|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi: 27Haziran 2011 (20:53), Konuya Son Cevap : 15 Nisan 2024 (14:27). Konuya 106 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Aralık 2017, 18:06 | Mesaj No:101 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Hadari
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
20 Ocak 2022, 20:52 | Mesaj No:103 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Kelime-i şehadet: İslam'ın ilk yıllarında farz oldu. İslam'ın beş şartından ilk farz olan şey budur. Tabiri caizse İslam'a girişin kapısıdır. Beş vakit namaz: ALLAH Rasulünün peygamberliğinin 11. yılında farz olmuştur. Ramazan-ı şerif orucu: Hicretin ikinci yılında, Şaban ayında farz oldu. Zekât vermek: Orucun farz olduğu yıl, Ramazan ayında farz oldu. Hac: Hicretin dokuzuncu yılında farz oldu. |
20 Ocak 2022, 21:53 | Mesaj No:105 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Alıntı:
Amr, Şam’a gittiği bir sırada, Maab denilen yere de uğrar ve burada Hz. Nuh’un sülalesinden bir kabilenin putlara taptığını görür. Bunların ne işe yaradığını, niçin kendilerine taptıklarını sorunca da: “Bunlardan yardım isteriz, yardım ediliriz, yağmur isteriz, yağmura kavuşuruz” cevabını alır. Bunun üzerine Amr, Mekke’ye götürmek için bir put ister. İsteğini kabul ederler ve kendisine Hübel adını taşıyan putu verirler
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
14 Eylül 2023, 15:16 | Mesaj No:106 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
"Bura İbrahim ile İsmail'in kıblesidir. Taşa ibadet edip namaz kılmam. Putlar adına kesilen hayvanların etlerini yemem. Fal oklariyla kısmet aramam. Ölünceye kadar ancak bu beyte yönelerek namaz kılarım." Varaka bin Nevfel ile birlikte din soruşturup araştırmış, Hristiyanlık ve Yahudiliğe girmemiş, "Allah'ım sen şahit ol ki ben İbrahim'in dinindenim" demiştir. Kız çocukları diri diri gömülürken engel olur, "geçimini ben sağlarım istersen büyüyünce al" der öldürülmelerine engel olurdu. Kureyş' e putlara taptikalri için açıktan meydan okurdu... Yukarda bilgi verdiğim, Allah rasulüyle birlikte bulunmuş fakat onun risaletinden önce ölmüş, Rasulullah'ın onun hakkında "o tek başına ümmet olarak diriltilecektir" dediği cahiliye döneminde yaşamış hanif şahsiyet kimdir?
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
15 Nisan 2024, 14:27 | Mesaj No:107 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |