Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KADIN AİLE ÇOCUK.::. > Kadın-Aile-Çocuk > Evlilik-Nikah Konuları

Konu Kimliği: Konu Sahibi Zeze04,Açılış Tarihi:  18 Mayıs 2024 (01:50), Konuya Son Cevap : 24 Mayıs 2024 (15:29). Konuya 12 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı39Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır.
Alt 18 Mayıs 2024, 01:50   Mesaj No:1
Avatar Otomotik
Durumu:Zeze04 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62893
Üyelik T.: 18 Mayıs 2024
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Esnaf
Mesaj: 8
Konular: 1
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:475
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Müslüman erkekte GametoFobi korkusu

Müslüman erkekte GametoFobi korkusu

Cümleten selam aleyküm.İnsallah hepiniz iyisinizdir.39 yasinda bekar bir bayim.Evlenmek istiyorum ancak evlilikten cok korkuyorum yani evlilik korkusu gametofobim var.Bu öyle basit bir korku degil evlilik denince elim ayagim titriyor.Şu an terapi görüyorum Terapistime göre aileme karsi bagimlilik var bu evliligimi gecikturiyormus.Bu duyguyu yasayan ,yasamis olan veya bir fikir verecek olan dostlarım cevabinizi bekliyorum Ben namazinda,niyazinda bir insanim dunya hayatiyla pek isim olmaz o yuzden evlilik benim icin gerekli ama evlilik korkum fazla
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Zeze04 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Müslüman erkekte GametoFobi korkusu Evlilik-Nikah Konuları Zeze04 12 377 18 Mayıs 2024 01:50

Alt 18 Mayıs 2024, 11:50   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.487
Konular: 1281
Beğenildi:11966
Beğendi:9046
Takdirleri:26837
Takdir Et:
Standart

Ve aleyküm selam hoşgeldiniz. Elhamdülillah sizede iyilik, sağlık, afiyet dileriz. Sayın zeze evlilikten korkmak veya dengine rast gelememe korkusu ne yargılanacak ne de boşver düşünme, nikahta keramet, çocukta hikmet var, evlen gitsin gibi altı boş cümleler kurulacak bir durum değil Ne yazıkki şu zamanda bu tavsiyeler geçerliliğini yitirmiş durumda.


Terapistte gidiyormuşsunuz bunun psikolojik sebeplerini geniş açılı ele alıyorsunuzdur zaten. Farklı birşey söylermiyim bilemiyorum ama naçizane fikirlerim şöyle;

Dindar gençler tanıyorum siizn yaşınızda olup evlenmemiş ama yine öyle gençler tanıyorumki yaş-bilgi-kaygi-korku derken evlenmiş.
Modern zamanın, kültürel baskının, çevremizde, haberlerde her an karşılaştığımız kötü örnek evlilikler, boşanmalar, hatta bosanamamalar..

. Çekişmeli bosanmalara, yakın çevremizde tanığız artık. Konunun ekonomik-sosyolojik boyutu da gençleri evlilik yapacaksam hedefi tutturmaliyim duygusuna itiyor. Aileler bir ev alacak masraf ediyor bir yıl dahi sürmeyen, iki kişiyi değil koca aileleri perişan eden durumlar ortaya çıkıyor.
Konunun sebebi üzerine durursak herşey evliliğe karşı gibi duruyor Ama size güzel haberim var herşey engel değil.

Son dönemlerde alimler erken evlenmenin fıtrata uygunluğundan çokça bahsediyorlar. Kesinlikle etken...

Yaşınız, mesleğiniz, fikirlerinizin olgunlaştığı bir zamandasiniz cahil yaşlardaki gibi düşünmeniz imkansız. Korktugunuz evlilik değil doğru kişimi korkusu. Ailemle uyumlu olacakmi korkusu. Çünkü ailenizle sıkı bağınız var. Bir kere bu kaygılarınızı hafifletmeniz, kültürün dayatması "yaşın geçti, çocuk yapmalı" gibi bagajlarinizi bırakmanız gerek.

Siz artık olgun düşünceli bir insansınız. Eğer kafanızda bir aday varsa tercihiniz her anlamda onay görmek zorunda değil. Anne babalar çok saygılı ve destekler çocuklarına bu konularda. Sizden daha ağır vaka 40 yaşında din kültürü öğretmeni bir tanıdığım vardı. evlenecek kimse yok derdi. Mutsuz evlilikler çekişmeli boşanmalar, tesettür, dini hassasiyetler, felsefi fikirleri sebebiyle evliliğe, insanlara küs yaşadı. Alevi, açık ötesi bir bayanla evlendi o minvalde çok mütevazı bir harcamayla bir nikah yaptı, kendi istediklerini davet etti.Ve biz çok sevindik. Anne baba hiç yadirgamadi, yargilamadik.
Başka bir örnek; ODTÜ mezunu 42 yaşında çok dindar bir mühendis. Aday baktık ama hiç gönlüm olmadı. Çünkü fikirleri, istekleri artık çok uç noktalarda. Bir evliliği yürütecek, tolere edebilecek yaşı ve yolu geçtiği çok belliydi ve kimi tavsiye etsem çok zor olacağı belliydi. Yani yazık etme durumu. Bunu kendisine aynı masaya oturduğu aday direk söyledi ve evlilik düşüncesini bıraktı. İş hayatında bir çocuklarının ve eşlerinin kaprisleriyle kafayı yiyen, alkole dahi başlayan, kendini kaybeden, boşanamayan, işine verimsiz evine yaranamayan, sürekli harcayan gül gibi adamların yok oluşuna şahit olmak bu yönde karar vermelerinde etken.

Bu zaman sizin gibi gençler için cehennem. Zinaya, sevgili hayatına iten bir zaman. Dinin yarısını kurtarmak evlilikle mümkünken sizler ahir zamanda büyük bir fitnenin içindesiniz. Allah korusun sizleri ve tüm gençleri.
. Evlendiğim yaşa gelmiş çocuklarım var ve senin kaygılarını anne baba olarak biz taşıyoruz. Karşısına doğru insna çıkar, dengine rast getir duasıyla birlikte asla evlen dayatması yapmıyoruz. Ama mesleğini eline alan gencin bu yola yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum artik." Evini kur, evden uzaklaş, sorumluluk al yani" Aileyle yaşamda gençlerin rahatlık anlayışından sebep evlenmeme sebepleri unutma.

Terapistlerin, uzmanların koyduğu tanımlara çok takılma. İstiyorsan evlen, istemiyorsan evlenme. Gereklilik diyerek evlilik yürümez. Bu ruh hali bir eşin tedavi edeceği, düzeltmesi gereken, sabır göstermesi gereken bir durum değil. Bosanabileceğin biriyle evlenmekte çok büyük nimet artık

Konuyu çok mu savurdum bilemiyorum affet devam ederiz
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Mayıs 2024, 15:48   Mesaj No:3
Avatar Otomotik
Durumu:Zeze04 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62893
Üyelik T.: 18 Mayıs 2024
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Esnaf
Mesaj: 8
Konular: 1
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:475
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Allah razı olsun,zaman ayirdiginiz ve tanimadiginiz birine deger verip yazdiginiz icin.Söylediklerinizin hepsi dogru.Aile ile yasamak,güvenli konfor alanından çıkamamak(buna uzayan ergenlikte deniyor 😊)bağımlılık duygusu ve begenirmiyim ,yaparmiyim ,edermiyim duygulari cok etken.Acikcasi ben bu duygulara sahip oldugumu bile bilmiyordum ne zaman görücü usulu biriyle tanistim kontrol edemedigim yogun karamsar duygular yasadim.Sinrasi arastirmalar,terapiler sonucu kendimi tam tanimadigini farkettim.Simdi kendimi daha iyi hissediyorum ancak yine de evlilik fobisi var.insan bu duyguyu yasayinca kendini küçük , görüyor.Cevremdeki zengin akrabalar17 yasinda hemen evleniyor.Malesef ben de o imkan da yok.Umarim yakin zamanda buraya hayirli bur haber yazarim.Dua eder dua beklerim.
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Mayıs 2024, 16:23   Mesaj No:4
Medineweb Site Yöneticisi
Medine-web - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medine-web isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:8
Cinsiyet:Erkek
Yaş:50
Mesaj: 2.999
Konular: 339
Beğenildi:1201
Beğendi:350
Takdirleri:8257
Takdir Et:
Standart

Alyk slm Zeze bey hoş safa geldiniz...

zeze'nin ardında 04 gelmiş.bi espiri ile başlıyalım.)
04 yaş ise uzak dur.tersine çevir 40 olsun.
04 çocuk sayısı ise kesinlikle uzak dur.bu enflasyon ile mümkün değil.
04 ağrı ili ise gel otur konuşalım çay ısmarlarım.)
Sayın Hocamızın navigasyonlarına katılıyorum ve azicane farklı bir pencere açmak isterim.

Konuya gelince;

Korkmasaydın git tedavi ol sonra gel derdim.neyse ki korkun her şey yolunda gösteriyor

Öncellikle şunun altını çizelim " nerde o eski bayramlar" sözü gibi "nerde o eski evlilikler" devrindeyız.

öyle hızlı asimile olunan bir çağdayız ki şeytan bir değil milyon...eskiden iyi veya kötü, kültür bir iken şimdi aynı anda 8 milyar insanın kültürü ile yaşanıyor.bu kültüre internet çağı deniliyor.köylü hasan ağanın kızı hans corc marıa takipçisi...yada 18 yaşında 18 binlerce takipçim var ile övünmekte...belki fiziksel iffet dışında sıfır iffet sıfır haya sıfır edep ve sıfır manevaiyat ile kalp beyın duygu iffetini yitirerek hayata hazırlanan cennet anahtarı geleceğin anneleri babaları yığınlar...tesettürün inancın bile iffetini asimile eden mücahidemsiler...müslümanım adı dışında vahy ile alakasızlar...onlarca kültürle harmanlanan bi tek vahy kültürünü bilmezden görmezden gelenler...

karamsar başladık affen...malesef ki görünen köy uzakta değildir...

böyle bir ortamda evlilik aday bulmak gerçekten korkutucu...yok mu doğru dürüst aday? tabi ki var hemde çok. senin yaşadığın korkuyu yaşıyan ve erteleyenler de çok...ara bul tutturursan cennete,tutturmazsan cehenneme gitmeye gerek kalmaz.korkun devam edecekse ki etsin,kendinden ve adayından emin olamadığın sürece arafta kalmaya devam et hiç olmazsa cennette gitme umudunu muhafaza edersin.)

Hocamızın dediği gibi nikahta keramet var falan fistan çözüm değildir olmamıştır...

seçeceğin adayın tüm meziyetleri seni ilgilendirir bu konuda saygı duyarım.hamaratmış güzelmiş kültürlüymüş falan...sana tavsiyem tüm meziyetlerden kıs veya kısma senin tercihin... SEN DİNDAR OLAN ADAYDAN ASLA TAVİZ VERME.dindar derken sözde değil gerçekten dindar dinini yaşayan ve o yaşadığı din Allahın dini olan katıksız hormonsuz zamsız iskontosuz islam.ikinci tavsiyem kensisine ailesine yetecek kadar islam kültürü ilimleri ile hasbıhal olan aday olmalı...cahil insandan ne anne olur ne dindarlık olur ne de kişilik karekter...cehalet üniversite ile diplomalar ile yok edilmez.ebu cehil mekkenin akil insanı idi ve lider idi ama vahy cahili olmaktan kurtulamadı...bazen üniversite mezunu bir ümmü cehil ile tanışırsın bazen okuma yazma bilmeyen alim muttaki bir rabiatul adeviye ile...

şimdilik sonuç şu ;

Dindar olacak,
Alim olacak,
ilmiyle amil olacak.
bu üçünden taviz verme sakın.

vakit bulursam devam edeceğim inşaallah...
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 18 Mayıs 2024, 23:54   Mesaj No:5
Avatar Otomotik
Durumu:Zeze04 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62893
Üyelik T.: 18 Mayıs 2024
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Esnaf
Mesaj: 8
Konular: 1
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:475
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Bu Zeze şeker portakalinda ki zeze ve Agrili Aslinda toplumun ve ailemin baskisi da beni biraz korkutuyor.Anadolu toplumunda 40 yasinda bekar olmak cok dedikodu yaptiriyor.Şu da var ben namazlarimi agir aksak kiliyordum bu evlilik korkusu olustugundan beri su an ibadetlerimi tam yapiyorum.Daha once güzellige cok önem verirken yasadigim bu duygu ile güzellik ön planimda degil.Sanirim İyi kul olma yolunda Allah bana bazi sıkıntılar veriyor Umarim yakin zamanda aşarim.Allah yolunda olduktan sonra elbet bir gün olacak ama insan sabirsiz ve erken olmasini istiyor.Eminim evlendijten sonra ben ne sacma duygulara kapilmisim diyecegim.O günü görmek duasiyla...Allah razi olsun sizden tekrardan
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mayıs 2024, 00:08   Mesaj No:6
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 3.700
Konular: 445
Beğenildi:3318
Beğendi:3810
Takdirleri:26794
Takdir Et:
Standart

Zeze dostum aynı sendeomdan bendede var adı buymuş sayende öğrendim
Yaşadığım bir nişan olayından sonra bi daha toparlayamadim. Ayilem ne zaman evlilik dese, birini tavsiye etse kaçacak delik arıyorum. İşin ilginci sen gibi evlenmekte istiyorum ama kendimi ikna edemiyorum. Buradaki ablalarim sayesinde toplandım diyebilirim 😊
Sayın başkanım çok güzel ifade ettin çözüm önerin evleniyosaniz evlenin evlnemiyosanız gidin ananizla yaşlanın demişin sanki
Medineweb abin dindarlığı için isteyelim kesinlikle diyoruz kapalı, tesettürlü iyi aile kızı tavsiye ediliyor. Engellediği erkek arkadaşından bahsediyor, sigara çıkıyor, bacak bacak üstüne atılıyor nasıl dindarlık deyip 100 km hızla kaçıyorum.
Alimine denk gelmek istemem valla sürekli ayar verir talebeye dönerim korkuyom.
İlmiyle amil nerde bulunur bi deyin.
Zeze biz anamizla yaşlanalım
su damlası beğendi.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mayıs 2024, 00:15   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Cinsiyet:
Mesaj: 3.700
Konular: 445
Beğenildi:3318
Beğendi:3810
Takdirleri:26794
Takdir Et:
Standart

Alıntı:
Zeze04 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Bu Zeze şeker portakalinda ki zeze ve Agrili Aslinda toplumun ve ailemin baskisi da beni biraz korkutuyor.Anadolu toplumunda 40 yasinda bekar olmak cok dedikodu yaptiriyor.Şu da var ben namazlarimi agir aksak kiliyordum bu evlilik korkusu olustugundan beri su an ibadetlerimi tam yapiyorum.Daha once güzellige cok önem verirken yasadigim bu duygu ile güzellik ön planimda degil.Sanirim İyi kul olma yolunda Allah bana bazi sıkıntılar veriyor Umarim yakin zamanda aşarim.Allah yolunda olduktan sonra elbet bir gün olacak ama insan sabirsiz ve erken olmasini istiyor.Eminim evlendijten sonra ben ne sacma duygulara kapilmisim diyecegim.O günü görmek duasiyla...Allah razi olsun sizden tekrardan
Elalemin ağzına bakıp evlilik yapıp sonra pişman olmak pişmanlıktan dönememek daha daha zor. Bende küçük yerdeyim.heekes bişeyler soruyor gecistiriyirum.senin sendrom seni Allah'a yaklaştırmış ne güzel Allah'ta gönlüne ve yanına hayırlı birini yakıştırsın güzel adamsın besbelli😊
su damlası ve Mihrinaz beğendiler.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mayıs 2024, 01:33   Mesaj No:8
Avatar Otomotik
Durumu:Zeze04 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62893
Üyelik T.: 18 Mayıs 2024
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Esnaf
Mesaj: 8
Konular: 1
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:475
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Allah razı olsun kalbi güzel olan her insanda güzel olani görür,yoksa sırat köprüsü basinda beni zorlayacak ne günahlarim var kimbilir !Yine de Allah'in sonsuz merhametine sığınıyoruz .Bu duygu disardan bakinca cok absürt gözüküyor sükür bu forumdakiler beni anladılar.Mesala ailem evlilik fobim olduğunu yeni kabullendi.Babam biz kimin ahini aldıkta basiniza bu geldi diyor. 😊Benim ailem cok dindar,abilelerim babam ,dedem dini kitaplari akademik calismalari var .o yüzden dedigin gibi ben de alim ine denk gelmek istemiyorum .Hele hem alim hem narsist off aman Allahim uzak durmak lazim.Dindar alimler cogunlukla narsist oluyorlar cünkü.Ne yapalim Allah anacaginizi bize emanet etmisse off denemeye calisacagiz Gerci ben bazen diyorum off,poff beni kizdiriyorlar cünkü😊 hayırlısı güzel haberle görüsürüz inşallah
Alıntı ile Cevapla
Alt 19 Mayıs 2024, 20:52   Mesaj No:9
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.487
Konular: 1281
Beğenildi:11966
Beğendi:9046
Takdirleri:26837
Takdir Et:
Standart

Gençler umutsuzluk asla yok. Kartal bak dindarin sözde değil özde olanı, alimin ilmiyle amil olanı bizzat belirtmiş hocam.
Sayın Zeze, burada duygularından, fikirlerinden dolayı yargılanmazsın, linç yemezsin. Biz sizi can kulağı ile dinleriz, olmaz dediğimiz, benim başıma gelmez dediğimiz nelerle imtihan oluyoruz ki yargılamak, çok görmek ne haddimize Duygularınızı samimi ifade ettiğiniz için biz teşekkür ederiz.
Aileler özellikle dindar aileler bu çağda gençlerin çıkmazlarını, kaygılarını malesef dikkate değer bulmuyorlar. Onlara göre evlenmek istemiyorsan nazar var, birinin ahı var, evlense nikahla ısınacak, çocukla huzur X2 olacak.Geçim konusunda da Allah yardım eder. Sorun çıkarsa da kadından olur sizden değil merak etmeyin

Yine aileleri esir alan elalem putunun yapamayacağı yok. Ne zaman evleneceksinle başlayan baskı, evlenmekle son bulmaz çocuk-torun ne zamanla devam eder, yine bitmez ikinci, üçüncü ne zaman diye devam eder. Her seferinde yenisini bulur önüne koyar elalem Ne kolay sarfederler bu sözleri. Bu genci üzdükmü, soldurdukmu, bir derdi varmı, evliliğe dair ne düşünüyor, sorunu maddimi- psikolojikmi demezler.Allah yardım eder der çıkarlar.

Siz buralara takılmayın kaygınız sebepsiz değil, çözümsüzde değil. Evliliği sırtlanabilecek sorumluluğu kendinizde görüyor bu yolda Allah'tan yardım ve destek istiyor,kendinizi koruyorsanız korkmayın. Karşınıza aynı izan ve anlayışta belki benzer kaygıları taşıyan, benzer yollardan geçen birini çıkaracaktır. Vardır bir vakti saati. Yok ben titiz, ince eler sık dokurum, eşim beni idare edecek, beni tolere edecek biri olsun derseniz yanılırsınız. Genç yaş kızlar evlenmiyor, evlense toy ve zor yaş demek artık. Eğitilemiyor, öğretilmiyor malesef. Yaşınıza yakın aday demekte sizin gibi anne babaya bağlı olabilir, sizin kaygılarınızı taşıyor olabilir. Bu da aynı frekans demek. Eş adayından ne beklediğinizi, kendinizin ne olduğunu, evlilikten beklentinizi netlestirin.

Belki bu durdugunuz yer en doğru yerdir.
Beklerken Allah için bekliyorsunuz.
Sonuç için Allah'a güveniyorsunuz.
Olursa da hayırlı
Olmasa da hayırlı diyorsunuz.

Rabbim bu teslimiyyette iki hayirdan en güzelini nasipetsin size. Gönlünüzün seveceği, kalbinizi yumusatacak, kaygılarınızı hafifletecek, "ne saçmalamışım" dedirtecek, aranızda sevgi bağını geliştirip, birbirinizde sakinleseceginiz saliha birini denk getirsin inşallah.
Güzel haberlerinizi bekleriz

Kartal acele etme, ortalığı karıştırma.))
su damlası ve Kara Kartal beğendiler.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 20 Mayıs 2024, 06:58   Mesaj No:10
Avatar Otomotik
Durumu:Zeze04 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 62893
Üyelik T.: 18 Mayıs 2024
Arkadaşları:3
Cinsiyet:Esnaf
Mesaj: 8
Konular: 1
Beğenildi:23
Beğendi:0
Takdirleri:475
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Allah razı olsun,böyle aydın fikirli müslümanlar görmek beni cok mutlu etti,sayiniz daha da artsin inşallah.Çünkü buna cok ihtiyac var Geleneksel din anlayisi bizi cok yordu inşallah daha güzel günler görecegiz.
Umarim yakin zamanda her şey halolur.Güzel cümleleriniz gercekten içimi rahatlatti.Tesekkur ederim tekrardan.Takdir Allah'tan sabir ike bekleyecegiz..
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
allah korkusu ve hesap duygusu Muhteşem Allah(c.c) 1 29 Ocak 2023 22:52
Allah korkusu YaŞuHa Allah(c.c) 1 29 Ocak 2023 21:07
Açlık korkusu öldürecek Nebevi Sevda Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 1 12 Nisan 2020 18:04
Evlilikte Erkekte Aranacak Vasıflar NUR Evlilik-Nikah Konuları 0 14 Nisan 2009 23:04
Vehn Korkusu Aysima Hadis-i Şerif 1 19 Şubat 2009 08:45

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.