Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 2.SINIF*Güz Dönemi* > Din psikolojisi

Konu Kimliği: Konu Sahibi Ravza'm,Açılış Tarihi:  01 Ocak 2013 (20:55), Konuya Son Cevap : 01 Ocak 2013 (21:17). Konuya 5 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 01 Ocak 2013, 20:55   Mesaj No:1
Medineweb Kıdemli Üyesi
Ravza'm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ravza'm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14629
Üyelik T.: 18 Kasım 2011
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Memleket:Sinop
Yaş:27
Mesaj: 342
Konular: 50
Beğenildi:36
Beğendi:0
Takdirleri:11
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Din Psikolojisi (Test)

Din Psikolojisi (Test)

1. Ünite


1.Din psikolojisi, bireylerin kutsal kabul ettikleri varlıklarla ilişki çerçevesinde her türlü söz, tecrübe ve davranışı hangi yöntemle araştıran bir disiplindir?
A) Deneysel
B) Tecrübi(empric)
C) Gözleme Dayalı
D)Biyolojik
E)Anket

2.Aşağıdakilerden hangisi din psikolojisinin başlıca araştırma konularından biri değildir?
A)Dini törenler
B)Dindarlığın ortaya çıkışı
C)Dindarlığın gelişimi ve dönüşümü
D)Dindarlığın yapılanması
E)dindar insanların yaşayışı

3.Din psikolojisinin amacı nedir?
A)İnsanlara dini emirleri hatırlatmak
B)Dinde yasaklar koymak
C)Dini metinlerin anlaşılmasını sağlamak
D) Dinin insani ve gerçekçilik boyutunu ortaya çıkarmak
E)Dinin gerçek kaynağı ve özünü ortaya koymak

4.Aşağıdaki bilim dallarından hangisinin Din psikolojisiyle ilişkisi ve yardımlaşması söz konusu değildir?
A)Din Sosyolojisi
B)Dil Bilimi
C)Din Fenomenolojisi
D)İlahiyat İlimleri
E)Dinler Tarihi

5.Belli zaman ve mekanlarda özel bazı dini inanç ve uygulamaları araştıran Din psikolojisine yardımcı bilim dalı hangisidir?
A)Din Antrepolojisi
B)Din Fenomenolojisi
C)Din Sosyolojisi
D)Din Felsefesi
E)Dinler Tarihi

6.Aşağıdakilerden hangisi Din Psikolojisinin araştırma yöntemlerinden birisi değildir?
A)Anketler
B)Mülakatlar
C)Kişilik Testleri
D)Toplumsal Referanslar
E)Toplum Ölçekleri

7.Din Psikolojisinde dini kavramların bireyler tarafından nasıl anlaşıldığı ve tasavvur edildiğini ölçerek anlam haritaları oluşturan yöntem hangisidir?
A)Derinlikli analiz
B)İstatiksel analiz ölçekleri
C)Semantik analiz ölçekleri
D)Anketler
E)Deneyler

8.İnsanın kişilik yapısı, ,iç dünyası ve davranış eğilimlerini ifade eden kavram hangisidir?
A)Fıtrat
B)Nefs
C)huy
D)Ruh
E)Akıl


9.”Rüyanın ve uykunun mahiyeti” adlı eseriyle İslam dünyasında rüya psikolojisi hakkında yazılan ilk telif eserin sahibi hangi İslam bilginidir?
A)Haris el-Muhasibi
B)Kindi
C)İbn-i Sina
D)Gazzali
E)Fahruddin Razi

10.Psikolojik tahliller ve tasnifler yönünden oldukça zengin olan İhya Ulumi’d-Din adlı eserin yazarı kimdir?
A)Gazzali
B)İbn-i Haldun
C)Ebu Bekir Razi
D)Haris el- Muhasibi
E)İbn-i Sina

11.Eserlerinde ruhsal hallerin, sağlık ve hastalık üzerine olan etkisini ortaya koyan İslam filozofu hangisidir?
A)Ebu Bekir Razi
B)Fahrüddin Razi
C)İbn-i Sina
D)Gazzali
E)Kindi

12.Din Psikolojisinin en önemli temsilcisi ve kurucusu kimdir ve nerede yetişmiştir?
A)W.James –ABD
B)W James –Avrupa
C)A. Maslow –ABD
D)C.Jung-Avrupa
E)S.Freud –ABD

13.Kişilerin yönelim farklılıklarına göre dindarlığın değişebileceğini dile getiren ve bu anlayışı iç güdümlü/dış güdümlü dindarlık ayrımına dayalı ölçeği geliştirmiş olan kişi kimdir?
A)C.G.Jung
B)G.Allport
C)A. Maslow
D)S.Freud
E) E.Fromm

14.”Ona göre, tabiat ve toplum karşısında yaşanan çaresizlik dini inanç ve uygulamaların asıl kaynağını oluşturmaktadır.” Dinle ilgili bu tanımlama kime aittir?
A)V.Frankl
B)A.Maslow
C)S.Freud
D)C.G.Jung
E)W.James

15.”……….dinin kökeni, bireye aşkın kaynağa, en eski insan atalarının psikolojik katılımlarında var olan arketiplere dayandırır.” Yukarıdaki boşluğa hangi isim gelmelidir?
A)W.James
B)A.Maslow
C)E.Fromm
D)c.G.Jung
E)A.Allport

16.Çalışmalarıyla; dini tecrübede kişisel boyutun önemini savunan geleneğe önemli katkılarda bulunan A.Maslow’un eseri hangisidir?
A)Totem ve Tabu
B)Bilinçdışı Tanrı
C)Dinler, Değerler ve Doruk Deneyimler
D)Musa ve Tek Tanrıcılık
E)Uygarlık ve Hoşnutsuzlukları

17.Dini, yerine getirdiği işlemler ve etkiler açısından değerlendiren ve dini olguları sosyal psikolojik bir yaklaşımla ele alan isim hangisidir?
A)E.Fromm
B)A.Maslow
C)G.Allport
D)İbn-i Sina
E)W.James

18.Eserlerinde ruhsal hallerin sağlık ve hastalık üzerine olan etkisini ortaya koymuştur. Eserlerinde ruhsal tedavide işlevsel bir yönünün olabileceğini ileri sürer?
A)İbn-i Haldun-A.Maslow
B)İbn-i Sina- V.Frankl
C)Gazzali- C.G.Jung
D)ibn-i Sina-W.James
E)Kindi- V.Frankl

19. Ülkemizde Din Psikolojisi çalışmaları ne zaman ve nerede başlamıştır?
A)1980- Ankara İlahiyat Fakültesi
B)1990-Marmara İlahiyat Fakültesi
C)1949-Ankara İlahiyat Fakültesi
D)1910-Darü’l-fünün İlahiyat Fakültesi
E)1920-Darü’l-fünün İlahiyat Fakültesi

20.Hangisi Din Psikolojisinin araştırma konularından biridir?
A)Dini grup ve kurumlar
B)Dini nasslar
C)Dini yaşayış ve davranışlar
D)Dini ayin ve törenler
E)Dini kültür

21.Hangisi Din Psikolojisinin amaçlarındandır?
A)Dini inançlar arasından karşılaştırmalar yapmak
B)Dini temel metinleri yorumlayarak ilke ve hükümlere ulaşmak
C)Dini kavram ve değerlerin nihai hakikatini ortaya çıkarmaya çalışmak
D)Bir din ya da mezhebin diğerine olan üstünlüğünü ispatlamak
E)Dindar ya da din ile bir şekilde ilgili kimselerin iç dünyasının görüntülerini anlaşır hale getirmek, dini yaşayış ve davranışın tasvirini ortaya koymak

22.Kur’an’da ve Hz. Peygamber’in hadislerinde geçen “doğal inanma yeteneği” anlamına gelen kavram hangisidir?
A)Akıl
B)Kalp
C)Nefs
D)Fıtrat
E)Ruh

23.İslam dünyasında dini konuları psikolojik bakış açısıyla ele alan ilk ilim adamı kimdir?
A)Haris el- Muhasibi
B)Farabi
C)İbn-i Sina
D)Kindi
E)Gazzali

24.Modern dönemde Din Psikolojisinin bağımsız bir bilim dalı olarak kurucusu olarak kabul edilen bilim adamı kimdir?
A)G.Allport
B)A.Maslow
C)W.James
D)C.G.Jung
E)S.Freud

Cevaplar

1-B
2-A
3-D
4-B
5-A
6-D
7-C
8-B
9-B
10-A
11-C
12-A
13-B
14-C
15-D
16-C
17-A
18-B
19-C
20-C
21-E
22-D
23-A
24-C


(MURAT YAYINLARI)
__________________
Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Ravza'm 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Sevgiyi Sevmek Zorundayız Üyelerimize Ait Makaleler hiranur86 1 1178 14 Mayıs 2013 01:20
Sen Yeter ki NİYET Et Namaz-Abdest-Teyemmüm GÖKCEN_AZRA 4 1951 01 Nisan 2013 02:24
Aranızda Selamı Yayınız Hz.Muhammed(s.a.v) ilahiyatçı 1 2 1389 01 Nisan 2013 02:18
Başörtüsü Serbest Kürsü alya dua 3 1511 30 Mart 2013 01:09
Edep Ya Hu Adap-Edep-Ahlak mehmet akif2 2 2124 26 Mart 2013 00:04

Alt 01 Ocak 2013, 21:01   Mesaj No:2
Medineweb Kıdemli Üyesi
Ravza'm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ravza'm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14629
Üyelik T.: 18 Kasım 2011
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Memleket:Sinop
Yaş:27
Mesaj: 342
Konular: 50
Beğenildi:36
Beğendi:0
Takdirleri:11
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Din Psikolojisi (Test)

2.ÜNİTE

1.Aşağıdakilerden hangisi dini birey ve topluma yönelik işlevlerinden biri değildir?
A)Allah’la ilişki kurmanın yol ve yöntemlerini verir.
B)Varoluşsal sorunlarla ilgili insana bütüncül bir dünya görüşü kazandırır.
C)Din, anlam arayışına bir cevap olur.
D)Din, statik, donuk bir varlığa sahiptir.
E)Din, kişinin arzu ve ihtiyaçları, korku ve ümitleri ile ilgilenir.

2. “Bir grup tarafından paylaşılan, o grup üyelerine kendilerini adayabilecekleri bir hedef sunan ve onlara ortak bir davranış biçimi veren sistemdir.” E.Fromm’a göre ait olan yukarıdaki tanım dinin hangi tanımını belirtmektedir.
A)Özsel tanımı
B)İşlevsel tanım
C)Nesnel tanım
D)Özsel- işlevsel tanım
E)Nesnel bir gerçeklik olarak din tanımı

3. Dini kültür içerisinde yer alan semboller sistemi olarak ele alan tanım kime aittir?
A)Geertz
B)Batson-Ventis
C)W.James
D)Vergote
E)E.Fromm

4. Aşağıdakilerden hangisi din kategorisi altında ele alınamaz?
A)Musevilik
B)Budizm
C)Hristiyanlık
D)Maniheizm
E)Liberalizm

5. Aşağıdakilerden hangisi Geertz’e göre dinin işlevleri arasında yer almaz?
A)Sıra dışıi, akıl ötesi olay ve deneyimler için açıklamalar getirme
B)İnsanın acı ve sefaletini kurtarma.
C)İnsana duygusal destek verme.
D)Maddi yönde destek sağlama.
E)Ahlaki ölçütler sağlama yolunda anlam üretme.

6.Aşağıdakilerden hangisi dini nesneler arasında yer almaz?
A)Mushaf
B)Rahle
C)İkon
D)Hac
E)Protestanlık

7.Din Psikologlarının görevi…………. İncelemektedir.
Yukarıdaki boşlukta aşağıdaki ifadelerden hangisi getirilmelidir?
A)Dini bütünüyle
B)Dini kavramların anlamları
C)İnsanların tecrübesinde ortaya çıkan tezahürleri
D)Dini terimler
E) Dini Kitapları

8.Hangisi öznel bir gerçeklik olarak dini meydana getiren unsurlardan birisi değildir?
A)Dini zaman ve mekanlar
B)Dini güdüler
C)Dini tutumlar
D)Dini eylem ve etkinlikler
E)Dini kavramlar

9.Din kavramı insan hayatının hangi bölümünü kapsar?
A)Hayatın bütünü
B)İş hayatı
C)Toplumdaki rolünü
D)Maddi hayatını
E)Sosyal hayatını

10.Belli bir dini inanç ve öğretilerinin belli bir zaman ve şartlarda belli bir kişi, grup ya da toplum tarafından yaşanmasını ifade eden kavram hangisidir?
A)Dini güdüler
B)Dini yargılar
C)Dini duygular
D)Dindarlık
E)Dini yetenekler

11.Aşağıdakilerden hangisi dindarlığın özellikleri arasında gösterilemez?
A)Değişen gelişen dinamik bir süreçtir.
B)Tek biçimli ve sabittir.
C)Kişi ve grupların dini anlayışı farklılık gösterebilir.
D)Hayatın her alanında etkisini gösterir.
E)Bazen artabilir ya da azalabilir.

12.Dindarlığın beş boyutlu tanımlaması kimlere aittir?
A)A.Maslow-E.Fromm
B)S.Freud-C.GJung
C)Glock- Stark
D)Gazzali- İbn-Haldun
E)Ebu Bekir Razi- Kindi

13.Hangi dindarlığın beş boyutlu tanımlaması içinde yer almaz?
A)Törensel boyut
B)Tecrübe boyut
C)Maddi boyut
D)Zihinsel boyut
E)Etki boyutu

14.Aşağıdakilerden hangisi dış güdümlü bir dindarlık sergileyen insanların davranışlarından biri olmaz?
A)Dini makam ve mevki elde etmek için kullanmak.
B)Dini dert ve sıkıntıları için teselli kaynağı görmek.
C)Sadece Allah rızası için, kendi isteklerinden vazgeçmek.
D)Başları sıkıştığında dua etmek.
E)Duruma ve yararına göre din değiştirmek.

15.”İç güdümlü dindarlar için din;” cümlenin devamına aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
A)Zaman zaman başvurdukları bir dış değerdir.
B)Toplumsal makam, itibar ve kimlik kazandırma aracıdır.
C)Kolayca vazgeçebilecekleri bir inanç sistemidir.
D)Hayatlarında birinci derecede önem taşımaz.
E)Nihai ilgi ve amaç konusudur.

16.1.Kutsal
2.Aşkın
3.Tabiatüstü
4.İlahi
Verilerinden hangisi veya hangileri özsel olarak dini tanımlayan en önemli kavramdır?
A)Yalnız 2
B)Yalnız 3
C)Yalnız 4
D)Yalnız 1
E)Hepsi

17.Hangisi dinin özel unsurlarından biridir?
A)Dini nesneler
B)dini törenler
C)Dini duygu ve heyecanlar
D)Dini şahıslar
E)Dini zaman ve mekanlar

18.Belli bir dini inanç ve öğretilerinin belli bir zaman ve şartlarda belli bir kişi, ya da toplum tarafından yaşanmasına ne ad verilir?
A)Dindarlık
B)Dini tecrübe
C)Dini kültür
D)Dini inanç
E)Manevi yaşam

19. Dini duygu ve heyecanlar dindarlığın hangi boyutunu oluşturur?
A)Bilgi
B)Etki
C)Tecrübe
D)İdeolojik
E)Uygulama

20.dindarlığı iç güdümlü/dış güdümlü olarak iki farklı yönelim şeklinde tanımlayan bikim adamı kimdir?
A)c.G.Jung
B)G.W.Allport
C)S.Freud
D)Batson-Ventis
E)W.James


CEVAPLAR

1-D
2-B
3-A
4-E
5-D
6-E
7-C
8-A
9-A
10-D
11-B
12-C
13-C
14-C
15-E
16-E
17-C
18-A
19-C
20-B


MURAT YAYINLARI
__________________
Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 21:05   Mesaj No:3
Medineweb Kıdemli Üyesi
Ravza'm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ravza'm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14629
Üyelik T.: 18 Kasım 2011
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Memleket:Sinop
Yaş:27
Mesaj: 342
Konular: 50
Beğenildi:36
Beğendi:0
Takdirleri:11
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Din Psikolojisi (Test)

3.ÜNİTE


1.İnsanda doğuştan yüce bir varlığa inanma ihtiyacını İslam literatüründe hangi kavram karşılar?
A)Genetik
B)Logoterapi
C)Psikoterapi
D)Hakikat
E)Fıtrat

2.Tüm davranışların beyin ve sinir sisteminin içinde oluşan elektriksel ve kimyasal olaylarla ilişkilendiren bilim dalı hangisidir?
A)Nöroteoloji
B)Nöroloji
C)Nörobiyoloji
D)Psikobiyoloji
E)Toloji

3.Sinir sistemi, sinir iletileri ve beyin kimyası ile dini terimler arasındaki bağlantıyı inceleyerek, “Tanrı Noktası” kavramı üzerinde araştırmalar yapan isimler hangisidir?
A)S.Freud-C.G.Jung
B)W.James-G.Allport
C)A.Maslow-S.Freud
D)M.Persinger-V.S.Ramachandran
E)M.Persinger-G.Allport

4.İnsanın mistik bir güce inanmasıyla ilgili manevi seviyesini belirleyen ve biyokimyasal bir şifre olarak adlandırılan “Tanrı Geni” kavramını ortaya atan bilim adamı kimdir?
A)Hamer
B)M.Persinger
C)V.S.Ramachandran
D)V.Frankl
E)W.James

5.V.Frankl’ın ortaya attığı, amacı insanın anlam arzusunu tatmin etmek ve insanı anlamsızlıktan kurtarmak olan düşünce ve tedavi ekolü hangididir?
A)Fizyoterapi
B)Nörobiyoloji
C)Logoterapi
D)Psikoterapi
E)Biyofizyoloji

6.Aşağıdakilerden hangisi ölüm korkusunun bünyesinde barındırdığı korku türlerinden birisi değildir?
A)Belirsizlik korkusu
B)Yalnızlık korkusu
C)Yakınlarını kaybetme korkusu
D)İlerleme korkusu
E)Denetim kaybetme korkusu

7.Vicdanın mahkumiyetini ifade eden suçluluk duygusunun dindeki karşılığı nedir?
A)Vicdan duygusu
B)Günahkarlık korkusu
C)Korunma duygusu
D)Merak duygusu
E)Bağlanma duygusu

8.Hangisi dindarlığın sosyal ve kültürel kaynakları arasında gösterilmez?
A)Bilişsel zeka
B)Aile
C)Vakıf
D)Cemaat
E)Okul

9.Aşağıdakilerden hangisi bir üst kimlik ifade eder?
A)Türk
B)İngiliz
C)Arap
D)Mısırlı
E)Hristiyan

10.Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri sosyal öğrenme başlığı altında incelenebilir?
1.Korunma ve bağlanma ihtiyacı
2.Merak duygusu
3.Özdeşim örnekleri
4.Davranış modelleri
A)1,2 B)1,3 C)Yalnız 4 D)Hepsi E)Yalnız 1

11.Sosyal öğrenme aşağıdaki kavramlardan hangisiyle daha çok ilintilidir?
1.Taklit
2.Benzeme
3.Bireyselleşme
4.Özdeşleşme
A)Yalnız 3 B)1,2 C)1,2,4 D)Yalnız 4 E)Hepsi

12.”Din her şeyin derinliğinde bulunan anlamı keşfetmede en büyük güçtür. Zira, din bütün dünya görüşleri arasında en tutarlı ve en kapsamlı olanını ortaya koyar” sözleriyle dinin zihinsel ve ruhsal yönden en mükemmel anlam kaynağı olduğunu savunan bilim adamı kimdir?
A)V.Frankl
B)G.W.Allport
C)L.Koenig
D)Hamer
E)E.D.Aquli

13.Dindarlığın kalıtımsal bir özellik taşıdığını ve gelişim sırasında ortaya çıkan değişmelere rağmen oldukça kalıcı olduğunu belirten bilim adamı kimdir?
A)L.Koenig
B)W.James
C)A.Maslow
D)S.Freud
E)C.G.Jung

14.Logoterapi’nin amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A)Toplumla kişiyi bütünleştirmek
B)Kişiyi bireyselleştirmek
C)Kişiyi anlamsızlıktan kurtarmak
D)toplumla ilişkileri değerlendirmek
E)Anlamsızlık üretmek

15.Toplumun kabul ve kuralları insandaki temsilcisi hangisidir?
A)Psikobiyoloji
B)Vicdan
C)Nöroteoloji
D)Teoloji
E)Fıtrat

16.Araştırmalarında SPECT beyin haritalama yöntemi kullanan ve Tanrı’nın sabit bir parçası olduğunu öne süren bilim adamı kimdir?
A)Koenig
B)A.Newberg
C)M.Persinger
D)W.James
E)V.Frankl

17.
1.İnanma ihtiyacı
2.Hakikat arayışı
3.Anlam arayışı
4.Fıtrat
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri Allah’a yönelik dini kabiliyet eğilimini tanımlayan kavramdır?
A)Hepsi B)Yalnız 3 C)Yalnız 2 D)Yalnız 4 E)Yalnız 1

18.Maneviyat ile beyin arasındaki ilişkiyi inceleyen bilim dalı hangisidir?
A)Nörobiyoloji
B)Biyofizyoloji
C)Psikobiyoloji
D)Teoloji
E)nöroteoloji

19.Canlıların kalıtımsal karakterlerini taşıyan ve zamanı geldiğinde ortaya çıkışını sağlayan kalıtım faktörleri hangisidir?
A)Hücre
B)Gen
C)Doku
D)Beyin
E)Sinir

20.
1.Psikoterapi
2.Neoterapi
3.Logoterapi
4.Fizyoterapi
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri anlam arayışı öğretisinin merkezine yerleştiren yaklaşımdır?
A)Hepsi B)Yalnız 4 C)Yalnız 3 D)Yalnız 2 E)Yalnız 1

21.
1.Toplumsallaşma
2.Bireyselleşme
3.sosyal öğrenme
4.Eğitim ve öğrenme
Taklit, Benzeşme ve özdeşleşme yukarıdaki süreçlerden hangisiyle daha çok ilgilidir?
A)Yalnız 4 B)Hepsi C)Yalnız 3 D)Yalnız 1 E)Yalnız 2

CEVAPLAR

1-E
2-C
3-D
4-A
5-C
6-D
7-B
8-A
9-E
10-D
11-C
12-B
13-A
14-C
15-B
16-B
17-D
18-E
19-B
20-C
21-C

MURAT YAYINLARI
__________________
Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 21:10   Mesaj No:4
Medineweb Kıdemli Üyesi
Ravza'm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ravza'm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14629
Üyelik T.: 18 Kasım 2011
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Memleket:Sinop
Yaş:27
Mesaj: 342
Konular: 50
Beğenildi:36
Beğendi:0
Takdirleri:11
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Din Psikolojisi (Test)

4.ÜNİTE

1.Dinin insan üzerindeki etki ve işlevleri hangi kategorilerde incelenebilir?
1.Fizyolojil
2.Psikolojik
3.Sosyolojik
A)1ve 2 B)2ve 3 C)Yalnız 2 D)Yalnız 3 E)1,2 ve 3

2.Bazı bilim adamları araştırmalarında dinlerin ruh sağlığını bozan etkilerinden bahsetmiş ve bu durumu ispatlamaya çalışmışlardır. Aşağıdakilerden hangisi böyle düşünen bilim adamlarına örnektir?
A)V.Frankl
B)A.Maslow
C)S.Freud
D)G.Allport
E)W.James

3.Hristiyanlıkta “günah çıkarma” adı altında düzenlenen törenlerin altında yatan sebep nedir?
A)Suçluluk duygusu
B)Allah korkusu
C)Affedilme isteği
D)Ceza beklentisi
E)İbadet etme

4.Kişilerin dini hayatında bazen olumlu, bazen de olumsuz sonuçlar doğurabilen güdü aşağıdakilerden hangisidir?
A)Tövbe
B)Suçluluk duygusu
C)Affedilme
D)Günahtan korunma
E)Niyet

5.Logoterapi anlayışına göre psikoterapinin özellikleri aşağıdakilerden hangisi ya da hangileridir?
1.İyi yönde davranış örnekleri göstermek
2.Hastanın kendine güvenini artırmak
3.Hastanın kendine olan saygısını azaltmak
4.Kişiye uyum kazandırmak
A)1,2 B)2,3 C)Yalnız 3 D)1,2,4 E)yalnız 4

6.Dini inanç ve davranışların etki ve işlevlerinde belirleyici olan ruhsal yönelim hangi psikolojik kavram ile ifade edilmektedir?
A)İç güdümlü din
B)Dış güdümlü din
C)Niyet
D)Psikoteoloji
E) Suçluluk duygusu

7.Aşağıdakilerden hangisi /hangileri dini başa çıkma yöntemlerindendir?
1.Kendini yönetme modeli
2.Takdire uyma
3.İşbirliği
A)Yalnız 1 B)1 ve 2 C)2 ve 3 D)Yalnız 3 E)Hepsi

8.”Bireyin kendini benimsemesi, onaylaması, kendine değer vermesi ve saygı duyması” olarak tanımlanan saygı çeşidi hangisidir?
A)Kişisel benlik saygısı
B)Kolektif benlik saygısı
C)Benlik saygısı
D)Kişilik saygıs
E)Kolektif saygısı

9.Namaz ibadetini bir tür beden egzersizi, orucu da perhiz olarak gören bir kişinin dindarlığı hangi kavramla açıklanabilir?
A)İç güdümlü dindarlık
B)dış güdümlü dindarlık
C)Güdümlü dindarlık
D)Dış güdümsüz dindarlık
E)İç-dış güdümlü dindarlık

10.İntiharla dindarlık arasındaki ilişkiyi irdeleyen ve daha dindar olan kişilerin daha az intihara yöneldiklerini belirten bilim adamı kimdir?
A)Koenig
B)S.Freud
C)A.Maslow
D)E.Fromm
E)Kindi

11. Dindar insan açıklayamadığı olayları, inanmış olduğu kutsal varlığın bir hikmet olarak yarattığını, kendisinin bunları anlatmaktan aciz olabileceğini düşünerek kendisini rahatlatmaktır. Bu duygu din ile hangi kavramın ilişkisini ortaya koyar?
A)Güvenlik ihtiyacı ve din
B)Dinlenme ihtiyacı ve din
C)Yalnızlık duygusu ve din
D)İyimserlik ve din
E)Stres, kaygı ve din

12.Aşağıdaki dini davranışlardan hangisi ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir?
A)İyi niyetli olmak
B)İç güdümlü dindarlık
C)Dış güdümlü dindarlık
D)İbadet etmek
E)Topluma karşı sevgi beslemek

13.Hayatın bütününü etkileme açısından bakıldığında hangisi/hangileri ilk sıralarda yer alabilir?
1.Psikoloji
2.Psikoterapi
3.Felsefe
4.Din
A)Yalnız 1 B)1,3 C)Yalnız 4 D)3ve 4 E)Yalnız 3

14.Ruhsal bakım ve korunma hareketinin ilk halkasını aşağıdakilerden hangisi oluşturur?
A)Öğretmenler
B)Din adamları
C)İbadethaneler
D)Toplum
E)sosyal koruma

15.Çalışmalarında din- önyargı ilişkisini dinin hem önyargıların gelişmesine zemin hazırladığını hem de önyargıların toplum içinde doğurabileceği etkileri azaltabileceğini öne süren bilim adamı hangisidir?
A)S.Freud
B)Allport
C)Koenig
D)W.James
E)V.Frankl

16.İnanan insanın dini yaşantısında temel amacın Allah rızası gözetmeye çalışması, din psikolojisi literatüründe hangi kavramla ifade edilir?
A)Dış güdümlü dindarlık
B)din duygusu
C)İç güdümlü dindarlık
D)Anlam anlayışı
E)Din değiştirme

17.
1.Dış güdümlü dini yönelim
2.Bazı aşırı mistik deneyimler
3.Uygunsuz dini güdülemeler
4.Şiddetli suçluluk ve günahkarlık duygusu
Yukarıdaki dini davranışlardan hangisi, ruh sağlığını olumsuz yönde etkileyebilmektedir?
A)Yalnız 4 B)Yalnız 3 C)Yalnız 2 D)Yalnız 1 E)Hepsi

18.Dindarlığın psikolojik etki ve işlevleri konusunda hangisi daha doğrudur?
A)Dindarlık ile ruh sağlığı arasında önemli bir ilişkinin bulunmaması.
B)Din ruh sağlığına etkisinin daha çok koruyucu tarzda ortaya çıkması.
C)Dış güdümlü dini yönelimin iç güdümlüye oranla ruh sağlığını daha olumlu yönde etkilemesi.
D)Dindarlığın ruh sağlığını olumsuz yönde etkilemesi.
E)Dinin tedavi edici etkisinin bulunması.

19. Etki sahasının genişliği açısından bakıldığında hangisi ilk sırada yer alabilir?
A)Psikoterapi
B)Sosyoloji
C)Felsefe
D)Din
E)Psikoloji

20.Ahlakın temel kaynağından bir olan dinler, diğer kaynakları ile karşılaştırıldığı zamana hangi özellikleri ile ön plana çıkar?
A)Sosyal yaptırımların olmasıyla
B)Akla uygun ilkeler konmasıyla
C)Hayatın her alanına hitap etmeleriyle
D)Doğrudan insana hitap etmesiyle
E)mE TAfizik motivasyonlara sahip olmasıyla

CEVAPLAR

1-E
2-C
3-A
4-B
5-D
6-C
7-E
8-C
9-B
10-A
11-D
12-C
13-C
14-B
15-B
16-C
17-E
18-B
19-D
20-E

MURAT YAYINLARI
__________________
Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 21:14   Mesaj No:5
Medineweb Kıdemli Üyesi
Ravza'm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ravza'm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14629
Üyelik T.: 18 Kasım 2011
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Memleket:Sinop
Yaş:27
Mesaj: 342
Konular: 50
Beğenildi:36
Beğendi:0
Takdirleri:11
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Din Psikolojisi (Test)

5.ÜNİTE

1.Aşağıdakilerden hangisi dindarlığı etkileyen faktörlerden biri değildir?
A)Yaş
B)Cinsiyet
C)Medeni durum
D)Cesaret
E)Sosyo ekonomik durum

2.Batı’da yapılan araştırmalarda cinsiyet ve dindarlık konusunda genel olarak hangi sonuca/sonuçlara ulaşılmıştır?
1.Kadınlar erkeklerden daha dindardır.
2.Erkekler kadınlardan daha dindardır.
3.Kadınlar ve erkekler aynı dindarlık düzeyine sahiptir.
4.Cinsiyet ve dindarlık arasında bir ilişki yoktur.
A) 1,3 B)3,4 C)Yalnız 4 D)Hepsi E)Yalnız 1

3.Aşağıdakilerden hangisi cinsiyet-din ilişkisiyle ilgili araştırmaların farklı çıkmasına neden olan faktörlerden değildir?
A)Yaş
B)Öğrenim durumu
C)Gelir düzeyi
D)Erkek olmak
E)Meslek

4.Aşağıdakilerden hangisi kadınların erkeklere göre daha dindar olduğunu savunan görüşlerle örtüşmez?
A)Günahkarlık duygusuyla ilişkileri
B)Kadınlara has kişilik özellikleri
C)Etkilenme ve ikna edilebilirlik
D)Kadınların daha fazla engellenmişlik hissetmesi
E)Sosyo-ekonomik durum

5.Yaş ve dindarlık ilişkisi incelendiğinde hangisi “Geleneksel kuramla” ilgili olarak doğru bir bilgidir?
A)18-30 yaş arası dini yönelişte düşüş yaşanır.
B)40 yaş sonrası dini yönelişte düşüş yaşanır.
C)Bireyin dindarlığı belirli bir çevrede sürüp gider.
D)Yaş ile dindarlık arasında ters orantı vardır.
E)Yaş ilerledikçe dindarlık zayıflar.

6.Dindarlığın çok boyutlu olarak ele alındığı araştırmanın sonuçlarına göre yaş ilerledikçe hangisinde bir artış görülmesi beklenmez?
A)Genel dindarlık
B)Sosyal dindarlık
C)Tanrı’ya adanmışlık
D)Yargılayıcı Tanrı tasavvuru
E)Tövbe etme

7.Ülkemizde yaş ve dindarlıkla ilgili olarak yapılan araştırmalar hakkındaki bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?
1.Yaşla birlikte dindarlık artar.
2.Yaşla dindarlık arasındaki ilişki geleneksel kurama uygundur.
3.Yaşla dindarlık arasında bir bağlantı yoktur.
A)Yalnız 1 B)Yalnız 2 C)1,2 D)2ve 3 E)Yalnız 3

8.Aşağıdakilerden hangisi öğrenim durumu ve dindarlıkla ilgili olarak doğru değildir?
A)Aile, ilk dini temellerin atıldığı kurumdur.
B)Aile, bireyin sonraki dini eğitim tercihini etkileyebilir.
C)Eğitim düzeyi ve dindarlık arasındaki ilişki çok boyutludur.
D)Din hizmetleri veren kurumlarda eğitim düzeyi yükseldikçe dindarlığın kalitesinde düşüş yaşanır.
E)İlköğretim seviyesindekiler ortaöğretim düzeyindekilere göre dinden daha fazla etkilenirler.

9.Aşağıdakilerden hangisi sosyo-ekonomik durum ve dindarlık arasındaki ilişki konusunda doğru bilgidir?
A)Kentlerde dindarlık daha üst seviyededir.
B)Ülkemizde gelir düzeyinin artmasıyla dine olan ilginin azaldığı görülür.
C)Yaşa bağlı olarak dindarlık artar.
D)Geliri yüksek olanlar en dindar kişilerdir.
E)Kadınlara erkeklere göre daha dindardır.

10.Yaş-dindarlık ilişkisinde dindarlığın gittikçe düştüğü yaş aralığı ve ilgili olduğu kuram hangisidir?
A)18-30 yaş -ilgisizlik kuramı
B)31-40 yaş-kararlılık kuramı
C)18-30 yaş-geleneksel kuramı
D)13-17 yaş- ilgisizlik kuramı
E)50-60 yaş-geleneksel kuram

11.Hangisi kırsal-kentsel çevre-dindarlık araştırmalarında doğru bir yaklaşım değildir?
A)Kişinin yaşadığı yerleşim birimi ile dindarlığı arasında hayat daha vardır.
B)50000’e kadar olan yerleşim birimlerinde dini hayat daha canlıdır.
C)Üniversiteye köyden gelenler dinin davranış boyutunda daha ileridir.
D)Onay’ın araştırmasına göre ilçelerde yaşayanlar il ve kasabalarda yaşayanlara göre daha dindardır.
E)Üniversiteye , ilçeden gelenler dinin inanç boyutunda daha ileridir.

12.Aşağıdakilerden hangisi ilçelerde yaşayan insanlarla dindarlık arasında araştırma yapan Onay’ın bulgusu/bulguları arasındadır?
1.İlçelerde yaşayanlar köylerde yaşayanlara göre daha dindardır.
2.İlçelerde yaşayanlar dinin inanç boyutunda köyde yaşayanlara göre daha ileridir.
3.İlçede yaşayanlar ilde yaşayanlara göre daha dindardır.
4.İlçede yaşayanlar dini davranış boyutunda köyde yaşayanlara göre daha ileridir.
A)1,3,4 B)2,3,4 C)Yalnız 1 D)3,4 E)Yalnız 4

13.Yaş-dindarlık ilişkisinde geleneksel kurama göre dindarlığın gittikçe düştüğü en kritik yaş aralığı hangidir?
A)31-40 B)18-30 C)41-50 D)60-70 E)13-17

14.Aşağıdakilerden hangisi cinsiyet-dindarlık ilişkisini doğrudan etkileyen faktörler arasında yer almaz?
A)Kültürel etkiler
B)Toplumsal ilişkiler
C)Dini eğitimler
D)İçgüdüsel tepkiler
E)Kişisel ilgiler

15.Aşağıdakilerden hangisi medeni durum ve dindarlık ilişkisinde doğru bir bilgi değildir?
A)Evli yetişkinler daha dindardır.
B)Medeni durum ve din arasında bir ilişki yoktur.
C)Evli kadınlar daha dindardır.
D)Boşanmış bireylerin %25 ‘i din ile ilgilenmediklerini belirtmiştir.
E)Eşini kaybeden dullar maneviyata ve ölüm sonrası hayatta sevdikleri ile kavuşacaklarına inanma eğilimindedirler..

16.Yapılan araştırmaların genel sonuçlarına göre demografik değişkenlerle dindarlık ilişkisi açısından hangisi doğrudur.
A)Genel olarak cinsiyet-dindarlık ilişkisi karmaşık bir yapıdadır.
B)Yaş ilerledikçe dindarlık düzeyi azalır.
C)Sosyo-ekonomik düzeyi yüksek olanlar dine karşı en fazla ilgili olanlardır.
D) Kentte yaşayanlar, kırsal kesimde yaşayanlara göre daha fazla dindardır.
E)Bekarlar, evlilere göre dine daha yakındır.

17.Aşağıdakilerden hangisi cinsiyet-dindarlık ilişkisini etkileyen faktörler arasında yer almaz?
A)Dini eğilimler
B)Kişisel bilgiler
C)Zeka düzeyinin yüksek olması
D)Kültürel etkiler
E)Toplumsal ilişkiler

18.Öğretim düzeyi-din ilişkisi için hangisi söylenemez?
A)Öğrenim düzeyi yükseldikçe dindarlık azalır.
B)Dindarlık, resmi din eğitiminin doğal bir sonucudur.
C)Dindarlığın temeli ailede atılır.
D)Dindarlığın kalitesi, öğrenim düzeyine göre değişir.
E)Öğrenim düzeyi düştükçe dindarlık artar.

19.Kırsal-kentsel çevre ile dindarlık ilişkisi konusunda hangisi söylenemez?
A)Kentlilerin geleneksel dini değerlere ilgisi, kırsaldan gelenlerin ilgisinden daha fazladır.
B)Kentlerde yaşayanlar , köy ve kasabalarda yaşayanlara göre daha bireysel ve bencil bir yaşam sürmektedirler.
C)Kırsaldan gelenlerin ibadetlere düzenli devam etme sıklığı,kentlilere göre daha fazladır.
D)Dindarlık değişkendir. Kırsallığın olduğu gibi kentselliğin de dindarlığa etkileri söz konusudur.
E)Kırsalda yaşayanların dini inançları, kentlerde yaşayanlarınkinden daha yüksektir.

20.Yapılan araştırmaların genel sonuçlarına göre, demografik değişkenlerle dindarlık ilişkiler açısından hangisi yanlıştır?
A)Evliler,bekarlara göre dine daha yakındırlar.
B)Yaş değişkeni ile dindarlık arasında olumlu bir ilişki vardır. Yaş ilerledikçe dindarlık düzeyi de artar.
C)Kırsal kesimde yaşayanlar,kentte yaşayanlara oranla daha dindardırlar.
D)Genel olarak cinsiyet-dindarlık ilişkisi karmaşık bir yapı arz eder.
E)Sosyo-ekonomik düzeyi yüksek olanlar, dine karşı en fazla ilgisiz olanlardır.

CEVAPLAR

1-D
2-E
3-D
4-E
5-A
6-D
7-B
8-D
9-B
10-C
11-C
12-A
13-B
14-D
15-B
16-A
17-C
18-B
19-A
20-B

MURAT YAYINLARI
__________________
Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥
Alıntı ile Cevapla
Alt 01 Ocak 2013, 21:17   Mesaj No:6
Medineweb Kıdemli Üyesi
Ravza'm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Ravza'm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14629
Üyelik T.: 18 Kasım 2011
Arkadaşları:24
Cinsiyet:
Memleket:Sinop
Yaş:27
Mesaj: 342
Konular: 50
Beğenildi:36
Beğendi:0
Takdirleri:11
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Din Psikolojisi (Test)

6.ÜNİTE

1.Çocukların dine yönelmesinde, dini yaşayışın çekirdeğini teşkil eden unsur aşağıdakilerden hangisidir?
A)Şüphe duyma
B)Himaye altında bulunma
C)İçsel çatışmalar
D)Öğrenme isteği
E)Bilişsel çatışmalar

2.Aşağıdakilerden hangisi çocukların Allah tasavvurlarıyla ilgili doğru bir bilgi değildir?
A)Çocuğun Allah tasavvurunda ben merkezci özellikler vardır.
B)Allah tasavvuru 6-11 yaşına kadar ruhanileşmeye devam eder.
C)8 yaşından itibaren Allah tasavvurunda insan biçimcilik hafiflemeye başlar.
D)12 yaşında ruhanileşmiş bir Allah tasavvuru gelişmeye başlar.
E)6 yaşından önce çocuklarda Allah tasavvuru soyuttur.

3.Çocukluk (ve ergenlik) dini gelişimle ilgili kabul gören teorilerden biri olan “Bilişsel Gelişim Modeli” hangi bilim adamına aittir?
A) J.Piaget B)Bowlby C)Baldwin D)Elkind E)Harms

4.2-7 yaş arası çocukların zihni soyut kavramları düşünmez. Çocuğun algıladığı şey realiteye eşittir.
Buna göre , hangisi Piaget’in bu açıklamasıyla örtüşen teorisidir?
A)Somut işlem aşaması
B)İşlem öncesi evre
C)Duyuşsal devimsel evre
D)Formal işlem evresi
E)Bilişsel evre

5.Piaget’in bilişsel gelişim teorisinin ilk aşamasını 0-2 yaş aralığına denk gelen…… evredir.
Boşluğa hangisi gelmelidir?
A)Duyuşsal devimsel
B)Somut işlem
C)Bilişsel
D)İşlem öncesi
E)Formal işlem

6.Çocuğun yaralıştan ana-babaya veya temel bakıcısına fiziksel olarak yakınlık hissetmesi temel fikrine dayanan teori hangisidir?
A)Sosyal öğrenme teorisi
B)Duygusal ilişki veya bağlanma teorisi
C)Baldwin teorisi
D)Elkind teorisi
E)Harms teorisi

7.Hangisi ana teması, bağlılık ve gizem vasıtasıyla Tanrı anlayışının değişmesi ve gelişmesi olan Baldwin teorisinin evrelerinde biri değildir?
A)Fiziksel kendiliğindenlik
B)Entelektüel aşama
C)Himaye arayışı
D)Ahlaki aşama
E)Estetik deneyim

8.Aşağıdakilerden hangisi Elkind teorisinin aşamalarından değildir?
A)Himaye arayışı
B)Ahlaki aşama
C)Temsil arayışı
D)İlişki arayışı
E)İdrak arayışı

9.Piaget’in bilişsel gelişim teorisini dini düşünceye uyarlayarak , dini düşüncenin biçim ve gelişim sırası itibariyle dini olmayan düşünceden farklı olmadığını ileri süren teori kime aittir?
A)Bowlby teorisi
B)Baldwin teorisi
C)Harms teorisi
D)Elkind teorisi
E)Goldman teorisi

10.Aşağıdakilerden hangisi ergenlik dönemi ve din konusunda yanlış bir bilgidir?
A)Ergenlik döneminde yüksek düzeyde dini şüphe ortaya çıkar.
B)Dini şüpheler genellikle 17-18 yaşlarına doğru yatışmaya başlar.
C)Ergenlik dönemi dini gelişimin ayırıcı özelliklerinden birisi çelişki ve çatışmalardır.
D)Ergenliğin sonlarına doğru çatışmaların şiddeti artar.
E)Ergenliğin yaşadığı temel çatışma konularından birisi cinselliktir.

11.Ergenlik dönemi dini gelişiminde belirleyici faktörler hangisi/hangileridir?
1.Bilişsel faktörler
2.sosyal faktörler
3.Kişisel faktörler
A)Yalnız 1 B)Yalnız 2 C)1,2 D)2,3 E)Hepsi

12.Aşağıdakilerden hangisi genç yetişkin dönem dindarlığıyla ilgili yanlış bir genellemedir?
A)Genç yetişkinlerin dini arayışları bir sonuca ulaşmıştır.
B)Dini inanışların kişiselleşmesinde bir artış gözlenir.
C)Bu dönemde dinle ilgili kesin tercihler ortaya çıkmaktadırlar.
D)Dini yönden bocalamaların arttığı bir dönemdir.
E)Dini değer ve inanışlar seçilmiş ve eleştiriyle desteklenmiş bağlılıklara dönüşmektedir.

13.Aşağıdakilerden hangisi orta yaş dindarlığıyla ilgili yanlış bir bilgidir?
A)Önceki döneme ait ilgi alanları zayıflayarak yerini dine bırakır.
B)Bu dönemde din konusunda önemli huzursuzluklar yaşanmamaktadır.
C)Takip eden dönemde dine ilgi azalmaktadır.
D)Bu dönemde ilginin yükselişe geçmesinde aile kurma faktörü de etkilidir.
E)Bu, dönemde mistik eğilimlerin güçlendiği kabul edilir.

14..Çocukların Tanrı’yı; devler hayaletler, kanatlı melekler ve Noel baba algıladıkları peri masalları evresi hangi bilim adamının teorileri arasındadır?
A)Elkind B)Harms C)Baldwin D)Kirkpatrick E)Bowbly

15.İlk çekirdeği Bowbly tarafından atılan bağlanma teorisini din psikolojisinde uygulayan ve Tanrı’yı insanı her zaman tehlikelerden koruyan bir baba gibi gören bilim adamı kimdir?
A)Kirkpatrick B)Elkind C)Bowbly D)Baldwin E)Harms

16.Çocukluk dönemi dindarlığının en karakteristik özelliği hangidir?
A)Anlam arayışı
B)Düşünmeden kabul
C)Mistik eğilimler
D)Şüphe ve çatışmalar
E)Sorgulama

17.Nesne sürekliliği kavramı hangi dini gelişim teorisinde önemli bir yer tutar?
A)Goldman teorisi
B)Bağlanma teorisi
C)Elkind teorisi
D)Baldwin teorisi
E)Harms teorisi

18.Hangisi ergenlik dönemi dini gelişimde en karakteristik unsurlarından biridir?
A)Sosyallik ve ilişki arayışı
B)Düşünmeden kabul
C)Dini şüphe ve terddütler
D)Cinsel ilgiler
E)Ölüm düşüncesi

19.Din ve dini konularla uğraşmaktan rahatlık hissedilen, dini inançlarla daha çok özdeşleşilen, dini bir hayat yaşamaya daha fazla gayret gösterilen gelişim dönemi hangisidir?
A)Yetişkinlik
B)Genç yetişkinlik
C)Ergenlik
D)Çocukluk
E)Yaşlılık

20.Ergenlik döneminde ergenlerin çözümünde en çok güçlülük yaşadığı problem hangisidir?
A)Fizyolojik problemler
B)Maddi problemler
C)Manevi problemler
D)Kimlik problemi
E)Sosyal problemler


CEVAPLAR


1-B
2-E
3-A
4-B
5-A
6-B
7-C
8-B
9-E
10-D
11-E
12-D
13-C
14-B
15-A
16-B
17-C
18-C
19-E
20-D

MURAT YAYINLARI
__________________
Ve Hayat... Herseye Rağmen Değil ! ALLAH'a Kul Olunca Guzel. . . !! ♥
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Din Psikolojisi Notlarımız Ravza'm Din psikolojisi 25 05 Aralık 2019 18:56
Suçluluk psikolojisi... EyMeN&TaLhA Üyelerimize Ait Makaleler 1 01 Nisan 2014 16:30
din psikolojisi özetleri makbergülü Din psikolojisi 0 20 Ocak 2013 15:29
üye psikolojisi:) medinelii Komik Paylaşımlar 13 19 Kasım 2012 12:21
Tekfir Psikolojisi BİLAL HATTAB Üyelerimize Ait Makaleler 5 13 Mart 2011 17:32

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285