|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seleme,Açılış Tarihi: 30 Nisan 2008 (19:26), Konuya Son Cevap : 07 Ağustos 2012 (23:33). Konuya 77 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Nisan 2008, 19:26 | Mesaj No:1 |
Üyemizden soru var... soru? Formumuza yeni üye olan bir arkadaşımızın soruları aşağıda yer almaktadır.Öncelikle sayın adminden-hocamızdan- sonra da konu hakkında bilgisi olan üyelerimizden bu soruların cevabını alalım biiznillah... 1)Kadınlar cemaatle namaz kılabilir mi? 2)Kadınlar cenaze namazı kılabilir mi? 3)Kadın erkek bir arada aynı safta namaz kılabilir mi? 4)Namazda kadın başını kapatmak zorunda mı?
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
Konu Sahibi Seleme 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üniversiteli Bayanla Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 20 | 9866 | 20 Mayıs 2009 19:42 |
Üniversiteli Erkekle Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 1 | 2450 | 20 Mayıs 2009 19:35 |
A.Hakan'dan Döneklik Konferansı | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 4 | 2382 | 10 Mayıs 2009 20:54 |
Hanefi Mezhebi: İslamda Kazanç | Zekat-İnfak | Seleme | 0 | 2332 | 19 Nisan 2009 04:52 |
Hanefi Mezhebi: Alışveriş | İlmihal Bölümü | Seleme | 0 | 2425 | 19 Nisan 2009 04:51 |
30 Nisan 2008, 22:37 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Üyemizden soru var... 1)Kadınlar cemaatle namaz kılabilir mi? evet kılabilir.bu anlamda herhangi bir kısıtlama(kuran-sünnet-icma-kıyas) sözkonusu değildir.Namazın cemaatle kılınması kadınlar için müekked sünnet olmamakla beraber, onlar da imkân nisbetinde bu sevaptan nasiplerini alabilirler.Şayet kadınlar kendi aralarında cemaatle namaz kılacak olurlarsa imamlığa geçecek kadın ortada, aralarında durur, önlerine geçmez. İmam olan kadının biraz önde durması mekruhtur. En iyisve efdal olanı, kadınların cemaat yapmasın namazlarını tek başlarına kılsınlar.. 2)Kadınlar cenaze namazı kılabilir mi? erkeklerle karışıklık olmaması şartıyla kılabilir.. 3)Kadın erkek bir arada aynı safta namaz kılabilir mi? İster cuma, ister bayram, ister cenaze namazı, isterse başka bir namaz olsun, kadınlar erkeklerle birlikte namaz kıldıkları takdirde, erkeklerden ayrı, uygun bir yerde namaza durmaları gerekir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.) namaz saflarını önce erkekler, sonra erkek çocuklar en arkada da kadınlar olmak üzere düzenlemiş; "Namazda erkek saflarının en faziletlisi en önde olanı, fazileti en az olanı ise en arkada bulunanıdır. Kadın saflarının en faziletlisi ise en arkada kalanı, en az faziletlisi ise en önde olanıdır." (Müslim, “Salat” , 132; Ebu Dâvud, “Salat”, 97. Tirmizi, “Mevakıt”, 52; Nesai, “İmame”, 32; İbn Mace, “İkame”, 52) buyurmuştur. Bu şekildeki uygulama, kadınların ikinci sınıf konuma indirgenmesi anlamına olmayıp, herkesin anlayabileceği tabii, fıtri bir takım sebepler yüzünden, hem kadınların hem de erkek cemaatin daha fazla huşu ve sükûn içerisinde namaz kılabilmeleri içindir. 4)Namazda kadın başını kapatmak zorunda mı? kadınlarda setri avret el yüz dışında tüm vucududur..setri avretde farz olduğuna göre bu soru cevabını bulmuştur. |
15 Kasım 2009, 00:41 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | soruu ??? Resulullah s.a.v.buyurdu ki :İşleriniz hususunda sıkıntıya düştügünüz zaman, kabir ehlinden yardım isteyiniz. Bu hadisi şerifde Peygamber s.a.v. efendimiz ne vurgulamak istemiş defalarca okudum ama anlayamadım bilgisi olan kardeşlerimiz cvp verebilirmi ? |
15 Kasım 2009, 00:56 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: soruu ???
Değerli kardeşim bu rivayet Acluni'nin el keşful hafa adlı eserinde geçer. Tasavvuf camiası bu rivayetin o kaynakta geçmesini yeterli görmekte ve uydurma olmadığına kannat getirirler. Acluni'nin eserinde halk arasında Hadis diye bilinen bir çok sözün doğrusunu ve yanlışını ayırd etme adına kitabına almıştır.Acluni bu rivayeti İbn Kemal Paşanın el erbaininde geçtiğini ve bu rivayete ait hiç bir kaynak veremediğini belirtiyor. Aslı olmayan bir hadisi nakledeni ''BUHARİ'' şu hadis ile ne duruma düştüğünü belirtmektedir. ''Kim benden söylemediğim bir şeyi naklederse cehennemde oturacağı yeri hazırlasın ''(Hadisi Şerif) Şimdi bu rivayete Kuran gözü ile bakalım : Biz yalnızca Sana ibadet eder ve yalnızca Sen'den yardım dileriz. (Fatiha 4) (Yine) Bilmez misin ki, gerçekten göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. Sizin Allah'tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur. (Bakara 107) O rivayette ''İstiannede '' bulunun emri geçer Ama Kuran'a göre ''İstianede''Bulunucak Tek Kişi Allah'tır.Yani, Kurana göre bu rivayet kuran ile açıkça çatışıyor: Amacım kimseyi kötülemek değil Yalnız Hadislerin doğruluğuna ve güvenirliğine Bakış açımız Öncelikle KURAN ve SÜNNET'TİR. Yani ölüden yardım dilenemez Bizlere tek Yardım Edecek Allah'tır.. |
15 Kasım 2009, 01:05 | Mesaj No:6 |
Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir. (Bakara 153) Bu ayeti kerimede Yardım istemede Kendi Amellerimiz ile istenmesi emredilmektedir... |
15 Kasım 2009, 01:13 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | RE: soruu ??? Değerli Kardeşim Kuranı Kerim de Allah bize şah damarımızdan daha yakın olduğunu ifade etmektedir bize bu kadar yakın olduğundan ve herşey ona muhtaç iken o kimseye muhtaç değil iken yegane güç ve tasarruf sahibi olan Allah tan yardım dilemiyelimde ölmüş bir kuldan mı yardım diliyelim bu söz tamamen Kuran ruhuna aykırıdır.Hz.peyganberde Kurana aykırı birşeyide söylemez ayeti kerimede işaret buyurduğu gibi (onun konuştuğu hava ve hevese göre değil,ancak vahiy doğrultusunda konuşur)... |
15 Kasım 2009, 01:15 | Mesaj No:8 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | RE: soruu ???
Şimdi bu hadis uydurma hadismidir ? minam bir ilmihal isim verirsem belki daha karışır mı acaba düşünceli000 |
15 Kasım 2009, 01:20 | Mesaj No:9 |
Değerli kardeşim bu rivayet ile ilgili hiç bir kaynak belirtilmemiştir. Zaten Tevhid inancına ters bir durum var . Hadis usulüne göre İsnandsız bir söze Sahih denilmemektedir... |
15 Kasım 2009, 01:21 | Mesaj No:10 | |
Durumu: Medine No : 2893 Üyelik T.:
03 Ağustos 2008 | RE: soruu ??? Alıntı:
| |
Konuyu Toplam 4 Kişi okuyor. (0 Üye ve 4 Misafir) | |