|
Konu Kimliği: Konu Sahibi kamer34,Açılış Tarihi: 28 Mart 2011 (15:24), Konuya Son Cevap : 10 Ocak 2012 (04:13). Konuya 63 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Nisan 2011, 21:47 | Mesaj No:61 | |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 | Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır? Alıntı:
saygıdeğer haluk hocam silinen konular tahammulsüzlük değil noktası virgülüyle aynı konular olduğu için silinmiştir.
__________________ DÜNYA mü,minin (ahiretteki ebedi nimetlere göre)zindanı Kafirin de (ahiretteki azabına göre) cennetidir. hadis | |
09 Nisan 2011, 22:51 | Mesaj No:62 |
Durumu: Medine No : 13038 Üyelik T.:
14 Aralık 2010 | Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır? kamer abi beni yalnış anlamışsın.gümüştabak ile Allaha iman konusunda mutabıkım.itikatta bunu kastettim.Resulullahın devre dışı bırakıldığı düşüncede olmaktan Allaha sığınırım. muhsin hocadan alıntı Muhsin hocam Allah’ın rasulune tabi olmayı bidat hurafe ve ataların dini olarak lanse etmek şüpheisiz insanı islamdan çıkarır. Ben böyle sapkın görüşlere diyorumki evvet Hz. Muhammed (sav) ataları olan İbrahimin İshakın Yakubun Yusufun dinine mensuptu. Bende atalarım Hz.Muhammed İbrahimin İshakın Yakubun Yusufun dinine mensubum. Sormak lazım öylesi sapkın görüşelere acaba onlar kimlerin dinine mensupturlar. Muhsin hocam emin olunki böyle düşünmek insanı küfürden başka bir yere götürmez. Ki Sizinde böyle düşündüğünüzü biliyorum. Hocam hani yahudiler ne diyordu biz Musayı ve bazı peygamberleri kabul ederiz fakat seni peygamber olarak kabul etmeyiz. Onun için Allah bizi böyle düşüncelerin din kardeşi olmaktan sakındırsın.
__________________ Kimin Ne Dediği Değil / Allah'ın Ne Dediği Önemli. |
21 Nisan 2011, 05:03 | Mesaj No:63 |
14 Aralık 2010 | Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır? İklimya bacım Allah’ın izni ile bu konu benim için kapanmıştır. Sizden tek ricam şu ne olur Allah için konuları önyargısız okuyalım. Verilmek istenen mesajı iyice anlayalım. Eğer bizler bir düşünceyi red edeceksek önce o düşüncenin delillerine bir bakalım sonra kuran ve sünnet doğrultusunda o konuyu bir araştıralım. Ondan sonra aklımızı doğruya isabet etmek için kullanalım Allah’ın bizden istediği bu. Bakın şuna emin olun ben Allah'ın izni ile din adına bilerek asla yalan konuşmam birilerini saptırmaktanda rabbime sığınırım bunun karşılığında ahirette çok büyük bir azap vardır. Sizin yazınıza gelince ben Muhsin hocayla görüştüm ve ozaman kaydettimiştim Muhsin hocayla görüştükten sonra Allah'a yemin ederimki konuyu kapattım o anki sinirimi attım ve kaydettiğim yazıyı sildim. Sizin ordaki cümleniz "siz körmüsünüz yada gözleriniz körmüdür" şeklinde idi buda hakarettir yani. Buna delilim “dört mezhepeten birine uymak şartmıdır” başlıklı yazımın içerisindeki size verdiğim cevaptadır. Neyse hakkınızı helal edin rabbim bizleri doğru yola iletsin inşallah. Siz yazıyı okuduktuna sonra inşallah haberin verin ordaki yazıyı sileceğim.
10 Ocak 2012, 04:13 | Mesaj No:64 |
14 Aralık 2010 | Cevap: Dört Mezhepten Birine Uymak Şart Mıdır? Bakara/25 “”(Ey Muhammed) iman edip salih amellerde bulunanları müjdele. Gerçekten onlar için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. Kendilerine rızık olarak bu ürünlerden her yedirildiğinde:"Bu daha önce de rızıklandığımızdır" derler, bu birbirinin benzeri olarak onlara sunulmuştur. Onda, onlar için tertemiz eşler vardır ve onlar orada ebedi olarak kalıcıdırlar.””
Konuyu Toplam 14 Kişi okuyor. (0 Üye ve 14 Misafir) | |