|
Konu Kimliği: Konu Sahibi talibetün,Açılış Tarihi: 21 Şubat 2012 (17:47), Konuya Son Cevap : 22 Şubat 2012 (23:43). Konuya 21 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
21 Şubat 2012, 17:47 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 15138 Üyelik T.:
08 Aralık 2011 | Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı? Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı? Hadis kaynaklarında böyle bir ifade yoktur. Ancak İmam Gazalî, -hadis olarak değil- bir menkıbe olarak bunu anlatmıştır. İfadesi -meal olarak- aynen şöyledir: “Rivayet edilmiştir ki, bir kavim / topluluk, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar.’ diye vahiy etmiştir.”(İhya, IV/278). hanım kardeşler sizde ayva yediniz mi
__________________ @@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@ |
Konu Sahibi talibetün 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları | Pratik / Faydalı Bilgiler | Mihrinaz | 1 | 188 | 14 Ekim 2023 13:15 |
Enteresan Birşey Bu Karbonat | Pratik / Faydalı Bilgiler | talibetün | 0 | 134 | 14 Ekim 2023 13:13 |
Hadi yünden avize yapalım :) | Videolar/Slaytlar | talibetün | 1 | 2311 | 12 Şubat 2013 00:07 |
mübarek kadir gecesinde bir kızım daha dünyaya... | Serbest Kürsü | talibetün | 13 | 5977 | 17 Ağustos 2012 18:05 |
8 yaşındaki çocuğun sohbet ağlaması | Videolar/Slaytlar | talibetün | 0 | 1897 | 08 Ağustos 2012 18:37 |
21 Şubat 2012, 18:09 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı?
Hurma yenmeside tavsiye edilir. hatta bebek doğdugunda ilk gıda olarak damaklarına hurma sürülür. Bebek zeki olur inş.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
21 Şubat 2012, 18:12 | Mesaj No:3 |
Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı?
zannediyorum peygamber efendimiz de torunları doğduktan sonra ilk olarak hurma vermiş
| |
21 Şubat 2012, 18:15 | Mesaj No:4 |
Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı? Çocuğa Yedirilecek İlk Gıda (Tahnik): Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniye’dir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir. Hazret-i Âişe -radiyallahu anhâ- Vâlidemiz der ki: “Yeni doğan çocuklar Resulullah'a -sallallahu aleyhi ve sellem- getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.” (Müslim: 2147)Görüldüğü üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka bir şey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün Müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir. | |
21 Şubat 2012, 19:20 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı?
ayva yedim ama güzel olsun diye değil ben yusuf süresini 2 defa okudum onun gibi güzel ve güzel ahlaklı olsun diye meryem süresini okudum doğum kolay olsun diye bir yarım hatimim vardı onu bitirdim bir de hamileliğim boyunca bir kere hatim yaptım sonradan gelen mucize bebek olduğu için annem hatim yaptırdı çok fazla hatim oldu benim de allahtan tek dileğim çocuğumun güzel huylu güzel ahlaklı olması namazını kılması bunlar olursa üniversite meslek kariyer hepsi olur
|
21 Şubat 2012, 19:21 | Mesaj No:6 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı?
talibetün sen yedin mi kızların çok tatlı
|
21 Şubat 2012, 20:00 | Mesaj No:7 |
08 Aralık 2011 | Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı? evet kızlarım çok güzeldir Rabbim esirgesin onları ben her ikisindede ayva yedim hemde sevmeyerek ilk kızım doğduğunda babası ilk kez ağzına hurma yalatmıştı 2.kızımda halası çikolata yedirdi sonradan duyduğumda çok üzülmüştüm 2. kızımda 7 ayda 21 hatim okumuştum hergün muhakkak 3 cüz okuyordum
21 Şubat 2012, 20:03 | Mesaj No:8 |
maşallah sana hafız olunca ne güzel daha çok hatim yapmışsın mehmet akifte çok güzel o kadar yusuf süresi o kadar hatim yapıldı ne kadar bulantı yaşasanda canın hiç sevmediğin şeyi istiyor burnuna kokuyor
|
21 Şubat 2012, 20:07 | Mesaj No:9 |
08 Aralık 2011 | Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı? aslında çocuk güzel olsun diye istemeye istemeye sevmeyerek ayva yedirtmişlerdi
21 Şubat 2012, 20:13 | Mesaj No:10 |
25 Şubat 2011 | Cevap: Çocukların güzel olması için hamileyken ayva yemek diye bir rivayet var mı? |
Konuyu Toplam 9 Kişi okuyor. (0 Üye ve 9 Misafir) | |