![]() |
Günün Berceste Beyiti Medineweb Edvâr-ı hayat perde perde... Allah bilir ne var ilerde? _safahat_ |
Cevap: Günün Beyiti Bende Mecnûn’dan füzûn âşıklık isti’dâdı var Âşık-ı sâdık benem Mecnûn’un ancak adı var (Fuzûlî) |
Cevap: Günün Beyiti Yazda giyim kışta yiyim derdine Sarf olunup buldu ömür intihâ Tahir Olgun Bey |
Cevap: Günün Beyiti Beni candan usandırdı cefâdan yâr usanmaz mı Felekler yandı âhımdan murâdım şem’i yanmaz mı (Fuzûlî) |
Cevap: Günün Beyiti Dört üstü dört olur mu sâfa bu cihanda kim? Merbût-i çârmîh-ı anasır bulunmuşuz _Şeyh Galib_ |
Cevap: Günün Beyiti «Kimsesiz bir kimse yok herkesin var kimsesi Kimsesiz kaldım medet ey kimsesizler kimsesi» Fatih Sultan Mehmed Her kesî bir kimseyi idindi âlemde kesî Kimsenem sensin menüm iy kimsesüzler kimsesi... Dede Ömer Rûşenî [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Günün Beyiti Yukardaki beyitler anlaşılan dilde elbetdeki güzeldir,söz odurki yüreğe dokunsun...Dedik bir kıta da bizden olsun... Canı gönülden Aşk cefa ile harmanlanır,Sefayıda gözler ceker,Dökmeyince bir damla yaş,İşte o zaman yürek kan akar...eRkam eRoğlu |
Cevap: Günün Beyiti Alıntı:
|
Cevap: Günün Beyiti Bu dünyaya gelen kişi, âhir yine gitse gerek, Misafirdir vatanına bir gün sefer etse gerek. Yûnus Emre |
Cevap: Günün Beyiti Cihânda âdem olan bî-gam olmaz* Anunçün bî-gam olan âdem olmaz* Dünyada insan olan gamsız olmaz, Onun için gamsız olan insan olmaz. Necâti Beg |
SAAT: 03:31 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.