![]() |
vesvese için ne okunmalı... Vesvese için ne okumamızı tavsiye edersiniz? Vesvese, tereddütsüz, kararlı, emin ve azimli olmanın zıddı olup kalpte meydana gelen şüphe, tereddüt, vehim, kuruntu, iç üzüntüsü, nefis ve şeytanın meydana getirdiği iç karışıklığı anlamlarına gelmektedir. Vesvese bir hastalıktır ve dinimiz vesveseden sakınmayı istemektedir. Çünkü vesvese faydalı değil, zararlı olan bir şeydir. Vesveseye kapılan insan, ibadetlerinde yanılır, çeşitli hatalara düşer ve haz almaz. Vesvese insanı yanlış ve batıl yollara saptırır. Hatta vesvesenin neticesinde insan akli dengesini bile kaybedebilir. Vesvese ile mücadele en önemli şeylerden birisi de, vesvesenin tersine hareket etmektir. Hatta mücadeleye rağmen yine vesveseye göre hareket edilecekken mesela abdestim bozuldu düşüncesiyle uğraşırken, gerekirse kendiniz abdestinizi bozunuz ve vesvese yüzünden değil, işte abdestim bozuldu diye abdest alıyorum diyerek kendinizi inandırınız. Vesvese ile mücadele niyetiyle Fatiha, Ayete’l Kürsi, Kureyş, İhlas, Felak ve Nas sureleri sık sık okunmalıdır.(medresetül mahmudiyye) |
SAAT: 05:52 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.