![]() |
Günahtan uzak durmak için ne düşünmeli? Sual: İnsan günah isleyeceği zaman nasıl düşünmeli ki o günahı islemekten uzaklaşsın? CEVAP Bir kimse, günah isleyeceği zaman, kendisini, Allahü teâlânın hep gördüğünü ve yanında amellerini yazan meleklerin de bulunduğunu düşünmelidir! Allahü teâlânın sıfat-i sübutiyyesinden, Basar, görmek, esma-i hüsnasından El-Basir, gizli açık, her şeyi çok iyi gören demektir Kur'an-i kerimde birçok âyet-i kerimede, Allahü teâlânın, insanların yaptıkları her işi en iyi şekilde gördüğü bildirilmektedir (Bekara, 110, 233, 237) Allahü teâlâ, sadece yapılanları değil, yapılacak olanları da, insanların ne düşündüklerini de bilir Birkaç âyet-i kerime meali: (İnsani ben yarattım ve nefsinin kendisine fısıldadığını [ne düşündüğünü, ne düşüneceğini] bilirim ve ben ona şah damarından daha yakınım) [Kaf 16] (Allah onların kalplerinin gizlediklerini de, açığa vurduklarını da bilir) [Neml 74] (Allahü teâlâ, içinizde ne varsa hepsini bilir) [Aİmran 154] Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Bir kimse, iki salih komsusundan nasıl utanıyorsa, gece-gündüz, kendisi ile beraber olan iki melekten de öyle utanmalıdır!) [Beyheki]alıntı |
SAAT: 19:56 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.