Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İMAM HATİP,KURAN KURSU-SEVİYE TESBİT-HACC-YURT DIŞI-DGS-ÖSYM-SINAVLARI.::. > Diyanetin Yeterlilik Sınavları > Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı

Konu Kimliği: Konu Sahibi küskün,Açılış Tarihi:  18 Ocak 2015 (04:00), Konuya Son Cevap : 21 Ağustos 2017 (12:15). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen küskün
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 18 Ocak 2015, 04:00   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:küskün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 45598
Üyelik T.: 20 Ekim 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 109
Konular: 53
Beğenildi:37
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart mtbs hacc testi

mtbs hacc testi

1. Kabe’ye doğru yönelerek namaz kımanın farz oluşunu kabul eden kimseler için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ehl-i hak
B) Ehl-i Kabe
C) Ehl-i Hibre
D) Ehl-i Takva

2. Tercih edilen ağırlıklı görüşe göre Peygamberimiz Hz. Muhammed’e ilk vahiy ne zaman gelmeye başlamıştır?

A) M. 610, 27 Ramazan, Pazartesi günü
B) M. 610, 27 Ramazan, Cuma günü
C) M.610, 27 Ramazan, Perşembe günü
D) M.610, 27 Ramazan, Salı günü

3. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] da ismi anıldığı halde peygamber mi, veli mi oldukları konusunda bilginler arasında fikir ayrıldığı bulunanlar aşağıdakilerden hangisidir?
A) Üzeyir, İlyas, Lut
B) Zülkifl, Lokman, Hud
C) Üzeyir, Lokman, Zülkarnenyn
D) Zülkarneyn, Elyesa, İdris

4. Borcu ve asli ihtiyaçları dışında altmış bir koyunu olan kimsenin zekat olarak kaç koyun vermesi gerekir?
A) Bir koyun
B) İki koyun
C) Bir koyun ve değerinin yarısı kadar para
D) Bir koyun ve altı aylık bir kuzu

5. Medine’de son inen sure hangisidir?
A) Kadr suresi
B) Mümtehıne suresi
C) Nas suresi
D) Nasr suresi

6. Aşağıdaki şıklardan hangisinde Kur’an dageçtiği halde Hz. Peygambere ait olmayan bir nitelik vardır?

A) Aziz, müzemmil, rahim, beşir
B) Nezir, hadi, müsaytır, ümmi,
C) Şahid, dai, sirac, mübeşşir
D) Rauf, münir, müzekkir, müdessir

7. Kur’an’ın özlü oluşu, kelime ve cümlelerin derin ve eşsiz anlamlar taşıması aşağıdaki hangi kavramla ifade edilir?
A) İ’câz
B) Îcâz
C) Veciz
D) Mu’ciz

8. Hanefi mezhebine göre aşağıdakilerden hangisi orucu bozup hem kaza hem de kefaret gerektirir?
A) Az miktarda tuz yemek
B) Çok miktarda kil yemek
C) Vitamin iğnesi yaptırmak
D) Buruna ilaç çekmek

9. ‘’Hac veya umre maksadıyla Mekke’ye gitmekte olan bir kimsenin mikat mahallini ihramlı olarak geçmesi….’’ Cümlesindeki boş yere aşağıdaki kelimelerden hangisinin konulması cümleyi doğru olarak tamamlar?
A) Farzdır
B) Müstehaptır
C) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]tir
D) Vaciptir

10. Ziyaret tavafını yapmadan memleketine dönen kimse, bu eksikliği gidermek için aşağıda belirtilenlerden hangisini yapmalıdır?
A) Bedene kesmelidir
B) Dem kesmelidir
C) Birine vekalet vererek bu tavafı yaptırmalıdır
D) Bizzat Mekke’ye dönüp bu tavafı yapmalıdır

11. Kurban Bayramının üçüncü günü Mina’dan ayrılmaya ne denir?
A) Kudum-u evvel
B) Tahallül-ü evvel
C) Nefr-i evvel
D) Tahallül-ü sânî

12. ‘’Hac aylarından önce ihrama girilebilir’’ görüşü kime aittir?
A) İmam Şafîi
B) İmam Ahmed ibn Hanbel
C) Ebu Hanife ve İmameyn
D) Davud ez-Zahirî

13. Aşağıdakilerden hangisi ihramlıya mübah değildir?
A) Kokusuz sabun kullanmak
B) Tavşan avı yapmak
C) Balık tutmak
D) Kümes hayvanlarını kesmek

14. ‘’İhramlı kimsenin evlenmesi veya evlendirilmesinde herhangi bir sakınca yoktur’’ görüşü kime aittir?
A) İmam Şafîî
B) İmam Malik
C) İmam Ahmed b. Hanbel
D) İmam Ebu Hanife ve İmameyn

15. Hz. Peygamberin hicreti … yılında gerçekleşti’’ cümelsindeki boş yeri aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru olarak tamamlar?
A) Birinci Akabe görüşmesinden sonra 622
B) İkinci Akabe görüşmesinden sonra 622
C) Üçüncü Akabe görüşmesinden sonra 622
D) Dördüncü Akabe görüşmesinden sonra 622

16. H. 8. M. 629 tarihinde gerçekleştirilen Mute savaşı kimlere yapılmıştır?
A) İranlılara karşı
B) Yahudilere karşı
C) Bizanslılara karşı
D) Müşriklere karşı

17. Aşağıdaki bakanlıklardan hangisi ‘’Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu’’ üyesi değildir?
A) Maliye Bakanlığı
B) Sağlık Bakanlığı
C) Adalet Bakanlığı
D) İçişleri Bakanlığı

18. Diyanet İşleri başkanlığı hangi yıldan itibaren umre organizasyonu düzenlemeye başlamıştır?
A) 1984
B) 1979
C) 1987
D) 1994

19. Suudi Arabistan’da ülkemiz hac organizasyonu ile ilgili olarak oluşturulan hac idare merkezi başkanlığı görevini aşağıdakilerden hangisi yapar?

A) Diyanet İşleri Başkanı
B) T.C. Cidde Din Hizmetleri Ataşesi
C) Hac Dairesi Başkanı
D) Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı

20. Üzerine hac farz olduğu halde bu görevi îfa edemeden ölen bir kimsenin çocuğu babasının yerine vekâleten hac yapması halinde aşağıdaki hükümlerden hangisi doğru olur?

A) Ölen kimse vasiyette bulunmuşsa hac görevi yerine gelmiş olur
B) Hac görevi yerine gelmiş olur
C) Hac görevi yerine gelmiş olmaz
D) Hac yapması için yetecek miktarda para bırakmış ise hac görevi yerine gelmiş olur

21. ‘’….. mezheplerine göre ömürde bir defa umre yapmak farzdır’’ cümlesindeki boş yeri aşağıdakilerden hangisi uygun olarak tamamlar?

A) Şafî ve Mâlikî
B) Mâlikî ve Hanbelî
C) Şafiî ve Hanbelî
D) Hanefî ve Malikî

CEVAPLAR
1. B
2. A
3. C
4. A
5. D
6. B
7. B
8. A
9. D
10. D
11. C
12. C
13. B
14. D
15. C
16. C
17. C
18. A
19. C
20. B
21. C
Hasan Bldkt beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi küskün 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Mbsts Hac,Fıkıh dersi serbest sorular ve... Fıkıh nurşen35 2 2923 04 Şubat 2015 03:57
pratik adım adım Hacc İçin Özetler Hacc-Umre-Kurban küskün 0 1567 04 Şubat 2015 03:42
arapça dün bugün yarın Genel Arapça küskün 0 1773 31 Ocak 2015 16:31
Ankara üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı... ANKARA İlitam küskün 2 1480 28 Ocak 2015 17:40
Kuranı Kerim ders özetleri Kur'an-ı Kerim 3 Allahın kulu_ 1 3356 28 Ocak 2015 17:29

Alt 21 Ağustos 2017, 12:15   Mesaj No:2
Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Hasan Bldkt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 57537
Üyelik T.: 20 Nisan 2017
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 56
Konular: 0
Beğenildi:49
Beğendi:43
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
küskün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1. Kabe’ye doğru yönelerek namaz kımanın farz oluşunu kabul eden kimseler için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ehl-i hak
B) Ehl-i Kabe
C) Ehl-i Hibre
D) Ehl-i Takva

2. Tercih edilen ağırlıklı görüşe göre Peygamberimiz Hz. Muhammed’e ilk vahiy ne zaman gelmeye başlamıştır?

A) M. 610, 27 Ramazan, Pazartesi günü
B) M. 610, 27 Ramazan, Cuma günü
C) M.610, 27 Ramazan, Perşembe günü
D) M.610, 27 Ramazan, Salı günü

3. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] da ismi anıldığı halde peygamber mi, veli mi oldukları konusunda bilginler arasında fikir ayrıldığı bulunanlar aşağıdakilerden hangisidir?
A) Üzeyir, İlyas, Lut
B) Zülkifl, Lokman, Hud
C) Üzeyir, Lokman, Zülkarnenyn
D) Zülkarneyn, Elyesa, İdris

4. Borcu ve asli ihtiyaçları dışında altmış bir koyunu olan kimsenin zekat olarak kaç koyun vermesi gerekir?
A) Bir koyun
B) İki koyun
C) Bir koyun ve değerinin yarısı kadar para
D) Bir koyun ve altı aylık bir kuzu

5. Medine’de son inen sure hangisidir?
A) Kadr suresi
B) Mümtehıne suresi
C) Nas suresi
D) Nasr suresi

6. Aşağıdaki şıklardan hangisinde Kur’an dageçtiği halde Hz. Peygambere ait olmayan bir nitelik vardır?

A) Aziz, müzemmil, rahim, beşir
B) Nezir, hadi, müsaytır, ümmi,
C) Şahid, dai, sirac, mübeşşir
D) Rauf, münir, müzekkir, müdessir

7. Kur’an’ın özlü oluşu, kelime ve cümlelerin derin ve eşsiz anlamlar taşıması aşağıdaki hangi kavramla ifade edilir?
A) İ’câz
B) Îcâz
C) Veciz
D) Mu’ciz

8. Hanefi mezhebine göre aşağıdakilerden hangisi orucu bozup hem kaza hem de kefaret gerektirir?
A) Az miktarda tuz yemek
B) Çok miktarda kil yemek
C) Vitamin iğnesi yaptırmak
D) Buruna ilaç çekmek

9. ‘’Hac veya umre maksadıyla Mekke’ye gitmekte olan bir kimsenin mikat mahallini ihramlı olarak geçmesi….’’ Cümlesindeki boş yere aşağıdaki kelimelerden hangisinin konulması cümleyi doğru olarak tamamlar?
A) Farzdır
B) Müstehaptır
C) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]tir
D) Vaciptir

10. Ziyaret tavafını yapmadan memleketine dönen kimse, bu eksikliği gidermek için aşağıda belirtilenlerden hangisini yapmalıdır?
A) Bedene kesmelidir
B) Dem kesmelidir
C) Birine vekalet vererek bu tavafı yaptırmalıdır
D) Bizzat Mekke’ye dönüp bu tavafı yapmalıdır

11. Kurban Bayramının üçüncü günü Mina’dan ayrılmaya ne denir?
A) Kudum-u evvel
B) Tahallül-ü evvel
C) Nefr-i evvel
D) Tahallül-ü sânî

12. ‘’Hac aylarından önce ihrama girilebilir’’ görüşü kime aittir?
A) İmam Şafîi
B) İmam Ahmed ibn Hanbel
C) Ebu Hanife ve İmameyn
D) Davud ez-Zahirî

13. Aşağıdakilerden hangisi ihramlıya mübah değildir?
A) Kokusuz sabun kullanmak
B) Tavşan avı yapmak
C) Balık tutmak
D) Kümes hayvanlarını kesmek

14. ‘’İhramlı kimsenin evlenmesi veya evlendirilmesinde herhangi bir sakınca yoktur’’ görüşü kime aittir?
A) İmam Şafîî
B) İmam Malik
C) İmam Ahmed b. Hanbel
D) İmam Ebu Hanife ve İmameyn

15. Hz. Peygamberin hicreti … yılında gerçekleşti’’ cümelsindeki boş yeri aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru olarak tamamlar?
A) Birinci Akabe görüşmesinden sonra 622
B) İkinci Akabe görüşmesinden sonra 622
C) Üçüncü Akabe görüşmesinden sonra 622
D) Dördüncü Akabe görüşmesinden sonra 622

16. H. 8. M. 629 tarihinde gerçekleştirilen Mute savaşı kimlere yapılmıştır?
A) İranlılara karşı
B) Yahudilere karşı
C) Bizanslılara karşı
D) Müşriklere karşı

17. Aşağıdaki bakanlıklardan hangisi ‘’Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu’’ üyesi değildir?
A) Maliye Bakanlığı
B) Sağlık Bakanlığı
C) Adalet Bakanlığı
D) İçişleri Bakanlığı

18. Diyanet İşleri başkanlığı hangi yıldan itibaren umre organizasyonu düzenlemeye başlamıştır?
A) 1984
B) 1979
C) 1987
D) 1994

19. Suudi Arabistan’da ülkemiz hac organizasyonu ile ilgili olarak oluşturulan hac idare merkezi başkanlığı görevini aşağıdakilerden hangisi yapar?

A) Diyanet İşleri Başkanı
B) T.C. Cidde Din Hizmetleri Ataşesi
C) Hac Dairesi Başkanı
D) Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı

20. Üzerine hac farz olduğu halde bu görevi îfa edemeden ölen bir kimsenin çocuğu babasının yerine vekâleten hac yapması halinde aşağıdaki hükümlerden hangisi doğru olur?

A) Ölen kimse vasiyette bulunmuşsa hac görevi yerine gelmiş olur
B) Hac görevi yerine gelmiş olur
C) Hac görevi yerine gelmiş olmaz
D) Hac yapması için yetecek miktarda para bırakmış ise hac görevi yerine gelmiş olur

21. ‘’….. mezheplerine göre ömürde bir defa umre yapmak farzdır’’ cümlesindeki boş yeri aşağıdakilerden hangisi uygun olarak tamamlar?

A) Şafî ve Mâlikî
B) Mâlikî ve Hanbelî
C) Şafiî ve Hanbelî
D) Hanefî ve Malikî

CEVAPLAR
1. B
2. A
3. C
4. A
5. D
6. B
7. B
8. A
9. D
10. D
11. C
12. C
13. B
14. D
15. C
16. C
17. C
18. A
19. C
20. B
21. C
Allah razı olsun hocam

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
hacc deneme testi 1 AlimOğlu Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı 0 14 Temmuz 2016 21:09
A'dan Z'ye fıkıh terimleri(mtbs) f_kryln Fıkıh 2 06 Ağustos 2013 04:15
hacc fıkhı f_kryln Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı 2 01 Mart 2012 22:12
Hacc Dene Soruları(mtbs) f_kryln Diyanet Hacc Görevlileri Sınavı 0 27 Ocak 2012 11:56
HACC organizasyonunda yer almak isteyen sağlık personeli için yapılan hacc test sınav MERVE DEMİR Hacc-Umre-Kurban 0 21 Nisan 2009 18:40

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283