|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali70,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2013 (23:18), Konuya Son Cevap : 12 Şubat 2015 (15:15). Konuya 38 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Aralık 2013, 23:18 | Mesaj No:1 |
Aşk Aşıklardan....... Ömer Hayyam'dan Dörtlükler Şarap sonsuz hayat kaynağıdır... İç; Gençlik sevincinin pınarıdır... İç; Gamı yakar eritir ateş gibi, Sağlık sularından şifalıdır... İç. -------- Can bir şaraptır, insan onun destisi; Beden bir ney gibidir, kan o neyin sesi. Hayyam, bilir misin nedir bu ölümlü varlık: Hayal fenerinde bir ışık pırıltısı. Ömer Hayyam | |
Konu Sahibi ali70 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Ana baba ve çocuk muhabbetleri | Fıkralar-Hikayeler | vuslat_ | 3 | 1125 | 07 Nisan 2019 20:26 |
Bulunmayacak Tek Şey Senin Benzerindir / Duygusal... | Edebiyat | ali70 | 2 | 1751 | 17 Temmuz 2017 02:28 |
At Binmenin Faydaları/MEDİNEWEB | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | ali70 | 3 | 1474 | 13 Temmuz 2017 22:53 |
Kız Çocuğu Olanların Okumasını Tavsiye Ederim | İslamda Kadın ve Erkek | Allahın kulu_ | 1 | 1474 | 19 Aralık 2015 18:52 |
Allah'u Teala'nın Övdüğü Onlar | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | ali70 | 0 | 1364 | 19 Aralık 2015 18:46 |
16 Aralık 2013, 23:19 | Mesaj No:2 |
Cevap: Aşk
Dünyada akla değer veren yok madem, Aklı az olanın parası çok madem, Getir şu şarabı, alın aklımızı: Belki böyle beğenir bizi el alem! ---------- Ömür defterinden bir fal açtım gönlümce; Halden anlar bir dost gelip falı görünce; Ne mutlu sana, dedi; daha ne istersin: Ay gibi bir sevgili, yıl gibi bir gece. Ömer Hayyam | |
16 Aralık 2013, 23:19 | Mesaj No:3 |
Bahar geldi; başka bir şey istemem kafamda; Hele akla hiç yer vermem bahar soframda; Şarap, seninleyim bu mevsim, koru beni: Söğüt ağacı, sen de ser gölgeni altıma. --------- Gece, gül bahçesinde ararken seni, Gülden gelen kokun sarhoş etti beni; Seni anlatmaya başlayınca güle Baktım kuşlar da dinliyor hikayemi. Ömer Hayyam | |
16 Aralık 2013, 23:21 | Mesaj No:4 |
Düşünce göklerinin baş konağı sevgidir sevgi; Gençlik destanının baş yaprağı sevgidir sevgi; Ey sevginin sırlarından habersiz yaşayanlar, Bilin ki tüm varlığın baş kaynağı sevgidir sevgi. ----------- Bu uçsuz bucaksız dünya içinde, bil ki, Mutlu yaşamak iki türlü insana vergi; Biri iyinin kötünün aslını bilir, Öteki ne dünyayı bilir, ne kendini. Ömer Hayyam | |
16 Aralık 2013, 23:21 | Mesaj No:5 |
Bu varlık denizi nerden gelmiş bilen yok; Öyle büyük bir inci ki bu büyük sır delen yok; Herkes aklına eseni söylemiş durmuş, İşin kaynağına giden yolu bulan yok. ----------- Seher yeli eser yırtar eteğini gülün Güle baktıkça çırpınır yüreği bülbülün Sen şarap içmene bak, çünkü nice gül yüzler Kopup dallarından toprak olmadalar her gün. --------- Gönlümün dilediği gül yüzüne bakmak; Elimin özlediği kadehi kavramak. Her zerrem nasibini almalı dünyadan Yarın güle kavuşturmadan beni toprak. --------------- Gönül dedi: Ben neyim ki, bir damla sadece; Ben nerde, görmediğim koca deniz nerde! Böyle diyen gönül denize kavuşunca Baktı kendinden başka şey yok görünürde. ------------ Dün gece usul boylu sevgilim ve ben, Bir kıyıda gül rengi şarap içerken; Sedefli bir kabuk açıldı karşımızda; Sabah müjdecisi çıkıverdi içinden. Ömer Hayyam | |
16 Aralık 2013, 23:22 | Mesaj No:6 |
Cevap: Aşk AŞK Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben Perde ardında sen ben dedikodusu var amma... Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben Ey dünyanın işinden haberi olmayan sen yoksun Dünya esen yel üstüne kuruldu.. Varlığımız iki yokluk arasındadır Çevrendekilerde hiçdir sen de bir hiçsin Medresede söz vardır tekkede de hal Fakat bu aşk sözden de dışarıdır halden de İster şeriat müftüsü ol ister şehir vaizi Aşk mahkemesine gelindi mi dilsiz kesilir Bugün zevk etmek elindeyken zevkine bak Yarını düşünmen beyhude bir heves Bir çok kişiden arda kalanlar Sana da kalmayacak sen de göçüp gideceksin... Ömer Hayyam | |
22 Aralık 2013, 23:21 | Mesaj No:7 |
Aşıklardan....... Allah Hu Diyen Tende canım canda cananımdır Allah Hu diyen Dide sırrım serde sübhanımdır Allah Hu diyen Dest-i kudretle yazılmış yüzüne ayat-ı Hakk Gönlümün tahtında sultanımdır Allah Hu diyen Cümle azadan gelir zikr-i ene'l Hakk haresi Cism içinde zar-ı efganımdır Allah Hu diyen Giceler ta subh olunca inletir bu dert beni Derdimin içinde dermanımdır Allah Hu diyen Yere göğe sığmayan bir müminin kalbindedir Katremin içinde ummanımdır Allah Hu diyen Kisve-i tenden muarra seyreder bu gökleri Çark uran abdalı uryanımdır Allah Hu diyen Her kişiye kendinden akrab olan dost zatıdır Ey Niyazi dilde mihmanımdır Allah Hu diyen Niyâzî-i Mısrî
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
22 Aralık 2013, 23:22 | Mesaj No:8 |
Cevap: Allah aşkına talip olmak Aşka Düş Zühdünü ko, aşka düş ehl-i cenan etsin seni Piyr-i aşka kulluk et canane can etsin seni Bir zeman bülbül gib efganın ağdır göklere Şol kadar kıl naleyi kim gülistan etsin seni Ar u namusun bırak, şöhret kabasından soyun Giy melamet hırkasın kim ol nihan etsin seni Yüzünü yerler gibi ayaklar altında ko kim Hak teala başlar üzre asüman etsin seni Verme rahat nefsine daim gaza-yı ekber et Ka'be-yi dil fetholup darül-eman etsin seni Gel Niyazi'nin elinden bir kadeh nuş eyle kim Mahvedip nam u nişanın bi-nişan etsin seni Niyâzî-i Mısrî
22 Aralık 2013, 23:23 | Mesaj No:9 |
Cevap: Allah aşkına talip olmak Bahr İçinde Katreyim Bahr içinde katreyim bahr oldu hayran bana Ferş içinde zerreyim arş oldu seyran bana Dost göründü çun ayan kalmadı bir şey nihan Tufan olursa cihan bir katre tufan bana Surette ne'm var benim sirettedir madenim Kopsa kıyamet bugün gelmez perişan bana Kaf-ı dil ankasıyım sırrın aşinasıyım Endişelen hasıyım ad oldu insan bana Niyazi'nin dilinden Yunus'durur söyleyen Herkese çun can gerek Yunus durur can bana Niyâzî-i Mısrî ...
15 Ocak 2014, 22:21 | Mesaj No:10 |
Cevap: Aşk Ey dünyanın işinden haberi olmayan, sen yoksun Dünya esen yel üstüne kuruldu.. Varlığımız iki yokluk arasındadır Çevrendekilerde hiçdir sen de bir hiçsin Medresede söz vardır tekkede de hal Fakat bu AŞK sözden de dışarıdır halden de İster şeriat müftüsü ol ister şehir vaizi AŞK mahkemesine gelindi mi dilsiz kesilir Ömer Hayyam