|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Medine-web,Açılış Tarihi: 09 Kasım 2008 (22:12), Konuya Son Cevap : 29 Ocak 2024 (16:03). Konuya 1171 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17 Ocak 2009, 00:22 | Mesaj No:421 |
Durumu: Medine No : 5710 Üyelik T.:
18 Aralık 2008 | Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması
[SIZE=3]Çölde devesi ile yol alan bir adam, çöl ortasında susuzluktan ölmek üzere olan bir bedevi gördü. Adam devesinden indi, su kırbasını aldı ve bedevinin yüzüne biraz su serpti, sonra bedeviye su içirdi. Bedevi biraz kendine gelir gibi oldu ve bir anda adamın diyaframına sertçe vurdu, adamın devesine bindi ve son hız ordan uzaklaşmaya başladı. Devesi, suyu ve tüm erzağı çalınan adam yerden kalktı ve bedevinin peşinden bağırmaya başladı “ sakın şehre gittiğinde bu olayı kimseye anlatma, sakkınnn anlatma” diye kaç defa seslendi. Bedevi adamın neden böyle seslendiğini merak etti, çünkü adamın devesini, suyunu, ekmeğini kısacası hayatını almıştı. Adam devesi ve suyu olmadan çölde fazla yaşayamazdı, dolayısıyla şehrede ulaşamazdı. Peki neden sakın anlatma diye sesleniyordu. Bedevi geri döndü, adamın yanına geldi. Sen öleceksin bu kesin ama neden anlatmamı istemiyorsun dedi. [COLOR=#c0504d]Adam cevap verdi........................ Adam ne cevap vermiş olabilir. Düşünün ve cevaplayın |
18 Ocak 2009, 00:11 | Mesaj No:422 |
18 Aralık 2008 | Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Kimse sevap vermedi, medineweb sakinleri bilgiye doymuyor maşallah) ben cevap vereyim barii adam demişki " eğer anlatırsan artık kimse çölde susuzluktan ölmekte olan birine su vermez" |
18 Ocak 2009, 00:16 | Mesaj No:423 |
18 Aralık 2008 | Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması üniversitede bize sorulan bir soruyu sorayım. İlk defa dünyanın yarıçapını doğru olarak ölçen kişi kimdir. nasıl ölçmüştür, net sonucu bulmayışının sebebi nedir?. soru klasik sorulmuştu,test değildi, onun için şık yazmıyorum. |
18 Ocak 2009, 00:40 | Mesaj No:425 |
18 Aralık 2008 | Cvp: Takdirli Bilgi Yarışması Ebda evet dediğin gibi birunidir. Biruni bir dağa çıkıyor ve ufuk açısını ölçüyor, sonra dağın yüksekliğini ölçüyor. Trigonometrik formüllerden ve üçgen geometrisinden dünyanın merkezine inen doğrunun uzunluğunu hesaplıyor. Yöntem doğrudur ama sonuç gerçek dünya yarıçapından biraz farklıdır, sebebi ise biruninin ufuk açısını ölçerken ışığın atmosferden geçerkenki kırılışı ve doğrultu değiştirme miktarını hesaba katmamasıdır. Zaten biruninin uzun süre güneşe bakmaktan dolayı gözleri iyice göremez olmuş, hatta ibni sinaya mektup yazıp gözleri için ileç istemiş, ibni sina ona bazı ilaç yapımlarını falan mektupla bildirmiş. |
15 Nisan 2009, 15:24 | Mesaj No:426 |
RE: Takdirli Bilgi Yarışması
Kardeşler şu bölümleri de biraz kalkındırsak nasıl olur? Ben bir soru sorayım son soruyu soran da cevaplayan da yok ortada Müminlere tecvid ilmini öğrenmek A, Farzdır B, vacipdir C, sünnettir D, mübahtır Bunların hangisidir? | |
15 Nisan 2009, 15:58 | Mesaj No:427 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: Takdirli Bilgi Yarışması
tecvid ilmini öğrenmek farz-ı kifayedir.
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
15 Nisan 2009, 17:40 | Mesaj No:429 |
Durumu: Medine No : 5998 Üyelik T.:
02 Ocak 2009 | RE: Takdirli Bilgi Yarışması
ben farzı kifaye diye biliyordum demek yanlış biliyormuşum.vacib deyim o zaman.yine yanlış sa doğru cevabı alalım. ------------ internetten baktım bir çok yerde farz olduğu yazıyor?açıklamalı bir cevap olursa sevinirim.
__________________ Söz işlemez yüreklere sükûtum dağlar gibi... |
Konuyu Toplam 397 Kişi okuyor. (0 Üye ve 397 Misafir) | |