|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Seleme,Açılış Tarihi: 20 Temmuz 2008 (13:35), Konuya Son Cevap : 20 Temmuz 2008 (13:35). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Temmuz 2008, 13:35 | Mesaj No:1 |
Hutbe: Üç Aylarda İbadet Hutbe: Üç Aylarda İbadet Üç Aylarda İbadet وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ Muhterem Müslümanlar Samimi kulların af ve mağfiretle ödüllendirildiği, Allah Teala’nın lütuf ve ihsanının sağanak sağanak yağdığı üç aylar diye adlandırılan mübarek zaman dilimleri Recep, Şaban ve Ramazan aylarına kavuşmuş bulunmaktayız. Bu sebeple Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Üç aylar; ibadetlerle ulvileştiğimiz, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı, oruç ibadetinin yerine getirildiği aylardır. Bu sebeple bu aylarda oruç tutmak, beş vakit namazımıza daha bir özen göstermek, bol bol nafile namaz, kaza namazı kılmak, Kur’an okumak ve anlamaya çalışmak hedefimiz olmalıdır. Kıymetli Mü’minler Sevgili Peygamberimiz üç aylar girdiğinde: “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır” diyerek dua ediyordu. Yüce Rabbimiz de: “Ey müminler! Hep birden Allah'a tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz” buyurmak suretiyle kurtuluşa ermenin reçetesinin tövbe etmek olduğunu bizlere bildirmektedir. Öyleyse Rabbimizin affının çok bol olduğu bu zaman dilimlerindeki fırsatı kaçırmamalıyız. Daha çok tövbe ve dua yapmalıyız. Yüce Rabbimizden kendimiz, milletimiz ve bütün İslam alemi için hayırlar nasip etmesini, sağlık ve esenlik vermesini, dünya ve ahiret mutluluğuna kavuşturmasını niyaz etmeliyiz. İnşallah Rabbimiz de dualarımızı geri çevirmeyecek ve “Bana dua edin, kabul edeyim” buyurarak vaat ettiği gibi dualarımıza cevap verecektir. Değerli kardeşlerim Üç aylarda her türlü hayır imkanlarını değerlendirmeliyiz. Fakirlere sadaka vermek suretiyle onları da sevindirmeli, kimsesiz ve yetim çocukları gözetmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız. Dargınlıkları ortadan kaldırmak için ilk adım atan biz olmalı, aramızdaki sevgi ve merhameti geliştirecek sebepler aramalıyız. Bu vesileyle üç ayların hayırlar getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, hepinizin bu güzel günlerini tebrik ediyorum.
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
Konu Sahibi Seleme 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Üniversiteli Bayanla Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 20 | 9607 | 20 Mayıs 2009 19:42 |
Üniversiteli Erkekle Geçinme Sanatı | İslamda Kadın ve Erkek | mehmet akif2 | 1 | 2428 | 20 Mayıs 2009 19:35 |
A.Hakan'dan Döneklik Konferansı | Serbest Kürsü | kurtmehmet | 4 | 2357 | 10 Mayıs 2009 20:54 |
Hanefi Mezhebi: İslamda Kazanç | Zekat-İnfak | Seleme | 0 | 2312 | 19 Nisan 2009 04:52 |
Hanefi Mezhebi: Alışveriş | İlmihal Bölümü | Seleme | 0 | 2390 | 19 Nisan 2009 04:51 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |