|
Konu Kimliği: Konu Sahibi bilinmez,Açılış Tarihi: 16 Aralık 2012 (14:52), Konuya Son Cevap : 31 Ocak 2014 (02:06). Konuya 91 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Ocak 2014, 00:16 | Mesaj No:51 | |
Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, Dediler ilim geride kaldı illa edep, illa edep... Bir söz daha var bilmem bilir misiniz: Eline Diline Beline sahip olacaksın... Baş harflerine bakalım... EDEB Bu yukarıda saydığınız maddelerin hiç birine uymasanız da şeyhin yanına girebilirsiniz. Sizi her daim güler yüzle karşılayacaklardır... Lakin dedik ya: Edeb lazımdır öğrenciye... Yukarıdaki maddeler ise insana EDEB'i öğretiyor...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
11 Ocak 2014, 00:19 | Mesaj No:52 | |
Çünkü burayı sana en iyi AŞK anlatır... Burayı anlayabilmek için aşık olmak lazım... Çünkü aşk anlatılamaz... Ancak yaşanır...
11 Ocak 2014, 00:27 | Mesaj No:53 | |
Sadece Allahtan isterken, Allah dostunun elini tutup, onun vesilesiyle istemek vardır... Bunun ise nesi şirk... Peygamberimizin dedesi, yağmur duasına çıktığında, onun(sav) elini tutup, onun(sav) vesilesiyle yağmur istemedi mi? Efendimiz(sav) bu dünyadan göçtükten sonra, sahabe efendilerimiz yağmur duasına çıktıklarında, peygamber efendimizin(sav) sevgili amcaları Abbas'ın(ra) elini tutup yağmur istemedi mi? Allah iyiliğini versin... Kısa kısa sorsan da bizi yormasan olmaz mıydı?
11 Ocak 2014, 01:06 | Mesaj No:54 | |
Durumu: Medine No : 27674 Üyelik T.:
25 Nisan 2013 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
__________________ Müslüman olmak bütün otoriteleri reddedip sadece Allah'ın otoritesini kabul etmektir.. | |
11 Ocak 2014, 10:05 | Mesaj No:55 | ||
Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Allah ete kemiğe bürünmekten münezzehtir... O yarattıklarına benzemekten münezzehtir. Yalnız şu da var ki, efendi hazretleri ete kemiğe büründüm, Mahmut diye göründüm demiş. Siz de ete kemiğe bürünmüş, hiranur olarak görünmüşsünüz. Biz de ali diye görünmüşüz... Ete kemiğe bürünen Allah değildir... Ruhtur... Her bedenin içinde bir ruh yok mudur? Hah işte odur ete kemiğe bürünen... Sizi ele alalım... Çevrenizdekiler sizi asla göremez... Gördükleri sadece ete kemiğe bürünmüş olan toprak bir bedendir... Siz bu toprak beden içindesiniz... Aslolan siz görünmezsiniz... Ölümünüzle bu bedeninizi terk edeceksiniz... O toprak olacak, siz ise ebedi yolculuğunuza devam edeceksiniz... Yani siz de ete kemiğe bürünmüşsünüz... Ene Allah diye bir sözü hiç bir kul söylemez, söyleyemez... O sözü ancak Allah söyler... Eğer bir kulun ağzından bu söz şuurlu bir halinde çıkmışsa, kast ettiği kendisinin Allah olduğu değildir. Kast ettiği, bana ait hiç bir fiil yok, hepsi Allaha ait, hepsini Allah yaratıyor, ben bir hiçim hiç'tir... Demek istiyordur... Yoksa Allah muhafaza, Allah olduğunu iddia edip te, bana tapının diyen hiç bir veli kul görmedim... Hiç bir mürid de şeyhini Allah ilan edip tapmaz... Şuursuz bir halde ağızdan çıkıyorsa da, bedeni kontrolünü kaybetmiştir. İki şık vardır: 1- Onun ağzından konuşan Allahtır... 2- Ya da delidir... Her iki halde de itibar edilmez... Çünkü her nereye dönersen dön, bütün yönler Allahındır, Allaha dönmüş olursun ama bütün yönler yasaklanmıştır, tek bir yön takdir edilmiştir insanlar için: KABE Melekler nasıl ki Adem'e döndüklerinde (secde ettiklerinde) Adem as'a tapmadılarsa, biz de Kabe'ye dönmekle taşa tapmıyoruz... Ama ne var ki bütün yönler Allahın ise de, Kabe'den başka yöne dönmek yasaklanmış... Alıntı:
Eğer dediğiniz gibi olsaydı, Mahmut efendinin çevresindekiler onu tanrı bilip tapıyor olmayacak mıydı? Ama değil... O zaman iftira suçuyla karşı karşıyasınız... Müslüman birine iftira atmanın, Allah katında ne büyük bir sorumluluk getireceğini umarım biliyorsunuzdur... Alıntı:
Bilmediğinizi biliyoruz da, bu kadar belli etmeyin...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |||
11 Ocak 2014, 19:24 | Mesaj No:56 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
Ama islam dininde hiç bir Rasul sizin şeyhleriniz gibi yapmamışlar,DERGAHTA OTURUP 99LUK TESPİHLER ALIP,VİRD SAYSINI ÇOĞALTMAk yerine ,HAYATIN MERKEZİNDE HEP ENÖNDE OLMUŞLARDIR... KISACASI YERYÜZÜNE GELMİŞ HİÇ BİR RASUL,DERGAHTA ÇAKILI KALIP,ALLAH DEYİP,NAMAZ KLIP VİRD YAPMAMIŞTIR,AKSİNİ İDDA EDİYORSANIZ İSPATLAYIN...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
11 Ocak 2014, 19:39 | Mesaj No:57 | |
27Haziran 2011 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. Alıntı:
SENİN ŞEYHLERİN TAYYİ MEKANSA ,IRAKI,SURİYEYİ,ARAKANI,MYAMMARI,GAZZEYİ,AFKANİSTA NI,BOSNAI,ÇEÇENİSTANI,BİLMİYORLARMI,AMA YOK ONLARDA DERGAHLARINDA[TEZGAHLERINDA],ALLAH DİYOR VİRD SAYISINI ÇOĞALTIYORLARDI,DEĞİL Mİ... Birde Allahın Rasullerinin ashabına iftira atmayın,yok neymiş ÖMER RA da tayyi mekan mış..ömer ra nın döneminde orduda komutan UBEYDULLAH RA ile,HALİD RA dılar...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
11 Ocak 2014, 19:41 | Mesaj No:58 |
27Haziran 2011 | Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER.. İSLAMA GÖRE Bİ KELİME BULAMASSINIZ DOĞRUDUR...AMA ŞİRK ÜZERİNE Bİ DİNDE BUNA CEVAP OLARAK ÇOK KELİME BULURSUNUZ...Yaşayın bakalım ,ama böyle ölmeyin...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
11 Ocak 2014, 21:24 | Mesaj No:59 | |
Ama şu da var ki, tarikatlarda herkes kendi köşesine çekilip de insanlardan uzak durmaz... Peygamberimizin yaşantısı nasılsa, öyle bir hayat tarzı yaşanır... Zikirlerin sayısal bir değerinden çok beden, ruh birliğinin farkına varıp, tüm benliğiyle Allahı anmak ve buna bedeni alıştırmaktır önemli olan... İnsanda belirli letaifler vardır... O letaifler açıldıkça, kul her anını Allah ile yaşamaya başlar... Elbetteki bu insan toplumdan soyutlanmaz... Toplumun dertleriyle dertlenir... Ama asıl derdi ahirettir... Ve sizin zannettiğiniz gibi sadece kendini düşünmez... Ümmetin derdi, onun derdidir... Bütün Resuller hayatın merkezinde en önde olmuşlardır, ama hiç birisinin derdi dünya değildi... İnsanları imana çağırmak ve buna engel olmaya çalışanlarla mücadele idi... Hiç bir peygamber dergaha kapanmamıştır... Ama peygamberlik görevi gelmeden önce de halvete, uzlete çekilmişlerdir... Peygamber efendimiz(sav) Hira mağarasında az mı uzlete çekildi... İnsanlardan uzaklaştı... Peygamberlik görevi geldikten sonraları dahi, sabahlara kadar namaz kılan bizim peygamber efendimiz değil mi? Tarikatları eleştirenlere bir sorum var: Kaç gece sabahlara kadar namaz kıldınız? Kaç gece ümmetin dertleriyle ilgilenip dualar ettiniz? Ben kendimi tenzih ederim, ama bu mübarek şahısların sabahlara kadar uyumadığına şahit oldum... Neyse söylenecek çok söz var ama anlayacak olana bu kadarı da kafidir...
11 Ocak 2014, 22:03 | Mesaj No:60 | |
Kafirler de yapıyor... Uzak doğuda, Budist rahipler riyazetle(kendi dinlerine göre) olağanüstü güçler kazanıyorlar... Onlar da vird çekiyorlar, ama onların çektikleri şeytanlarının isimleri... Himalaya dağlarının soğuğunda, sabahlara kadar, çıplak vücutlarına ıslak havlu sararak, kim daha fazla havlu kurutacak diye yarışmalar yapıp eğleniyorlar... Tayyi mekan zaman ve duru görü yeteneklerine sahipler... Daha başka pek çok güçler kazanıyorlar... Bütün güçlerini Müslümanlar üzerinde deniyorlar... Müslüman alemi niye bu kadar karışık sanıyorsun, sadece ABD ve İsrail mi? Hipnozdan tut da pek çok alanda güçler kazanıyorlar. Şeytanları da yardım ediyor. Biz ne yapıyoruz? birbirimizi yiyoruz... Yok tarikatler küfürdeymiş de, insanlardan uzaklaşıp ellerine teşbih alıp Allah Allah diyormuşlar da... Ya bu şahısların görevleri başka, siyasetçilerin başka, sizin başka, bizim başka... "Sizinle savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın ve aşırı gitmeyin. Şüphesiz Allah, aşırı gidenleri sevmez." (Bakara suresi, 190) Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah’ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez. (Enfal Suresi 8) Bu ayette belirtilen savaş atı insanın bedenidir... Her yönden düşmana karşı güçlenmen lazım... Sizin bilmediğiniz yönden bilmediğiniz düşmanlar, savaş atı hazırlıyor... Siz ise tutmuş onlarla mücadele edenleri, savaş atları hazırlayanları kafirlikle suçluyorsunuz... Onlar sizin bilmediğiniz alemde cihadını yapıyor, bildiğiniz alemde de ellerinin geldiğince cihad yapıyorlar... O saydığın ülkelerdeki karışıklıklar sebebiyle yapılması gereken cihadda sizin konumunuz nedir? Yoksa siz de bazılarının dediği gibi, siz ve Tanrınız gidin savaşın biz sadece oturup sizi eleştireceğiz mi diyorsunuz... Herkes yapabileceğinin en iyisini yaparsa, herkes kendi alanında çalışma yaparsa emin ol Müslümanlar düzlüğe çıkar... Yunus Emrenin dediği gibi: Sizde bir türlü bizde bir türlü... Sizin bilmediğiniz şekilde mana alemde büyük cihadlar yapılıyor haberiniz yok... İster inanın ister inanmayın, ama bilmediğiniz saldırılar oluyor... İsterseniz araştırın... Bu konuda benden bu kadar...
Konuyu Toplam 12 Kişi okuyor. (0 Üye ve 12 Misafir) | |