu yeni günle. Denizin ve güneşin birleştiği yerde, Umutlar tükendi ve umutlar bitti, Gündüz bitse de, karanlık gelse de Umrunda değil artık bir yudum insanın.. Necip Fazıl Kısakürek |
28 Aralık 2012, 15:36 | Mesaj No:30 |
28 Aralık 2008 | Cevap: Necip Fazıl Üstad dan Şiirler Bizim Şarkımız Kırılır da bir gün tüm dişliler Döner şanlı şanlı çarkımız bizim Gökten bir el yaşlı gözleri siler Şenlenir evimiz barkımız bizim Yokuşlar kaybolur çıkarız düze Kavuşuruz sonu gelmez gündüze Sapan taşların yanında füze Başka alemlerle farkımız bizim Kurtulur dil tarih ahlak ve iman Görürler nasılmış neymiş kahraman Yer ve gök su vermem dediği zaman Her tarlayı sular arkımız bizim Gideriz nur yolu izde gideriz Taş bağırda sular dizde gideriz Bir gün akşam olur bizde gideriz Kalır dudaklarda ŞARKIMIZ bizim... Necip Fazıl Kısakürek |
Konuyu Toplam 17 Kişi okuyor. (0 Üye ve 17 Misafir) | |