|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali70,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2013 (23:18), Konuya Son Cevap : 12 Şubat 2015 (15:15). Konuya 38 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Ağustos 2014, 00:41 | Mesaj No:21 | |
Cevap: Aşk Alıntı:
Çok güzel Erkam.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
06 Ağustos 2014, 00:49 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Aşk
AŞKTI O - ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN Aşktı o! Değiştiren tüm gecelerimi Aşktı o! Beni durup yenileyen Oydu, duygulu yapan hoyrat ellerimi Oydu, dolu dizgin gidişime dur diyen Bir bıçağın keskin yüzünde kan lekesiydim Aşktı yine beni yıkayan, arıtan su Böyle ak pak olacağımı bilir miydim? İçimde açmasaydı o sevmek duygusu Ben bir tutsağım şimdi sevgiye, gönüllü Çözmeyin ellerimi, zincirlerim kalsın Görsün prangalarım o doğacak günü Ve bu dünyaya aşk dolu şiirlerim kalsın Seninle her yerde güzel, her zaman yeni İstemem, sensiz hatırlamasınlar beni. |
24 Ağustos 2014, 13:44 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 44096 Üyelik T.:
07Haziran 2014 | Cevap: Aşk
"Aşk bir şuur halidir. Ancak bütün şuur halleri kendilerine özel bir düzen içinde tek tek yaşandıkları halde aşk, kalabalık şuur hallerinin toplu halde şuura yaptıkları baskındır. Bu baskın şuur dışında, yani yaşarken varlığının farkında olmadığımız derinlerdeki ruh dünyamızdan gelir; onun taşarak şuur alanını kaplaması halidir. Bendini yıkan bir selin bağları, ovaları ve ormanları doldurması gibi, bizdeki duygularla düşünceler ve kararlar aşkın baskını ile dolar, örtülür ve gözden kaybolurlar. Tereddütler, şüpheler, korkular da öyle. Onlar da bağ ve bahçelerinin dikenlerini ve çalılarını örten suyun baskını altında yok olurlar. Aşkın seli altında ruhta ne hesap kalır, ne menfaat fikri, ne de kin. Ölçüler, hesaplar ve planlar aşk tufanında silinen tarla ve bahçe sınırları gibi, eriyip giderler. Aşk, nazariye ve tenkidi de tanımaz. O mutlak hakikattir; bütünün varlığına iman halinde tek taraflı temaşadır; kendini alemde temaşadır; kendini alemden ayrı görmeyen, Bir'den başka kemmiyet tanımayan, secde edenle edileni secdede birleştiren ilahi sarhoşluktur. Fuzuli'nin diliyle: 'Öyle sermestem ki idrak etmezem dünya nedir' Sözü aşkın tam ifadesidir." Nurettin TOPÇU, Var Olmak dip not:aşk=şiddetli sevgi
__________________ Melikin atıyyelerini ancak matıyyeleri taşır. |
24 Ağustos 2014, 13:44 | Mesaj No:24 |
Aşkın ifadesi olan secde, sığınmak demektir ve aşk insanın bütün irade kuvvetleriyle kendinden başkasına sığınmasıdır. Aşkımızın bir sonu, bir bittiği merhale bulunmadığı için onu arayan ızdırabımız da nihayetsizdir. En büyük ilme ulaşamamanın, en azametli varlığa sahip olamamanın ızdırabını çekiyoruz. Daha çok sevmeyişimizin, hatta dilediğimiz kadar acı çekmemiş olduğumuzun ızdırabını çekiyoruz. Dilek, ızdırabla hamleler yaparak, daha büyük ızdırap için aşk duraklarında mest olup dinlenmek suretiyle, bir sonsuzluğa, Allah'a doğru ilerliyor Nurettin TOPÇU, İradenin Davası / Devlet Ve Demokrasi(Sf.27)
24 Ağustos 2014, 14:16 | Mesaj No:25 |
Cevap: Aşk Rabbim başımızı secdeden kaldırmasın...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
24 Ağustos 2014, 14:19 | Mesaj No:26 |
25 Ağustos 2014, 19:24 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Aşk Aşk; eşine , 'Cennette seninle yaşayacağım için, ölüm bana hoştur Yâ Âişe' , diyen Efendimizin (sav) yaşadığıdır. . . |
12 Şubat 2015, 15:08 | Mesaj No:28 |
Cevap: Aşıklardan.......
Bizi Anlayan Zat-ı Hakk'da mahrem-i irfan olan anlar bizi İlm-i sır'da bahr-i bi-payan olan anlar bizi Bu fena gülzarına talib olanlar anlamaz Vech-i baki hüsnüne hayran olan anlar bizi Dünye vü ukba'yı tamir eylemekten geçmişiz Her taraftan yıkılıp viyran olan anlar bizi Biz şol Abdal'ız bırakdık eğnimizden şalımız Varlığından soyunup üryan olan anlar bizi Kahr u lütfu şey'-i vahid bilmeyen çekdi azab Ol azabdan kurtulup sultan olan anlar bizi Zahid'a ayık dururken anlamazsın sen bizi Cür'a-yı safi içip mestan olan anlar bizi Arifin her bir sözünü duymağa insan gerek Bu cihanda sanmanız hayvan olan anlar bizi Ey Niyazi katremiz deryaye saldık biz bu gün Katre nice anlasın umman olan anlar bizi Haklı koyup LAMEKAN ilinde menzil tutalı Mısri'ya şol canlara canan olan anlar bizi Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:09 | Mesaj No:29 |
Bulan özünü gören yüzünü Bir yüzü dahi görmek dilemez Vuslatta olan hayrette kalan Aklın diremez kendin bulamaz Her şam u seher odlara yanar Her benzi solar ağlar gülemez Aşık olagör sadık olagör Cehd eylemeyen menzil alamaz Meftun olalı mecnun olalı Bu Mısri dahi akla gelemez Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:09 | Mesaj No:30 |
Derviş Olan Derviş olan aşık gerek yolunda hem sadık gerek Bağrı anın yanık gerek can gözleri açık gerek Alçaktan alçak yürüye toprak içinde çürüye Aşk ateşinde eriye altın gibi sızmak gerek Zikr-i Hakka meşgul ola, yana yana ta kül ola Her kim diler makbul ola tevhide boyanmak gerek Eyven kişi yol alamaz maksudunu tez bulamaz Yoğ olmayan var olamaz varını dağıtmak gerek Dervişlerin en alçağı buğday içinde burçağı Bu Mısri gibi balçığı her bir ayak basmak gerek Niyâzî-i Mısrî