![]() |
Hz. Peygamber’in Deccal Hakkındaki Üçüncü Hutbesi Hz. Peygamber’in Deccal Hakkındaki Üçüncü Hutbesi - Ben ve ensardan bir kişi Hz. Peygamber’in sahabilerinden birinin yanına giderek ona “Peygamber’den deccal hakkında duyduğun bir şeyi bize naklet” dedik. O da “Hz. Peygamber bize hutbe okuyarak şöyle buyurdu: “Sizi deccal hakkında uyarıyorum. Çünkü ümmetini deccal hakkında uyarmayan bir peygamber yoktur. Ey ümmetim! Deccal sizin aranızdan çıkar. O kısa saçlı, esmer ve sol gözü kör bir adamdır. Yanında cennet ve cehennemi vardır. Onunla beraber ekmekten meydana gelen birkaç dağ ve sudan meydana gelen nehirler vardır. O yağmur yağdırır. Fakat o bitki yeşertemez. O sadece bir kişiyi öldürür. Fakat ondan başkasını öldüremez. O yeryüzünde kırk sabah kalacak, herşeye yetişecektir. Ancak dört mescide yaklaşamayacaktır: Mescid-i Haram, Medine Mescidi, Tûr-i Sina mescidi ve Mescid-i Aksa. O sizin için gizli kalmayacaktır. Çünkü sizin rabbiniz kör değildir.[1] [1] Heysemi, VII/343 (İmam Ahmed, Cünade b. Ebi Ümeyye el-Ezdi’den). Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayatu’s-Sahabe, Akçağ Yayınları: 3/158. |
SAAT: 19:35 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.