Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Bahar Dönemİ* > Arapça 4

Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi:  23 Ocak 2019 (19:40), Konuya Son Cevap : 24 Ocak 2019 (14:23). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen Allahın kulu_
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 23 Ocak 2019, 19:40   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:43
Mesaj: 2.752
Konular: 168
Beğenildi:927
Beğendi:1486
Takdirleri:1724
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009

AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009

1 ) Aşağdaki temyiz ile ilgili tanımlardan hangisi yanlıştır?
A) Temyiz cümlede kendinden önceki kapalılığı giderir.
B) Temyiz her zaman mansuptur.
C) Temyiz nekre olur.
D) Temyiz bir ismi bazende bir cümleyi açıklığa kavuşturur.
E) Temyiz bazen izafet bazende harfi cer ile mecrur olarak gelebilir.

2 ) ...... اشتعل الرَّأْسُ cümlesinde boş bırakılan yeri temyiz olarak aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) شَيْبٌ
B) شَيْبٍ
C) الشَّيْبَ
D) الشَّيْبُ
E) شَيْبًا

3 ) ثَلاَثُونَ sayısı aşağıdakilerden hangi türe girer?
A) Müfred
B) Mürekkep
C) Matuf
D) Ukud
E) Kesirli

4 ) "Bin ikiyüz on iki köy" ibaresinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) اِثْنَتَا عَشَرَةَ و مِائَتَانِ و ألْفُ قَرْيَةً
B) اِثْنَا عَشَرَ و مِائَتَانِ و أَلفُ قَريْيَةٍ
C) اِثْنَتَا عَشَرَةَ و مِائَتَانِ و أَلْفُ قَريْيَةٍ
D) أَلْفٌ و مِائَتَانِ و اثْنَا عَشَرَةِ قَرْيَةٍ
E) أَلْفٌ و مِائَتَانِ و اثْنَتَا عَشَرَةَ قَرْيَةٍ

5 ) وَعَدَ fiilinin muzari, ikinci çoğul-dişil şahsı aşağıdakilerden hangisidir?
A) تَعِدْنَ
B) تَعِدِينَ
C) يَعِدُونَ
D) يَعِدْنَ
E) نَعِدُ

6 ) أَنْتُمْ شُبَّانٌ ....... النَّاسَ اِلَى الخَيْرِ cümlesindeki boşluğu aşağıdaki illetli fiillerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) دَعَوْنَ
B) تَدْعُونَ
C) دَعَوْتُنَّ
D) تَدْعُوَانِ
E) تَدْعِينَ

7 ) Muzaaf fiil aşağıdaki zamirlerden hangisine bitişince son iki harfi çözülür?
A) Harekeli raf zamirlerine
B) Sakin raf zamirlerine
C) Merfu munfasıl zamirlere
D) Mansup munfasıl zamirlere
E) Mecrur muttasıl zamirlere

8 ) سَدَّتْ السَّيَّارَاتُ الطَّرِيقَ cümlesinin doğru şekilde isim cümlesine dönüştürülmüş olan aşağıdakilerden hangisidir?
A) السَّيَّارَاتُ سَدَّدْنَ الطَّرِيقََ
B) السَّيَّارَاتُ تَسُدُّونَ الطَّرِيقَ
C) السَّيَّارَاتُ يَسْدُدْنَ الطَّرِيقَ
D) السَّيَّارَاتُ سَدَّتْ الطَّرِيقَ
E) السَّيَّارَاتُ مُسِدٌّ الطَّرِيقَ

9 ) اغلقت أَبْوَابُ الجَامِعَةِ يَوْمَ الأَحَدِ cümlesinde اغلقت sözcüğünün doğru harekelenişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) أَغْلَقْتُ
B) أَغْلَقْتَ
C) أَغْلَقْتِ
D) أَغَلَقْتَ
E) أُغْلِقَتْ

10 ) ...... انْتَظَرْتُ صَدِيقي cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdaki zaman zarflarından hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) سَاعَتَانِ
B) يَوْمٌ
C) عَشْرُ دَقَائِقَ
D) شَهْرَيْنِ
E) ثَلاَثُ سَاعَاتٍ

11 ) رَأَيْتُ المسلماتِ سَاعيَاتٍ بَيْنَ الصَّفَا وَالمَرْوَة cümlesinde hal aşağıdakilerden hangisidir?
A) المُسْلِمَاتِ
B) بِيْنَ
C) سَاعيَاتٍ
D) الصَّفَا
E) وَالمَرْوَة

12 ) أَثْمَرَتْ الأَشْجَارُ إِلاَّ cümlesinde istisna edatından sonra boş bırakılan yeri aşağıdaki sözcüklerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) شجرةُ
B) شجرةً
C) شجرةٍ
D) شجرةَ
E) شجرةِ

13 ) لَمْ يَدْخُل الأُسْتَاذُ القَاعَةَ لَكِن الطُّلابُ cümlesinde الطُّلابُ sözcüğü aşağıdakilerden hangisi ile tanımlanır?
A) Fail ile matuftur.
B) Matufun-aleyhtir.
C) Mefulun-bihtir.
D) Faildir.
E) Failin sıfatıdır.

14 ) كُلْ الفَاكِهَةَ النَّاضِجَةَ ....... الفِجَّةَ cümlesindeki boşluğu aşağıdaki atıf hallerinden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) أَمْ
B) و
C) ف
D) لا
E) لكن

15 ) يَسْتَقْبِلُ العَمِيدُ الأَسَاتِذَةَ اليَوْمَ cümlesinde fiili gelecek zamanda mutlak olumsuz kılacak edat aşağıdakilerden hangisidir?
A) لَمْ
B) لاَ
C) لَنْ
D) مَا
E) لَيْسَ

16 ) يَحِلُّ لِلْمُسْلِم قَتْلُ أَخِيهِ المُسْلِمِ ...... cümlesini, filin harekesinde herhangi bir değişiklik yapmaksızın, olumsuzlaştıran edat aşağıdakilerden hangisidir?
A) لَنْ
B) لاَ
C) لَمْ
D) لَيْسَ
E) كَيْ

17 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi lazım (geçişsiz) fiildir?
A) نَضِجَ
B) شَرِبَ
C) حَمَلَ
D) خَلَقَ
E) سَأَلَ

18 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi iki meful-bih alır?
A) سَافَرَ
B) عَادَ
C) زَارَ
D) فَرَّ
E) أَعْطَى

19 ) تَثُورُ البَرَاكِينُ فِي بَعْضِ الجِهَاتِ ثَوَرَانًا cümlesinde son sözcüğün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Haldir.
B) Temyizdir.
C) Meful-bihtir.
D) Meful-mutlaktır.
E) Zarftır.

20 ) يَحْفَظُ المُسْلِمُ القُرْآنَ cümlesindeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi meful-mutlak olarak en uygun şekilde tamamlar?
A) حَافِظًا
B) الحِفْظُ
C) حِفْظًا
D) حَافِظُُونَ
E) مَحْفُوظٌ

21 ) حَارَبَ أَبُو فِرَاسٍ الرُّومَ دِفَاعًا عَنِ الإِسْلاَمِ cümlesindeki دِفَاعًا sözcüğün görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Temyiz
B) Meful-lieclih
C) Hal
D) Meful-bih
E) Sıfat

22 ) يُشَارِكُ الطُّلاَّبُ فِي تَكْرِيمِ أُسْتَاذِهِمْ ...... عَنْ حُبِّهِمْ cümlesinde boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi meful-lieclih olarak tamamlar?
A) تَعْبِيرًا
B) عِبْرَةً
C) إِكْرَامًا
D) رَاحِمًا
E) خَائِفِينَ

23 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mukaraba ifade eder?
A) كَانَ
B) لَيْسَ
C) كَادَ
D) جَعَلَ
E) فَعَلَ

24 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi şuru' (başlama) ifade eder?
A) أَخَذَ
B) أَضْحَى
C) رَأَى
D) أَخْبَرَ
E) كَاد

25 ) Aşağıdakilerden hangisi iki muzari fiili cezmeden şart edatıdır?
A) أَنْ
B) لَوْ
C) إِذَا
D) لَمْ
E) إِنْ

26 ) ...... مَتَى يَنْتَهِِ شَهْرُ الصِّيَامُ şart cümlesinin cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) يُفْطِرُ المُسْلِمُونَ
B) نَزُورُ أقارِبَنَا
C) لاَ نَصُومُ
D) نَصِلُ إِلَى العِيدِ
E) نُفْطِرْ
nurşen35 beğendi.
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? Hafta'nın Konusu gün ışığı 8 129 25 Ağustos 2019 23:20
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 Arapça 4 Allahın kulu_ 3 257 23 Ocak 2019 19:40
Sayı ve Temyiz soruları Arapça 4 Allahın kulu_ 0 251 23 Ocak 2019 19:09
Arapça 3 dersleri Arapça 3 Allahın kulu_ 0 264 03 Ocak 2019 12:34
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri Arapça 3 Allahın kulu_ 2 289 03 Ocak 2019 11:56

Alt 24 Ocak 2019, 10:33   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:43
Mesaj: 2.752
Konular: 168
Beğenildi:927
Beğendi:1486
Takdirleri:1724
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

1.b
2.E
3.d
4.E emin değilim
5.d
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Ocak 2019, 13:37   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:43
Mesaj: 2.752
Konular: 168
Beğenildi:927
Beğendi:1486
Takdirleri:1724
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

6.b
7.a
8.d
9.E
10.d
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Ocak 2019, 14:23   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:43
Mesaj: 2.752
Konular: 168
Beğenildi:927
Beğendi:1486
Takdirleri:1724
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Cevap Anahtarı

1)B 11)C 21)B
2)E 12)B 22)A
3)D 13)A 23)C
4)C 14)D 24)A
5)A 15)C 25)E
6)B 16)B 26)E
7)A 17)A
8)D 18)E
9)E 19)D
10)D 20)C
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
2. Sınıf Arapça Vize,Final Bütünleme Soruları;2009,2010,2011 Mikdad Arapça 4 21 26 Ocak 2019 14:51
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize-Final Ve Bütünleme 2010 Soruları ve Cevaplar f_hoca Arapça2 2 01 Mart 2016 21:30
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize-Final Ve Bütünleme 2008 Soruları ve Cevaplar f_hoca Arapça2 2 14 Aralık 2015 15:03
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize-Final Ve Bütünleme 2007 Soruları ve Cevaplar f_hoca Arapça2 2 14 Aralık 2015 14:55
AÖF İlahiyat Arapça 1. Sınıf Vize-Final Ve Bütünleme 2006 Soruları ve Cevaplar f_hoca Arapça 1 2 14 Aralık 2015 14:45

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285