Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KPSS (İHL-İLAHİYAT).::. > KPSS (İ.H.L-İlahiyat) > KPSS Genel Kültür

Konu Kimliği: Konu Sahibi Medineweb,Açılış Tarihi:  02 Temmuz 2012 (21:24), Konuya Son Cevap : 03 Temmuz 2012 (19:46). Konuya 8 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı2Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen Medineweb
  • 1 Beğenen Medineweb
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Temmuz 2012, 21:24   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

1.) Aşağıdakilerin hangisinde “çıkarmak” sözcüğünün başta verilen anlamıyla örnek cümle uyuşmaz?
  • A) Sonunu getirmek: Bu para ile ayı çıkarırız.
  • B) Bulmak, ortaya koymak: Ayşe yine senin yalanını çıkardı işte.
  • C) Gibi göstermek, bir davranış yüklemek: Sınıftakiler onu hırsız çıkardı.
  • D) Yapmak, üretmek: Senin güzelliğin, benimkine taş çıkarır.
  • E) Sunmak: Konuklara çerez çıkardı.
2.) “Bazı insanlar bulanık suda balık avlamayı fırsat bilirler.”





Altı çizili deyimin bu cümleye kattığı anlam aşağıdakilerin hangisinde vardır?
  • A) Kimi insanlar, kolay olanla değil, zor olanla uğraşmayı sever.
  • B) Belirsizlik, insanlar için bir tür mutluluk kaynağı olabilir.
  • C) Bazıları kargaşa ortamından çıkar elde edebileceklerini zanneder.
  • D) İnsan, zor durumda kalmamak için her şeyi önceden düşünmelidir.
  • E) Kişi, kötü duruma düştü mü ona yardım eden çıkmaz.
3.) Son zamanlarda, televizyon programlarındaki bayağılığın pis suları herkesin midesini bulandırıyor.





Bu cümlede altı çizili sözle anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
  • A) Yozlaşma
  • B) Abartma
  • C) Duyarsızlık
  • D) Renksizlik
  • E) Taklitçilik
4.) Kimi insanlar, göze görünür bir iş yapmadıkları için, yapılan önemli bir işi kolayca, kendiliğinden oluvermiş gibi görür.





Aşağıdaki sözlerden hangisi bu cümlede anlatılanı vurgulamaktadır?
  • A) İnsan, gönlünün artığını söyler.
  • B) Minareyi yaptırmayan, yerden bitmiş sanır.
  • C) Pilav yiyen, kaşığını yanında taşır.
  • D) Emek olmadan yemek olmaz.
  • E) Tembele iş buyur, sana akıl öğretsin.
5.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde olumlu bir eleştiri vardır?
  • A) Öyküde cümleler birbiri üzerine yığılmış, anlatım sadelikten uzaklaşmış.
  • B) Dil konusunda titizlik gösterenler bile, yazılarında yanlışa düşmekten kurtulamamış.
  • C) Yazar, ele aldığı konunun gerektirdiği kadar gülmece unsurunu yerinde kullanmış.
  • D) Öyküleri, okurlar üzerinde, düşünceleri kadar etkili olamadı.
  • E) Böyle önemli bir konuyu, magazin yazarı gibi ele almış.
6.) Bu film son dönemde en çok sözü edilen filmlerden biri. (I) İzleyenler - ben izlemedim - güldüklerini söylüyorlar. (II) Okuduğum eleştirilere göre bu gülmeler, güleriz ağlanacak hâlimize gülüşleri. (III) Film, değer yargıları olmayan, cahil bir adamın maceralarını işliyor. (IV) Başkarakterin düştüğü onur kırıcı durumlar bir güldürü havası içinde sunuluyor. (V) Film, gelecek planları yapmayan, kendini eğitmeye çalışmayan gençliğimize tutulan bir ayna gibi.





Bu parçada numaralanmış cümlelerin hangilerinde sözü edilen filmin konusuyla ilgili bilgi verilmemiştir?
  • A) I. ve II.
  • B) II. ve III.
  • C) III. ve IV.
  • D) IV. ve V.
  • E) III. ve V.
7.) “Kaybettiğiniz anları sonsuzluk bile geri getiremez.”





Aşağıdaki cümlelerden hangisi anlam bakımından bu cümleye en yakındır?
  • A) Yaşamın süresinin sınırlı olduğu unutulmamalıdır.
  • B) Geçmişte değerlendirilmeyen anlar, hiçbir zaman telafi edilemez.
  • C) Geçmişteki hatalar için pişmanlık duymak faydasızdır.
  • D) İnsan, geçmişinden ders alıp geleceğini hazırlamalıdır.
  • E) En önemli zaman, içinde bulunduğumuz zamandır.
8.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir varlığı niteleyen sözcük kullanılmamıştır?
  • A) Yüzü, yakıcı güneşin etkisiyle karardı.
  • B) Pırıltılı gözlerinde yaşama sevincini görürsün.
  • C) Sesin, uzak bir diyardan gelen ezgi gibiydi.
  • D) Ne kadar uğraşsa da sessiz kalamıyordu.
  • E) Bu büyük eşyalar eve sığmıyordu.
9.) (I) Adanın doğu yönünde karşınıza çıkan ilk köyün adı Aşağıyapıcı. (II) Bandırma’dan Erdek’e, oradan da Aşağıyapıcı köyüne sürekli işleyen minibüsler var. (III) Özel aracınız varsa yarım saat sonra köyün içinde oluyorsunuz. (IV) Aşağıyapıcı, adanın en büyük köylerinden biri olmasına karşın, burada konaklama tesisi yok. (V) Erdek’in baskısı altında kalınarak, turizme yönelik pek fazla çalışma yürütülmemiş.





Bu parçada numaralanmış cümlelerle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
  • A) I. cümlede, köyün konumuyla ilgili bilgi verilmiştir.
  • B) II. cümlede, ulaşımla ilgili bilgi verilmiştir.
  • C) III. cümlede, bir koşul belirtilmiştir.
  • D) IV. cümlede, karşılaştırma yapılmıştır.
  • E) V. cümlede, önceki cümlede anlatılanın sonucu açıklanmıştır.
10.) Aşağıdaki atasözlerinden hangisi anlamca diğerlerinden farklıdır?
  • A) Açın gözü ekmek teknesinde olur.
  • B) Açın imanı olmaz.
  • C) Aç ile eceli gelen söyleşir.
  • D) Aç kurt aslana saldırır.
  • E) Aç köpek fırın deler.
11.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük eylem değildir?
  • A) Yaptıklarını sağır sultan bile duydu.
  • B) Yarım saat içinde bütün evi dağıtmayı başardı.
  • C) İstediğine ulaşmak için çalışmalısın.
  • D) Yanıma yaklaşırken ne kadar dalgındın.
  • E) Bir işe kalkışmadan önce bana da haber ver.
12.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel anlatım vardır?
  • A) Bir yazar olarak her zaman özgünlüğe ulaşmayı amaçlamış ve bunu başarmıştır.
  • B) Gerçeği göz önüne almadan topluma ışık tutamayacağının bilincine varabilmiş.
  • C) Romanında, kahramanlarının adlarını, özelliklerine uygun olarak seçmiş.
  • D) Her bölümde farklı bir duygu yaşayacağınız şiirlerden oluşan bir kitap bu.
  • E) Sınırlı sayıda basılan bu eseri, kütüphânenizde mutlaka bulundurmalısınız.
13.) Venedik Karnavalı’nın tarihi çok eskilere dayanıyormuş.
I
Bu karnaval 18. yüzyılda Avrupa’da çok gözdeymiş.
II III
Karnaval zamanı Venedik’in caddeleri insanla dolup
IV
taşarmış. Biz de o kalabalığa geçen sene Mayıs ayında karıştık.
V





Bu parçada numaralanmış sözlerden hangisinin yazımı yanlıştır?
  • A) I.
  • B) II.
  • C) III.
  • D) IV
  • E) V.
14.) Görülmedik şey, görülmedik şey (I) Bu saate kadar nerede kalabilir
(II) Çıkarken hiç kimseye bir şey söylemedi mi (III) Odasını da mı kilitledi (IV) Niçin (V)






Bu parçada numaralanmış yerlerin hangisine ötekilerden farklı bir noktalama işareti getirilmelidir?
  • A) I.
  • B) II.
  • C) III.
  • D) IV.
  • E) V.
15.) “Buradakilerin hiçbiri başarımızdan dolayı bizi tebrik etmediler.”





Bu cümledeki anlatım bozukluğunu gidermek için aşağıdakilerin hangisi yapılmalıdır?
  • A) “Buradakilerin” sözcüğü “Buradakilerden” yapılmalı.
  • B) “dolayı” sözcüğü cümleden çıkarılmalı.
  • C) “başarımızdan” sözcüğünden önce “bu” sözcüğü getirilmeli.
  • D) “tebrik etmediler” sözünden “-ler” eki çıkarılmalı.
  • E) “hiçbiri” sözcüğünden sonra virgül konulmalı.
16.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
  • A) Benim ne suçum var da bana sinir yapıyorsun?
  • B) Onun bu çılgınlığı nasıl yaptığını aklımız almadı.
  • C) Elektriklerin sık sık kesilmesi, işlerimizi aksattı.
  • D) Oradan oraya koştururken bizi unuttun.
  • E) Sana ayak bağı olacağımı mı sanıyorsun?
17.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir anlatım bozukluğu vardır?
  • A) Bir konuda görüş belirtmek için o konuyu bilmek gerekir.
  • B) Kitaptaki karikatürler, metinlerin daha iyi anlaşılmasını sağlıyor.
  • C) Gereken önlemler alınmadığından trafikte can kaybı veriliyor.
  • D) Bazı kavramları, yeni bir bakış açısıyla ele almaya çalıştık.
  • E) Bilinçli tüketici, teknolojik gelişmeleri yakından takip eder.
18.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlatım bozukluğu vardır?
  • A) Seslerin her insanda yarattığı etki farklıdır.
  • B) Kilimlerdeki renk uyumu ve el emeğinin tadını yaşadık.
  • C) Herkesin yaşamdan beklediği, mutluluktur.
  • D) Kulağa hoş gelen sözcükler, daha çabuk benimseniyor.
  • E) İki konu hakkında da onunla aynı düşünceye sahibiz.
19.) (I) İstanbul’daki kadar görkemli olmasa da Trabzon’da da bir Ayasofya Kilisesi vardır. (II) Bu iki tarihi eserin hiç bilinmeyen ortak özelliği ise Vikingler’den taşıdıkları izlerdir. (III) Trabzon’daki Ayasofya’nın dış duvarına kazınan gemi ResimListesii arasında bir Viking kalyonu vardır. (IV) Trabzon’a özgü peynirli pideyi her yiyişimde Vikingler’i anımsarım. (V) Çünkü bu pide bir Viking kalyonu şeklindedir.





Bu parçada numaralanmış cümlelerden hangisi anlatımın akışını bozmaktadır?
  • A) I.
  • B) II.
  • C) III.
  • D) IV.
  • E) V.
20.) Soğuk kış günlerinde bu güzel şehirdeki gezimizi bitirebilmek için, kaldığımız otelden karlı bir sabah vakti hareket ettik. Kar bizi, gideceğimiz küçük kasabaya uzanan yolda da terk etmedi. Dağlar, ormanlar hep beyaza boyanmıştı. Bir kış tablosunun içinde sessiz sakin gidiyorduk. Kasabaya vardığımızda gün, ikindiyi bulmuştu. Yemekler, zoraki molalar, alışveriş derken, beş saatlik yolu sekiz saatte ancak bitirebilmiştik. Arkadaşlarımla vedalaşıp postu bu kez kızımın küçük dairesine serdim.





Bu parçanın anlatımı için aşağıdakilerin hangisi söylenemez?
  • A) Mecazlı söyleyişlere yer verilmiştir.
  • B) Nitelik belirten sözcükler kullanılmıştır.
  • C) Birbirini izleyen olaylar sırasıyla verilmiştir.
  • D) Okuyucuya, gezilen yerlere ilişkin bilgiler aktarılmıştır.
  • E) Benzetmeden yararlanılmıştır.
21.) Bir gün anılarımı bir kitapta yazacağımı düşünseydim, herhalde aynı hayatı yaşayamazdım. Hayat hikâyesi yazmanın, insanı gerçeklerden uzaklaştırdığını düşünüyorum. Kendi filmlerimi çekerken bütün varlığımı da ortaya koydum zaten.





Bu sözler aşağıdaki soruların hangisine cevap olarak söylenmiştir?
  • A) Yaşam öykünüzü yazmayı neden istemediniz?
  • B) Kendinizi ifade edebildiğiniz en iyi yazı türü hangisidir?
  • C) Anılarını yazanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • D) İnsanın kendini tanımasının yolu nedir?
  • E) Hayatınıza yön verirken duygusal kararlar alır mısınız?
22.) Vladimir Nabokov, bitiremediği son romanının yakılmasını istemiş. Nedenini de şöyle açıklamış: “Kafamda bitirdiğim ama kâğıtta henüz tamamlayamadığım bir eseri, okurlarımın görmesi midemi bulandırıyor.”





Bu parçadan söz konusu yazarla ilgili olarak aşağıdaki yargıların hangisi çıkarılamaz?
  • A) Edebiyat dünyasındaki yerini korumak istemektedir.
  • B) Eserlerini yazarken titiz davranmaktadır.
  • C) Okurlarının, kendisiyle ilgili düşüncelerine önem vermektedir.
  • D) Okuyucunun beğenisini kaybetmekten endişelenmektedir.
  • E) Eserinin doğru anlaşılması için okuyucuya mesaj vermektedir.
23.) Yaylalar yüksektir. Serindir. Havası temiz ve kokuludur. Buralarda, yükselmeyle birlikte azalan oksijeni daha çok alabilmek için kalp atışı artar, solunum sıklaşır ve derinleşir. Birkaç günde alyuvar sayısı katlanır, kılcal damar sayısı artar. Canlanan kan dolaşımıyla, deri kendine gelir. Kaslar toplanır, bedeni dağın şart koştuğu çevikliğe hazırlar. Eskiden olduğu gibi şimdi de hasta, zayıf kişiler sağlık kazansın diye özellikle yaylaya çıkarılır.





Bu parçada yaylalarla ilgili olarak anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
  • A) Fiziksel özellikleri
  • B) İnsan sağlığına faydaları
  • C) Yerleşim için tercih edilme nedenleri
  • D) Bitki örtüsünün özelliği
  • E) Herkes tarafından ziyaret edildiği
24.) Eskiden evin annesi, dadısı veya hizmetçisi, geceleri çocuklara bakmak için kalktıklarında, yollarını bulmalarını sağlayan, “idareten” bir aydınlık veren gaz lambaları, günümüzde daha çok süs ve koleksiyon amaçlı kullanılıyor. Gaz lambalarının ilk ortaya çıkışı 18. yy.ın başlarına denk gelir. Yassılaştırılmış bir fitili gaz tankının içinden geçirerek, en üste ise koruyucu bir şişe ekleyerek gaz lambalarına ilk formunu Argand vermiştir. Türkiye’de ise 1800’lü yılların sonuna doğru kullanılmaya başlanmıştır. Gaz lambaları beş parçadan oluşur. En altta küçük bir gaz tankı, hemen üzerine eklenmiş bir gaz ayar çarkı, çarkı da içine alan gaz deposu, çarkın içinden geçen bir fitil ve alevi koruyacak ince bir şişesi...Bu parçada gaz lambasıyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
  • A) Hangi amaçla kullanıldığına
  • B) Ne zaman ortaya çıktığına
  • C) İlk olarak kimin bulduğuna
  • D) Biçimsel özelliğinin nasıl olduğuna
  • E) İnsanlar üzerinde nasıl etki bıraktığına
25.) Artvin’e bağlı Ardanuç’un dağ yolları dışında tek girişi Berta Köprüsü’nden geçiyor. Koca Çoruh Vadisi’yle bu köprü de 90 metre Deriner Barajı sularının altında kalacak. Ardanuç yoluna girdikten sonra, ancak dikkatli bir göz, sağ açıklıktaki Ferhatlı Kalesi’ni seçebilir. Kaya çıkıntıları burçlara paralel, bej renkli kiraçtaşlarıyla ve sararmış otlarla öyle uyarlanmış ki sanki üzerine kurulduğu kaya tepenin bir parçası. Gözcü veya ilk savunma noktası olduğunu düşündüren kale, haraplıktan kurtulmak için bir el uzatanını bekliyor.





Bu parçada, aşağıdakilerden hangisi yoktur?
  • A) Duyular arası aktarım
  • B) Bilgi verme
  • C) Deyim kullanma
  • D) Yorum yapma
  • E) Nitelikleri belirtme
26.) Güzellik, insanlar arasında çok tutulan bir şeydir. Aramızda ilk anlaşma onunla başlar. İnsan, ne kadar kötü yaratılışlı, ne kadar vahşi olursa olsun onun büyüsüne kapılmaktan kendini alamaz. Bedenin, varlığımızdaki payı büyüktür. İki temel taşımız ruh ve bedeni birbirinden ayırmak isteyenler yanılırlar; tam tersine onları çiftleştirmek gerekir. Ruhtan istenecek şey bir köşeye çekilmek, kendi kendine düşünmek, bedeni hor görüp tek başına bırakmak değil; ona bağlanmak, onu kucaklamak, sevmek, ona arkadaşlık etmek, öğüt vermek, kısacası onunla evlenmektir.





Bu parçada asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
  • A) Ruhun, beden üzerindeki etkisinin önemi büyüktür.
  • B) Güzellik ve estetik bir insanın dikkat çekmesinde en önemli unsurdur.
  • C) Ruhla beden arasında çatışma değil, uyum olmalıdır.
  • D) İnsanlar, dış güzelliğe iç güzellikten daha çok önem vermektedir.
  • E) Kötü duygular taşıyan insanların dış görünüşleri güzel olamaz.
27.) Siyanür çok güçlü, kısa sürede ölüme neden olan bir zehir. Darı, keten gibi tahıllardan ve erik, şeftali gibi meyvelerin tohumlarından yapılabiliyor; ayrıca sanayinin birçok alanında kullanılıyor. Bu yüzden elde edilmesi ve denetlenmesi çok zor. Ne yazık ki kurt, tilki gibi hayvanları zehirlemek için katı siyanür tuzları sıklıkla kullanılıyor. Hayvancılıkla uğraşanlar, sürülerini korumak uğruna, kurtlara siyanürle tuzak hazırlıyor; bu yemleri yiyen tilki ve yırtıcı kuşlar da siyanürden etkileniyor. Bu da doğa katliamına yol açıyor.





Bu parçada siyanürle ilgili olarak aşağıdakilerin hangisi anlatılmaktadır?
  • A) Nasıl elde edildiği
  • B) Ne gibi zararlara yol açtığı
  • C) Nerelerde kullanıldığı
  • D) Kullanımının kontrolü için neler yapıldığı
  • E) En çok hangi alanda etkili olduğu
28.) Günümüzde, zarif İngiliz atlarından, dayanıklı Türkmen atlarına; ağırlığı bir tonu geçen koşum atlarından küçücük midillilere kadar sayıları iki yüzü bulan değişik at türü vardır. Ne var ki, bu türler arasında en soylusu Arap atıdır. Güzelliği, zekâsı, çok hızlı koşması, tehlike karşısında sahibine sadakati gibi özellikleriyle Arap atı, öteki atlardan üstündür. Pek çok at türü, Arap atı kullanılarak ıslah edilmiş, böylece birbirinden çok farklı, çok sayıda türü elde edilmiştir. Bu nedenle Arap atının, diğer atlar arasında başka bir yeri vardır.





Bu parçada aşağıdakilerden hangisine değinilmemiştir?
  • A) Arap atlarının diğer atlar içinde ayrı bir yeri olduğuna
  • B) Yeryüzünde yaşayan birçok at türünün bulunduğuna
  • C) Her at türünün kendine özgü bir yanının olduğuna
  • D) Arap atlarının, diğer türleri iyileştirmek için kullanıldığına
  • E) At yetiştiriciliğinin emek ve sabır istediğine
29.) Kelebekler Vadisi, son zamanlarda, günübirlik tekne turu yapanların dışında, yerli ve yabancı gezginlerin ve doğa araştırmacılarının ilgi odağı. Ayrıca vadi, gençlerin, özellikle de öğrencilerin gelip günlerce kaldıkları bir tatil mekânı konumunda. Yapılaşmaya izin verilmeyen vadide, üzeri çalı ve yapraklarla kaplı çardaklarda, ağaç dallarının arasına yapılmış platolarda ya da yanınızda götüreceğiniz çadırlarda konaklayabilirsiniz. Geceyi kumsalda yakılan kamp ateşinin ışığında, yıldızları izleyerek de geçirebilirsiniz. Bugün Kelebekler Vadesi’nde elektrik, telefon, televizyon, bina ve yol yok. Vadi, bunların olmadığı ortamlarda da turizmin olabileceğini somut bir şekilde kanıtlıyor. Hem de doğanın başlı başına ve çok önemli bir değer olduğunu göstererek.





Bu parçada Kelebekler Vadisi’yle ilgili olarak aşağıdakilerin hangisine değinilmemiştir?
  • A) Konaklamanın nasıl yapıldığına
  • B) Teknolojik olanakların bulunmadığına
  • C) Doğal dokusunun bozulmamış olduğuna
  • D) Kimler tarafından ziyaret edildiğine
  • E) Kalabalık bir tatil beldesi olduğuna
30.) Ruhi Su, Ahmet Kutsi Tecer’in Ankara’daki evinde Âşık Veysel ile karşılaşır. Bu büyük ustaya, kendisine türkü söylemek istediğini belirtir. Saz eşliği olmadan birkaç türkü söyler. “Nasıl buldun Veysel?” diye sorar. Veysel düşünür ve şöyle der: “Efendim, dağlarda bir çiçek olur. Onu alır, şehre getirirsin; güzel saksılarda, güzel topraklarda yetiştirirsin, geliştirirsin. Belki daha güzel bir çiçek olur; ama eski kokusunu bulamayız. Sizin söylediğiniz türküler de tıpkı böyle.”





Bu sözlerle Âşık Veysel’in anlatmak istediği aşağıdakilerin hangisidir?
  • A) Türkülere çağdaş yorumlar getirilmelidir.
  • B) Türküler doğallığından uzaklaşırsa özünü kaybeder.
  • C) Türkülere sahip çıkmak herkesin görevidir.
  • D) Türkü söylemek için uygun bir ortam gerekir.
  • E) Türkü söylemek, herkesin yapacağı bir iş değildir.
31.) işleminin sonucu kaçtır?
  • A) 0,02
  • B) 0,1
  • C) 108
  • D) 135
  • E) 200
32.) denkleminin kökü x kaçtır?
  • A) - 2
    5
  • B) - 1
    5
  • C) 1
    5
  • D) 2
    5
  • E) 3
    5
33.)
  • A)
  • B)
  • C) 1
  • D)
  • E) 2
34.) |2x-3|≤5 eşitsizliğini sağlayan x tamsayılarının toplamı kaçtır?
  • A) 7
  • B) 8
  • C) 9
  • D) 10
  • E) 11
Esma_Nur beğendi.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Medineweb 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Medinewebli önlisans İlahiyat 1.sınıf öğrencileri... İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar nurşen35 87 12297 23 Mayıs 2015 20:53
Gülmek isteyenler tıklasın :))) Videolar/Slaytlar sms 2 2586 10 Mayıs 2015 15:16
Cumartesi Anneleri’nin ahı/Can Dündar İslami Haberler Medineweb 0 1565 10 Mayıs 2015 15:13
Ayın Üyesi ''zeynepnm'' Ayın Üyesi 9Esra 13 4443 30 Nisan 2015 13:29
Müzemmil suresi bize ne anlatıyor Tefsir Çalışmaları Medineweb 0 1924 19 Nisan 2015 14:45

Alt 02 Temmuz 2012, 21:26   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

35.) 0 <x <y olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
  • A)
  • B)
  • C)
  • D)
  • E)
36.)
















işleminin sonucu kaçtır?
  • A) 9.10-2
  • B) 0,03
  • C) 0,3
  • D) 0,9
  • E) 9
37.) işleminin sonucu kaçtır?
  • A) -10
  • B) -6
  • C) 6
  • D) 8
  • E) 10
38.) a=375 , b=2100 ve c=750 olduğuna göre aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?
  • A) a
  • B) a
  • C) b
  • D) b
  • E) c
39.) Dört basamaklı KLMN sayısı, üç basamaklı KLM sayısına bölündüğünde bölüm ile kalanın toplamı 18 olduğuna göre N rakamı kaçtır?
  • A) 8
  • B) 7
  • C) 6
  • D) 5
  • E) 4
40.) Çevresi 360 m olan dairesel pist etrafında hızları 20 m/sn, 30 m/sn ve 45 m/sn olan üç hareketli A noktasından aynı anda aynı yöne doğru hareket ediyor.






Buna göre harekete başladıktan en az kaç sn sonra üçü birlikte ilk kez A noktasında beraber olur?
  • A) 60
  • B) 72
  • C) 84
  • D) 96
  • E) 108
41.) xR için x2+6x+2 ifadesinin en küçük değeri kaçtır?
  • A) -7
  • B) -3
  • C) 2
  • D) 7
  • E) 9
42.) Yandaki çarpma işleminde, (xy) iki, (9xy)üç basamaklı sayılardır.




Buna göre, (9xy) sayısının 5 ile bölümünden kalan kaçtır?
  • A) 0
  • B) 1
  • C) 2
  • D) 3
  • E) 4
43.) Eylül'ün yaşı Serdar'ın yaşından 5 eksiktir.



Eylül 3 yıl önce, Serdar ise 4 yıl sonra doğsaydı yaşları farkı kaç olurdu?
  • A) 1
  • B) 2
  • C) 3
  • D) 4
  • E) 5
44.) Bir kap beşte birine kadar su dolu iken 18 kg, yedide birine kadar su dolu iken 14 kg gelmektedir.



Buna göre buı kap boş iken kaç kg gelir?
  • A) 1
  • B) 2
  • C) 3
  • D) 4
  • E) 5
45.) Bir malın x alış fiyatı ile y satış fiyatı arasında y=2x-2800 bağıntısı vardır.



%20 kârla satılacak olan bu malın x alış fiyatı nedir?
  • A) 3500
  • B) 5000
  • C) 6000
  • D) 7000
  • E) 14000
46.) Tuz oranı %25 olan 240 gr tuzlu su karışımına tuz oranı yüzde kaç olan 300 gr tuzlu su karıştırılırsa karışımın tuz oranı %20 olur?
  • A) 16
  • B) 18
  • C) 19
  • D) 22
  • E) 23
47.)


Şekildeki ölçüleri verilen dikdörtgen şeklindeki kağıt hiç artmayacak şekilde en az kaç karesel bölgeye ayrılır?
  • A) 2
  • B) 3
  • C) 4
  • D) 5
  • E) 6
Alıntı ile Cevapla
Alt 02 Temmuz 2012, 22:14   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:40
Mesaj: 7.431
Konular: 426
Beğenildi:2223
Beğendi:4839
Takdirleri:3015
Takdir Et:
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

cevaplar yok mu
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Temmuz 2012, 09:48   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

Daha sorular bitmedi tamamlayınca cevaplarıda verecem
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Temmuz 2012, 19:27   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

48.) Bir tüccar elindeki kumaşın birinci gün ünü, ikinci gün kalan kumaşın ini, üçüncü gün de geriye kalan 60 metre kumaşı satarak bitiriyor. başlangıçta kaç metre kumaşı vardır?
  • A) 60
  • B) 80
  • C) 100
  • D) 150
  • E) 200
49.)

A noktasından hızı saatte 100 km olan, B noktasından hızı saatte 60 km olan iki araç aynı anda birbirine doğru hareket edip K da karşılaşıyorlar.


B'den hareket eden karşılaştıklarından 5 saat sonra A'ya vardığına göre, AB yolu kaç km'dir?
  • A) 400
  • B) 420
  • C) 440
  • D) 460
  • E) 480
50.) Bir sınıfta 47 öğrenci vardır. Sınıftan 3 erkek öğrenci çıkar, 2 kız öğrenci gelirse kız ve erkek öğrencilerin sayısı eşit oluyor. İlk durumda, sınıfta kaç erkek öğrenci vardır?
  • A) 15
  • B) 17
  • C) 21
  • D) 26
  • E) 30
51.) Yandaki bölme işlemine göre K'nın en büyük değerinin rakamları toplamı nedir? (aN)
  • A) 13
  • B) 15
  • C) 16
  • D) 17
  • E) 19
52.) Bir torbada bulunan 6 mavi, 8 siyah toptan rasgele 2 top seçilirse, toplardan birinin mavi, diğerinin siyah olma olasılığı nedir?
  • A)
  • B)
  • C)
  • D)
  • E)
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Temmuz 2012, 19:28   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

53.)





Grafikteki A,B ve C noktalarının koordinatları üç değişik malın maliyetlerini ve satış fiyatlarını göstermektedir. Bu üç maldan birer adet satıldığında toplam kâr ya da zarar durumu ne olur?
  • A) 3 milyon TL kâr
  • B) 4 milyon TL kâr
  • C) 5 milyon TL kâr
  • D) 3 milyon TL zarar
  • E) 4 milyon TL zarar
54.) Üç kişilik grubun yaş ortalaması 47, altı kişilik bir grubun yaş ortalaması ise 17'dir.


Bu iki gruptaki dokuz kişinin yaş ortalaması kaçtır?
  • A) 23
  • B) 25
  • C) 27
  • D) 30
  • E) 33
55.) 55. ve 56. soruları verilen tabloya göre cevaplayınız.





Verilen tabloya göre 1994 yılında Fransız turistlerin sayısındaki artış oranı nedir?
  • A) %20
  • B) %25
  • C) %30
  • D) %40
  • E) %50
56.) Hangi yılda Alman turist sayısında en yüksek artış gözlenmiştir?
  • A) 1992
  • B) 1993
  • C) 1994
  • D) 1995
  • E) 1996
57.)



Şekilde AD//CE dir. Verilenlere göre açısının ölçüsü kaç derecedir?
  • A) 100
  • B) 96
  • C) 86
  • D) 76
  • E) 74
58.)

Şekilde [AB] // [KL] // [EF] // [DC]
|DC|=6 cm
|AB|=12 cm ise,


|EF|+|KL| toplamı kaç cm'dir?
  • A) 9
  • B) 10
  • C) 18
  • D) 20
  • E) 22
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Temmuz 2012, 19:33   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

59.)


Aynı O merkezli iki çemberde m(AÔB)=60o




|OC|=2 cm ve |OB|=6 cm ise, taralı alan kaç cm2 dir?
  • A)
  • B)
  • C)
  • D)
  • E)
60.) A(1,2) noktasından geçen ve eğimi 3 olan doğrusunda a nedir?
  • A)
  • B)
  • C) 1
  • D)
  • E) 2
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Temmuz 2012, 19:33   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

61.)

I. Oğuz Kağan Destanı
II. Manas Destanı
III. Ergenekon Destanı


Yukarıdakilerden hangileri Kırgızlar’a aittir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) II ve III
62.) Aşağıdakilerden hangisi İslâmiyet öncesi Türk devletlerinde gelişen sanat dallarından biri değildir?
  • A) Maden İşçiliği
  • B) Balbal
  • C) Dokumacılık
  • D) Hat
  • E) Minyatür
63.)

I. İltizam
II. Çiftbozan
III. Dirlik


Yukarıdakilerden hangileri Ayanların oluşumuna neden olmuştur?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) II ve III
64.) Aşağıdakilerden hangisi İkta Sistemi’nin sağladığı yararlardan biri değildir?
  • A) Askerlik
  • B) Tarım
  • C) Eğitim
  • D) Hayvancılık
  • E) Güvenlik
65.)

I. Kubadabad Sarayı
II. Niğde Alaaddin Camii
III. İznik Yeşil Camii


Yukarıdakilerden hangileri Anadolu Selçuklu Dönemi’ne ait mimarî eserlerdendir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I, II ve III
<66.) Osmanlı Devleti’nde,

I. Kanunname-i Ali Osmani
II. I. Ahmet Kanunnamesi
III. Kanuni Esasi


uygulamalarından hangileri ile şehzadeler için “Kafes” uygulaması getirilmiştir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I ve III
67.) Aşağıdakilerden hangisi XVIII. yüzyıl ıslahat hareketlerinin özellikleri arasında yer alır?
  • A) Padişahın egemenlik haklarını kısıtlama
  • B) Eski gelenek ve göreneklere geri dönme
  • C) Halkı yönetime katma
  • D) Gayrimüslimlere askerlik yapma ve mülkiyet edinme haklarının verilmesi
  • E) Avrupadaki gelişmelerden yararlanma
68.) Aşağıdakilerden hangisi II. Mahmut Islahatlarından biridir?
  • A) Yeniçeri’den bir İtfaiye bölüğünün kurulması
  • B) Hendesehane’nin açılması
  • C) İlköğretimin zorunlu hale getirilmesi
  • D) Nizam-ı Cedit Ordusu’nun kurulması
  • E) Cilus bahşişinin kaldırılması
69.) XIX. yüzyılda Avrupalı Devletler Osmanlı ülkesinde;

I. Bankacılık
II. Ulaşım
III. Sanayi


alanlarından hangilerine yatırım yapmışlardır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I, II ve III
70.) 31 Mart Ayaklanması sonucunda,

I. Hareket Ordusu tarafından isyanın bastırılması
II. II. Abdülhamit’in tahttan indirilmesi
III. İttihat ve Terakki’nin yönetimi ele geçirmesi


gelişmelerinden hangileri meydana gelmiştir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) II ve III
  • E) I ve II
71.)

I. Arnavutluk – Girit
II. Doğu Trakya
III. İskeçe – Gümülcine


Osmanlı İmparatorluğu Balkan Savaşları sonunda yukarıdakilerden hangilerini kaybetmiştir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I ve III
72.)

I. Almanya’nın Alsas ve Loren’i işgali
II. Rusların Panslavizm politikası
III. Batı Anadolu’nun İtalyanlara verilmesi


Yukarıdakilerden hangileri I. Dünya Savaşı’nın nedenleri arasında yer almaz?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) II ve III
73.)

I. Amiral Bristol Raporu
II. General Harbourd Raporu
III. King-Crane raporu


Yukarıdakilerden hangileri Doğu Anadolu’da Ermenilerin azınlıkta olduğunu belirleyen raporlardır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) II ve III
74.)

I. İstanbul Hükümeti’nin Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ni tanıması
II. İstanbul dışında Mebusan Meclisi’nin toplanması
III. Temsil Heyeti’nin Ankara’ya gelmesi


Kararlarından hangileri Amasya Protokolü’nde görüşülen konular arasında yer alır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I, II ve III
75.)

I. Yozgat Ayaklanması
II. Gediz Muharebesi
III. Posof Harekâtı


Yukarıdakilerden hangileri Kuvay-i Milliye’nin başarıları arasında yer alır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I ve III
76.)

I. Davaların sonuçlandırılmasını hızlandırmak
II. Kuva-i Milliye'yi etkili kılmak
III. Anadolu’da ayrı bir hükümet kurulduğunu göstermek


İstiklâl Mahkemeleri üyelerinin TBMM üyelerinden seçilmesinin amacı yukarıdakilerden hangileridir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I ve III
77.)

I. Ankara Antlaşması (1921)
II. Gümrü Antlaşması
III. Kars Antlaşması


Yukarıdakilerden hangileri Kurtuluş Savaşı sırasında cephe savaşlarını bitiren antlaşmalar arasında yer alır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) I ve II
  • D) I ve III
  • E) I, II ve III
78.)

I. Boğazlar
II. Irak Sınırı
III. Nüfus Mübadelesi


Lozan Antlaşması’nda yukarıdakilerden hangilerinin çözümü daha sonraya bırakılmıştır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve III
  • E) II ve III
79.) İstanbul Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’nin etkisi,

I. Laiklik ilkesi
II. Latin Alfabesi
III. Medeni Kanun


uygulamalarından hangileri ile azalmıştır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve III
  • E) I, II ve III
80.) Kadın hakları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi Türk kadınına diğerlerinden önce verilmiştir?
  • A) Milletvekili seçme ve seçilme
  • B) Mesleğini seçme
  • C) Belediye seçimlerine katılma
  • D) Muhtarlık seçimlerine katılma
  • E) Mal ediniminde ortaklık
81.) Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabulünün,

I. Nüfus Mübadelesi
II. Yabancı Okullar
III. Medreselerin kapatılması


olaylarından hangilerini etkilediği savunulabilir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) II ve III
  • E) I, II ve III
82.) Halifeliğin kaldırılmasının,

I. Saltanatın kaldırılması
II. Şeriat mahkemelerinin kapatılması
III. Şeyhülislamlığın sona ermesi


gelişmelerinden hangilerini etkilediği savunulamaz?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve III
  • E) II ve III
83.)

I. Etibank
II. İş Bankası
III. Osmanlı Bankası


Yabancı sermaye ile kurulan bankalar hangileridir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve III
  • E) II ve III
84.) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de Laik anlayışın yerleşmesindeki aşamalardan biridir?
  • A) Teşvik-i Sanayi Kanunu
  • B) Arazi Vergisinin kabul edilmesi
  • C) Romen rakamlarının kabulü
  • D) Tekke ve Zaviyelerin kaldırılması
  • E) Miladî Takvimin kabulü
85.)

I. Türk Tarih Kurumu
II. Soyadı Kanunu
III. Türk Dil Kurumu


Cumhuriyet Dönemi’nde yukarıdakilerden hangileri milliyetçi bir anlayışla gerçekleştirilmiştir?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve III
  • E) I, II ve III
86.)

I. Alpullu Şeker Fabrikası’nın kurulması
II. I.Beş Yıllık Sanayi Planı’nın hazırlanması
III. Türk Parasını Koruma Kanunu’nun çıkarılması


1929 Dünya Ekonomik Bunalımı üzerine Türkiye Cumhuriyeti’nde yukarıdaki önlemlerden hangisi alınmıştır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) II ve III
  • E) I, II ve III
87.)

I. Ege adaları
II. Batı Sınırı
III. Türk azınlıklar


Lozan Antlaşması’nda çözümlenen yukarıdaki konulardan hangileri günümüzde Türkiye ile Yunanistan arasında sorun olmaktadır?
  • A) Yalnız I
  • B) Yalnız II
  • C) Yalnız III
  • D) I ve II
  • E) I ve III
88.) Aşağıdakilerden hangisi II. Dünya Savaşı belirtileri üzerine Türkiye’nin aldığı önlemler arasında yer almaz?
  • A) Milletler Cemiyeti’ne üye olma
  • B) Balkan Antantı
  • C) Sadabat Paktı
  • D) Montreux Antlaşması
  • E) Hatay’ın Anavatan'a katılması
89.) Türkiye Cumhuriyeti’nin dış siyasette izlediği politikalar arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?
  • A) Gerçekçi politikalar üretme
  • B) Sınır güvenliğini sağlama
  • C) Yayılmacı politikalar izleme
  • D) Yurtta barış, dünyada barışı ilke edinme
  • E) Ulusal çıkarları koruma
90.)

I. Lakarno Paktı
II. Marshall Planı
III. Kıbrıs Sorunu


Yukarıdakilerden hangileri Atatürk dönemi’nde gerçekleşmemiştir?
  • A) Yalnız I
  • B) I ve II
  • C) I ve III
  • D) II ve III
  • E) I, II ve III
91.) Alanya, Kuşadası Bodrum gibi merkezlerin nüfusları aylara göre önemli oranda değiştiği halde, İskenderun, Ereğli, Karabük gibi merkezlerde değişmemektedir.



Bu duruma neden olan temel etken aşağıdakilerden hangisidir?
  • A) İklim şartları
  • B) Yer şekilleri
  • C) Ekonomik etkinlikleri
  • D) Ulaşım koşulları
  • E) Yüzölçümleri
92.) Dev kazanı, dağlık alanlarda hızla akan akarsuların şelaleler oluşturduğu yerlerde aşındırma sonucu meydana gelen bir şekildir.



Buna göre aşağıdaki akarsulardan hangisi böyle bir şekil oluşturmaz?
  • A) Manavgat
  • B) Ergene
  • C) Çoruh
  • D) Zap suyu
  • E) Karasu
93.) Ege ovalarında şeker pancarı yetiştirilmesi mümkün iken, tütün, pamuk gibi daha çok gelir getiren ürünler yetiştirilmektedir.



Aşağıdakilerden hangisi, buna benzer bir örnek teşkil etmez?
  • A) Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde mercimek yerine pamuk yetiştirilmesi
  • B) ) Akdeniz Bölgesi’nde zeytin yerine turunçgil tarımının yapılması
  • C) Ege ovalarında arpa yerine üzüm yetiştirilmesi
  • D) Akdeniz Bölgesinde şeker pancarı yerine sebze yetiştirilmesi
  • E) Karadeniz Bölgesinin kıyı kesiminde buğday yerine mısır yetiştirilmesi
94.)


Yukarıda ülkemizde bazı madenlerin herhangi bir yıla ait üretim miktarları verilmiştir.



Yukarıdaki grafiğe bakılarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılamaz?
  • A) Demir en çok üretilen madendir.
  • B) Bakırın üretim miktarı gittikçe azalmaktadır.
  • C) Bakır ve kromun üretim miktarı demirden azdır.
  • D) En az üretilen maden kurşun ve çinkodur.
  • E) Verilen madenlerin yıllık üretim miktarları aynı değildir.
95.)

I. Eğimin fazla olması
II. Yağışların fazla olması
III. Fay hatlarının bulunması


Yukarıdakilerden hangileri Karadeniz Bölgesinde heyelan olayının fazla olmasında etkilidir?
  • A) I-II
  • B) II-III
  • C) I-III
  • D) Yalnız I
  • E) Yalnız III
96.) Çok sayıda tarihi ve doğal zenginliklere sahip olan ülkemizde turizmden istenilen düzeyde döviz sağlanamamaktadır.



Aşağıdakilerden hangisinin bu durumda rolü yoktur?
  • A) Reklam ve tanıtımın yetersiz olması
  • B) Kalifiye elemanın yetersizliği
  • C) Turizmi geliştirici politikaların yetersizliği
  • D) Fiyatların yüksek olması
  • E) Ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrarsızlık
97.) İşsizlik, geçim sıkıntısı, tüketici nüfusun artması, eğitim düzeyinin düşük olması, yetersiz beslenme gibi sorunlar yaşayan ülkemizde aşağıdakilerden hangisinin var olduğu söylenebilir?
  • A) Ülkede aşırı nüfuslanma olduğu
  • B) Tarım topraklarının yetersiz olduğu
  • C) Çalışan nüfusun tarımdan sanayiye kaydığı
  • D) İklim şartlarının tarıma uygun olmadığı
  • E) Maden kaynaklarının yetersiz olduğu
98.)




Yukarıdaki haritada numaralandırılmış yerlerin hangisinde tarım alanları geniş, sulama olanağı az, makineli tarım yaygındır?
  • A) I
  • B) II
  • C) III
  • D) IV
  • E) V
99.) İzmir’de sanayinin Afyon’dan daha gelişmiş olduğunu gösteren en güçlü kanıt aşağıdakilerden hangisidir?
  • A) Nüfus yoğunluğunun fazla olması
  • B) Enerji üretiminin daha fazla olması
  • C) Maden çeşitliliğinin fazla olması
  • D) Eğitim seviyesinin yüksek olması
  • E) Enerji tüketiminin fazla olması
100.) Türkiye’de tarımda sulama sorunu çözüldüğünde aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?
  • A) Tarımsal verim artar.
  • B) Nadasa ayrılan alanlar azalır.
  • C) Fındık, turinçgil ve çayın üretim alanları genişler
  • D) Kente göçler azalır.
  • E)
101.) Küresel ısınmanın, Türkiye’de aşağıdakilerden hangisine neden olması beklenmez?
  • A) Hidroelektrik potansiyelinin düşmesi
  • B) Kuraklığın etki alanının genişlemesi
  • C) Yeraltı ve yerüstü sularının azalması
  • D) Depremlerin artması
  • E) Tarımsal verimin düşmesi
102.) İç Anadolu Bölgesi’nde aşağıdakilerin hangisinin yaygınlaşmasında bu bölgenin Karadeniz Bölgesi’ne göre daha az yağış almasının etkisi yoktur?
  • A) Küçükbaş hayvancılığın
  • B) Buğday tarımının
  • C) Bozkır bitki örtüsünün
  • D) Su kaynaklarına yakın yerleşmelerin
  • E) Sanayi kuruluşlarının
103.) Aşağıdaki sanayi kollarından hangisinin hammaddesi toprağa dayalı değildir?
  • A) Kağıt
  • B) Çimento
  • C) Seramik
  • D) Tuğla
  • E) Şişe-Cam
104.)

I. Ocak ayı ortalama sıcaklık
II. Yaz kuraklığı
III. Nemlilik oranı


Yukarıdakilerden hangileri İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesinin benzer iklim özelliklerindendir?
  • A) I ve II
  • B) I ve III
  • C) II ve III
  • D) Yalnız II
  • E) Yalnız III
105.) Akdeniz Bölgesinde yer alan Göller Yöresinde aşağıdaki ürünlerden hangisi yetişmez?
  • A) Haşhaş
  • B) Turunçgil
  • C) Buğday
  • D) Şekerpancarı
  • E) Gül
106.)


Erozyonu önleme yollarından biri de eğilimli yerlerde yamaçların taraçalandırılmasıdır.



Böyle bir yöntem yukarıdaki haritada işaretli yerlerin hangisinde en az uygulanır?
  • A) II-VI
  • B) I-V
  • C) I-IV
  • D) III-VI
  • E) II-V
107.) Akdeniz Bölgesi Ege Bölgesi’nden daha geniş olmasına rağmen, daha az nüfuslanmıştır.



Aşağıdakilerden hangisi bu durumun nedenleri arasında gösterilemez?
  • A) Tarım alanlarının azlığı
  • B) Ulaşım güçlükleri
  • C) Yaz kuraklığı
  • D) Engebeliğin fazlalığı
  • E) Karstik yapının yaygınlığı
108.) Türkiye’de sıradağlar genellikle batı-doğu yönlü uzanmaktadır.



Bu durum aşağıdakilerden hangisini daha çok etkilemiştir?
  • A) Tarım alanlarını
  • B) Sıcaklık dağılışını
  • C) Hayvancılık faaliyetlerini
  • D) Demiryollarının uzanış yönünü
  • E) Sanayi kuruluşlarının dağılışını
109.) Bir siyasi partinin TBMM’de grubu olması için kaç milletvekili gerekmektedir?
  • A) 10
  • B) 20
  • C) 30
  • D) 110
  • E) 184
110.) Hak ehliyeti ne zaman başlar?
  • A) Doğumla
  • B) Sağ doğmak şartıyla ana rahmine düştüğü anda
  • C) 18 yaşını doldurunca
  • D) Evlenme ile
  • E) İlköğretimden mezun olmayla
111.) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
  • A) Milletvekili olmak için 30 yaşını doldurmuş olmak
  • B) Milletvekili olmayan birinin de başbakan olması mümkündür.
  • C) Üniversite mezunu olmayan birinin başbakan olması mümkün değildir.
  • D) Sadece milletvekillerinin bakan olması mümkündür.
  • E) Bakanların milletvekili dokunulmazlığından yararlanması mümkündür.
112.) Meclis hükümeti ve yasama yorumu hangi anayasalarımızda yasaktır?
  • A) 1961-1982
  • B) Sadece 1982 Anayasasında
  • C) Sadece 1961 Anayasasında
  • D) 1924-1961
  • E) 1921-1924
113.) Aşağıdakilerden hangisi olağanüstü KHK’lerin, olağan KHK’lerden farkı değildir?
  • A) TBMM’den verilecek izne bağlı olmaması
  • B) TBMM’den verilecek onaya bağlı olmaması
  • C) Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilememesi
  • D) Başka bir kanunu değiştirememesi
  • E) Hakları sınırlayabilmesi
114.) Devlet güvenliği ve ülke bütünlüğü aleyhine işlenen suçlara kim bakar?
  • A) Devlet Güvenlik Mahkemesi
  • B) Sulh Ceza Mahkemesi
  • C) Asliye Ceza Mahkemesi
  • D) Ağır Ceza Mahkemesi
  • E) Sıkıyönetim Mahkemesi
115.) Aşağıdakilerden hangisi parlamento kararı niteliğinde değildir?
  • A) Savaş ilan etmek
  • B) Para basılmasına karar vermek
  • C) TBMM Başkanını seçmek
  • D) Erken Seçim kararı
  • E) Tatil kararı
116.) 1982 anayasasına göre Cumhurbaşkanı, aşağıdakilerden hangisini yapamaz?
  • A) Bütçe Kanunu hakkında AYM’ne iptal davası açmak,
  • B) Anayasa değişikliği hakkında AYM’ne şekil bakımından iptal davası açmak,
  • C) Anayasa değişikliği hakkında AYM’ne esas bakımından iptal davası açmak,
  • D) Anayasa değişikliğini kısmen ya da tamamen halkoyuna sunmak,
  • E) Bütçe Kanunu hariç tüm kanunları geri göndermek.
117.) Valilerin bakanlardan emir alabildiği gibi onlara danışmadan da yetki kullanabilmesi aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir?
  • A) Takdir yetkisi
  • B) Bağımsız yetki
  • C) Yetki Devri
  • D) Yetki Genişliği
  • E) Yerinden yönetim yetkisi
118.) Aşağıdakilerden hangisi hem tüzük hem yönetmelik çıkarabilir?
  • A) Başbakanlık
  • B) Hükümet
  • C) Belediyeler
  • D) Cumhurbaşkanlığı
  • E) Tüm bakanlıklar
119.) Şubat 2001 krizinden sonra yürürlüğe konan güçlü ekonomiye geçiş programında nominal çıpa olarak kullanılan araç değişken nedir?
  • A) Döviz Kuru
  • B) Enflasyonu oranı
  • C) Sermaye emek oranı
  • D) Para arzı
  • E) Faiz oranı
120.) KDV uygulamasına kaç yılında başlandı?
  • A) 1983
  • B) 1984
  • C) 1985
  • D) 1986
  • E) 1987
Alıntı ile Cevapla
Alt 03 Temmuz 2012, 19:46   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:33
Mesaj: 4.912
Konular: 929
Beğenildi:316
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: genel yetenek genel kültür deneme sınavı 2

cevaplar

1 D
2C
3A
4B
5C
6A
7B
8D
9E
10A
11D
12C
13E
14A
15D
16A
17C
18B
19C
20D
21A
22E
23B
24E
25A
26C
27B
28E
29E
30B
31D
32B
33A
34C
35E
36E
37E
38D
39A
40B
41E
42B
43D
44A
45A
46A
47B
48D
49E
50D
51B
52E
53A
54C
55B
56E
57A
58C
59D
60A
61B
62D
63A
64C
65D
66B
67E
68C
69D
70E
71E
72C
73B
74D
75A
76E
77C
78B
79D
80B
81D
82A
83C
84D
85D
86D
87E
88A
89C
90D
91C
92B
93E
94B
95A
96D
97A
98C
99E
100C
101D
102E
103A
104D
105B
106B
107C
108D
109B
110B
111E
112A
113B
114D
115B
116C
117D
118B
119D
120C
Mihrinaz beğendi.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
Genel Yetenek-Genel Kültür Deneme Sınavı 3 Medineweb KPSS Genel Kültür 6 10 Nisan 2018 13:07
genel yetenek genel kültür deneme sınavı 1 Medineweb KPSS Genel Kültür 4 03 Nisan 2018 15:44
Genel Yetenek-Genel Kültür Deneme Sınavı 6 Medineweb KPSS Genel Kültür 0 14 Eylül 2012 21:42
Genel Yetenek-Genel Kültür Deneme Sınavı 5 Medineweb KPSS Genel Kültür 0 14 Eylül 2012 21:28
Genel Yetenek-Genel Kültür Deneme Sınavı 4 Medineweb KPSS Genel Kültür 0 13 Eylül 2012 21:08

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285