![]() |
Cevap: Nur suresini sorularla tanıyalım tuba cığım allah razı olsun bir türlü denk gelemiyorum sorularına sadece 1 kere cevap verdim hafta sonu dgs var hem bu hafta; son zamanların en kötü günlerini yaşıyorum rabbim yolumu kolaylaştırsın inşallah soru soran ve cevap veren tüm arkadaşlarımdan allah razı olsun rabbim azminizi artırsın |
Cevap: Nur suresini sorularla tanıyalım Amin canım rabbim hepimizden razı olsun bende yeterli olamadım zaten, bu hafta hem misafirlerim vardı hem dgs hazırlığı derken çok soruda hazırlayamadım. Birazdan son sorularımı paylaşıcam hafta erken biticek :( |
Cevap: Nur suresini sorularla tanıyalım Nurşen abla hepsi doğru Allah razı olsun |
Cevap: Nur suresini sorularla tanıyalım 31-ergenlik çağına girmiş olan çocuklar, ailenin diğer fertlerinin odasına hangi vakitlerde izinsiz olarak girebilirler?* * Sabah namazından sonra * Öğle uykusundan sonra * Yatsıdan önce * Hiçbir vakit 32- Müslümanların şu sözü ne zaman söylemeleri istenmektedir? “Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Haşa! Bu, büyük bir iftiradır!”* a) İnsanların arkasından gıybet yapıldığında b) Sadece mü’minlerin gıybeti yapıldığında c) Namuslu bir kadına zina iftirası atıldığında d) Herhangi bir mü’mine, herhangi bir iftira atıldığında 33-Allah çağrısına aykırı hareket edenleri hangi ayette uyarmıştır? *15 *45 *63 34-dış giysi giyinmekten muaf olan kadınlar hangileridir? *anneler *bekar kızlar *hayızdan nifasdan kesilmiş kadınlar 35-aşağıdakilerden hangisi izinsiz yeme içmemizde sakınca olmayan evlerden değildir? *kız kardeşlerimizin evleri *teyzelerimizin evlerinde *amcamızın kızlarının evlerinde Bunlarda son sorularım kolay gelsin (: |
Cevap: Nur suresini sorularla tanıyalım Alıntı:
|
|
Ayet ( 61) '' Ey müminler! Körlerin, topalların ve hastaların sağlam ve sağlıklı olanlarla birlikte yemek yemeleri günah olmaz. Sizin de kendi evlerinizden , babalarınızın evlerinden, annelerinizin evlerinden, bacılarınızın evlerinden, halalarınızın evlerinden , amcalarınızın evlerinden, dayılarınızın evlerinden, teyzelerinizin evlerinden veya anahtarları sizde olan evlerden ya da arkadaşlarınızın evlerinden yemek yemenizde bir günah, bir sakınca yoktur. Ancak evlere girdiğiniz zaman , Allah katından bereket ve güzellikler dileyerek birbirinize selam verin. Allah, üzerinde gereği gibi düşünmeniz için ayetlerini size böylece açıklıyor'' |
Cevap: Nur suresini sorularla tanıyalım Hepinizden Allah razı olsun 31. Soruya fecr hoca doğru cevap vermiş 59. Ayette her defasında ibaresi var yani hiçbir zaman izinsiz girilmez |
|
|
SAAT: 18:06 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.