Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > Dersin Deneme Sınavları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  29 Nisan 2014 (19:08), Konuya Son Cevap : 30 Nisan 2014 (23:19). Konuya 6 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen Medineweb
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 29 Nisan 2014, 19:08   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.908
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart AÖF İlahiyat önlisans 1.sınıf 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış sorular

AÖF İlahiyat önlisans 1.sınıf 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış sorular

TEFSİR TARİHİ VE USULÜ



1. Vahyin bir müddet kesilmesinden sonra ilk defa inen sûre/âyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Alak sûresinin ilk beş ayeti
B) Fatiha sûresi
C) Ayete’l-Kürsî
D) Ihlas sûresi
E) Müddessir sûresinin baş tarafı


2. Vahyin keyfiyeti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Vahiy, Allah ile müfessirler arasında olan bir sırdır.
B) Vahyin keyfiyetini insan aklı tam olarak kavrayabilir.
C) Vahyin keyfiyetini veli olan kullar tam anlamıyla bilebilir.
D) Vahyin keyfiyetini salih amel işleyenler kavrayabilir.
E) Vahiy, Allah ile Peygamberarasında olan bir sırdır.

3. Aşağıdakilerden hangisi Resmu’l-Mushaf’ın tevkifi olmadığını savunan âlimlerden biridir?
A) Zeyd b. Sabit
B) Ubeyy b. Ka’b
C) Izz b. Abdisselam
D) Abdullah b. Sa’d b. Ebî Sarh
E) Muaviye

4. Aşağıdakilerden hangisi Kur’ân’ın Mk defa nazil olmaya başladığı gündür?
A) Pazartesi
B) Cuma
C) Pazar
D) Perşembe
E) Miraç gecesi

5. Medine'de Mk vahiy kâtipliği yapan kişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Abdullah b. Sa’d b. Ebî Sarh
B) Zeyd b. Sabit
C) Ubeyy b. Ka’b
D) Muaviye
E) Ebu Bekir

6. Kur’ân kelimesinin, “bir şeyi diğer bir şeye yaklaştırmak” anlamına gelen karene’den türediğini öne süren âlim kimdir?
A)Eşari
B)İmam Şafi
C) Lihyani
D) Zeccac
E)Kutru b

7.Aşağıdakilerden hangisi Kur'an'ın muhtevasının tesbitini zorlaştıran sebeplerdendir?
A) Kur’ân’ın ayet ve surelerinin bir kısmı Mekke’de, bir kısmı da Medine’de inmiştir.
B) Kur’ân’ın ayet ve surelerinin bazısı helal, bazısı da haram olan konulara dairdir.
C) Kur’ân’ın ayet ve sureleri bazen gece, bazen de gündüz nazil olmuştu,.
D) Kur’ân’ın ayet ve sureleri, konu bütünlüğü oluşturacak şekilde sıralanmamıştır.
E) Kur’ân’ın ayet ve surelerinin bir kısmı ahiret, bir kısmı da dünya hayatını konu edinmektedirler.

8. İmam Şafi’nin ilk eser yazdığı öne sürülen konu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Nasih ve Mensuh
B) Esbab-ı Nüzül
C) Muhkem ve Müteşabih
D) Menafiul-Kur’ân
E) Icazül-Kur’ân

9.Aşağıdakilerden hangisi Kur!an'ın isimlerinden biri değildir?
A)el-Mesani
B)el-Furkan
C)eş-Şifa
D)ez-Zikr
E)es-Samed


10. Aşağıdakilerden hangisi Kur’ân’ı okuyuş şekillerinden biri değildir?
A) Tahkik
B) Tertil
C) Hadr
D) Tedvir
E) Sahih

11.Aşağıdakilerden hangisi günümüz ihtiyaçları doğrultusunda bir müfessirde bulunması gereken kriterlerden biri değildir?
A) Arap dili ve edebiyatı
B) Ingiliz dili ve edebiyatı
C) Kur’ân ilimleri
D) Sosyo - kültürel tarih
E) Sosyal psikoloji


12. Asıl dildeki kelimelerin tertibine ve nazmına bağlı kalmaksızın herhangi bir sözün anlamını bazı şerh ve izahlarla başka bir dile nakletmeye ne ad verilir?
A) Şerh
B) Tefsîrî tercüme
C) Haşiye
D) Lafzî tercüme
E) Me’âl

13.“İstiva” kelimesini, “Allah'ın, yarattığı bütün varlıklar üzerinde sonsuz bir saltanat ve hakimiyet ile işleri düzenleyip icra etmesi' şeklinde yorumlayan tevil çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Beyani te’vil
B) Burhani te’vil
C) Irfani te’vil
D) Felsefi te’vil
E) Tasavvufi te’vil

14.Batıda en eski Kur’ân meali hangi dilde yapılmıştır?
A) Almanca
B) Latince
C) İngilizce
D) İtalya nca
E) Fransızca


15. Te’vili, “bir noktanın varacağı nihaî nokta” şeklinde tanımlayan müfessir
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Zemahşeri
B) Eşari
C) Matüridi
D) Ebussuûd
E) Fahreddin Razi


16.Haşan el-Basri, hangi tefsir mektebine mensuptur?
A) Medine
B) Kufe
C) Bağdat
D) Taif
E) Mekke


17.Tefsirinde, “nakl, tenkid ve tercih” metodunu Taberi’den daha önce kullanan tedvin dönemi müfessiri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ata b. Ebi Rebah
B) Ibn Mesud
C) Yahya b. Sellam
D) mücahid
E)Hasanül basri


18.Resulullah’ın Ibn Abbas için yapmış olduğu, “Allah'ım onu dinde fakih kıl, ona teVili öğret” şeklindeki dua ne anlama
gelmektedir?
A) TeVilin, tefsirden daha önemli bir anlama biçimi olduğu
B) Ibn Abbas’ın aşere-i mübeşşereden
(cennetle müjdelenen on kişiden biri) olduğu
C) Abdullah b. Abbas’ın, Resulullah’ın çok yakın bir akrabası olduğu
D) Hz. Peygamberin, Kur’ân’ın tamamını değil, bir kısmını tefsir ettiği
E) Abdullah b. Abbas’ın yetim kalıp Resulullah’ın yanında yetiştiği


19.İslam âlimlerine göre Hz. Peygamberin tefsiri hangi iki fonksiyonu icra etmektedir?
A) Beyan-Teşrî
B) Tercüme-Meal
C) Mukayyed-Hass
D) Meal-Tevil
E) Mücmel-Müphem


20.Bağlayıcılığı konusunda alimlerin ihtilaf ettiği haberler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Merfu haberler
B) Mütevatir haberler
C) İtikada dair haberler
D) Mevkuf haberler
E) Ahlaka dair haberler





CEVAPLAR
  1. E
  2. E
  3. C
  4. A
  5. C
  6. A
  7. D
  8. D
  9. E
  10. E
  11. B
  12. B
  13. A
  14. B
  15. C
  16. B
  17. C
  18. D
  19. A
  20. D

bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur
alıntı yapanlar kaynak bildirmezlerse kul hakkına girmiş olurlar
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medineweb 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Medinewebli önlisans İlahiyat 1.sınıf öğrencileri... İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar nurşen35 87 13208 23 Mayıs 2015 20:53
Gülmek isteyenler tıklasın :))) Videolar/Slaytlar sms 2 2659 10 Mayıs 2015 15:16
Cumartesi Anneleri’nin ahı/Can Dündar İslami Haberler Medineweb 0 1615 10 Mayıs 2015 15:13
Ayın Üyesi ''zeynepnm'' Ayın Üyesi 9Esra 13 4700 30 Nisan 2015 13:29
Müzemmil suresi bize ne anlatıyor Tefsir Çalışmaları Medineweb 0 1985 19 Nisan 2015 14:45

Alt 29 Nisan 2014, 19:08   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.908
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AÖF İlahiyat önlisans 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış soru ve cevaplar

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-



1.Kişilik haklarıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden
hangisi yanlıştır?
A) Kişilik hakları kişinin malvarliğidir.
B) Kişilik hakları kişiye sıkı sıkıya bağlı haklardır.
C) Kişilik hakları kişinin sağ doğumuyla birlikte başlar.
D) Kişilik hakları miras yoluyla bir başkasına geçemez.
E) Kişilik hakları başkasına devredilemez.


2.Metin, grafik, ses, animasyon, durağan ve hareketli görüntüden oluşan ve sayısal olarak işlenen, saklanan ve gönderilen bilgisayar destekli bilgiyi ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A)Google
B)MacOS
C)Windows 3.1
D)Çoklu ortam
E)Codec


3.Kişilere belirli bir yerde ve belirli bir süre İnternet ortamı kullanım olanağı sağlayan gerçek veya tüzel kişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yer Sağlayıcı
B) Hizmet Sağlayıcı
C) Toplu Kullanım Sağlayıcı
D) Erişim Sağlayıcı
E) İçerik Sağlayıcı

4.Aşağıdakilerden hangisi içerik oluşturanların ellerindeki yeni araçlar ile ilgili bir kavramdır?
A)FARR
B)CARR
C)LMOA
D)MARR
E)CARA

5. Aşağıdaki birimlerden hangisinin bilgisayar kasasının dışında bir giriş çıkış yuvası bulunmaz?
A) Ses kartı
B) Ekran kartı
C) Ethernet kartı
D) RAM bellek
E) USB soketi


6. Aşağıdakilerden hangisi bilgi yönetim sistemlerinden biridir?
A) Bilgisayar Şirketi Yöneticiliği
B) Bilgisayar İşletmenliği
C) Bilgisayar Programcılığı
D) Malzeme Kaynak Planlaması
E) Bilgisayar Eğiticiliği

7.Film yapımcıları, icracı sanatçılar ile marka, patent ve tasarıma ilişkin hakların genel adı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Sınai Haklar
B)Kişilik Hakları
C)Gayrimenkul Hakları
D)İnsan Hakları Fikri
E)fikri Haklar


8.AVI ve MP4 ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Sunu dosyalarıdır.
B) Taşıyıcı formatlardır.
C) Metin dosyalarıdır.
D) Dosya kurtarma formatlarıdır.
E)Veritabanı dosyalarıdır.


9. Aşağıdakilerden hangisi yeni iletişim teknolojileri ve iletişimin yeni örgütlenme biçiminin temel özelliklerinden biri değildir?
A) Daha fazla “katılım”
B) Daha fazla “etkileşim”
C) Oy vermede yetkinlik
D) Harekete geçirme
E) Katılım ve sanal katılım


10.Aşağıdakilerden hangisi bilişim etiği çerçevesinde özen gösterilmesi gereken durumlardan biri değildir?
A)Düşünceleri düz ve yalın bir dille aktarmaya çalışmak
B)Uzun alıntılar yapmaktan ve ek göndermekten kaçınmak
C)Esprili ve alaycı anlatımdan kaçınmak
D)Tartışma listelerinde düşünceleri kabul ettirmekte ısrarcı olmamak
E)Açık kimliği geçerli bir gerekçe olmadıkça gizlememek


11. Projektörle ilgili yaşanan “Ekrandaki
görüntünün projektöre aktarılamaması” sorununun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
A) Projektör kablosunun gevşek takılması
B) Monitöre elektriğin gelmemesi
C) Projektöre aktarma seçeneğinin seçilmemiş olması
D) Projektörün iyi konumlandırılmamı olması
E) Yansıtma perdesinin bulunmaması


12. Aşağıdakilerden hangisi ROM belleğin
görevlerinden biri değildir?
A) Bilgisayar açıldıktan sonra işlemciye kullanıcı verilerini göndermek
B) Bilgisayar ilk açılırken bütün komutları kontrol etmek
C) BIOS komutlarını yerine getirmek
D) BlOS’u açmak
E) İşletim sistemini açmayı sağlayan komutları yerine getirmek


13. Aşağıdakilerden hangisi USB ile doğrudan bilgisayara bağlanamaz?
A) CPU
B) Fare
C) Web cam
D) Yazıcı
E) Hoparlör

I. Sistemde uzun süre kalınması
II.Sistemin bir kısmına izinsiz girilmesi
III.Tüm sistemin ele geçirilmesi
IV. Sistemde bir süre kalınırı
14.Yukarıdakilerden hangileri bilişim sistemine girmede suçun oluşabilmesi için gerekli olan temel eylemlerdir?
A) YalnızI
B)Yalnızlll
C)II ve IV
D)III ve IV
E)I, II ve III


15. ‘Çekme' içerikli haber araçlarına en jyj. örnek aşağıdakilerden hangisidir?
A) Online haberleşme
B) Online arşivler
C) Elektronik posta sistemleri
D) Sosyal medya
E) Internet


16. Aşağıdakilerden hangisi ekran kartının yapısında ver almaz?
A) VGA çıkışı
B) HDMI çıkışı
C) DVI çıkışı
D) İşlemci
E) Kart okuyucu


17. Aşağıdakilerden hangisi sanal gerçekliğin uygulama alanlarından biridir?
A) Bilgisayar Destekli Tasarım
B) Web tasarımı
C) Pdf uygulamaları
D) EndNote uygulamaları /•yo
E) MathType uygulamaları


18. PDF nedir?
A)HD içeriğinin yayınlanmasında kullanılan bir çözücüdür"
B) Taşınabilir metin formatıdır.
C) Bir video sıkıştırma standardıdır.
D) Video çözücüdür.
E) Adobe tarafından geliştirilmiş Flash oynatıcının adıdır.


19.“Küresel köy” ifadesi ile vurgulanmak istenen temel kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Haberleşme yöntemlerinin farklılaşması
B) Medya içeriklerindeki liberal yaklaşımlar
C) İletişim araçlarının otoriter güçler elinde toplanması
D) İletişim araçlarına bağlı teknolojik devrim
E) Sosyal medya ve sosyal ağlar kavramlarının İnternet sayesinde belirginleşmesi


20. Aşağıdakilerden hangisi Internet ortamındaki bilginin geçerliliğini kontrol etmek için yararlanılabilecek temel ölçütlerden biri değildir?
A) Sahiplik
B) Doğruluk
C) Yönelim
D) Güncellik
E) Etkileşim




CEVAPLAR
  1. A
  2. D
  3. C
  4. B
  5. D
  6. D
  7. E
  8. B
  9. C
  10. E
  11. C
  12. A
  13. A
  14. C
  15. B
  16. E
  17. A
  18. B
  19. D
  20. E

bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur
alıntı yapanlar kaynak bildirmezlerse kul hakkına girmiş olurlar
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2014, 19:09   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.908
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AÖF İlahiyat önlisans 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış soru ve cevaplar

İSLAM HUKUKUNA GİRİŞ


1. Aşağıdakilerden hangisi fıkhın tanımında geçen “tafsili deliller” terimini en ivi şekilde açıklar?
A) Kati olmayan deliller
B) Her hükmün dayandığı özel delil
C) Sadece kitap ve sünnet
D) Külli kaideler
E) Yöntemler

2. Câhiliye örf-âdet hukuku içinde İslam'ın ilkeleri ile tamamen uyumlu olan; bundan dolayı kural ve kurumların İslam Hukukunda aynen benimsenip devam ettirilmesine ne
ad verilir?
A) idâme
B) Islâh
C) isbât
D) ibkâ
E) ilğâ

I.emredici kurallar getirir.
II. tecviz edici kurallar getirir.
III. Tavsiye edici kurallar getirir.
3.Yukarıdaki konuların hangilerinde fıkıh ile hukuk birbirinden ayrılmaktadır?
A)YalnızI
B)Yalnızlll
C)I ve II
D)I ve III
E)I, II ve III


4.İslam hukukunun “ilahi iradeye dayalı” olmasının anlamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tüm kuralları değişmezdir.
B) Sadece Kitap ve sünnette açıkça yer alan kurallara dayanır.
C) Nassen veya delaleten vahye dayanır.
D) Teokratik bir hukuktur.
E) Kanonik bir hukuktur.

5. Aşağıdakilerden hangisi Cahiliye hukukunun yapısı veya özellikleri arasında ver almaz?
A) Hukuk, örf-âdete dayanmaktaydı.
B) Yazılı bir hukuk sistemleri vardı.
C) Mehirsiz evlenme ve mübadele usulü evlenme vardı.
D) Bir erkek istediği kadar kadınla evlenebiliyordu.
E) Örf adet hukukuna uymayanların cezası sosyal nitelikliydi.


6.Şer’i hukukun boş bıraktığı alanlarda genelde hükümdarın iradesiyle ortaya konan ve pozitif hukuk kuralı hüviyeti kazanan hukuk aşağıdakilerden hangisidir?
A)Adet hukuku
B)Siyâsi hukuk
C)Örfi hukuk
D)Medeni hukuk
E)Tecrübi hukuk


7.Nasların akılla anlaşılabilir illetlere dayandığını ve insanların maslahatını gerçekleştirmeyi hedeflediğini düşünenler hangi isimle nitelendirilmektedirler?
A)Hadis ehli
B)İçtihat ehli
C)Zahiriler
D)Rey ehli
E)Hariciler

8.Aşağıdaki kaynaklardan hangisi mahkemelerde el kitabı olarak kullanılmıştır?
A) Mültekal-ebhur
B) Es-siyerıTs-sağir
C) BedaiıTs-sanai
D) Mebsut
E) İnaye


9. Hukuki istikrar ihtiyacı gerekçesiyle belli bir kitabın takip edilmesini öneren ilk kişi kimdir?
A) Ebu Yusuf
B) İbn Haldun
C) ibn Mukaffa
D) Haşan el-Basri
E) Ahmed b. Hanbel


10 Fıkıh tarihinin dönemleri tasnifinde “tedvin dönemi” ile kastedilen dönem aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sahabe dönemi
B) Tabiun dönemi
C) Emeviler dönemi
D) Abbasiler dönemi
E) Müçtehid imamlar dönemi

11.Aşağıdakilerden hangisi Sünni ekollerden biri değildir?
A)Sevri
B)İbâzi
C)Evzai
D)Taberi
E)Zahiri


12.Yaşadığı bölgeyi değiştirdikten sonra birçok görüşünü değiştiren bundan dolayı da görüşleri mezhep-i kadîm ve mezheb-i cedîd şeklinde ayırıma tabi tutulan mezhep imamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Malik
B) Taberi
C) Davud el-İsfahani
D) Ahmed b. Hanbel
E) Şafii


13. Eskiden olduğu gibi günümüzde de Kuzey Afrika ülkelerinin çoğunun amel ettiği mezhep aşağıdakilerden hangisidir?
A)Şafii
B)İbâzi
C)Hanbeii
D)Maliki
E)Zeydi

14. Aşağıdakilerden hangisi Ebu Hanife’ye ait bir eser değildir?
A) Risale fi’s-salat
B) El-fıkhul-ekber
C) El-Vasıyye
D) Risale ilâ Osman el-Betti
E) El-Alim ve’l-müteallim


15. “El-Müdevvene” olarak ün kazanmış fıkıh eseri hangi mezhebe aittir?
A) Hanefi
B) Zahiri
C) Zeydi
D) Maliki
E) Hanbeii


16.Fıkıh usulünde diğer adı en-nefyul-asliolan delil aşağıdakilerden hangisidir?
A) Şeru men kablenâ
B) Sedd-i zerî’a
C) Istıslâh
D) Örf
E) Istıshâb


17. Aşağıdakilerden hangisi illette bulunması gereken özelliklerden biri değildir?
A) Açık olması
B) Belirli olması
C) Mansus olması
D) İstikrarlı olması
E) Geçişli olması


18. Aşağıdaki İslam hukukunun kaynaklarından hangisi bir yöntem değildir?
A) Sahabi kavli
B) Kıyas
C) İstihsan
D) Istıslah
E) Sedd-i zeria

19. Kesin bilginin altında Hm-i turna nine ifade eden sünnet çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mütevâtir
B) Zayıf
C) Ahad
D) Mürsel
E) Meşhur


20. Kuvvet açısından deliller arasında bir sıralama yapılacak olsa usulcülere göre en kuvvetli delil aşağıdakilerden hangisidir?
A) İcmâ
B) Kitap
C) Sünnet
D) Kıyas
E) Sahabi kavli





CEVAPLAR
  1. B
  2. D
  3. B
  4. C
  5. B
  6. C
  7. D
  8. A
  9. C
  10. E
  11. B
  12. E
  13. D
  14. A
  15. D
  16. E
  17. C
  18. A
  19. E
  20. A
bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur
alıntı yapanlar kaynak bildirmezlerse kul hakkına girmiş olurlar
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2014, 19:09   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.908
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AÖF İlahiyat önlisans 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış soru ve cevaplar

HADİS TARİHİ VE USULÜ

1. Aşağıdaki lerden hangisi bazı âlimlerce hadis kelimesi ile es anlamlı olarak kullanılmıştır?
A) Mütâbi’
B) Vucûh
C) Ehadîs
D) Metin
E) Eser


2. Aşağıdaki âlimlerden hangisi “elfiyye” türü Hadis Usûlü kitabı yazmıştır?
A) İbn Hacer el-Askalânî
B) Zeynüddîn el-lrâkî
C) İbn Salâh
D) Nevevî
E) Zehebî

3. “en-Nihâye ff Ğarîbi’l-Hadîs” isimli kitabın yazarı aşağıdaki âlimlerden hangisidir?
A) İbn Fûrek
B) Tirmizî
C) Ali el-Medînî
D) Mecdüddin ibnül-Esîr
E) İbn Hamza el-Huseynî


4.Aşağıdakilerden hangisi hadis ilmi yerine kullanılmaz?
A) UsûlıTr-Rivâye
B) İlmıTI-Eser
C) İlmuY-Rasûl
D) Ulûmul-Hadîs
E) İlmıTr-Rivâye


5.Aşağıdaki kavramlardan hangisi, hadisler arasındaki ihtilafı çözümleme
yöntemlerinden cem' yöntemi ile eş anlamlı değildir?
A) Telif
B) Te’vîl
C) Tevcîh
D) Hami
E) Tevkîf


6.Aşağıdakilerden hangisi hadislerin yazılmaması gerektiği kanaatinin Hz. Peygamber’in vefatından sonra uzun süre devam etmesinin nedenidir?
A)Hz. Peygamberin bu yöndeki emri
B)Yazı malzemelerinin azlığı
C)Kur’an’ın bu yöndeki emri
D)Hz. Peygamber’in hayatındaki uygulamaları
E)Bazı sosyal ve kültürel şartlar



7.Hadis rivayetinde sened sorma işi hangi yıllarda/dönemde başlamıştır?
A) Hz. Ömer’in halifeliği döneminde
B) Hz. Ali’nin şehid edilmesinden sonra
C) Ömer b. Abdülaziz’in halifeliği zamanında
D) Altmışlı yıllarda
E) Tedvîn döneminin sonunda


8.Hz. Peygamber hangi savaş esnasında mut’a nikâhı ve bazı hayvanların etlerinin haramlığı ile ilgili hükümleri açıklamıştır?
A) Hendek
B) Yermük
C) Bedir
D) Uhud
E) Hayber


9.Hz. Peygamber’in sünnetinden
bahsederken “Ebu Nuceyd! Bize Kur’an dan bahset!” diyerek itiraza maruz kalan sahabi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Abdullah b. Ömer
B) Hz. Ebû Bekr
C) İmrân b. Husayn
D) Irbâd b. Sâriye
E) Semure b. Cundeb


10.Aşağıdakilerden hangisi mana ile hadis rivayetine karşıdır?
A) Abdullah b. Mes’ûd
B) Abdullah b. Ömer
C) Hz. Âişe
D) Âmi r eş-Şa’bi
E) Enesb. Mâlik

11. Günümüze ulaşan en eski câmi’ türü eser aşağıdaki hangi yazara aittir?
A) Süfyan es-Sevrî
B) Rebî’ b. Habib
C) Abdullah b.Vehb
D) Ma’mer b. Râşid
E) Süfyan b. Uyeyne

12. EI-Kütübü’s-sitte yazarlarından hangisi, bir hadisin olabildiğince farklı kanallarını bir arada verme özelliğiyle öne çıkmaktadır?
A) Buharî
B) Müslim
C) Nesaî
D) Ebû Dâvud
E) Tirmizî

13. Aşağıdakilerden hangisi Mk hadis tasnifçilerinden değildir?
A) Dârimî
B) Mâlik b.Enes
C) Süfyan es-Sevrî
D) Abdullah b. El-Mübârek
E) Ma’mer b. Râşid


14. Aşağıdaki âlimlerden hangisi Müsned türü kitap yazarlarından biri değildir?
A) Abd b. Humeyd
B) Urveb.Zübeyr
C) Ahmed b. Amr el-Bezzâr
D) Ebû Ya’lâ
E) Humeydî


15. İmam Mâlik’in el-Muvatta’ isimli eserindeki senedi verilmeyen hadislere ne ad verilir?
A) Belâğ
B) Mürsel
C) MaktCT
D) Munkatı’
E) Mevkuf

16.Üç müsned ve üç mu’cem’in Kütüb-i s itte’de bulunmayan hadislerini bir araya getiren âlim ve eseri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Begavî, Mesâbîhü's-sünne
B) Busîrî, İthafül-mehere
C) Heysemı, Mecmau'z-zevâıd
D) İbn Hacer, el-Metâlibül-'âliye
E) Heysemî, Mevâridü'z-zarrVân

17.Aşağıdakilerden hangisi halk arasında yaygın olan hadisleri toplayan çalışmalardır?
A) el-Makâsıdul-hasene
B) Tenvîrül-havâlik
C) Fethu’l-bârî
D) Riyâzü’s-sâlihîn
E) Mesâbîhu’s-sünne


18.Bir müellifin şartlarına uyduğu halde kitabına almadığı hadisleri toplayan hadis kitabı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Müstedrek
B) Muvatta
C) Câmi
D) Zevâid
E) Müstahrec


19.İyiliğe teşvik eden, kötülükten sakındıran hadisleri bir araya getiren kitapların genel başlığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Müsned
B) MuJcem
C) et-1 erğîb veJt-terhîb
D) el-Câmi'
E) Müstahrec

20.On dört hadis kitabındaki hadisleri bir araya getiren eser aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mecmau’z-zevâid
B) Ithâful-hıyere
C) Kenzü’l-ummâl
D) Cem’ul-fevâid
E) Mesâbîhu’s-sünne






CEVAPLAR
  1. E
  2. B
  3. D
  4. C
  5. E
  6. E
  7. D
  8. E
  9. C
  10. B
  11. D
  12. B
  13. A
  14. B
  15. A
  16. C
  17. A
  18. A
  19. C
  20. D


bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur
alıntı yapanlar kaynak bildirmezlerse kul hakkına girmiş olurlar
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2014, 19:09   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.908
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AÖF İlahiyat önlisans 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış soru ve cevaplar

TÜRK İSLAM EDEBİYATI


1. Aşağıdakilerden hangisi, İslâm inancını, düşüncesini ve değerlerini yayma (tebliğ) niyetiyle yazılan eserlerdendir?
A) Mantı kıTt-Tayr
B) Hüsn ü Aşk
C) Atabetül-Hakâyık
D) Divanü Lügâti’t-Türk
E) Gül ü Bülbül



2.Aşağıdakilerden hangisi Türklerin İslamlaşma öncesi yazılı eser bıraktığı dillerden biri değildir?
A) Pehlevîce
B) Sogdca
C) Çince
D) Sanitçe
E) Toharca


3.İslam öncesi Türk edebiyatı yazılı metinler itibarıyla kaçıncı yüzyıldan itibaren başlar?
A) 6
B) 7
C) 00
D) CD
E) 10

4. Aşağıdakilerden hangisi millî üslup kapsamında ver almaz?
A) Hece vezni
B) Aruz vezni
C) Dil
D) Dörtlükten oluşan nazım şekilleri
E) Konu

5. Türklerin kabul ettikleri en eski din aşağıdakilerden hangisidir?
A) Budizm
B) Maniheizm
C) Paganizm
D) Şamanizm
E) Hıristiyanlık


6.Aşağıdakilerden hangisi mutasavvıf şâirler arasında ver almaz?
A)Eşrefoğlu Rumi
B)Ahmedî Niyâzi-i
C)Mısrî
D)Esrar Dede
E)Ahmed Yesevî


7.Hz. İbrahim’in hayatını konu alan Halilnâme’nin yazarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sinan Paşa
B) Abdülaziz Çelebi
C) Yazıcıoğlu Muhammed
D) Bâki
E) Abdülvâsi Çelebi


8.Bir şairin hayatı boyunca yazdığı şiirleri topladığı kitaba ne ad verilir?
A) Antoloji
B) Seçki
C) Mesnevî
D) Divan
E) Münşeât



9.Günümüzde âşık edebiyatı, dinî-tasavvufî edebiyat ve birçok folklor örneklerinin yazılı kaynaklarının başında gelen eserlere ne ad verilir?
A) Cönk
B) Divan
C) Antoloji
D) Risale
E) Münşeât


10. İslâmî Türk Edebiyatı kavramı aşağıdaki bilim insanlarından hangisine aittir?
A) Ali Nihat Tarlan
B) Faruk Kadri Timurtaş
C) Yahya Kemal Beyatlı
D) Nihat Sami Banarlı
E) Ahmet Hamdi Tanpınar


11. Her bendi üçer mısradan oluşan musammat nazım birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Müselles
B) Mütessa
C) Murabba
D) Tardiyye
E) Sâlis


12. Aşağıdakilerden hangisi beş mısralı bendlerden oluşan nazım birimlerinden biri değildir?
A) Taştîr
B) Tardiye
C) Tahmîs
D) Muhammes
E) Müsemmen


13.Gazelin son beytine ne ad verilir?
A) Makta
B) Hüsn-i matla
C) Matla
D) Tahallus
E) Şah beyit


14. Aşağıdaki nazım şekillerinden hangisi divan edebiyatındaki tuyuğun karşılığıdır?
A) Kıta
B) Terci-bend
C) Mesnevi
D) Mâni
E) Koşma



15. Aruz vezniyle yazılan jlk Türk eseri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Risâletü’n-nushiyye
B) Garibnâme
C) Kutadgu Bilig
D) Atabetül-hakayık
E) Orhun Âbideleri


16.Kelimenin asıl ve yan anlamlarının dışında ilişki ve benzerlik yoluyla daha başka ve farklı bir kavramı ifade etmek üzere kazandığı yeni mânâya belagatte ne ad verilir?
A) Tazmin
B) Bedî
C) Mazmun
D) İrsâl-ı mesel
E) Mecaz


17.Aşağıdakilerden hangisi rubâileri ile meşhur olmuş şâirler arasında ver almaz?
A) Fuzuli
B) Yunus Emre
C) Nâbi
D) Erzurumlu İbrahim Hakkı
E) yahya kemal beyatlı


18.Ayetlerden,hadislerdenve edebi eserlerden örnekler aktarmaya ne ad verilir?
A) Misâl
B) Nesir
C) Mecâz
D) Itnâb
E) Şevâhid


19.Aşağıdakilerden hangisi belâgatin konularından biri değildir?
A) İntak
B) Seci
C) Makta
D) Tevriye
E) Tenâsüp


20.Aşağıdakilerden hangisi teşbihin çeşitleri arasında yer almaz?
A) Müzeyyel
B) Müekked
C) Mükemmel
D) Mütenâsib
E) Ahsen






CEVAPLAR
  1. C
  2. A
  3. C
  4. B
  5. D
  6. B
  7. E
  8. D
  9. A
  10. D
  11. A
  12. E
  13. A
  14. D
  15. C
  16. E
  17. B
  18. E
  19. C
  20. B

bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur
alıntı yapanlar kaynak bildirmezlerse kul hakkına girmiş olurlar
Alıntı ile Cevapla
Alt 29 Nisan 2014, 19:09   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.908
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: AÖF İlahiyat önlisans 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış soru ve cevaplar

İSLAM KURUMLARI VE MEDENİYETİ


1.“O, İhtiyaçları zarurî/tabiî, hâcî ve kemâlî/tahsinîolmak üzere üçe ayırır. Ona göre ihtiyaçların bu sıralama doğrultusunda (yani çok, orta ve az derecede) giderilmesi kültür ve medeniyetin doğuşunu hazırlayan ana mekanizmadır. Sadece zarurî (doğal) ihtiyaçlarını karşılayan bir toplumda ne ilim ne sanat olur. İlimler ve sanatlar, son iki merhale içinde gelişme imkânı bulur ve medeniyet böylece ortaya çıkar.”
Bu görüş aşağıdaki İslam düşünürlerinden hangisine aittir?
Kültür ve medeniyetlere temel karakterlerini kazandıran şey
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Toplumun tarihi
B) Tek başına toplumun dini hayatı
C) Tek başına toplumun içinde yaşadığı coğrafya
D) Toplumun aile yapısı
E) İçerdikleri kültür unsurları ve bunların kültür muhtevasındaki yeri, önemi ve birbiriyle olan ilişkileri


2.Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisinde anlam birliği vardır?
A) Medeniyet-Hars
B) El-Hadâre - Kültür
C) Kültür - es-Sekâfe
D) Ümrân - Ekin
E) Ekin - et -Temeddün


3. Millî kültürü meydana getiren din, ahlâk, hukuk, rasyonel faaliyetler, estetik, ekonomi ve teknik gibi unsurların değişik milletlerin ortak hayatında aldığı şekle medeniyet diyen Türk bilim adamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ziya Gökalp
B) Mümtaz Turhan
C) Bozkurt Güveç
D) Erol Güngör
E) İbrahim Kafesoğlu


4. Varlıkların birbiriyle varlıklarının bilincine ilişkiye ne ad verilir?
A) Habersiz ilişki
B) Fizikî ilişki
C) Şuursuz ilişki
D) Geçici ilişki
E) Asosyal ilişki


5.Kültür ve medeniyetlere temel karakterlerini kazandıran şey
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Toplumun tarihi
B) Tek başına toplumun dini hayatı
C) Tek başına toplumun içinde yaşadığı coğrafya
D) Toplumun aile yapısı
E) İçerdikleri kültür unsurları ve bunların kültür muhtevasındaki yeri, önemi ve birbiriyle olan ilişkileri


6.Islâm Medeniyeti aşağıdaki medeniyet miraslarının hangisinden hic faydalanmamıştır?
A) Bağdat’ta kurulan “Beytü’l -Hikme” de yapılan tercümelerle Hind mirasından.
B)Bâbil ve Hint medeniyetlerinden çizgiler taşıyan Sasânî(iran) mirasından.
C)Farklı ilişkilerle ulaştığı Güney Amerika mirasından.
D) Bizans İmparatorluğu ve daha önemlisi İskenderiye aracılığı ile Grek mirasından.
E) İçinde yaşadığı coğrafyanın kültür ve medeniyet mirasından.


7- Aşağıdakilerden hangisi İslâm Medeniyetinin doğduğu medeni terkib ortamlarından biri değildir?
A) Konfüçyus, Lao-Tze ve halefleriyle öne çıkan Çin ve komşularının Uzak Doğu terkibidir.
B) Upanişadlar, Buda ve Mahâvira devirleri ile öne çıkan bütün Amerika kıtası boyunca uzanan Amerika terkibidir.
C) Nil’den Amuderya’ya kadar uzanan ve peygamberî geleneklere kaynak olan Bereketli Hilal bölgesinin Sâmî-İran terkibidir.
D) İslâm medeniyeti, birbirlerine paralel gelişme gösteren ticaret, sanat, din ve bilimde karşılıklı etkileşim içinde olan ve hatta ortak mirasları paylaşan dört temel medenî terkibin tarih alanı içinde doğmuştur.
E) Anadolu’dan İtalya’ya kadar Kuzey Akdeniz boyunca uzanan, Thales, Sokrat, Plato ve arkadaşlarının yetişmiş olduğu terkibe Avrupa terkibi denir.

8. “İslâm, insanlığın en büyük medeniyet projesidir. Hz. Peygamber bu projeyi uygulamaya risâlet göreviyle birlikte başlamıştır. Öncelikle zihinleri ve kalpleri medenîleştirmeyi hedeflemiştir. Hicretle beraber Yesrib’in adını Medine’ye çevirmek suretiyle de İslâm’ın medeniyet yürüyüşünü başlatmıştır. Allah’ın yeryüzünde en iyi temsil edilebildiği coğrafya en medenî coğrafya, Allah’ı en iyi temsil edilebilen toplum da en medenî toplumdur. Bu bağlamda bütün İlâhî dinler bir din olduğu kadar da birer medeniyettir.”
Paragrafa göre anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hz. Peygamber Medine’nin adını Yesrib’e çevirmek suretiyle İslâm’ın medeniyet yürüyüşünü başlatmıştır.
B) Hz. Peygamber İslâm’ın medeniyet projesini yirmili yaşlarında iken planlamıştır.
C) İlâhî dinler sadece birer din öğretisidir, medeniyetlere temel olmazlar.
D) Hz. Peygamber sadece din getirmiş bir medeniyet temeli atmamıştır.
E) Allah’ı yeryüzünde iyi temsil edilebilen toplum medenî toplumdur.


9.Aşağıdakilerden hangisi Islâm Medeniyetinin temel kaynaklarından biri değildir?
A) İslâm öncesi Mekkelilerin dinî inançları
B) İslâm dini
C) Kur’ân-ı Kerim
D) Hz. Muhammed’in hayatı
E) Vahiy ve Sünnetler


10. Aşağıdakilerden hangisi İslam Medeniyetinin özüyle ilgili doğru bir ifadedir?
A) Dünyayı sevmenin ölçüsünü, Batı medeniyeti İlâhî ahlâkın disipline ettiği bir dünya arzusu ile sınırlarken İslâm medeniyeti bu sınırlılığı kaldırır.
B) İslâm medeniyetinin özünü oluşturan en önemli unsurlardan biri de bir şekilde ekonomik güç elde etme hedefidir.
C) İslâm medeniyetinin özünü oluşturan en önemli unsurlardan biri de dünyevî güç ve zenginliği ele geçirmedir. /•Sr
D) İslâm medeniyeti insanı ne ilahlaştırır ne de alçaltır. Onu âit olduğu en güzel yere yerleştirir.
E) Ahlâkî sınırları kaldırmış medeniyetler çok daha kısa zamanda gelişme ve büyüme imkanına sahip olmuşlar ve bütün insanlığı mutlu etmişlerdir.


11.Ispanya'nın fethi esnasında oradaki gayr-i müslimlere nasıl davranıldığı
aşağıdakilerden hangisiyle tanımlanabilir?
A) Ülkeden çıkarılarak
B) Zorla müslümanlaştırılarak
C) Erkekleri öldürerek
D) Hoşgörüyle
E) Köle olarak çalıştırarak


12.XV. ve XVI. asırlara niçin Türk asrı’ denilmesi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?
A) Askerî teşkilatta sağladıkları başarı
B) Mısır’ın alınması
C) Halifeliğin Osmanlı Devleti’ne geçmesi
D) Osmanlı Devleti’nin çok geniş sınırlara ulaşması
E) Osmanlı ilim adamlarının ilimde sağladıkları başarı


13. İslam ülkelerinde büyük önem kazanmış sosyal ve ekonomik hayat üzerinde derin tesirler icra etmiş olan dinî ve hukukî kurum aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sadaka
B) Cami
C) Medrese
D) Hisbe
E) Vakıf


14. İslam Medeniyetinde insan haklarının korunmasında büyük rol oynayan kurum aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kadılık
B) Mezalim
C) Devlet
D) Şeyhülislamlık
E) Toplum


15. Aşağıdakilerden hangisi Veda Hutbesi’nin konusudur?
A)insan Hakları
B)Cihad
C)Kadın hakları
D)Çocuk Hakları
E)Hayvan Hakları


16. Selçuklu Sultanları, ilme itibarlarını, âlimlere de desteklerini hemen her alanda göstermişler ve bunun bir neticesi olarak birçok alanda önemli ilim adamları yetişmiştir. Buna göre aşağıdaki âlimlerden hangisi, ihtisas alanı itibariyle diğerlerinden farklıdır?
A) İbn Hassul
B) Ebu Tahir Hâtunî
C) Cüveynî
D) ¡bnBibî
E) Kerimüddin Mahmud Aksaray!


17.aşağıdakilerden hangisi maveraünnehir bölgesinde kurulan ilim merkezlerinden biri değildir?
A) Kaşgar
B) Buhara
C) Semerkant
D) Fustat
E) Balasagun


18. İslâm bilimi, felsefesi ve kültürünün Batı’ya tesirleri arasında aşağıdakilerden hangisi bir faktör olarak savılamaz?^
A) Endülüs, Sicilya ve Balkanlardaki İslam varlığı
B) Yahudi tercümanlar
C) Dönemin Müslüman âlimlerinin eserlerini yabancı dillerde kaleme alması
D)Hint ticaret yollarının aranması
E)Haçlı seferleri


19. Aşağıdaki alimlerden hangisi filologdur?
A) Ebubekir Râzi
B) Ebu Ubeyde
C) İbn Sinâ
D) Seyyid İsmail Cürcânî
E) Hacı Paşa


20.“İslâm Medeniyeti” kavramını en ivi şekilde aşağıdaki ifadelerden hangisi tanımlar?
A) Müslüman halkların günlükyaşamlarını ifade eden bir tanımdır.
B) Hz. Muhammed’in içerisinden çıktığı Arap toplumunun dinî, İlmî ve kültürel ürünlerinin tamamına verilen isimdir.
C) Müslüman halkların herbirinin kendi kültürel ve geleneksel hayatlarını sürdürmesi anlamındadır.
D) Müslüman milletlerin kendi milli ve kültürel özellikleri ile Kur’ân ve Sünnetin ışığında kendi medeniyetlerini bütünleştirerek meydana getirdikleri olgudur.
E) Müslümanların tarih boyunca ortaya koyduğu sanatve mimari eserlerin bütününü anlatmak için kullanılan birtanımdır.





CEVAPLAR
  1. A
  2. C
  3. A
  4. B
  5. E
  6. C
  7. B
  8. E
  9. A
  10. D
  11. D
  12. E
  13. E
  14. B
  15. A
  16. C
  17. D
  18. C
  19. B
  20. D


bu hizmet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ailesine mahsustur
alıntı yapanlar kaynak bildirmezlerse kul hakkına girmiş olurlar
cizgi beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Alt 30 Nisan 2014, 23:19   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
enderhafızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:enderhafızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5879
Üyelik T.: 28 Aralık 2008
Arkadaşları:32
Cinsiyet:Bay
Memleket:İst
Yaş:35
Mesaj: 3.238
Konular: 1382
Beğenildi:141
Beğendi:17
Takdirleri:66
Takdir Et:
evtx Arapça II Soruları

2014 BAHAR ARA 1. OTURUM 2. YARIYIL

Arapça II Soru













CEVAPLAR
  1. B
  2. A
  3. C
  4. E
  5. D
  6. E
  7. C
  8. B
  9. E
  10. C
  11. A
  12. A
  13. D
  14. B
  15. D
  16. C
  17. A
  18. B
  19. E
  20. D
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
AÖF İlahiyat önlisans 2.sınıf 2013-2014 bahar dönemi ara sınav çıkmış soru ve cevapla Medineweb Çıkan Ve Denemeler Sınavlar 16 29 Nisan 2017 12:13
AÖF İlahiyat önlisans 2 .sınıf 2013-2014 Bahar Dönemi Dönem sonu çıkmış sorular Medineweb Çıkan Ve Denemeler Sınavlar 7 10 Haziran 2014 17:52
AÖF İlahiyat Önlisans 1.sınıf 2013-2014 Bahar Dönemi Dönem sonu çıkmış sorular Medineweb Dersin Deneme Sınavları 6 10 Haziran 2014 14:57
AÖF İlahiyat önlisans 2.sınıf 2010-2011 bahar dönemi ara sınav çıkmış sorular makbergülü Çıkan Ve Denemeler Sınavlar 7 17 Mayıs 2013 14:53
AÖF İlahiyat Önlisans 1.Sınıf 2012-2013 Bahar Dönemi Ara Sınav Çıkmış Sorular Medineweb Dersin Deneme Sınavları 5 08 Mayıs 2013 16:53

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286