|
Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi: 03 Şubat 2008 (19:54), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2015 (22:42). Konuya 48 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Aralık 2011, 20:34 | Mesaj No:41 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? )
iyide sorunuza verecek bi cevap yok ki kardeşim hepsi meshep imamlarımız zaten allahın sevgili kulları demi ve bizde onların görüşlerine hükümlerine riayet ediyoruz onların yolundan gidiyoruz demi hanifiler kendi meshep imamına şafiler kendi meshep imamına uyar demi bizde kan,irin vs gelirse abdest bozulur diger meshebe göre farklıdır yani bi yol var insanların tabi oldugu bi yol farklı farklı ama aynı kapıya çıkan yollar meshep imamlarımız neden var? niye var ? bize yol göstericiler demi islamı daha iyi tanımak için bize imamlık yapan o mübarek zatlar peki şimdi onlar yok vefat etti ve dönem dönem bakarsak peygamberimizden sonra dönem dönem insanlara iyiligi emredip kötülükden nehyedecek onlara kuranı açıklıycak mübarek zatlar olmuştur 4 halifemiz meshep imamlarımız ebu turap ak şemseddin hz gibi bi çok imübarek zat yol gösterici olarak başa geçmiştir ilim ögretmiştir çünkü kimse tek başına bi hocanın önüne oturmadan bişey ögrenemez bu her dönem böyle olmuştur her dönem çeşitli memleketlerde alim insanların görüşlerine fikirlerine baş vurulur fatih sultan mehmet akşemseddin hz talebesi degilmiydi onun bu yaptıgı yanlışmıydı ona tabi olması talebelik yapması yanlışmıydı?bizim yaptıgımız da sadece bu allahın veli kullarından ilim ögrenmek başka diycek bişeyim yok çünkü sizin ilminiz kadar bi ilmim de yok rabbim ilmimi artırsın inşallah yanlış düşünüyosamda rabbim yoluna çevirsin bizlere hidayet ihsan etsin dogruyu idrak etme gücü versin aeo
|
23 Aralık 2011, 20:36 | Mesaj No:42 | |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? ) Alıntı:
| |
08 Kasım 2013, 21:25 | Mesaj No:44 |
Durumu: Medine No : 27674 Üyelik T.:
25 Nisan 2013 | Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? )
"Ey müminler! "Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allahın kitabı Kur an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir resullullah veda hutbesinde açık ve net bildirmiş bırakın bu işleri......
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. |
08 Kasım 2013, 21:29 | Mesaj No:45 | |
25 Nisan 2013 | Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? ) Alıntı:
yani müslümanım demek müslüman olmaya yetmiyor önce insan la ilahe illlah ne manaya geliyor onu öğrenmeli manasını öğrendikten sonra da hayatına geçirmeli eline binlik tesbihi alıp la ilaha ilalllah demek insanı cennet götürmez cennet değersiz değil herkesi içine alsın ki DUA EDİYORUM RABBİM BÜTÜN ÜMMETİ MUHAMMEDE HİDAYET ETSİN biz müslümanız deyipte islama leke sürenleride bildiği gibi etsin...
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. | |
08 Kasım 2013, 21:38 | Mesaj No:46 | |
25 Nisan 2013 | Cevap: Cvp: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? ) Alıntı:
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. | |
09 Kasım 2013, 01:20 | Mesaj No:47 | |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? ) Alıntı:
Hiç şüphesiz din, Allah katında İslâm'dır. Kendilerine kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki 'kıskançlık ve hakka başkaldırma' (buğuz) yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın ayetlerine küfrederse, gerçekten Allah, hesabı pek çabuk görendir.(ali imran 19) geçerli islam Allahın Resulune yaşattığı ve resmi belgesi olan Kurandır.Kurana uymak yerine kuranı kendine uydurmaya çalışan,Resululaha uymak yerine Resulullahı yalan hadislerle lehlerinde konuşturanlar utansın.Allah Kahhardır!
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
12 Kasım 2013, 20:04 | Mesaj No:48 |
Durumu: Medine No : 13867 Üyelik T.:
24 Mayıs 2011 | Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? ) Konuyu biraz okudum.ama nacizane fikrimi paylaşmak istiyorum.ben müslümanım diyen her insan başını kimseye egmez.bu şeyh de olsa,tarikacide olsa.lakin kimseyide tekfir etmemek gerek.kalpleri yalnızca Allah bilir.varsa hataları Allah ıslah etsin. bizlere dua etmek düşer. hiç kimse cehenneme girmesin:( çünkü orası çok feci bi yermiş
__________________ |
13 Ocak 2015, 22:42 | Mesaj No:49 |
Cevap: Ben Bilmem Şeyhim Bilir (mi acaba? ) "Allah'a isyan olan hususta itaat yoktur. İtaat, ancak meşru olan şeydedir." (Buhâri, Ahkâm, 4; Müslim, imâre, 39-40) Şeyhin neyi bilip, neyi bilmediğini bilmem. Ama bildiğim bir şey var, o da yukarıdaki hadis. Bir şeyhi suçlamak isteyenler, suçlamadan önce onu iyice gözlemlesin. Eğer yaşantısı şeriat dairesi içinde değilse, gelsin beraber taşlayalım. Yok eğer şeriate uygun yaşıyorsa, Allah rızası için sussun. Sussun ki bir Müslümanı recm etme talihsizliğinden kurtulsun. Bir şeyhten ders almak isteyenler de, ders almadan önce onu iyice gözlemlesin. Eğer yaşantısı Kur'an ve sünnete uygunsa, ŞERİATE göre yaşıyorsa, ona güvenebilir. Çünkü Hak yoldaki hiç bir şeyh(Mürşit), ŞERİAT dairesinden ayrılmaz. Ölçünüz yukarıdaki hadis olsun...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |