|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ali70,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2013 (23:18), Konuya Son Cevap : 12 Şubat 2015 (15:15). Konuya 38 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12 Şubat 2015, 15:10 | Mesaj No:31 |
Cevap: Aşıklardan.......
Dost Bakıp cemal-i yare çağırırım dost dost Dil oldu pare pare çağırırım dost dost Aşkın ile dolmuşum zühdümü yanılmışım Mest-i müdam olmuşum çağırırım dost dost Mescid ü meyhanede, hanede viyranede Ka'be'de büthanede çağırırım dost dost Sular gibi çağ çağ dolaşırım dağ dağ Hayran bana sol u sağ çağırırım dost dost Geldim cihane garib, oldum güle andelib Herdem ciğerler delip çağırırım dost dost Dünya gamından geçip, yokluğa kanat açıp Aşk ile daim uçup çağırırım dost dost Aradığım candadır, canda ve hem tendedir Bilir iken bendedir çağırırım dost dost Gah düşerim mutlak'a, gah asl u geh mülhak'a Bakıp kamudan Hakk'a çağırırım dost dost Dolunmaz ol hal ü had min-el ezel ta ebed Unulmaz asla bu derd çağırırım dost dost Hep görünen dost yüzü andan ayırmam gözü Gitmez dilimden sözü çağırırım dost dost Derya olunca nefes parelenince kafes Ta kesilince bu ses çağırırım dost dost Ne yerdeyim ne gökde, ne ölüyüm ne zinde Her yerde her zamanda çağırırım dost dost Geldim o dost ilinden koka koka gülünden Niyazi'nin dilinden çağırırım dost dost Niyâzî-i Mısrî
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
12 Şubat 2015, 15:11 | Mesaj No:32 |
Gönlüm Sana Çün sana gönlüm mübtela düştü Derd ü gam bana aşina düştü Zühd ü takva'ya yar idim evvel Aşk ile benden hep cüda düştü Vaiz eydür gel aşkı terk eyle Bendeyim sabrım bi-vefa düştü Nice terk etsin aşkı şol aşık Ana karşı sen mehlika düştü Vechini görsem dağılır aklım Zülfün ana çün mukteda düştü Kim seni buldu, kendi yok oldu Vaslına ey dost can baha düştü Aşka uşşakın davet etmişsin Can kulağına ol seda düştü Bu Niyazi'nin hiç vücudunda Zerre komadı hep yaka düştü Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:11 | Mesaj No:33 |
Hüda Davet Eder Hüda davet eder elhamdülillah Bu can dosta gider elhamdülillah Hakikat Şehrine Çün rihlet oldu Gönül durmaz uyar elhamdülillah Duyaldan can ü dil vaslı habibi Hem okur hem yazar elhamdülillah Yakın geldi tulua Şems-i ruhum Bugün kevnim doğar elhamdülillah İlim dedikleridir halveti yar Kamu ağyar gider elhamdülillah Şehadet mansıbıdır ali mansıb Bize veriliser elhamdülillah Görüde mani yüzünden cemali Bozuldu hep suver elhamdülillah Biliştik bunda hem ihsanlar etti Nasibimiz kadar elhamdülillah Ne gam giderse dünyadan Niyazi Visaline erer elhamdülillah Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:12 | Mesaj No:34 |
Kesret-Vahdet Oldum çü mahv-ı mahz-ı zat, buldum vücudumdan necat Ben içmişim ab-ı hayat, ermez bana herkiz memat Ben dost yolunda varımı terk eyledim önden sonra Küfrile iymandan geçüp a'yanda bulmuşam sebat Her kande baksam görünür gözlerime sırr-ı ezel Her şey ulaşıp aslına çıktı aradan kainat Dost ile ben dost olalı, zevkiyle işret bulalı Zayf-ı mükerremdir bu can hep yediğim kand ü nebat Halvet'den ettim rıhleti, kesretde buldum vahdet'i Bazar'da düzdüm halveti, ruz u şeb'im iyd ü berat Gördüm bu alemler kamu benim vücudumla dolu Bir olmuş 'Uçmağ' u 'Tamu', cümle bana olmuş sıfat Her ne yana kim eğilem, ol yana her şey eğilir Olmuş Niyazi hep senin sayelerin sitti cihat Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:12 | Mesaj No:35 |
Nadanı Terk Etmedin Yaranı Arzularsın Nâdanı terk etmedin yârânı arzularsın, Hayvânı sen geçmedin insânı arzularsın. “Men arefe nefsehû fakad arefe Rabbehû” Nefsini sen bilmedin Subhânı arzularsın. Sen bu evin kapusın henüz bulup açmadın, İçindeki kenz-i bî-pâyânı arzularsın. Taşra üfürmek ile yalunlanır mı ocak, Yönün Hakk’a dönmedin ihsânı arzularsın. Dağlar gibi kuşatmış benlik günâhı seni, Günâhın bilmeden gufrânı arzularsın. Cevizin yeşil kabını yemekle dad bulunmaz, Zâhir ile ey fakîh Kur’ânı arzularsın. Şarâbı sen içmedin sarhoş u mest olmadın, Nice Hakk emrine fermânı arzularsın. Gurbetliğe düşmedin mihnete sataşmadın, Kebab olup pişmedin büryânı arzularsın. Yabandasın evin yok bir yanmış ocağın yok. Issız dağın başında mihmânı arzularsın. Ben bağı ile bostanı gezdim hıyâr bulmadım, Sen söğüt ağacından rummânı arzularsın. Başsız kabak gibi bir tekerleme söz ile Yunusleyin Niyâzi irfânı arzularsın. Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:13 | Mesaj No:36 |
Uyan Gözün Aç Uyan gözün aç durma yalvar güzel Allah'a Yolundan izin ayırma yalvar güzel Allah'a Her geceyi kaaim ol her gündüzü saim ol Hem zikr ile daim ol yalvar güzel Allah'a Bir gün bu gözün görmez hem kulağın işitmez Bu fırsat ele girmez yalvar güzel Allah'a Aslığı ganimet bil her saati nimet bil Gizlice ibadet kıl yalvar güzel Allah'a Ömrünü hiçe sayma kendini oda yakma Her şam u seher yatma yalvar güzel Allah'a Hey nice yatırsun dur olma bu safadan dur Bahr-ı keremi boldur yalvar güzel Allah'a Her vakt-i seherde bir lütfu gelir Allah'ın Ol vakt uyanır kalbin yalvar güzel Allah'a Allah'ın adın yadet, can ile dili şadet Bülbül gibi feryat et yalvar güzel Allah'a Gel imdi Niyaziyle Allah'a niyaz eyle Hacatı dıraz eyle yalvar güzel Allah'a Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:13 | Mesaj No:37 |
Vaiz Bugün bir meclise vardım oturmuş pend ider vaiz Okur açmış kitabını bu halkı ağlatır vaiz İki bölmüş cihan halkın birini cennete salmış Eliyle kürsüden biri tamuya sarkıtır vaiz Çıkar ağzından ateşler yakar şeytan-ı melunu Sanırsın yedi tamunun azabı kendidir vaiz Tamuya şöyle doldurmuş içinde yok duracak yer Ana yerleştirir halka acep hizmettedir vaiz Yaraşır va'z ana hakkı ki yanar yakılır her dem Niyazi'nin hemen ancak cihanda adıdır vaiz Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:14 | Mesaj No:38 |
Varidat Can kuşunun her zeman ezkarıdır Varidat Akl u hayalin heman efkarıdır Varidat İşidicek adını duydu canım tadını Bildim ki ariflerin esrarıdır Varidat Sıdkile gönlün sever görmeye canım iver Anıniçün kim Hakk'ın emvarıdır Varidat Ol dürr-i yekdane'nin kadri bilinmez anın Bu dil-i viyrane'nin mi'marıdır Varidat Gerçi kütüb çok yazar İlm-i Ledün'den Cümlesi bir bağçedir ezkarıdır Varidat İlm-i Füsus'la tamu odları söner kamu Anın yerinde biten gülzarıdır Varidat Muhyeddin ü Bedrettin etdiler ihyay-ı din Derya Niyazi 'Füsus' enkarıdır 'Varidat' Niyâzî-i Mısrî
12 Şubat 2015, 15:15 | Mesaj No:39 |
Ya Resulallah Zuhur-ı kainatın madenisin ya Resulallah Rumuz-ı küntü kenz'in mahzenisin ya Resulallah Beşer denen bu alem ki senin suretle şahsındır Hakikatte hüviyette değilsin ya Resulallah Vücudun cümle mevcudatı nice cami' olduysa Dahi ilmin muhit oldu kamusun ya Resulallah Dehanın menba-ı esrar ilm-i min ledünnidir Hakayık ilminin sen mahremisin ya Resulallah Ne kim geldi cihana hem dahi her kim gelisedir İçinde cümlenin ser-askerisin ya Resulallah Cihan bağında insan bir şecerdir gayriler yaprak Nebiler meyvedir sen zübdesisin ya Resulallah Şefaat kılmasan varlık Niyazi'yi yoğ ederdi Vücudun zahmının sen merhemisin ya Resulallah Niyâzî-i Mısrî