![]() |
imam nikahiyla alakali bir soru selamlar oncelikle Ben Imam nikahi kiydim esimle tartistim ayriligi ima Eden kelimeler kullandim ve o uc kelimeyi solicemi soledim telefonda esim yurt disinda Ben trde ve Telefon gorusmesinde bir anlik sinirden dolayi soyle dedi bi kez dedim bidaha de dedi ikincikez tekrarladim ve kufre dustum ancak benim sinir sorunlarim var asla incitmem ama bagiririm internette arastirdim ve baskasiyla nikah kiymak filan yazio ama Ben icimden demedim iki kez dedim ve sadece kizginlikla yapilan bi bloftu napmam lazim Allah simdiden razi olsun |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru 3 talak hakkın vardı 2 kere boş ol dediysen eğer son 1 talak hakkın kaldı. Ama nacizane fikrim sen mümkünse hiç evlenme kardeşim bacımızın da başını yakma. uzgnkızgın000kızgın000 |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru simdi evliligi surdurmemiz icin ne gerekiyor? |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru nikaha kaldigi yerden devam etmek istiyorum demicegime o kelimeyi bir daha eminim bana yapmam gerekeni soyleyin helal bi evlilik surdurmem icin |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru bizim simdi durumumuz nedir cevap verebilecek olan yokmu Allah rizasi icin |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru sakin olun eğer 2 talakla boşadıysanız tekrar dönebilirisniz ama detaylarını tam hatırlamıyorum illaki buraya bi hoca uğrayıp yazar gerekeni..ama dönebilirsiniz yanii |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru esimle su an ayrimiyiz haramda dusse seviorum alirim helalde dusse ki istedigim helal dusmesi alirim ama napmam lazim Ben hergece yatarken bunu dusunmek istemiom |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru biraz beklerseniz hocalarımız gereken cevabı verirler |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru İSLAMDA 3 TALAKLA BOŞAMANIN USULU ŞÖYLEDİR.. Her talak 3 iddet süresiyle,toplam 9 aya tekabul eder bundan sonra ise 4 ay daha beklenir bu süre zarfında yani enson 3cü talakta boşama gerçekleşir buda en az 12 ay sonunda olur... Ayrıca islamda sinirlilik halinde söylenen sözler ve hareketler ve kararlarda kişnin tevbe dışında bi sorumlulukta yoktur,bu şu anlama gelmez sinirlilik anında her şey mubahtır,yalnızca sinirlilik anında kişinin aklı devre dışı kalır bundan dolayıdırki alacağı kararda İSTEK DIŞI OLABİLDİĞİ İÇİN RABBİMİZ BUNDA RAHMETİYLE MUAMELE ETMİŞ HEM AÇIK KAPI BIRAKMIŞ HEMDE DERS ALMAK MAHİYETİNDE MESAJ VERMİŞTİR... Ayrıca halk arasında 3 def boşol veya üçten dokuza boş ol deyince hemen boşama gerçekleşmez,12 aylık DÜŞÜNME ZAMANI VERİLİR EŞLERE,BU ZAMAN İÇİNDE EŞLER BİRBİRLERİNE DEVAM VEYA BOŞAMAYI GERÇEKLEŞTİRİRLER.. Yalnız sizin şu yaklaşımınız KÜFÜRDÜR,esimle su an ayrimiyiz haramda dusse seviorum alirim helalde dusse ki istedigim helal dusmesi alirim ama napmam lazim Ben hergece yatarken bunu dusunmek istemiom AZAMET90 DAN ALINTI... Bu sözünüz şu anlamdadır benim için ALLAHIN NE DEDĞİ ÖNEMLİ DEĞİLDİR,ŞU AYETE BİNAEN BU YAKLAŞIM KÜFÜRDÜR... AHZAB SÜRESİ..36. Allah ve Resûlü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resûlüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. BUNDANDA ANLAŞILIYORKİ SİZ NASIL Bİ DİNİ KABUL ETTİĞİNİZİ HALEN BİLMİYORSUNUZ...Bunun içindirki ilk başta sizin nikah değil,islamın ne olduğunu ve ne olmadığını iyice araştırarak öğrenip Bİ DELİLLE YA RED,YADA KABUL ETMENİZDİR...Gerçi toplumun çoğuda bu yönde olsalarda bu iş çok sakat bi durumdur,pazarda alacağınız bi çorabın dahi kumaşını inceleyip,sağına soluna bakan insanlar,İSLAMA EN AZ BU ÇORAP KADAR DEĞER VERSELERDİ ONUDA ARAŞTIRIRLARDI....Yani dinim dedğimiz islama her şeyden çok değer veriyoruz diyorsak bu DİN HAKKINDADA İYİ Bİ ARAŞTIRMAMIZ LAZIM...MESALE Bİ KURAN MEALİ ALIP HER AYETİN ÜZERİNDE DÜŞÜNEREK ALLAHTANDA YARDIM DUASIYLA KURANI ANLAMAYA ÇALIŞARAK BU İŞE BAŞLAYIN..Yolunuz açık olsun inşaallah... |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru haklisiniz efendim ancak Ben uyusturucuyu yeni biraktim beynimde az sorunlar var bi gidiom bi geliom Ben esime sovdumde ve sart kosmustum bu saate kadar belli bisey olmazsa bosarim demistim napmaliyim dagildik ve Ben onunla buyudum simdi Ben bi baskasiyla yasayamam yardim edin |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru bu durumda ben ne yapmaliyim simdi devam etmesi icin benim uzerime dusen gorevler ne |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Alıntı:
Uyuşturucu vb illetlerden kurtulmak içinde ve gerçek huzuru dünyadada ahirettede bulmak için İSLAMI ,İSLAMIN KİTABI OLAN KURANDAN KENDİNİZ VE EŞİNİZ ANLAYACAK ŞEKİLDE HERGÜN ARALIKSIZ,OKUYUP HER AYETİN ÜZERİNDE DÜŞÜNÜN VE ARAŞTIRMALARINIZIDA SÜRDÜRÜN,görün bakın hem eşinizle hem hayatınızın her alanıyla daha mutlu olacağınız durumlara yol alacaksınız... İslamı anlamaya çalışırkende kim size ne diyorsa kurana götürün ve zamanla bakın sizde islamı iyi anlayan ve yaşamak istiyorsanız yaşayan biri olacaksınız,zaten uyuşturucudanda kurtulmanın tek yolu budur...Ve Allahın yardımınıda ancak dinine yakınlıkla bulabilirsiniz...sağlıcakla kalın... |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru devam edebilirmiyim Yani nikahima helalmmidir halen? |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru kufre dusen nikah yenilemeli ne demek? |
Sizin durumunuza gelecek olursak; İmam nikahı yaptığınızı söylüyorsunuz. Bu nikah toplum tarafından biliniyor mu? yoksa gizli imam nikahı mı yaptırdınız? Eğer toplum tarafından ya da aileler tarafından biliniyorsa ve toplum da sizi karı-koca olarak görüyorsa mesele olmaz. Ama toplum ve aileler tarafından sizin karı-koca olduğunuz bilinmiyorsa o zaman temel atılırken yanlış yapmış olursunuz. Ayrıca bu durumun gerek aileler arasında gerekse sizin aranızda bir takım problemlere sebebiyet verir. Sizin bu durumunuz yani nikahın gizliliği ya da aleniliği konusu bir kenara bırakarak, sizin evli durumda olarak talak sözlerini söylemeniz konusuna gelelim: Sizin sözlerinizden anladığımız kadarıyla eşinizle bir inatlaşmışsınız ve arka arkaya 3 kere talak sözünü "boş ol" demişsiniz. Daha sonrada pişman olmuşsunuz. Talak sözlerini de kızgınlıkla söylediğinizi ifade ediyorsunuz. Kur'an'a baktığımız zaman talak konusu basit değildir. Namazın rekatları veya namazda yapılacak olanlar ile ilgili ayetlerde ayrıntı bulunmazken, talak ile çok ince ayrıntılar mevcuttur. Bu da Kur'an'a göre boşanmak isteyen kimselerin dikkatli ve talak konusunda hassas olması gerektiğini ortaya koyuyor. Cahiliyye zamanında hemen bir kaç sözle boşama yapılıyor ve kadın bir çok haktan mahrum ediliyordu. İslam bunun önüne engeller koyuyor ve talakın şartlarını zorlaştırıyor ki kadının hukukunu gözetiyor, paçavra gibi atılmasını engelliyor. Kızgınlıkla yapılan 3 talakın 1 talak sayıldığı İslam Alimleri tarafından söylenmektedir.Sizin durumuzda 1 talak gerçekleşmiş sayılır. Yeniden nikah kıyabilirsiniz. Ama kadın sizinle tekrar evlenmek istemezse yapacağınız bir şey yoktur. Eşinizde sizinle birleşmek isterse bir sorun olmaz. Ama yeniden nikah kıydığınızda gerek siz gerekse eşiniz İslamı, Kur'an ve Sünneti iyice öğrenmeye çalışınız, ve amellerinizi düzeltiniz. Allah'ın razı olacağı kullardan olmaya gayret edin. |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Imam nikahi icin lazim olanlar iki erkek sahit bir hoca ve evlenecek olan sahislar degilmi nikahi kiyarken hocaya izah ettim durumu gizli,nikahta olsa oldugunu belirtti bana annesi sonradan orendi mesela |
Sizin nikahlı olduğunu toplum bilmiyor mu? Nikah da önemli olan toplumun bilmesidir. Çünkü toplum kadını sizin eşiniz olarak bilecek ve kadının hukuku korunacaktır |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru herkes bilio anneside bilio ama kabul etmio babam bilio ama karismio fark etmio yani |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru iki kiside farkli seyleri soluyo kime inanacam simdi Ben? Isime gelenemi Yoksa gelmeyenemi? |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Farklı söyleme diye bir şey yok ki. Sizin talakınız 1 talak sayılır. Yeniden nikah ile evlenebilirsiniz. Eşinizin de nikaha razı olursa tabi. Siz eşinizin gönlünü yapın, ayrıca anne -babalarınızın da gönlünü yapın ki evliliğiniz güzel olsun. Fakat siz işi baştan yanlış yapmışsınız. Gizli nikah yapmamış olsaydınız daha iyi olurdu. |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru annesi vermio kizi allahsiz kuranda yazan sey bana helal dusen Hala kizi haram dio helalsede bizim ailede yok diyo anlamio is isten gectigi halde vermek istemio kizi ne demek istedigimi anladinmi kardesim gecti Yani is isten annesi vermem diyo yinede annesi kurandan bir ayeti yalanlarken allaha sirk kosmus oluor bildigim haram diyor gosterdigim izlettigim halde Ben ona nasil Allah yolundan ikna edebilirimki |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru bazi durumlar var insan gunaha mahkum kaliyor |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Öncelikle bir sakinleş, kızgınlığın cümlelere yansıyor. "Allahsız " gibi kelimeleri kullanman uygun değildir. Eğer kız tarafına da böyle cümleler kullanıyorsan, kızı sana tekrar vermezler. Bu işi iki taraftan müsbet aracılar/hakemler halledebilir,olayı çözebilirler. Her halde sen de yangına körükle gitmeye çalışıyorsun:) |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru bizim ne aracimiz nede hakemimiz var koydular topu sahaya paslasiyoruz karsilikli xD |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Siz de futbol kurallarını yok saymışsınız, kendi kendinize hem hakem, hem oyuncu hem de seyirci olmuşsunuz, sonra da kavga etmişsiniz, sorunlar çoğalmış, sonuçta işin içinden çıkılmaz vaziyete sokmuşsunuz. Biz de size yol gösteriyoruz, siz de işi yokuşa sürmeye çalışıyorsunuz:) |
Esselamu aleyküm evvela Fecr Hoca kardeşimizden Allah razı olsun size gerekeni açıklamış , lakin eğer uyuşturucuyu yeni bıraktınız ise ki evlenirken kullanıyorsunuz demektir bu zaten bu durumda evlenmeniz bir kere baştan haramdır kardeşim, bir gidip bir gelmekle yani aklı başta olmayan içki, madde gibi durumlardan etkilenen kişilerin zaten evlenmesi ilerideki çıkacak sorunlardan dolayı haramdır. İkincisi ne acıdır ki sizin gibi nikahın mahiyetini bilmeyen ve bu gibi söylevlere dikkat etmeyen ve üzülürek belirtmek isterimki bu nedenle hanımında boş holduğu halde yinede beraber yaşayan nice insanlar mevcut.... Nikahın şartlarını , farziyet, vücubiyet, sünnete uygunluğunu bilmeyen ve bu şekilde birde Alllahın emri Peygamberim kavli diye başlayan kişilere Allah hidayet etsin, zamanın kanayan yaralarından birisi umarım bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapılır. Birde şunu eklemek isterim eşinizin bu konuda fikrini bilmeden fetva vermek yanlış olur, eğer kendisi bu konuda kararlı ve sizinle yaşamak istemiyorsa bunuda göz önüne almak gerekir. Evet kadına nikah esnasında boşanma yetkisi verilmişse boşanabilir ama şiddete mağdur kalan bir kadının her an boşama yetkisi vardır. Bundan dolayı sizin anlattığınız olayda eşinizin ve geçiminizin de ön planda tutulması lazımdır. Olayları iki kişi tarafından dinleyip en doğru fetva o şekilde verilir.... vesselam veddua |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru s.a kardeşlerim sizden bir istirhamım olacak sorarken veya cevaplarken ne olur imam nikahı diye başlamayalım.bunun adı dini nikahtır.imamlar kıyıyor diye imam nikahı değildir.kaldıki dini nikahta imam kıyması gerekir diye bi şartta yoktur....diye düşünüyorum.selamlar. |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Ben asla el kaldirmadim siddet neymis Ben onu dinen degil kitabimda yazmadigi icin yapmam ama benim esim bana saygisizlik yapiyor ve Ben ondan dolayi sinirlendim her ne olursa olsun es kocaya saygisizlik yapamaz dindede geneldede erkek her daim bir adim onde yaratilmistir bunun milyon tane ornegini gosterebilirim |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru umidim kalmadi Hayat boyu patavatsiz olacagini gordugum icin bloften dedim sonuna kadar gittim oda gitti demekki inat icin allahada karsi gelir tek istedigi benim alttan almam tmm askm haklisin dememdi halbuki bunlar onun kullanmasi gereken kelimeler kontrol altina almaya calisti beni halbuki Ben herseyini ustlendim onu alirken allaha soz verdim kendisinin inadindan bole oldu acikcasi Yani tek istedigim haklisin kocacim demesiydi Ben asla vurmam ama bukadar fedakarligima karsilik bi kelimeyi duyamadim o kelimeyi duymak icin son parami verdim o kelimeyi duymak icin ac kaldim doyurdum ciplak gezdim gidirdim |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim zaten pek bi anlami kalmadi hakkinizi helal edin bb |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru Sayın azamet90 hocalarımızdan ALAH razı olsun gerekli açıklamaları yapmışlar.Benim size ufak tavsiyem olacak nacizane... uyuşturucuyu yeni bıraktığınızdan bahsetmişsiniz.Takdir edilecek bir davranış sizin bu kötü alışkanlığınızdan vargeçmeniz.Tam manası ile iyileşdiğinizde ilişkiniz için vereceğiniz krarın siz ve karşı trf için daha iyi olacağına inanıyorum.olayın çok üzerine gideceğinize biraz ayrı kalın birbirinize düşünme payı bırakın bakalım nasıl bir ruh haline gireceksiniz.Temelleri sağlam olmayan evlilik aileyi felakete sürükler .Şimdiden tartışmalar içinden çıkılmaz hal alıyorsa ilerisi için uzunca düşünmek gerekir..ileride olacak çocuklarınız için çok iyi düşünün derim.. İnsan fıtraten asil bir tavır karşısında olumlu tavır sergilemekledir. O halde, fıtrat takip edilmeli. |
Cevap: imam nikahiyla alakali bir soru benimle ayni sorunlari yasayan varsa payladmadan faydalanmis olur hem bu bilgilerden |
Ayrıca soruyu soran arkadaşın eğer eşi bu nikahı kabul etmiyorsa islamın nikah akdinde hem murakabede hemde eşin bizzat KABUL ŞARTI VARDIR... Ha bide fecr abinin dediği gibi NİKAHIN İLAN EDİLMESİ MECBURİDİR ,ZATEN ŞAHİD ŞARTIDA BUNDAN DOLAYIDIR,ve toplumda kişilerin NİKAHLI OLDUĞUNU BİLMESİ LAZIM Kİ,FİTNE ÇIKMASIN... |
Yâ eyhuhellezîne âmenû inne min ezvâcikum ve evlâdikum aduvven lekum fahzerûhum, ve in ta’fû ve tasfehû ve tagfirû fe innallâhe gafûrun rahîm.Tegabun - 14 Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan sakının. Ama affeder, kusurlarını başlarına kakmaz, hoş görür ve bağışlarsanız, bilin ki Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir. Kul in kâne âbâukum ve ebnâukum ve ıhvânukum ve ezvâcukum ve aşîretukum ve emvâlunıktereftumûhâ ve ticâratun tahşevne kesâdehâ ve mesâkinu terdavnehâ ehabbe ileykum minallâhi ve resûlihî ve cihâdin fî sebîlihî fe terabbesû hattâ ye'tiyallâhu bi emrihî, vallâhu lâ yehdîl kavmel fasikîn. Tevbe - 24 Onlara de ki; eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, kadınlarınız, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız evler ve meskenler, size Allah ve Resulünden ve Allah yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah'ın emri gelinceye kadar bekleyin. Allah böyle fasıklar topluluğuna hidayet nasip etmez. "Eş, çocuk, mal ve komşu, insan için birer imtihan vesileler*idir. Oruç, namaz, sadaka (zekat), emir bi'1-ma'rûf ve nehiy ani'l-münker, (imtihan esnasında meydana gelen) günahları örter; bağışlanmasına sebep olur."(Buhârî, Müslim, Tirmizî, Ibn Mace, Ahmed b. Hanbel) Sevgili kardeşim bu şekilde bir evlilik size sadece zarar verir. Bu gibi sınavlar kişi için şer olaylar görünsede sonunda hayır olur inşaallah, siz bu derecede bir geçimsizlik ile birlikte iseniz zaten devam etmemesi normaldir. Bu durum sizi itikadi olarakta bir gaflet ve miskinliğe sürükleyecektir. Eğer haklı pozisyonda olduğunuzu düşünüyorsanız bu durumun bir an önce hayırlı bir şekilde sonuçlanması için dua edin Mevlaya, tekrar beyan etmek isterim eşiniz ve onun görüşleri, sıkıntıları, neden bu şekilde davrandığı konusunda bilgi edinmeden size sadece bu olayda hayırlısını dilemek düşer. Eşler Kocalara itaat etmelidir evet, lakin İslam kadınada haklar tanımıştır. Bunu göz ardı etmek kişiyi tamamen Koca egemenliğine bağlamak demektirki, bugün şiddet gören ve bu gibi haksızlıklara maruz kalan binlerce kadını göz göre göre vahşete terk etmek demek olur. Nikah mevzusu derin ve ince bir mevzu olduğundan verilecek fetvalarda bu şekilde olur. Fetva olaylara ve anlatımlara göre verilirki siz en iyisi kendi isteklerinizle beraber eşinizinde isteklerini bir araya getirerek bir çıkış yolu arayın kardeşim bu şekilde birlikte verdiğiniz bilgilere göre durumunuz daha net olur.... Allah nasip ederde inşaallah günümüzde bir Alim yada Ulema çıkarda bu çağın kanayan yarası fetva konusunda güzel işler yaparlar. Dinden uzaklaşmış, herkesin kendi dinini oluşturduğu bir zamandan Allaha sığınmak lazım , yar ve yardımcımız olsun ....vesselam veddua |
SAAT: 05:29 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.