|
Konu Kimliği: Konu Sahibi melis,Açılış Tarihi: 26 Aralık 2008 (12:58), Konuya Son Cevap : 23 Ağustos 2023 (00:29). Konuya 25 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Aralık 2008, 12:58 | Mesaj No:1 |
Ruhumun hicran damlaları... Ruhumun hicran damlaları... Sen zarifliğiyle güzelleşensin! Uzak Diyarların girizgâhın da Bilmelisin ki senin soluğuna çok hasretim Hücremin Her katresinde senin ferin Halime bıraktığın eşsiz nefesini hissettim Tenim Dünyaya hasretken ben Batında ise her zaman seninleydim bilesin Sen Zerrenle meşakkati yaşarken Ben senin esenliğinde suhuletinin esiriyim Sen Can içinde bir canını yaşatan en bahtiyar insan mefkûresinde heyecansın Havva, Asiye, Meryem, Hatice, Aişe Fatımaydın nice isimlerin sahibi bir nisasın Kâinatın En şerefli bir insanı olan Mükerremliği sabrıyla yaşayan latif bir kansın Sen Anaydın, ataydın ve havaydın Topraktın, aşktın, sevda adına güzellik sunandın Göz Pınarlarından süzülerek akan Bir damla yaş, anlayana neler anlatır eğer bilinse Yaşadığın Sevdanın aşk pınarlarından Gelenlerdi onlar, Ummana kapı aralar vuslata akar Yücelikte Eşsizdin, bir mürebbiydin sen İlk öğretmendin, sevgini hasreden naif güzelliktin Eğer Sen olamasaydın ey aziz insan Şefkat asılsızdı, aşk taçsızlığı yaşardı hicranlaşırdı Nice Canlar var ki, bitmeyen umutla Beklediğin muratların akabinde seninle anlamlaşırlar Şahlar, Padişahlar, krallar Osmanlar Süleymanları dünya getiren anayla saltanata konarlar Ancak Seninle kaimdi cihanda alınan Tüm solukların anlam bütünlüğü için kuşanılan sevdada Oluk Oluk akan kanlar, bir şahadet için Yarışanlar, ana payesi için değiller mi coşkuyu yaşayanlar İlahi Adaletin muhatabı, tebessümlerin En güzelini senden başka kim verebilir ki ey tahtı tevazuu Her Merakın heyecanın, telaşın yılmayan En bariz muhatabı, her vakit sen olurdun, kimler anlamazdı Arzı Mekânın en nadide çınarı ve esen yelin Gönülleri kuşatan, serinliği anlatan meltem olanı tek sendin İnsanlığın Muradı, neslin halkası ve manasıydın Kâinatın anasıydın ve sen insanlığın medarı iftiharıydın cansın Mustafa CİLASUN | |
Konu Sahibi melis 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Güzel bir hikaye... | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | melis | 0 | 2287 | 01 Ocak 2009 15:34 |
Filistinli Küçük Kızın İsrail i Lanetleyen... | Videolar/Slaytlar | Mihrinaz | 6 | 2389 | 28 Aralık 2008 15:20 |
Ruhumun hicran damlaları... | Şiirler ve Şairler | Mihrinaz | 25 | 14181 | 26 Aralık 2008 12:58 |
^^İsTaNbuL^^ | Şiirler ve Şairler | Mihrinaz | 19 | 7846 | 18 Aralık 2008 14:21 |
--BeSMeLe-- | Allah(c.c) | Mihrinaz | 14 | 8820 | 18 Aralık 2008 13:50 |
26 Aralık 2008, 13:04 | Mesaj No:2 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Buğulu gözler kimi özler! Ağla Gönlüm Sen hiç durmadan ağla Sinede hiç Bir yaş kalmasa ve durmayan sel olsan da Tufanın Ayak izlerinden Dem vursan ve hali kuşatsan Yinede Ne olur Sen hiç durma Benim için yorulma Artık Bizarlığın eşiğinde Başlamıştım bir seyri sefere Sevda Hasretinin en Acımasız badiresinde melalimle Aşkın Açılan pençesinde Anın yaşattığı tiz ürpertilerle Sensizliğin Aksettiği hicranla Baht mı kalır solgun heveslerde Gönlümden Ne kadarda bir sitem Nüksetse de ne fark edecek ki Sen Ne olur hiçbir Zaman hicrana fırsat verme Aklımı Kendi ellerimle Sende acı kederle gark etme Derdin Derinliğinde İnleterek artık heder etme Kim Duyacak ki bizim Sedamızı ey gönlüm sen ağla Kendi İçinde durmadan Mahşeri yaşatır sözlüm bakma Ey Civan gözlüm Selvi nazlım neredesin ses ver Ne yaptım Ben sana ki Hak Aşkına bir anlatsana sukutunla Sevdana Hasret bırakmadan Artık melalime aksana hicranla Bıraktın Baş başa artık beni Sen derdin en kıdemlisiyle hazana Allahaşkı İçin bir kez de Sızıyla sen dirilsen kalbi hissetsen Şimdi Ben tıpkı şifasız Kanayan bir yarayım, sancılardayım Gecelerin Mateminde söyle Daha aşkın için, ne kadar yanacağım Sensizlik İkliminde hıçkıran Gönlüne küsen virane ve aşkı demdeyim Mustafa CİLASUN | |
26 Aralık 2008, 13:04 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 1390 Üyelik T.:
16 Nisan 2008 | Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Gelmeyecek misin? Yine Gelmedin, gelemedin Ne kadar bekleyeceğimin Korkusuyla baş başa kalmayı yaşatıyorsun bana Kaç kez Deneyerek bir çığlığın Hicranını her yanımı kuşattığın da Kaldırımlar yalnızlığın şarkısıyla avunuyordu Benimle Alay edercesine Bir acımanın nedametini yaşatarak Umudun sabır içinde abitleştiğini haykırıyordu Oysa Toprakta tıpkı Benim ile hasreti yaşıyordu Ne kadar hoş kokuyordu seni bana hatırlatıyordu Ne onun Susuzluğunda Ne de benim Umudum azaldığında izlerinin tortusuyla Oyalanıyorum seni bulmanın umunu yaşayarak Yağmur damlası Tenime bir bir nüfus ettikçe Sensizliğin acısını toprağa akıtıyorum Yalnızlığımı ona sunuyorum öylece bakınıp kalıyorum Bazen içimde Dalgalanıp figan neden hiddeti Hıçkırıklar refakatinde çektiğim hasreti Kime anlatacağımı bilemediğimi bir kez de sen söyle Bir kahır ile yaşadığım Metanetin çaresizliği çare olarak sunan Sevda mertliğinde katiyetle dengi bulunmayan Bir aşkın enginliğinde kal sen serinliğin güzelliğinde Mustafa CİLASUN
__________________ ''Gönlüm Sükût-u Ezber Eyledi...!'' |
26 Aralık 2008, 13:07 | Mesaj No:4 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Kalbi burukluk hissedilirken! Yılların hasretini Var gücümle taşıdığım halde Artık yüreğimin burkulduğunu biliyorum Geçen yılların Melalime kazandırdığı sabrın Gerçek bir aşk olduğuna kani olmuştum Ellerimi nereye uzatsan Ancak müsaadesi hükmünce ulaşabiliyor Bu sayede derinliğimde yumuşak bir haz alıyordum Sevgiliye atfedilen Ne kadar sinede bilinen kelimeler varsa Onları heceleyerek yollarına döşesen ne çıkacak O bir kere yönünü Hevesleri istikametine dön derince Halini kuşatan heyecan ve meraktan kurtulamaz Duygusallığını Deşifre eden cibilliyetin efkârı Artık onu tutsağı yapmayı çoktan başarmıştır Ne kadar çırpınsa da Çıkmış olan adı ve ne derler kaygısı Taraf etrafı da bu çemberi daha çok daraltırlar Bir zamanlardan kalan Ne varsa bir bir gözlerinin önüne dizilir Yağmur damlaları gözyaşlarıdır lakin hükmü yoktur Yıllar onun dirliğinde Silinmezlerin her türlüsünde yerini alır Uykusuz geceler hazan içinde alınan nefesler onundur Kuzuların melemesinde Uzaklardan duyulan kavalın acı nağmesinde Sinesinde gizlediği kendince en güzide bildiği uhdesi vardır Bu hasrete kavuşmak Ne kadarda hayalle yaşamaksa da çaresiz Yaşanacaktır bir şekliyle, gizemlerin derinliğinde ki izlerle Mustafa CİLASUN | |
26 Aralık 2008, 13:09 | Mesaj No:5 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Umudun salkımları arasında! Sensiz dolaştım Üzüm salkımlarının arasında Her bir asmanın başında ve yaprağında Seni aradım Tanelerin her bir tadında Haz kokusunda, esintinin hatırlatmasında Kanat çırpan Tüm kuşların nevi aruzunda Canan adına koşan her bir aşk adımlarla Bazen ayın Mahmurluğunda bakan yıldızda Günü perdeleyen o ıssız karanlık hicranıyla Her anımda Mutlaka aranan sen olsan da Senin hissiyatınla hep soluklansam kalsam da İşte Şu anda ki en hazin yalnızlığımda Sen olmasan da, sevdan var gönlüm hazanda Duyduğum Her sesin engin tahayyülünü Sanki her an gelecekmişsin hayallerin arifesi Çaresizliğimi Katlayan kederin elim hüznünü Terennüm ederken o şevksiz nefesi hissederken Hasretindi Silinmeyenlerde salınan asudeydi Fevkalade zarifti ve naifliğiyle edebin güzeliydi Yüreğim sancıda Ruhum kendi serencamının hicranında Ömrüm ne kadar kaldıysa, kalbim senin sevdanda Mustafa CİLASUN | |
26 Aralık 2008, 13:10 | Mesaj No:6 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Senin hicranında yoğrulmak! Hasretinle Arandığı bu gönlüm Sana tutsaktı, hüznüm firardaydı Zorunda Kaldığım her halin Perişanlığını, çok yaşamaktaydım Çıkamadım Kaldığım mekândan O kadar bizardım ki derin sezgiden Beyanı Halimden, gizemimde Müebbette bir hücre cezası yaşadım Haklıydı Figanı bir insan nidasıydı Çok geç kalmıştı, hayalim karamıştı Çaresizdim Sessizliğimle peki dedim Ruhum mahzene attım, soludum kaldım Gözlerim Yorulmuştu uykuya uzandım Rüyamım sessizliğinde, ışığını aradım Üç günde Üç yılın hasretini yaşadım Özlemimle kaldım, dilsiz aşkı andım Belki Nihayeti olan bir anlık düştü Gözlerim değil, kalbim böyle söylemişti Bilsem Ne haldedir şimdi tuvalli okşamaktadır Kemanın tellerinde, hangi aşkı aramaktadır İsterdim Hasretimin karşısında tuval olmak Darbelerinde boğulmak, soluksuz kalmak En çok baktığı Bir nota olmak, onunla solumak Parmaklarında kaybolmak, hep onunla kalmak Mustafa CİLASUN | |
26 Aralık 2008, 13:12 | Mesaj No:7 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Hüzünle derlenen nazsın! Sen sanki Baharın en nadide gülü çiçeğisin Şimdi rüyalarımı süsleyen göz bebeğimsin Sen bir ilksin Yaşam iksirisin bir kelebeksin Sanki bir meleksin sen ne kadarda güzelsin Şensin, Meşksin, ahenksin sen nezaketlisin Sen bir edepsin, hevessin, sazın nağmesisin Sen bir güftesin, En güzel bestesin sevgisin Düşen yaprağın hüznüyle derlenen şarkısın Sen Yalnızlığımın esirisin, anılarda karesin Sen unutulmaz bir hazinesisin, gönül erisin Sen Şimdi bulutlarla süzülen bir meleğimsin Sen bekleyenimsin, seve bilmeyi bilenimsin Sensizliğin Hazanında yaşadığım onca yıllar Katran karası sızılar, hicranım oldu bir çınar Senden Çok uzak kaldım, geçmedi zamanlar Artık tek umudum kaldı, teni bekleyen mezar Yıllar Neler anlatması ve yaşatmadı ki Hicranın sayfalarında silinmeyenler bırakmadı ki Gönül bu Hissedişlerin sağanağında nefeslenir Asude bir kalbin ritmiyle meşkleşir ve hissediştedir Mustafa CİLASUN | |
26 Aralık 2008, 13:14 | Mesaj No:8 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Nazarına hiç müdrik olamadım! O güzel gözlerinle Artık seni hiç göremesem İçime de uhde kalmayacak ve dert olmayacak Sana Nazar ederken bile Halin meftun bırakıyor aciz ve solgun melalimi Seni Âlemler içinde nadide kılıyor Çokta manalaştırıyor hazzın baharını yaşatıyor Bir başkalaştırıyor Muhabbet içinde tutkuyu Her an melalimde yaşatıyor, coşkuyu çok anıyor Ummanın seyrinde Ve bilinmez badireler için Bizzat duçar bırakıyor ve sevdayı hazla haykırıyor İşte yine Masumluğun bakir izlerini Sürüyorum, senin naif asudeliğinin güzelliğinde Dalı bırakan Ve mutlak zorunda kalan Bir yaprağın teslimiyetinde ki zarafeti anarak Sakin ve vakar Olan sebili şadırvanın izlerinde, Kuşların ürkekliğini resmederken nefeslerinde Gülün Her zaman sinelere Sulh vaat eden güzelliğini tefekkür ederken Eşsiz Bulunacak Ahenk güzelliğinde mefkûreyi saadeti dilerken Senin Gecelere taş çıkartan Gizemlerinde düşlerken, muhabbet için ülfetken Bir Enginliği yaşatan Sabrı cemilin dehlizinde nefes alman ve solman Bilirim Ne kadar berraksın Bulunmaz bir aşksın sineler senin coşkunla aksın Hazzı Muştulayan şefkatin bağrısın Toprağın mayası gök kubbenin aşkı salan nidasısın Sen Bir başkasın Hali bahtiyar kılan sevdanın Sızısı barındıran en güzel mümtaz ağrının sancısısın Sen Cihanın payesi Aşkın kalesi, can içinde deryasın hidayeti şahanesin Sen gülünce Baharın esintisi farklılaşıyor Çiçekler şakıyor adeta bir başkalaşıyor ve coşuyor Böyle Olunca mefkûrem Daha bir muhkem oluyor ziyadesiyle anlam buluyor Bilmenizi Ne kadar çok dilerdim Seninde temaşa etmeni hasetsen çok arzu ederdim Bulutları Seyrederken ve yolcu ederken Birbirlerinde rahmetin güzelliğini koklaşırken görmeni Bir tevazu İçinde nefeslenirken İdraki sunuyor olmaları ne kadar manidardır değil mi Bir Ulu çınarın Gölgesinde depreşen Mazi muhayyilem artık dayanamıyor, aşka sendeliyor Sessiz Soluduğum Mücerret olan aşikâr iklimin kalacak idrak sayfalarında Nasibim Kadar olacak bulunan Yazgı manasında, sabır hazzıyla hicranı salan yarasında, Çilenin Sabır ile içilen Yudumlarında, kanaatin tadında ve ahın karasında acıyla Nağmelerin Anlam bulan haz ile kuşatan Melali saran anılarında ve senin bahtındaki yalnızlığında Umudun Deşifre edilemeyen Eşsiz bulunan anlamlı manasında, aşkın hicranıyla ve hazla Mustafa CİLASUN | |
26 Aralık 2008, 13:16 | Mesaj No:9 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Aşk sızıları! Melalin Yalnızlığında sadık arkadaşları Ufuklar serencamında, hicran şarkıları Kaldırımların Sancısı bilseniz ki çok acı Ne hancı kaldı ne yolcu bir gönül yarası Gönlüm Senin yokluğunu nasıl çekecek Kime ne diyecek, sancısını kim bilecek Canlar Habersizce nefeslenerek gidecek Karanlık sokakları o lambalar anlayacak Gönül yarsiz, bahar suya hasret kalır mı Aşk, sinede zuhur etmeyince anlaşılır mı Umutsuzluk dergahında bir inanç olur mu Hiddet solunurken, şefkat hiç bulunur mu Şahitlik eder Sokak lambaları sessizliğinde Edebin tefekkür edilen nadide enginliğinde Gecelerin, Sukutu yaşadığı aşikâr dirliğinde Kim kiminle aşk kimin derdinde gelmeyince Hasretim, Geceler içinde ben çok hederim Bircan içinde nefeslenen yalnız divaneyim Nefsin Biganeliğinde, o nedameti neyleyim Keş kelerin hezeyanında bulunmaz bir işim Sabrı bilirim, Ben artık onunla bir yarenim Çileler içinde tefekkür ettiğim zenginliğim Ben kendi Halimleyim, lambalardır şahidim Aşkı teneffüs ederim onula halimi demlerim Mustafa CİLASUN | |
26 Aralık 2008, 15:12 | Mesaj No:10 |
Cvp: RUHUMUN HİCRAN DAMLAALARI... Ömrümün Masum Nefesi! Ne kadar dilerdim Baharım cezbeden güzelliğinde ulvileşmeyi Ve gönül yaramım sancılardan arî olaşarak nefeslenmeyi Hakkı hak bilerek Ve manada ziyadeleşerek derinliğe inmeyi Kalbimin sahibine duyduğum aşkı teneffüs ederek göçmeyi Sevmenin renklerini Ateşin acı çektiren asudeliğindeki hikmetleri Ne cenneti ve ne de saltanat adına duyacağım hazlar ahını Sadakatin güzelliğini Vefanın hasreti çekilen dirlikteki kalmışlarını Ram olmak kalbi sahibiyle buluşturup anlamlaşmak ve kanmak Suhuletli solumak Lokmanın mücerretliğinde helali manalaştırmak Neslin emniyeti adına ihsanda bulunmak ve bereketiyle yaşamak Ahlaki değerleri Edep içinde teneffüs edilen nefesleri derlemek Bir mefkûre sağanağında ve umutların pervazlarında filizlenmek Aşk ile güne girmek Sevdanın güzelliğinde çileleri deşifre edebilmek Ve hilkatin netliğinde, âdemi hakikat mertliğinde vaziyet edebilmek Kalan nefeslerimle Bilinçsizliğimle heder ettiğim, ömür sermayemle Mezarın müşahhas bir şekilde resmettiği, hikâyeler düşünüldüğünle Hüzünleniyorum Kalbimin hicranıyla ve ötelerin işaretlerindeki sancıyla Şayet kalbim sahibine yabancıysa ve ruhumu hazanlarda kuşatınca Nüksediyor kederim Ve derinliğimden hissettiğim sezgiden sudur eden elemim Ben kimim, neden böyle perişan bir sefilim ve işaretlerinde eridiğim Mustafa CİLASUN | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |