![]() |
Müjde İçeren Ayet ve Hadisler Es selamu aleykum, Kalbe ferahlık vermesi niyeti ile bu tür ayet ve hadisleri bir konuda derlemeyi düşündüm. İsterseniz sizler de eklemeler yapabilirsiniz, günden güne hoş bir konuya dönüşeceğini umuyorum inşaAllah. Konu için ilk seçtiğim ayet: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla "Ey iman edenler! Eğer Allah'a karşı gelmekten sakınırsanız, O size iyilik yollarını gösterir, kötülüklerinizi örter ve sizi bağışlar. Allah, büyük lütfu olan O'dur." (Enfal Suresi, 29) |
Ve aleyküm selam...Amin ecmainc* Her kim dünyada, bir müminin (ayıbını) örterse Allah da kıyamet günü onun (ayıbını) örter." (Müslim, Birr, 58). |
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Rableri onların dualarına şöyle karşılık verir: “Şüphesiz ben, erkek olsun kadın olsun -ki birbirinizden meydana gelmişsinizdir- sizden bir şey yapanın emeğini asla boşa çıkarmam. Hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda eziyete uğratılanların, savaşanların ve öldürülenlerin, işte onların günahlarını elbette sileceğim. Andolsun ki, Allah katından bir mükâfat olarak onları altından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Şüphe yok ki nimetin güzeli Allah’ın katındadır!” (Âl-i İmran, 195) |
Kalbi daralanların tek gerçek aydınlığı burada: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla “Biliniz ki kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.” (Ra’d Suresi, 28) |
SAAT: 18:55 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.