|
Konu Kimliği: Konu Sahibi TufeyL,Açılış Tarihi: 18 Eylül 2007 (16:24), Konuya Son Cevap : 10 Mayıs 2024 (20:18). Konuya 35 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme: |
25 Eylül 2007, 21:43 | Mesaj No:21 |
Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... Sabır gönlüm, sabır! İçine çekerken, zehir gibi gelir tadı, boğulacağını zannedersin. Kanın çekilir yüzünden, bembeyaz olur sîman; yutkunursun, geri döner içinde düğümlenenler. Başını eğmek istemezsin; ama kaldıramazsın da öyle göklere doğru. Ağlarsın, gözyaşın akmaz. Haykırmak gelir içinden, zangır zangır gürültüler habercisi olur titreyen ellerin. Konuşursun yalnızca kendinle, dökersin içini; senden başkası duymaz bilirsin bunu. Sitemlerin dillenir haklı olduğunca, bağırırsın rahatlarcasına, ama sadece kendi içinde, ama sadece Yaradan'la baş başa. Sonra gözlerin... Gözlerin nihai nokta olmak ister en sonunda. Durur öylece, bakar, bakar... Ve kimseler fark etmez neden donuklaştığını, kimseler anlamaz anlatmak istediği çifte derin mânâyı... Sonra çekip alıverirsin anlamlı bakışlarını ruhunu bir kenara bırakmışlardan. Yüzünü çekersin, yalan dünyanın yalancılarından... | |
14 Ekim 2007, 02:41 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... Yuregim zindanlarda can cekisiyor.. Izdirabim yuzumde kara cizgiler.. Bahtimin tebessumleri gozyaslarima karismis.. Yapraklarla dokulen hazan omrume dokuluyor.. Yollarin sessizligi ahkam kesiyor ruhumda.. Gozlerimin siyahina karalar calinmis.. Acilarimin feryatlarinda yanliz yolcusuyum.. Hircin firtinalarin caresiz dalgasiyim.. Bedbaht ben ellerimle gelmeni bekliyorum.. Gelsen bir gelsen bird aha salmayacagim.. Simsiki tutunup sana, dalgalarin kopuklerinde bogulmayacagim.. Ruzgarlar ikimizi savuramayacak.. Yagmur yagacak uzerimize ama usumeyecegiz.. Gunes vuracak ama yakmayacak ruhumuzu.. Hayallerimizi olumun pencesinden savuracak hayallerim.. Can cekistigimi gorecek hazan, sensizligin azabini.. Umutlarimi yeniden yesersin diye anacagim.. Seninle birlikte bahara donecek karakisim.. Kalemimin murekkebi, mavi yesil, kirmizi , sari… Sizlayan acilarimi kurtaracagim kayboluslarin icinden.. Sensizligin uzerini karalayip, koparip atacagim tum takvim yapraklarini… Yanaklarima damlayan tomurcuklari ruyalarimdada silecek narin ellerin.. Vuslati olumune arzulayan gonlumun muradini dileyecegim.. Sen… Ah sen… Benligimi calan… Beni benden eden Sen… Sen.. biliyormusun… Gonlumun erisilmez BAHARISIN… . __Ben gururun mahkumu Ben gerçeğin kaçkını Ben günahın tutsağı Ben isyan çöllerini çorağına sürgün yetimim Sevindir beni,sevindir sev.. Hüzünlerimi bir secdenin billur sularında erit Korkularımı rahmetinin kucağında teskin et. Ben sahte uzaklıkların sürgünü Ben gayri- sarih coğrafyanın gurbetçisiyim Ben içine kalbimi sığdıramadığım dar vakitlerin küskünüyüm. Öyle hasretim ki seccademin alnımdan öpüşlerine. İşte huzuruna geldim Şöyle başımı sokacak bir umudum olsun istedim Yüzünden menekşe toplayacağım neş’elerin ovasında koşmak istedim Ben sonsuz derinlikte uykuların yitiğiyim Ben unutuş uçurumları dibinde unutulmuş cesedim Ben benlik ve bencillik yabancılıklarında evine yol bulamayan bir itilmişim Öyle çok özledim ki En sevgili’nin en çok sevdiği yerde durmayı Öyle çok hasretim ki En sevgili’nin en çok sevildiği halde olmayı Huzuruna vardım. Geçtim kendimden. Kendimi geçtim. Deldim benlik dağını. Şirin’in oldum. Yoruldu Ferhat. İbrahim’in oldum. Yandı her yanım Gül oldum. Çöle verdim Leyla’yı. Aklı mecnuna verdim. Mecnunun oldum. Yakınlığına geldim. Kerem’ini gördüm. Vazgeçtim Aslı’dan. Geçtim gölgeden. Aslına geldim. Yandım Kul oldum Yandım Kül oldum Yandım Gül oldum. Durdum namaza miracına geldim Niyaza durdum Nazla beni. Nazarında tut Bakışlarınla sar beni. El üstünde tut beni Bırakma ellerimi |
01 Kasım 2007, 15:50 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... İskelenin en ucundaki, en gıcırtılı tahtanın üstüne oturmuş, denizdeki nereye gittiklerini bilmediğim, bilmeyi de istemediğim parlak renkli balıklara bakıyorum. Bir süre izleyebiliyorum ancak onları, sadece bir yere kadar görebiliyorum, sonrası görünmüyor. Nedense her düşüncemin arkasına bir olumsuzluk eki katılıyor bu günlerde... Devrik düşüncelerle pekiştiriyorum bu ruh halini. Düşüncelerimin bağlaçları yok, sırf kafiyeli olsun diye kurulmuş iki yabancı cümle gibi birbirinden kopuk ve anlamsızlar... Hava sıcak, su ılık, toprak soğuk, ben yanıyorum. Gitsem diyorum, şöyle yağmurları olan uzak bir yerlere... Günahlar gözyaşlarında yıkanır, diyor birisi, yağmurlar kadar çok gözyaşları istiyorum o zaman diyorum içimden... ve eğer ağlayabilseydim ne yağmuru ne de küçük bir ağacın en küçük yaprağına düşen yağmur damlasının süzülüşünü bu kadar çok sevmezdim herhalde... Gitsem diyorum, balıklarda gitti zaten. Yıllardır tanıdığım, bana yabancı olan bu evin derin sessizliğinde aslında normal çıkan bütün seslere bile bile kulak verip, kendi kendimi bile bile korkutuyorum. Sonra korkuları susturmak için, kendi kendimi susturup sadece yüreğimi seslendiriyorum, çünkü duymak düşünmekten daha az üzüyor insanı. Yüreğini ve beynini sırtlanmış, yükünden yorgun adamların halleri geliyor aklıma. Herkes uyurken korkuyorum, sessizlikten, sessizliğimden... Gitsem diyorum acıları alıp, yalnızlığa sarılmaya.. Yıllardır bilip tanıdığın, yanlış şehirde, doğru otobüse binip, yanlış durakta indiğini fark ettiğinde yürümek zorunda kalmış gibi, geçte olsa gitsem diyorum... Ve senden daha değersiz olan anlamsız şeylerin bekçiliğini bırakıp, ayağını acıtan ayakkabılara, sıcağa, fırtınaya rağmen ne varsa yakıp yıkıp ardına bakmadan yürümek gibi... Gitsem diyorum, biraz ölsem... |
23 Temmuz 2008, 23:25 | Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 1568 Üyelik T.:
28 Nisan 2008 | Suskunluğumu Arıyorum Senden sonra bir bekleyişti payıma düşen. Saat sensizliği çeyrek geçiyordu üstelik Gökyüzü telaşlı. Bulutlar voltalarını atıyor yüreğimde. İç tenim ıslak, gözlerim biraz nemli. Geceye uzandıkça ellerim Bekleyişlerim ayazda üşüyor. ve acılarım yüzleşmek istiyor benimle Arsız duygularımın çıplaklığı, İpe sapa gelmeyen zil zurna kelimelerim, Ve sen kokan dizelerim, İnan bunlar sadece benim suçum değil. [FONT=Comic Sans MS]Şimdi kaç kurşun eskitmek gerek yüreğimde. ve sana ait kaç şiir vurmak gerek?. Dağılacak sen kelimeleri göğüs kafesimde Gecenin en koyu sensizliğinde patlak verecek cinayetlerim. -- Suskunluğumu arıyorum Ölüme avaz avaz bağırmak isterken, Şimdi söyle bana ; hangi intihar terkedilmişliğimi kabul eder? --- Kuşlar terk etti senden sonra bu şehri. Sokaklar çığlıksız. Kendimi anlatacak son cümleme asılıyorum. Kelimelerden dökülüyorum yokluğuna. Gözlerimin ölümü gerçekleşiyor. |
13 Kasım 2008, 11:09 | Mesaj No:25 |
Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... eline sağlık tufeyl bu güzel paylaşımın için. sanki beni anlatmışsın satırlarında. kendimden çok şey buldum. ALLAH (C.C) razı olsun. selametle... | |
13 Kasım 2008, 13:18 | Mesaj No:26 |
Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... Bir bilsem nereli,keşke bilsem geceyi. Bilsem,aydınlanacak tüm karanlık köşeleri ruhumun. Bilsem susacak beynimin içinde uğuldayan trenler... Bilsem alıp başımı gideceğim... Susacağım sonsuza kadar. Sıyıracağım üzerimden eski bir giysi gibi geçmişe ve geleceğe ait tüm izleri... | |
13 Kasım 2008, 13:20 | Mesaj No:27 |
Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... Karanlık asırların rengini kaybetmiş iklimin de Bir cırcır böceğinin efkarlı feryadının sessizliğin de Sarsılan kubbelerin devriliş telaşesin de Bir mucizey di gelişin Kendini kaybetmişlerin arayış günlerin de Sabahın hüzünlü saatlerin de, güneşin sönük halinde Nice sonbaharların bitiş hikayesin de Bir efsunlu bahardı gelişin... bir efsunlu hayal'di sanki hayatıma girişin ılık bir bahar günü hoşgeldin gönlüme dedim hoşgeldin baharla birlikte gelen sürprizim... şimdi yoksun!...üzgünsün!...hüzünlüsün!... ve kaleme sükut düşer gülüm sensizliğin mürekkebinde ve kalemde hükümde biter sessizliğin deminde.... katmer olmuş yüreğin umut ettiğin gözlerinden engin bitmedi gitti vuslat derdi güll kokardı gam dolu yüreğin... sükut kaleme kelepçe yüreği viran bahçe sanki halepçe bu satırlar senin için içimin gülen yüzü... sonbaharla gelen sürprizim... dualarımdasın ey izi görünmez dost''bensiz gitme istemem'' bir efsunlu_hayal'imsin... | |
08 Mayıs 2009, 20:24 | Mesaj No:28 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | RE: Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
01 Mart 2010, 23:08 | Mesaj No:30 | |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: Cvp: İlişmeyin Suskunluğuma... Alıntı:
| |