Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::MEDİNEWEB DİN HİZMETLERİ ALAN BİLGİSİ SINAVLARI-(DHBT).::. > DHBT-(Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) > DHBT-Çıkmış Sorular-Cevaplar

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.Aralık.2016, 20:18   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart 2016 Önlisans DHBT Soruları ve Cevapları

2016 Önlisans DHBT Soruları ve Cevapları

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. İs
b.Rabiğ
c. Sifülbahr
d.Harrar
e.Batn-ı Nahle

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Yerleşimin dağınık olmasıyla
b. Eğitimin halka yayılmak istenmesiyle
c. Kabileler arası rekabetler
d. Ekonomik yapının güçlü olmasıyla
e. Yahudilere galip gelme isteğiyle

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Hilfu'l-Ahlaf
b. Hilfu'l-Mutayyebun
c. Hilfu'l-Fudül
d. Darunnedve
e. Sikaye

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Mekke'de Habeşistan'a hicret eden hürler köleler arasında
b. Mekke'de hürlerle azatlı köleler arasında
c. Dar'ül Erkam'da zenginlerle fakirler arasında
d. Medine'de Muhacirlerin içindeki zenginlerle fakirler arasında
e. Akabe'de Mekkelilerle Medineli Müslümanlar arasında
Mihrinaz ve mecitzenkin bunu beğendiler.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Arapça I Batı Avrupa 2013/ 2014/ 2015 Çıkmış Soru... 1.Sınıf nurşen35 2 299 07.Ocak.2017 21:43
Hadis Tarihi ve Usulü 2015 Bahar Dönemi Ara... 1.Sınıf nurşen35 0 248 18.Aralık.2016 17:18
Türk İslam Edebiyatı 2015 Bahar Ara Dönemi ''BATI... 1.Sınıf nurşen35 0 187 18.Aralık.2016 11:09
2016 Önlisans DHBT Soruları ve Cevapları DHBT-Çıkmış Sorular-Cevaplar gulsu0929 15 1119 11.Aralık.2016 20:18
Hadis Tarihi ve Usulü 8. / 9. / 10. Ünite Soru ve... Hadis Tarihi Ve Usulü nurşen35 2 257 03.Aralık.2016 18:48

Alt 11.Aralık.2016, 20:49   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Çobanlık yapması
b. Ticaretle uğraşması
c. Fakir olarak büyümesi
d. Küçük yaşta yetim kalması
e. Ümmi olması

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Hz. Yakup
b. Hz. Adem
c. Hz. İbrahim
d. Hz. Lokman
e. Hz. Nuh

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Namaz
b. Oruç
c. Hac
d. Zekat
e. Kurban
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: png dhbt 8.png (2.7 KB (Kilobyte), 61x kez indirilmiştir)
Mihrinaz ve mecitzenkin bunu beğendiler.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 11.Aralık.2016, 21:00   Mesaj No:3
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. İctihadi
b. Tertili
c. Tevkifi
d. Kazai
e. Tenzili


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Tin
b. İnşirah
c. Beyyine
d. Duha
e. Tekasür


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Temliki
b. Sıhhati
c. Niyeti
d. Beyani
e. Amacı
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 11.Aralık.2016, 21:12   Mesaj No:4
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Nisap miktarı paraya sahip olan kişininbu parayla ev satın alarak zekat vermemesi
b. Zengin bir Müslümanın yıllanmadan önce malını karısına hibe ettiğini belirtmesi
c. Bilerek bozduğu yemin sebebiyle kişinin on fakiri doyurması
d. Ramazan ayında yolculuğa çıkan bir kimsenin orucunu kısa günlerde kaza etmesi
e. Ölüm tehdidi sebebiyle Allah'ı inkar ettiğini söyleyen kişinin imanına zarar gelmemesi



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Akıl sahibi olmak
b. Müslüman olmak
c. Kur'anı ezberden okuyabilmek
d. Mukim olmak
e. Baliğ olmak



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Nezir
b. Tesbih
c. Kuşluk
d. Evvabin
e. İstihare



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Müzdelife vakfesini özürsüz terketmek
b. Veda tavafını terk etmek
c. Say yapmamak
d. Arafatta vakfe yapmamak
e. Şeytan taşlamayı terk etmek
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 11.Aralık.2016, 21:29   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. İrtidat
b. İnkar
c. Riya
d. İfsat
e. Şirk



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a.Müfsit
b. Münkir
c. Müşrik
d. Müdrik
e. Mücrim



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. İslam, dünya ve ahiret arasındaki dengenin muhafaza edilmesini öngörür
b. İslam'a göre insanın kendi emeğiyle kazandığından daha değerli bir şey yoktur
c. Müslüman sadece ihtiyacı kadar mala sahip olmalı malının fazlasını dağıtmalıdır
d. Müslüman dünya malının sadece bir araç olduğunun bilincinde olmalıdır
e. Müslüman elinden geleni yaptıktan sonra sonucu Allah'dan beklemelidir
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 11.Aralık.2016, 21:39   Mesaj No:6
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Hamaset
b. Uhuvvet
c. Şecaat
d. Muavenet
e. Marifet



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Mehdi
b. Dabbetu'l-Arz
c. Ye'cüc-Me'cüc
d. Deccal
e. Duhan



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Hz. Lut
b. Hz. İbrahim
c. Hz. Hud
d. Hz. Nuh
e. Hz. Yunus






CEVAPLAR
1. e
2. a
3. c
4. b
5. b
6. d
7. c
8. c
9. e
10. a
11. b
12. d
13. a
14. d
15. c
16. a
17. c
18. e
19. d
20. a
Mihrinaz Bu Mesajı beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Aralık.2016, 20:19   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. İstishab
b. İstislah
c. Sedd-i Zerayi
d. Şer-umen kablena
e. Sahabe kavli



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Mufavade
b. Mudarabe
c. Murabaha
d. Muzaraa
e. Müsakat



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Şeyhayn
b. İmameyn
c. Sahibeyn
d. Tarafeyn
e. Zehraveyn



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Hadislerin sadece metinlerine yer verilmesi
b. Hadislerin ve konuların seçiminde titiz davranılması
c. Hadislerin yanında konuyla ilgili ayetlere de yer verilmesi
d. Yer yer ravilerle ilgili değerlendirmeler içermesi
e. Bir Müslümanın ihtiyaç duyacağı konuları içermesi
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Aralık.2016, 20:35   Mesaj No:8
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Hikaye
b. Kıssa
c. Nasihat
d. Tevil
e. Mesel



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Yalnız IV
b. I ve IV
c. II ve III
d. II ve IV
e. II, III ve IV




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Haraç
b. Hisbe
c. Divan
d. Amillik
e. Haciblik



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Ebu'l-Abbas es-Saffah
b. Ebu Cafer el-Mansur
c. Memun
d. Mutasım
e. Harun Reşid
mecitzenkin Bu Mesajı beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Aralık.2016, 20:45   Mesaj No:9
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:53
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.092
Konular: 434
Beğenildi:1347
Beğendi:657
Takdirleri:1303951
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Murabıtlar
b. Muvahhidler
c. Nasriler
d. Mülükü't-Tavaif
e. Meriniler


Aşağıdakilerden hangisi İsrailiyatın tefsir literatürüne girmesinin sebepleri arasında gösterilemez?

a. Kur'an'daki bazı olayları ayrıntılarının Yahudi kaynaklarında yer alması
b. Ehli kitap Müslüman olduktan sonra eski bilgilerini kullanması
c. İslamiyet'i Yahudilik ve Hıristiyanlıktan üstün gösterme çabası
d. Kur'an'da Tevrat ve İncil'deki bazı bilgilere atıflar yapılması
e. Müslüman alimlerin Kur'an'da geçen bazı olaylar hakkında daha fazla bilgi edinmek istemesi




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. Garibü'l- Kur'an
b. Mecazü'l-Kur'an
c. Müteşabihü'l-Kur'an
d. Mübhematü'l-Kur'an
e. Müşkilü'l-Kur'an



[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

a. İlmi
b. İçtimai
c. İşari
d. Lügavi
e. Mezhebi
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: png dhbt 30.png (4.3 KB (Kilobyte), 49x kez indirilmiştir)
gulsu0929 Bu Mesajı beğendi.
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Aralık.2016, 20:57   Mesaj No:10
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik tarihi: 25.Şubat.2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:36
Mesajlar: 4.255
Konular: 235
Beğenildi:667
Beğendi:1315
Takdirleri:424525
Takdir Et:
Standart

Bunlar önlisans mı lisans mı Nurşen
__________________
İstemek, “İstiyorum” demek değil, harekete geçmektir. (A.MAURROIS)
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İslam Sanatları Tarihi 2016 Güz Ara ve Dönem Sonu Soruları ve Cevapları nurşen35 İslam Sanat Tarihi 7 13.Aralık.2016 11:44
Önlisans İlahiyat 2010-2011 Hadis Tarihi ve Usulü Ara Sınav Soruları ve Cevapları RemLe Hadis Tarihi Ve Usulü 19 01.Haziran.2013 20:22
Önlisans İlahiyat Temel Bilgi Teknolojileri 1.-7. Ünite Soruları ve Cevapları RemLe Temel Bilgi Teknolojileri 1 1 29.Mayıs.2013 21:14
Önlisans İlahiyat İslam Hukukuna Giris 2010-2011 Dönem Sonu Soruları ve Cevapları RemLe İslam Hukukuna Giriş 1 02.Haziran.2012 12:47
Önlisans İlahiyat 2010-2011 Tefsir Tarihi ve Usulü Ara Sınav Soruları ve Cevapları RemLe Tefsir Tarihi Ve Usulü 0 30.Mart.2012 12:58

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

Cami Donanımı Selem Sepetim  Camii Vakitmatik songulbalci.com



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248