Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Reçeller/Marmelatlar

Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi:  05 Kasım 2017 (19:26), Konuya Son Cevap : 14 Eylül 2020 (16:09). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
  • 1 Beğenen su damlası
  • 2 Beğenen Esma_Nur
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 05 Kasım 2017, 19:26   Mesaj No:1
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:su damlası isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:40
Cinsiyet:-
Memleket:sivas
Mesaj: 8.447
Konular: 632
Beğenildi:5735
Beğendi:5167
Takdirleri:10762
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart "İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı

"İncir Reçeli "/ medineweb mutfağı

Malzemeler

550 gr. İncir
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
6-7 diş limon tuzu
2 adet karanfil
1 çay kaşığı tereyağı
İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

İncirleri soyun ve büyüklüğüne göre ikiye veya dörde bölün.
Yayvan bir tencereye dizin.
Üzerine şekeri ve suyu ve 2 adet karanfili ekleyip kısık ateşte şekeri eriyene kadar tutun.
Yarım çay kaşığı tereyağını ilave edin ve orta ateşte suyu kıvamlı bir hâl alana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan indirmeden 5 dakika önce limon tuzunu ekleyin.
Hemen tüketmeyecekseniz, sıcakken kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
Hemen tüketmeye başlayacaksanız, kavanoza koyup soğuduktan sonra kapağını kapatın.
NOTLARIM: İncirler mutlaka yumuşayıp, biraz dağılıyor. Reçeli kaşıkla karıştırmak yerine, tencereyi hafifçe sallayarak karışmasını sağlarsanız, meyveler daha az zedelenmiş olur.
Tereyağını reçelin üzerine kefinin çıkmasını önlemek için ekliyoruz. Gerçekten işe yarıyor.
Afiyet olsun...
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg 7984541062_1af6c91548_z.jpg (130,6 KB (Kilobyte), 7x kez indirilmiştir)
Esma_Nur beğendi.
__________________

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Yirmi lira insanı nasıl perisan eder / Serbest Kürsü su damlası 0 103 26 Mayıs 2020 12:31
El-Muahhir El-Evvel El-Âhir sorularla Esmaül... Sorularla Esmaül Hüsna'ları Tanıyalım Mihrinaz 16 410 26 Mayıs 2020 10:59
Behlül Dânâ HazretlerininDilinden Bayram Oruç-Ramazan su damlası 0 119 24 Mayıs 2020 12:09
Karbonatın Faydaları .. Sağlıklı Yaşam ve Beslenme su damlası 0 100 21 Mayıs 2020 18:58
Terbiyeli Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası / Çorbalar su damlası 0 111 21 Mayıs 2020 17:18

Alt 14 Eylül 2020, 16:09   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Memleket:sivas/istanbul/
Mesaj: 4.090
Konular: 501
Beğenildi:2429
Beğendi:3641
Takdirleri:6207
Takdir Et:
evtx

İncir reçelini birde böyle deneyin incir reçelini denk düşürmek cidden kolay değil taze incir geldi deniyim bakalım dedim sonuç muhteşem kokusu ve görseli resim gibi oldu dağılmadan harika yalnız tarifde tepsinin üzerini kapamamışdı ben kapadım daha yumuşak oldu, birde iki kg kdr vardı benim incir bir saatte anca kıvam oldu foto benden
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


FIRINDA TAZE İNCİR REÇELİ
Malzemeler
1200 gr taze incir
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
İncirleri yıkayıp baş kısımlarını kesin ve ikiye bölün. Üzerlerine şeker ve suyu ekleyip direkt fırına sürün. Eğer akşamdan şekerle beraber bekletirseniz suyunu salar. O zaman daha az su eklemeniz yeterli olur.

200 derecelik fırında reçelin suyu kıvam alana kadar pişirin.
Mihrinaz ve nurşen35 beğendiler.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
"Gül Reçeli/ medineweb su damlası Reçeller/Marmelatlar 3 07 Haziran 2019 07:48
"SU BÖREĞİ TADINDA FIRINDA MAKARNA TARİFİ"/medineweb mutfağı su damlası Börekler 1 28 Aralık 2017 12:33
"Bardakta Bisküvili Çilek Soslu Muhallebi"/Medineweb mutfağı su damlası Pastalar 10 20 Aralık 2017 17:43
"Tavuklu sebzeli mantarlı sote"/medineweb mutfağı su damlası Et Ve Sebze Yemekleri 0 10 Ekim 2017 19:36
"Siirt usulü perde pilavi tarifi"/medineweb mutfağı su damlası Pilavlar 2 01 Nisan 2015 15:22

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286