|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esadullah,Açılış Tarihi: 07 Nisan 2013 (15:41), Konuya Son Cevap : 10 Nisan 2013 (20:40). Konuya 10 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Nisan 2013, 15:41 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Kalbinde Ne Varsa Sen O’sun Kalbinde Ne Varsa Sen O’sun Kalbinde Allah muhabbeti olması lazımdır. Allah muhabbeti yoksa başka şeyler vardır. Başka şeyler olunca kalbe Allah muhabbeti girmez. Derdi olan dermanını arar, yolunu şaşıran bir bilene sorar ya… İşte gönlünün derdine düşmüş birkaç kişi, zamanın maneviyat büyüğü Abdülhakim Hüseynî k.s.’ye hallerini arz etmişler. Demişler ki: – Efendim, uzun zamandır ziyaretinize gelip gidiyoruz. Yanınızdayken halimizde bir düzelme oluyor. Sizden ayrıldıktan sonra, memlekete döndüğümüzde bu hal bir süre daha devam ediyor. Daha sonra halimizi muhafaza edemiyoruz. Bize ne buyurursunuz? Hazret elini yumruk haline getirerek şöyle buyurur: – İnsanın kalbi bu yumruk kadardır. Bunun içinde Allah muhabbeti olması lazımdır. Sonra orada yanan ışığı göstererek sözlerine şöyle devam eder: – Şu anda ışık yanıyor, etraf aydınlık. Bu ışık sönerse etraf karanlık olacak. Aynı anda hem ışık, hem karanlık olmaz. Kalbin durumu da böyledir. Onun içinde Allah muhabbeti olması lazımdır. Allah muhabbeti yoksa başka şeyler vardır. Başka şeyler olunca kalbe Allah muhabbeti girmez. Allah muhabbetini elde etmek için de şu dört şeye devam etmek gerekir: Mürşidi ziyareti, mürşid sohbeti, rabıta, vird… Eksilen Şeyler mi Var? Manevi ilim sahibi Allah dostları gönül doktorlarıdır. Nice hasta gönüller, onların ilaçlarıyla derman bulmuştur. Doktora ve ilaca güvenmek, tedavinin başıdır. “Eski muhabbetler kalmadı..” “Ah ne günlerdi o günler!” gibi ifadelerle muhabbetsizlikten yakınan birçok kardeşimiz var. Demek ki muhabbetin eksikliğini hissediyorlar. O zaman şöyle bir düşünelim: Allah, eskiden de, şimdi de, gelecekte de kullarına lütuflarda bulunur. Önceden muhabbeti veren Allah şimdi de verir. Hali hazırda muhabbetli nice kardeşlerimiz var. Yüce Mevlâ, acizliğinin farkına varan, muhtaç olduğunu hisseden ve tevbe eden kuluna merhamet eder, kalbine muhabbetini koyar. O kul bu muhabbet ile bütün müminleri sever ve hayırlarda yarışır. Ama bu muhabbeti kalpte korumak, hatta çoğaltmak gerekir. Bu manevi bir sermayedir. Bu da ancak maneviyat rehberlerinin tavsiyelerine uymakla mümkündür. Hayata Muhabbet Tadı Abdülhakim Hüseynî k.s. Hazretleri’nin yukarıdaki sohbetini esas alarak, hayatımızı manevi muhabbetle tatlandırmak, kardeşlik ruhunu diriltmek için önceliklerimizi şöyle sıralamamız mümkün: Allah’ın samimi bir kulu ve Efendimiz s.a.v.’in sadık bir ümmeti olan, O’nun sünnetini adım adım takip etmeye çalışan bir gönül eriyle dostluk kurmak. Onunla birlikte tevbe etmek, böylece bir milat, bir başlangıç yapmak… Şefkat nazarıyla kalbimizi ve yolumuzu aydınlatacak böyle bir Allah dostunu hayatımızdaki en büyük nimet olarak kabul etmek, Allah’ın en büyük ikramı olduğunu bilmek. Onu sık sık ziyaret ederek, gıyabında da gönül bağı demek olan manevi rabıta ile yakınlığımızı pekiştirmek. Tevbeyi hayat tarzı haline getirmek. Her günü, her hatırlayışı, her unutuşu tevbe vesilesi görmek, böylece gerçekten özür dileyebilen insan olmaya çalışmak. Etrafımızda bulunan insanları da bu muhabbet sofrasına davet etmek, onların da tevbe etmelerine vesile olmaya çalışmak. Bizim, her şeyimizin sahibi olan Yüce Allah’ı hep hatırlamak, her adımda O’nu hesaba katmak, O’nun hoşnutluğunu ve sevgisini kazanmak için sürekli zikri hayatın merkezine yerleştirmek. Üstlendiğimiz günlük virdi aksatmamak. Bu hassasiyetle yaşayan kardeşlerimizle beraber bir sohbet ağı oluşturmak. Dostluklarımızı, arkadaşlıklarımızı, derneklerimizi, heyetlerimizi bu önceliklerin asla göz ardı edilmediği bir çerçevede tutmak… Gönül erleri, kalpleri manevi muhabbetle dirilten reçeteyi asırlardır böyle uygulamışlardır. Biz de bu hususları günlük yaşantımızın öncelikleri haline getirdiğimiz takdirde Allah’ın izniyle hayırlı geçmişimizin yolundan gitmiş oluruz. Selamı anlamış ve onu hakkıyla yayabilmiş olanların halini yaşarız. Selam yurdu olan cennette Selâm olanın cemaliyle şereflenebilme duasıyla… |
Konu Sahibi Esadullah 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Kuantum Belirsizlik (Heisenberg) İlkesi Kuranda... | Esadullah | Esadullah | 0 | 78 | 08 Ekim 2024 16:38 |
Gayb Alemine Açılan Kapılar... | Kitaplar/Kütüphane | Kara Kartal | 1 | 417 | 29 Ocak 2023 13:22 |
Hiperaktif ve Otizm Çocuklar İçin ... | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | Mihrinaz | 1 | 445 | 14 Ekim 2022 01:49 |
Tabiat ve Burçlara Göre Beslenme-Hangi Tabiat... | Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp | Esadullah | 2 | 535 | 14 Ekim 2022 01:38 |
9-Kâinatın 6 Eyyamda (Devir-Süreç) Yaratılması... | Esadullah | Esadullah | 1 | 489 | 02 Ekim 2022 13:57 |
09 Nisan 2013, 09:31 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Kalbinde Ne Varsa Sen O’sun
Tamamda arkadaşim hem Rasulullahi sav örnek almışız diyorsunuz,bi yandanda rasulullahin ashabına demedigini ve yol,usul belirtmedigini siz ve murşitleriniz heva ve heveslerinden cıkararak nasıl bi rasul inancınızin oldugunu ve rasulleri geride bırakan bi mursit inancInızın batIllığında yürüdüğünüzü görme zamani gelmedi mi... Nasıl mı diyeceksiniz,kısaca izah edeyim.... Rasulullahin ashabından olan HANZALA ,kendisinin munafık oldugunu sesli olarak tefekkur ederken,Ebubekri sıddıkla karşılaşır vr Ebubekir ra neden boyle soylüyorsun hanzala deyince,hanzala ra ben Rasulullahin yanindayken sohbetinde başkayim,ayrilinca başkayim ve ben munafık oldum deyince Rasulullaha giderler ,hanzala ve ebubekir ,ve bu hali sorarlar,Rasulullah bu durumda RABITA şìRKìNì yapin demiyorda siz ve murş it leriniz bu şirkli yolu neden dayatiyorsunuz,bu nasil bi Rasulullah örneklividir bu şirkleri yok etmeye gelen rasulleri siz ve murşitleriniz böylemi anladiniz....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
09 Nisan 2013, 12:50 | Mesaj No:3 | |
18 Aralık 2011 | Cevap: Kalbinde Ne Varsa Sen O’sun Alıntı:
| |
09 Nisan 2013, 14:41 | Mesaj No:4 |
Esedullah arkadaşım,benim yukarda yazdiklarim peygamberin hayatında tarihi malumat olarak verilen bi bilgi ve sizin paylaşımınızdaki şirkleri bertaraf eden bi peygamber sünnetiyken,siz halen bu tür şirkleri bana karşi zannınızla örtmeye çalişacagınıza bu hakikatleri neden görmrssin hsyret.ve veysel karaninin peygamberle Rabıta kurarak iliskilendirmeyi nerden cikardiniz buda ikinci hayret...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
09 Nisan 2013, 14:57 | Mesaj No:5 | |
| |
10 Nisan 2013, 07:36 | Mesaj No:6 |
Peygamberler ve vahiy zincirinde kendini tanıtan,alemlerin tek sahibi ve tek ilahı olan tek Allah,sizin yukarda yaptığınız bedduayı kabul etmesin ve etmezde inşaallah, Ayrıca Allah size islamı kendisinin kabul edeceği şekilde anlamanızda yardım etsin...
10 Nisan 2013, 17:46 | Mesaj No:7 | |
Eğer amacınız hakk ise bunu usulünce yapın yoksa konuları kirletmeyin lütfen, müslümana yakışmayan hallerde bulunupta müslümanlığı savunmak abes oluyor. Allaha c.c. açılan bir eli kalkıp beddua nitelendiriyorsunuz, bizim saygı duyduğumuz kişilere hayvan yaftası vuruyorsunuz , nefsimize herşeyi söyleyin ama lütfen saygı duyduğumuz , islama hizmet eden kişilere bu yakıştırmalarda bulunmayınız, ya hayır söyleyiniz yada susunuz .... Böyle ilim ve terbiye ile yoğrulmuş bir foruma yakışmayan bu halleriniz bizi üzmekte umarız anlarsınız, vesselam | |
10 Nisan 2013, 18:09 | Mesaj No:8 | |
Durumu: Medine No : 13855 Üyelik T.:
22 Mayıs 2011 | Cevap: Kalbinde Ne Varsa Sen O’sun Alıntı:
| |
10 Nisan 2013, 20:17 | Mesaj No:9 | |
27Haziran 2011 | Cevap: Kalbinde Ne Varsa Sen O’sun Alıntı:
Ha forum terbiyeli bi forum,ve bende islam ahlakıyla ahlaklanmış biriyim,ve islamın izin verdiği şekilde tebliğimi yapıyorum..beni ahlalksızlık yapmışım gibi lanse edmende sizin ahlaki yapınızdan ve ahlaktan dem vurup iftira etmenizden olsa gerek,edebe davet edip kendini edepli,karşındakini edepsiz görüp bunuda fark etmediğimi zan etmeyin,ama sizin sevyenize inmem bunuda bilesiniz....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
10 Nisan 2013, 20:37 | Mesaj No:10 |
İŞTE SİZE RABITANIN ŞİRK OLDUĞUNUN KURAN VE SÜNNETE GÖRE DELİLİ VE SİZ Bİ İNSANA BUNU YAPMASI İÇİN DUA EDİYORUM DİYORSANIZ,MAALESEF BU DUA DEĞİL BEDDUADIR... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |