Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi:  31 Aralık 2008 (14:11), Konuya Son Cevap : 31 Aralık 2008 (14:22). Konuya 3 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 31 Aralık 2008, 14:11   Mesaj No:1

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart İşte, İsrail'in koyduğu ve uymamızı istediği kurallar

İşte, İsrail'in koyduğu ve uymamızı istediği kurallar

İsrail`in Gazze katliamına başladığı günden bu yana dünya saldırıyı konuşuyor. Bazıları barış görüşmeleri devam ederken İsrail`in başlattığı saldırıyı anlamlandırmaya çalışıyor, bazıları ise nasıl olup da saldırının Yahudiler için ateş yakmanın bile yasak olduğu bir günde başlatılabildiğini soruyor.

Medya, Gazze`den gelen facia görüntüleriyle, liderlerin açıklamalarıyla ve dünyanın her köşesinde yaşanan protesto eylemlerinin görüntüleriyle dolu.

Birçok "uzman" televizyon ekranlarından, gazete sayfalarında durum değerlendirmesi yapıyor, yapmaya devam edecek.

Ancak, eğer İsrail`in oyun kuralları bilinirse, yaşananların o kadar da şaşırtıcı olmadığı görülebilir.

Çünkü İsrail yıllardır aynı olan ve sadece kendisi için geçerli futbol oyun kurallarıyla, dünyaya kafa tutarak, Filistin halkına zulmü sürdürüyor.

İşte bu oyunun kuralları ve bunun pratiklerini Dünya Bülteni olarak tek tek sıralıyoruz...

Kural 1: İsrailliler sahanın iki yanında da top çevirebilir. Filistinliler ise sadece kendi alanlarında.
Kuralın pratiği: İsrail bağımsız olduğu iddia edilen Filistin topraklarına istediği anda girebilir, istediğini gözaltına alabilir, tutuklayabilir. Aynen dün Batı Şeria`da Filistinlilerin evlerini basıp 10 genci götüren askerlerin yaptığı gibi...


Kural 2: Güvenlik gerekçesiyle Filistinliler pas yapamaz. Çünkü top bir İsrailli oyuncuya çarpabilir.
Kuralın pratiği: İsrail, Filistinlilerin üzerine onbinlerce ton bomba yağdırabilir ve bunu "kendini savunma" olarak kamuoyuna açıklayabilir. Filistinlilerin yaptığı el yapımı roketler ise "İsrail halkını terörize eden kabul edilemez" bir saldırı biçimidir.



Kural 3: İsrail tarafında kale bulunmaz.
Kuralın pratiği: Uluslararası kurallar, yasalar ya da anlaşmalar İsrail için geçerli değildir, Hiçbir Birleşmiş Milletler kınama bildirisi İsrail yönetimi tarafından şimdiye kadar ciddiye alınmamıştır.




Kural 4: İsrailliler her istediğinde serbest atış yapabilir. Molalarda bile.
Kuralın pratiği: İsrail her türlü alışverişin, eğlencenin, elektrik kullanmanın bile yasak olduğu "kutsal" Şabat gününde Gazze`ye savaş uçaklarını gönderip, yüzlerce insanı bombalarla katledebilir.



Kural 5: Filistin taraftarı maçları izleyemez. Salonda sadece İsrail taraftarı bulunabilir.
Kuralın pratiği: "Bağımsız"Gazze ve Şeria`ya Birleşmiş Milletler Üyesi olsa ve hatta bir Yahudi bile olsa, İsrail`in izin vermediği hiçkimse giremez. Tıpkı İsrail politikalarını eleştirdiği için kara listeye alınan ve Filistin`e girmesi engellenen BM temsilcisi Yahudi Richard Falk`un ya da Gazze`de Filistinlilere destek olmaya çalışırken İsrail buldozerleri tarafından ezilen Amerikalı Rachel Corri`nin başına gelenler gibi..




Kural 6: Maçı izleyecek basını da, nasıl haber yapacaklarını da İsrail belirler.
Kuralın pratiği: İsrail hoşuna gitmeyen haberler yapan gazeteci ve kameramanları vurmak hakkına sahiptir, televizyon ve basın biraz fazla üstüne giderse bütün Yahudi kuruluşları "anti-semitizm" kartını oynamaya başlar. İsrail Gazze`de bir günde 200 Filistinliyi öldürür ama haberler Hamas`ın attığı roketle ölen İsrailli kadınla başlar.


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli Hadis-i Şerif NUR 0 2459 10 Ağustos 2009 21:09
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb Hadis-i Şerif Mihrinaz 1 2851 10 Ağustos 2009 21:07
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... Hafta'nın Konusu NUR 1 2860 10 Ağustos 2009 00:05
35.Haftanın Misafiri Elifzişan Hafta'nın Misafiri kurtmehmet 11 6173 09 Ağustos 2009 23:35
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! Çocuk ve Aile Sağlığı NUR 0 2453 07 Ağustos 2009 23:03

Alt 31 Aralık 2008, 14:12   Mesaj No:2

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İşte, İsrail'in koyduğu ve uymamızı istediği kurallar

Kural 7: İsrailliler Filistinlileri kendi kalelerine şut atmaları için teşvik eder. Bunu reddedenler 'terörist' olarak anılır ve bir daha maça girmelerine izin verilmez.
Kuralın pratiği: İsrail Gazzelileri Abbas`a değil Hamas`a oy verdiği için abluka altına alır, aç bırakır, elektriğini keser. Eğer Gazzeliler fikrini değiştirmezse hepsini "terörist" ilan edip üzerlerine bombalar yağdırır.


Kural 8: Filistinli oyuncular sahayı terk edebilir ama asla geri dönemez. Bunun istisnası yerlerine bir İsrailli oyuncunun geçmesidir.
Krulan pratiği: İsrail el koyduğu hiçbir toprağı geri vermeye yanaşmaz hatta Golan tepelerinde olduğu gibi o topraklar üzerinden ticaret bile yapar. İsrailliler Filistin topraklarını metre metre işgal ederek yerleşim yerleri yapmaktan ve buralara radikal Yahudileri yerleştirmekten de geri kalmaz.




Kural 10: Hakemleri ve uygulayacakları kuralları İsrail belirler.
Kuralın pratiği: Dünya`nın büyük ülkeleri. BM, Avrupa Birliği ya da Arap Ülkeleri İsrail`in ( ve tabii destekçisi ABD`nin) sıcak bakmadığı hiç bir karara imza atamaz, ambargo uygulamak ya da büyükelçilik kapatmak teklif dahi edilemez, kınama söylemleri bile Filistinlileri de suçlayıcı ifadelere yer verilerek "dengelenir".



Kural 11: İsrail'in faulleri ve Filistinlilerin iyi oyunları televizyonlarda yayımlanamaz. Kuralın pratiği: Dünya televizyonları ve haber ajansları hergün yaşanan yerleşimci terörünü hatta cinayetlerini nerdeyse hiçbir zaman ekrana taşımaz ama taş atan Filistinli çocuklar ya da yürüyüş yapan, slogan atan Filistinliler "terör" kelimeleriyle yan yana her akşam ekranlarda yer alır. Dünya hiçbir Filistinli şair tanımaz ama herkes Steven Spilberg`i ve tabii Şindler`in Listesini bilir
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Aralık 2008, 14:12   Mesaj No:3

NUR

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:NUR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 127
Üyelik T.: 10 Eylül 2007
Arkadaşları:4
Cinsiyet:
Memleket:ankara
Yaş:31
Mesaj: 1.805
Konular: 527
Beğenildi:30
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: İşte, İsrail'in koyduğu ve uymamızı istediği kurallar

Kural 12: Sponsorların Filistinlilere vereceği paraları İsrail alır.
Kuralın pratiği: Filistin paraları İsrail bankalarında tutulur, İsrail istediği zaman bu paraları dondurma hatta el koyma hakkına sahiptir. Hatta o paralarla utanç duvarı bile inşa edebilir. Yani, Filistin yönetimi ancak İsrail izin verirse çalışanlarının maaşını ödeyebilir, onun onayı ile parasını harcayabilir.


Kural 13: Sadece İsrailli oyuncuların mola hakkı vardır.
İsrail istediği zaman "barış görüşmelerini" başlatır, görüşmelerin istediği hızda ilerlemesini sağlar. Bu süre içinde savaş hazırlıkları yapıp, istediği anda molayı bitirerek yeniden katliama başlayabilir.


Kural 14: Filistinlilerin nerede ve ne zaman maça çıkacağına İsrail karar verir.
Filistinliler bir şehirden başka bir şehre gitmek için sayısız kontrol noktalarından geçmek zorundadır, işe ya da okula gitmesi gereken bir Filistinli sadece İsrail askerinin canı o gün istemediği için saatlerce bekletildiği kontrol noktasından geri çevrilebilir. İsrail yolculuk için Filistinlilerin belgesi olmasını şart koşar ve tabii bu belgeleri kendisi verir.



Kural 15: Kurallar sadece Filistinliler için geçerlidir. İsrailliler maç sırasında kuralları değiştirebilir ve bu değişikliklerden Filistinlileri haberdar etmek zorunda değildir.
Filistinli`yi öldüren İsrailli ceza almaz ama suçu olmadığı ispat edilse de bir Filistinli 30 yıl hapse mahkum edilebilir. Nitekim geçtiğimiz günlerde İsrail mahkemelerinde görülen iki davadan birinde Filistinli bir çiftçiyi öldüren Yahudi yerleşimci tahliye edilirken, kendisine yöneltilen cinayet suçlamasından beraat eden Ahmet Saadet 30 yıla mahkum edilmiştir


kardeşlerimize yapılan bu insanlık dışı zülümlere kayıtsız kalmayalım. "Mü'minin en büyük silahı duadır" Allah rızası için hiç olmazsa dualarımızla onların yanında olduğumuzu gösterelim. unutmayalım ki bu yapılanlardan bizlerde sorumluyuz. evlerimize giren israil malları istemeyerek de olsa bu zulme ne kadar destek olduğumuzu gösteriyordur. yarın Allahın huzuruna çıktığımızda "Ya Rabbi onlar için yapabileceğim her şeyi yaptım" diyebilelim aksi takdirde ogünün şiddetinden korkalım. hiç olmazsa DUA....

alıntı
__________________
EN GÜZEL AŞK: ALLAH!
Alıntı ile Cevapla
Alt 31 Aralık 2008, 14:22   Mesaj No:4
Medineweb Acemi Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:havra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4814
Üyelik T.: 06 Kasım 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 39
Konular: 6
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: İşte, İsrail'in koyduğu ve uymamızı istediği kurallar

kardeşlerimize yapılan bu insanlık dışı zülümlere kayıtsız kalmayalım. "Mü'minin en büyük silahı duadır" Allah rızası için hiç olmazsa dualarımızla onların yanında olduğumuzu gösterelim. unutmayalım ki bu yapılanlardan bizlerde sorumluyuz. evlerimize giren israil malları istemeyerek de olsa bu zulme ne kadar destek olduğumuzu gösteriyordur. yarın Allahın huzuruna çıktığımızda "Ya Rabbi onlar için yapabileceğim her şeyi yaptım" diyebilelim aksi takdirde ogünün şiddetinden korkalım. hiç olmazsa DUA....
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Arapça Dersinde Kurallar nurşen35 Arapça 1 36 26 Ocak 2016 21:51
Peygamberimizin Hz. Sevde'yi boşamak istediği hakkında bilgi verir misiniz? _bülbül_ Bilgi Dağarcığı 0 10 Nisan 2009 20:39
Resulullah (sav)`ın İsim Koyduğu Kimseler Belgin Hadis-i Şerif 0 04 Aralık 2008 09:14
Çocuk Yetiştirmede Altın Kurallar (Doç.Dr.Sefa Saygılı) MERVE DEMİR Çocuk ve Aile Sağlığı 6 07 Kasım 2008 00:07
Kişi çok arzuladığı çok istediği bir şey için dua etse, Belgin Soru Cevap Arşivi 1 19 Nisan 2008 22:55

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.