![]() |
Kuranı Kerim Hakkında Sorular/Medineweb Çalışması Toplam 1 Eklenti bulunuyor. birbirmize kur'an-ı Kerimle İlgili Sorular soralıum soruyu cevaplandırırken kendiside bir soru sorsun. İnşAllah faydalı olur hepimiz için bu oyun... soru:Kur'an-ı Kerim'de besmelesiz başlayan surenin ismi ve besmelesiz oluşunun sebebini söyleyiniz ... cvbı söyleyen Kuran-ı kerim ile ilglili soru sorsun... berae süresi.müşriklere ultimaton emrinden dolayı.. ilk göze çarpan şudur bu süre ile, 1) İslam'ı reddeden hiçbir kimse Cennet'e giremeyecek, 2) Bundan sonra hiçbir müşrik hacc (Kabe'yi tavaf) edemez, 3) Kabe'nin etrafında çıplak bir durumda dolaşarak tavaf yapmak yasaktır, soru; Kur’an’ı Kerim’deki en uzun ayet hangisidir? |
Cvp: Kur'an-ı Kerimi Ne kadar tanıyoruz? oyunumuz bu Bakara suresi 282. ayettir.. |
tamam bi seferlik olsun hadi Kuran-ı Kerim de Cenab-ı Hakk' a hamd ile başlayan 5 sure vardır. Bunlar hangileridir. ? Fatiha,En'am,Kehf,Sebe,Fatır... selametle... |
Kuranı kerimin inişi kaç yılda tamamlanmıştır???? 23 Senede tamamlanmıştır... Kur’an’ı Kerim 22 sene, 2 ay, 22 günde inmiştir kuranı kerim ilk olarak kimin zamanında ve nasıl mushaf haline getrildi... Hz.Ebu bekir zamanında zeyd bin sabit tarafından mushaf haline getirilmiştir.. |
Kuran ı kerimin kalbi olarak zikredilen surenin ismi nedir??? Yasin...? Evet yasin:) Sahabeler karşılaştıklarında ve ayrılacakları zaman birbirlerine devamlı olarak okudukları bir sure vardı. Asr suresi olup ; imamı şafi hz.leri Kurandan sadece bu sure nazil olsa idi insanlara dünya ve ahiret mutluluğu için yeterdi buyurmuştur.. evet doğru bunuda bildin Kur’an’ı Kerim’de tek ismi zikredilmiş bayan kimdir? hz.meryem.. |
Tefsir çesitleri kaç tanedir ve nelerdir?İsimleri ile beraber 2 tanedir.. Rivayet tefsiri;ayet ve hadislerle açıklama yapan.. Dirayet tefsiri;ayet hadis akli felsefi youmlarla açıklanan.. Hangi surede besmele iki defa zikredilmistir? Neml suresiydi değilm? başında besmele olmayanda tövbe suresi ben bu ikisini hep karıştırıyorumda.. evet doğru ama adminimiz baştaki cvpta yanlış mı vermiş benmi öyle görüyorum |
Bilmiyorum hiç dikkat etmedim.. Kur’an’i Kerim’de konustugundan bahsedilen böcek hangisidir? Karınca... |
Cvp: Kur'an-ı Kerimi Ne kadar tanıyoruz? oyunumuz bu Alıntı:
Berae tövbe suresinin bir diğer adıdır... Sebebi ise surenin 1. ayetinde berae:uyarı ultimatom kelimesinin geçmesidir.. selametle... |
Cvp: Kur'an-ı Kerimi Ne kadar tanıyoruz? oyunumuz bu kuranı kerimde tek ismi geçen peygamber annesi kimdir? |
Cvp: Kur'an-ı Kerimi Ne kadar tanıyoruz? oyunumuz bu hz.meryemmi? Kur’an’ı Kerimde ismi geçen sahabe kimdir? |
SAAT: 22:57 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.