Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp

Konu Kimliği: Konu Sahibi Belgin,Açılış Tarihi:  26 Mayıs 2008 (09:00), Konuya Son Cevap : 25Haziran 2008 (14:26). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 26 Mayıs 2008, 09:00   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Belgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Belgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 7
Üyelik T.: 14Haziran 2007
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 1.277
Konular: 640
Beğenildi:16
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kene çıkarırken bunları yapmayın

Kene çıkarırken bunları yapmayın

Yaz ayı ile birlikte baş gösteren kene ısırmaları vatandaşları tedirgin ederken, uzmanlardan vatandaşlara kene çıkarma yöntemleri hakkında bir dizi uyarı geldi.

Uzmanlar, vücuda yapışan keneyi çıkarmak için üzerine kolonya, gaz yağı ya da sigara basmanın yanlış bir yöntem olduğunu söyledi.
Yaz ayı ile birlikte baş gösteren kene ısırmaları vatandaşları tedirgin ederken, uzmanlar hayvancılık yapanların günlük kontrol yapmalarını, pikniklerde açık renk elbise giyilmesini ve kenenin patlatılmadan uygun bir aletle çıkartılmasını öneriyor.

Isparta Sağlık İl Müdürü Mikrobiyoloji Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Süleyman Önal, Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığına neden olan virüsün keneler, yabani hayvanlar, çiftlik hayvanları ve insanlar tarafında taşınarak çoğalabildiğini söyledi.

Türkiye'de ilk defa bu hastalığın 2002 yılında görüldüğünü hatırlatan Önal, hastalığın belirtileri hakkında şunları söyledi: "Ateş, ani başlayan baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, halsizlik, belirgin iştahsızlık, bulantı, kusma, karın ağrısı ve ishal gibi şikayetler görülebilir. Göğüste kızarmalar ile gözlerde kanlanmalar ortaya çıkabilir. Göğüs ve karından başlamak üzere vücuda yayılan küçük nokta şeklinde kanamalar olabilir ve bu kanamalar büyüyerek vücuda yayılabilir. Burun ve dişeti kanamaları gibi vücudun değişik yerlerinde kanamalar olabilir."

Önal, bu belirtileri olanların vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi.

Süleyman Önal, kene tarafından ısırılma veya kene ile temas sonucu virüsün alınmasından sonra hastalık belirtilerinin genellikle 1-3 günde ortaya çıktığını ve bu sürenin en fazla 9 günü bulduğunu belirterek, hayvan ya da başka bir insandan temas sonucu ise 5-6 günde ortaya çıkabildiğini aktardı.

Keneden korunma yolları olarak bilgi veren Önal şunları söyledi: "Kırsal alanda piknik alanlarına giderken açık renkli elbiseler giyinmeyi tercih etmeli, pantolon paçaları çorap içinde alarak kenelerin vücuda girebileceği yerler kapatılmalıdır. Kırsal alandayken sık sık vücut kontrolü yapılmalı, dönüşte mutlaka bütün vücut kene yönünden kontrol edilmeli. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar vücutlarını ve çocuklarını sık sık kene yönünden kontrol etmelidir. Keneler vücuttan uzaklaştırılırken kopartılmamalı, uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkarılmalıdır. Keneler kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Gaz yağı, kolonya, gaz yağı, sigara basmak gibi yöntemlere başvurulmamalıdır."
__________________
Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir.
Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30.

Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Belgin 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Ben Sana Gül Diyemem Hz.Muhammed(s.a.v) Belgin 0 2334 29 Eylül 2009 10:25
Bir evliyayı vesile ederek dua edilirmi? Soru Cevap Arşivi Kara Kartal 21 9952 24 Eylül 2009 10:38
Mahşerde âzâlarımızın konuşması Soru Cevap Arşivi KuM TaNeSi 1 2528 17 Eylül 2009 16:06
Zekâtını vermeyenlere ibrettir Sâlebe'nin servet... Zekat-İnfak dua dilencisi 1 2193 17 Eylül 2009 10:56
Yaşlı kadınların tesettürü... Tesettür Konuları Belgin 0 2534 07 Eylül 2009 09:26

Alt 25Haziran 2008, 14:26   Mesaj No:2
Medineweb Sadık Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 556
Üyelik T.: 11 Kasım 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 829
Konular: 194
Beğenildi:13
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Keneye karşı önlemler

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, KKKA hastalığından korunma amacıyla şunlara dikkat edilmesi istendi: Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığından korunmak için, kırsal alan ziyaretlerinden dönüldüğünde kişilerin kendilerinin ve çocuklarının vücutlarını kene yönünden kontrol etmesi, kene tespit edilmesi halinde ise kısa sürede cımbız veya pens gibi uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkarılması gerektiğini bildirdi.Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, KKKA hastalığından korunma amacıyla şunlara dikkat edilmesi istendi:-Kırsal alan ziyaretlerinde mümkün olduğunca kapalı ve açık renkli giysi giyilmeli ve pantolon paçaları çorap içine alınmalıdır.-Kırsal alanlara gidildiğinde vücudun açıkta kalan kısımlarına cilde uygulanabilen böcek kovucu (repellent) ilaçlar sürülmelidir.-Giysilere, giyinmeden önce belirli şartlarda uygulanarak kullanılabilen keneleri kovucu etkisi (repellent) olan ve Bakanlığımızdan izinli ilaçlar kullanılmalıdır.-Kırsal alan ziyaretlerinden dönüldüğünde kişiler kendilerinin ve çocuklarının vücutlarını kene yönünden kontrol etmeli, kene tespit edilmesi halinde kısa sürede cımbız veya pens gibi uygun bir malzemeyle vücuda tutunduğu en yakın kısmından tutularak çıkarılmalıdır.-Kenenin çıkarıldığı yere alkol veya tentürdiyot sürülmelidir.-Keneler kesinlikle elle öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır.-Vücuttan uzaklaştırılan keneler çamaşır suyu, alkol veya insektisit içine atılarak öldürülmelidir.-Kenelerin vücuttan uzaklaştırılması amacıyla eter, kolonya ve gaz yağı dökmek gibi yöntemlere başvurulmamalıdır.-Kene tutunması/yapışması söz konusu olursa, 10 gün süreyle takip edilmeli ve ani başlayan ateş, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerin olması halinde, en yakın sağlık kuruşuna müracaat edilmelidir. Erken tanının konması destek tedavisine de erken dönemde başlanmasını sağlayacak, böylelikle tedavi şansını artıracaktır.(AA)
__________________
Dünyayı Güzellik Kurtaracak.
Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Evladına Bunları Nasihat Ettin mi? Mihrinaz Çocuk Ve Gençlik Eğitimi 3 28 Nisan 2023 15:45
Bunları hiç yaptınız mı?/medineweb MusabBinumeyr Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler 6 20Haziran 2022 20:37
ALLAHU TEALA'YA dua edin totem yapmayın evrene mesaj göndermeyin cehennemlik olmayın! vertyucek Hafta'nın Konusu 0 02 Ocak 2020 09:06
Bunları biliyor muydunuz? H.A.Y.A.T. Bunları Biliyor muydunuz? 2 26 Eylül 2018 21:00
Bunları biliyomuydunuz ? su damlası Bilgi Dağarcığı 0 11 Eylül 2017 14:40

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.