Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > Dersin Deneme Sınavları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mikdad,Açılış Tarihi:  13 Nisan 2012 (18:57), Konuya Son Cevap : 13 Nisan 2012 (18:59). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Nisan 2012, 18:57   Mesaj No:1
Medineweb Acemi Üyesi
Mikdad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mikdad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14170
Üyelik T.: 08 Eylül 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 24
Konular: 12
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AÖF 2011 Arapça II - Bahar Dönemi Ara Sınavı 1. Sınıf

AÖF 2011 Arapça II - Bahar Dönemi Ara Sınavı 1. Sınıf

Bu Test 20 Sorudan oluşmaktadır.

1 ) وَيُفَضِّلُ تَغَارِيدَ الطُّيُورِ عَلَى أَصْوَاتِ المُنَبِّهِ، وَضَوْضَاءِ السَّيَّارَاتِ cümlenin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kuş cıvıltılarını ve korna seslerini, taşıtların gürültüsüne yeğ tutuyor.
B) Kuş cıvıltıları, ona korna sesleri ve taşıtların gürültüsünden daha hoş geliyor.
C) Kuş cıvıltıları, korna sesleri ve taşıtların gürültüsünden daha yeğdir.
D) Kuş cıvıltılarını, korna sesleri ve taşıtların gürültüsüne yeğ tutuyor.
E) Kuş cıvıltırları, bence, korna sesleri ve taşıtların gürültüsünden yeğdir.


2 ) كُلَّ يَوْمٍ يَخْرُجُ إِلَى حَقْلٍ مِنْ حُقُولِهِ رَاكِبًا حِمَارَهُ cümlesinde رَاكِبًا kelimenin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) جَالِسًا
B) مُرْتَكِبًا
C) رَقِيبًا
D) مُسْرِعًا
E) مُمْتَطِيًا


3 ) خَلَقَ fiilinin ismi-i faili aşağıdakilerden hangisidir?
A) خَلاَق
B) خَلِيق
C) خَلُوق
D) خَلاَّق
E) خَالِق


4 ) عَبَدَ fiilinin ismi-i mef'ulu aşağıdakilerden hangisidir?
A) مُعَبَّد
B) مَعْبُود
C) مُسْتَعْبِد
D) مُعْتَبِد
E) عَبِيد


5 ) جَلَسَ fiilinin ism-i mekanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) مَجْلَسَة
B) مَجْلِس
C) مَجْلَس
D) مُجَلَّس
E) جَلاَّسَة


6 ) مَاذَا فَعَلْتَ قَبْلَ حُضُورِكَ إِلَى الحَدِيقَةِ؟ cümlede حُضُورِكَ kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) ذهاب
B) جلوس
C) مَجِيء
D) مرحمة
E) خروج


7 ) شَرِبَ sülasi fiilinin babı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5


8 ) سَأَلَ - حَسُنَ - عَدَّ fiillerinin türleri, aşağıdakilerin hangisinde sırasıyla ve doğru olarak verilmiştir?
A) Mehmuz - Salim - Muzaaf
B) Mehmuz - Salim - Salim
C) Salim - Muzaaf - Mehmuz
D) Mehmuz - Muzaaf - Mehmuz
E) Salim - Muzaaf - Mehmuz


9 ) الأُسْتَاذَتَانِ ...... للطُّلاَّبِ بِسَبَبِ نَجَاحِهِمْ فِي الاِمْتِحَانِ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki kelimelerin hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) شَكَرْنَ
B) شَكَرَ
C) شَكَرَتَا
D) شكرَ
E) شكرانِ


10 ) الطَّالِبَاتُ ...... القُرْآنَ كُلَّ صَبَاحٍ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki kelimelerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) تَقْرَأُ
B) يَقْرَأْنَ
C) تَقْرَآنِ
D) تَقْرَأْنَ
E) تَقْرَئِينَ


11 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi mebnidir?
A) يَكْتُبُ
B) نَرْمِي
C) تَذْهَبِينَ
D) يَجْلِسَانِ
E) يَفْتَحْنَ


12 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi illet harfinin hazfi ile meczumdur?
A) لَمْ يَدْعُ
B) أَنْ يَرْمِيَا
C) لَمْ يَدْعُونَ
D) اِذْهَبِي
E) أَنْ أَرْمِيَ


13 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi ef'al-i hamseden değildir?
A) تَمْشِيَانِ
B) تَعْلَمُونَ
C) يَسْجُدْنَ
D) تَشْرَبِينَ
E) يَكْتُبَانِ


14 ) Aşağıdaki fiillerden hangisi gaibe hem de muhatab için kullanılmaktadır?
A) تَفْعَلُ
B) يَفْعَلُ
C) نَفْعَلُ
D) تَفْعَلُونَ
E) يَفْعَلُونَ


15 ) دَعَا fiilinin, cem-i gaib siygasının mansub muzari hali aşağıdakilerden hangisidir?
A) أَنْ تَدْعُوا
B) أَنْ يَدْعُوا
C) أَنْ يَدْعُونَ
D) أَنْ يَدْعُوُونَ
E) أَنْ يَدْعُوُوا


16 ) Aşağıdakilerin hangisinde beş ismin i'rabı harfledir?
A) رَجَعَ أَبِي مِنَ العَمَلِ
B) ذَهَبَ الإِخْوَانُ إِلَى الغَابَةِ
C) هَلْ رَأَيْتَ أَخِي هَذَا الصَّبَاحِ؟
D) أَخَذْتُ هَذَا الكِتَابَ مِنْ حَمِيكَ
E) عَادَ الإِخْوَةُ إِلَى بَيْتِهِمْ


17 ) Aşağıdakilerden hangisi zamirlere muzaf olarak kullanılan beş isimden biri değildir?
A) أَخُو
B) فُو
C) أَبُو
D) حَمُو
E) ذُو


18 ) "İki kardeşine uğradım." cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) مَرَرْتُ بِأَخَوَيْكَ
B) مَرَرْتُ بِأَخَوَيْنِكَ
C) مَرَرْتُ بِأَخَوَاكَ
D) مَرَرْتُ بِإِخْوَانِكَ
E) مَرَرْتُ بِإِخْوَانَيْكَ


19 ) Beş isim tesniye olarak kullanıldığında, aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Ref halinde elif ile merfu olur.
B) Muzaf olursa sonundaki nun düşer.
C) Nasb halinde ya ile mansub olur.
D) ال takılı olmazsa tenvin alır.
E) Cer halinde ya ile mecrur olur.


20 ) Aşağıdakilerin hangisinde tekil kelimenin çoğulu yanlış olarak verilmiştir?
A) عَمَلٌ - أَعْمَالٌ
B) خُلُقٌ - أَخْلاَقٌ
C) مَثَلٌ - مَثَلاَتٌ
D) تَصَرُّفٌ - تَصَرُّفَاتٌ
E) مَصْدَرٌ - مَصَادِرُ


CEVAP ANAHTARI
1.D
2.E
3.E
4.B
5.B
6.C
7.D
8.A
9.C
10.B
11.E
12.A
13.C
14.A
15.B
16.D
17.E
18.A
19.D
20.C
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mikdad 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İlitamlı Öğrencilerin Haklarının İyileştirilmesi... Duyurular/Öneriler/Şikayetler Mikdad 0 1184 13 Şubat 2014 16:57
Tüm İlitamlı Öğrencilerin Ortak Haklarının... Duyurular/Öneriler/Şikayetler Mikdad 0 1078 27 Ocak 2014 18:38
Güz dönemi Arapça I ve Arapça III Mezid fiiller ... Arapça 3 Mikdad 0 4345 03 Şubat 2013 22:37
Tecvid Soru ve Cevapları Kur’an-Kerim Bilgisi Mikdad 0 2763 22 Ocak 2013 11:59
Yeterlilik Dökümanları DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler Mikdad 0 2692 22 Ocak 2013 11:53

Alt 13 Nisan 2012, 18:59   Mesaj No:2
Medineweb Acemi Üyesi
Mikdad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mikdad isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14170
Üyelik T.: 08 Eylül 2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:38
Mesaj: 24
Konular: 12
Beğenildi:5
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
evtx AÖF 2011 Arapça II - Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 1. Sınıf

Bu Test 20 Sorudan oluşmaktadır.

1 ) يَعْتَبِرُ نَفْسَهُ أَسْعَدَ النَّاسِ لِأَنَّهُ يَعِيشُ فِي مَكَانٍ مُحَبَّبٍ إِلَيْهِ cümlesindeki أَسْعَدَ kelimesinin zıt anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) أَحْسَن
B) أَشْقَى
C) أَفْرَح
D) أَكْبَر
E) أَشْكَر


2 ) "Bağışladı" anlamına gelen غَفَرَ fiilinin mübalağa siygası aşağıdakilerden hangisidir?
A) غَافِر
B) غَفِير
C) غَفُور
D) مَغْفُور
E) مَغْفِرَة


3 ) اسْتَأْذَنَ مُحَمَّدٌ فِي العَوْدَة إِلَى البَيْتِ cümlesindeki العَوْدَة kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) الخروج
B) الجلوس
C) الرحمة
D) الكتابة
E) الرجوع


4 ) لِيَمْشِيَا fiilinin niteliği aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Fetha ile mansub muzari fiilin tesniye siygasıdır.
B) Nun'un hazfi üzere mebni emir gaib'in tesniye siygasıdır.
C) Tesniye elifi ile merfu' muzari fiilin tesniye siygasıdır.
D) İllet harfinin hazfiyle meczum muzari fiilin tesniye siygasıdır.
E) Sükun üzere mebni emri gaib'in cemi müennes siygasıdır.


5 ) Aşağıdakilerin hangisinde beş ismin i'rabı harekeyledir?
A) إِلَى أَيْنَ ذَهَبَ حَمُوكَ؟
B) مَتَى سَيَرْجِعُ أَخَوَاكَ مِنَ القَرْيَةِ؟
C) يُحِبُّ الآبَاءُ أَوْلاَدَهُمْ
D) اِفْتَحْ فَاكَ مِنْ فَضْلِكَ
E) ذُو الأَدَبِ مَحْبُوبٌ


6 ) رِيَاضَتِي المُفَضَّلَةُ هِيَ كُرَةُ القَدَمِ cümlesinde yer alan zamirlerin türleri, aşağıdakilerin hangisinde tam ve doğru olarak verilmiştir?
A) Mecrur muttasıl, merfu' munfasıl
B) Mecrur muttasıl, merfu' munfasıl, merfu' muttasıl
C) Mansub muttasıl, merfu' munfasıl
D) Merfu' munfasıl, merfu' munfasıl
E) Mansub munfasıl, merfu' muttasıl


7 ) أَ هِيَ خَالَتُكَ أَمْ أُمُّكَ؟ soru cümlesinin doğru cevabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) لاَ، هِيَ أُمِّي
B) هِيَ أُمِّي
C) بَلَى، هِيَ خَالَتِي
D) نَعَمْ، ليست أُمِّي
E) نَعَمْ، هِيَ خَالَتِي


8 ) طِفْلاً اشتركَ فِي المُسَبَقَةِ؟ ...... cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki soru edatlarından hanisi en uygun şekilde tamamlar?
A) بِكَمْ
B) أَيُّ
C) مَنْ
D) كيفَ
E) كَمْ


9 ) كَتَبْتُ ...... الرِّسَالَتَيْنِ فِي المَكْتَبَةِ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdakilerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) هذَيْنِ
B) ذَيْنِكَ
C) هَاتَيْنِ
D) هَذِهِ
E) هؤلاءِ


10 ) رَأَيْتُ هؤلاءِ ...... فِي قَاعَةِ الاِجْتِمَاعِ cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki muşarun ileyhlerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) مدرسينَ
B) المدرِّسَيْنِ
C) المدرِّسَاتُ
D) مدرِّسَيْنِ
E) المدرسينَ


11 ) تِلْكَ جَرَائِء اليَوْم cümlesinde تِلْكَ işaret isminin cümledeki görevi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fail
B) Mefulun bih
C) Muzaf
D) Mübteda
E) Haber


12 ) أَحْذِيَة kelimesinin tekili aşağıdakilerden hangisidir?
A) حِذْيٌ
B) حَذْيٌ
C) حِذَاء
D) حُذْيٌ
E) حِذَايٌ


13 ) فِي الجَدْوَلِ مَاءٌ عَذْبٌ يَجْرِي مُلْتَوِيًا بَيْنَ الحُقُولِ وَيَنْصَبُّ إِلَى البَحْرِ قَاطِعًا مَسَافَاتٍ طَوِيلَةً cümlenin Türkçe doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Derenin içinde meralar arasından kıvrıla kıvrıla akan ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
B) Derenin içerisinde tarlalar arasından şırıl şırıl akan ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
C) Dere tabanında tarlalar arasından kıvrıla kıvrıla ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
D) Derenin içinde tarlalar arasından kıvrıla kıvrıla akan ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.
E) Derenin içinde çimenler arasında kıvrıla kıvrıla ve uzun mesafeler kat ederek denize dökülen tatlı bir su var.


14 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde haber zorunlu olarak değil, sözü söyleyenin tercihine bağlı olarak öne geçmiştir?
A) فِي مَكَّةَ الْكَعْبَةُ المُشَرَّفَة
B) فِي بَيْتِنَا ضَيْفٌ عَزِيزٌ
C) أَمَامَ الجَمَاعَةِ إِمَامٌ مُخْلِصٌ
D) حَوَّلَ المَائِدَةِ أَوْلاَدٌ
E) لِعَمِّي شَقَّةٌ تُشَرِّفُ عَلَى البَحْرِ


15 ) لعَلَّ النّجاحَ قَرِيبٌ cümlesinde لعَلَّ 'nin ismi ve haberi, aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) النجاحً ismi قَرِيبٌ kelimesi haberidir.
B) النجاحُ قريبٌ isim cümlesidir.
C) النجاحُ kelimesi mübteda, قَرِيبٌ kelimesi haberdir.
D) قَرِيبٌ kelimesi ismi, النجاحُ kelimesi haberidir.
E) النَّجاحَ قَرِيبٌ cümlesi ismidir.


16 ) ...... ...... إِنَّمَا cümlesindeki boşluğu aşağıdaki kelimelerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) الحيَاةُ طيّبَةً
B) الحياةَ طيّبَةٌ
C) حياةً طيّبَةٌ
D) الحياةُ طيّبَةٌ
E) حياةٌ طيّبَةٌ


17 ) "Yalancı olduğun zannediliyor." cümlesinin Arapça doğru karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) يَظُّنُّ الناسُ إنّهُ كاذِبٌ
B) يُظَنُّ إنّ كذبَهُ واضحٌ
C) يُظَنُّ أنّهُ كاذِبٌ
D) يُظَنّ أنكَ كاذبٌ
E) يُظَنّ أنّهُ كاذِبَةٌ


18 ) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "kane ve benzerleri" tam fiil olarak kullanılmıştır?
A) سَأَزُورَكَ غَدًا حِينَ نُصْبِحُ
B) مَازلَ خالِدٌ مُسافرًا
C) كان أحمدُ مَرِيضًا
D) أصبحَ الجَوُّ صَحْوًا
E) ما زَالَ العملُ مُسْتَمِرًّا


19 ) Aşağıdaki cümlelerden hangisinin oluşumu yanlıştır?
A) أمسَتْ هؤلاء البناتُ قادِمَاتٍ مِنْ المدرسَةِ
B) كان أباك داخلاً إلى بَيْتِكُمْ
C) كانَ الطعامُ شَهِيّا
D) صارت رَوَاتِبُ المُوَظَّفِينَ قَلِيلَةً
E) أَصْبَحْتَ غَنِيًّا


20 ) الرّصَاصَةُ ...... فِي جَيْبِي cümlesindeki boşluğu aşağıdaki fiillerden hangisi en uygun şekilde tamamlar?
A) مَا أَزَالُ
B) مَا يزاَلُ
C) لَيْسَ
D) مَازَالُوا
E) مَا تَزَالُ





CEVAP ANAHTARI
1.B
2.C
3.E
4.B
5.C
6.A
7.B
8.E
9.C
10.E
11.D
12.C
13.D
14.A
15.A
16.D
17.D
18.A
19.B
20.E


İyi çalışmalar
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
AÖF 2011 Arapça III - Güz Dönemi Ara Sınavı 2. Sınıf f_hoca Arapça 3 3 27 Kasım 2016 00:49
AÖF ilahiyat Önlisans 2.Sınıf 2011-2012 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı Çıkmış Sorular Medineweb Çıkan Ve Denemeler Sınavlar 13 20 Mart 2015 18:34
2011-2012 Bahar Dönemi Ara Sınavı Arapça Sorular 2. Sınıf makbergülü Çıkan Ve Denemeler Sınavlar 2 17 Mart 2013 13:43
2011 Arapça 4 - Bahar Dönemi Ara Sınavı 2. Sınıf‏ Abdulmelik Arapça 4 2 13 Nisan 2012 18:50
AÖF 2011 Arapça II - Bahar Dönemi Ara Sınavı 1. Sınıf Ravza'm Arapça2 0 08 Şubat 2012 01:53

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286