Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İMAM HATİP,KURAN KURSU-SEVİYE TESBİT-HACC-YURT DIŞI-DGS-ÖSYM-SINAVLARI.::. > Diyanetin Yeterlilik Sınavları > Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS)

Konu Kimliği: Konu Sahibi Abdulmelik,Açılış Tarihi:  21 Ocak 2017 (10:42), Konuya Son Cevap : 21 Ocak 2017 (10:54). Konuya 2 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı5Kez Beğenildi
  • 2 Beğenen Abdulmelik
  • 1 Beğenen Abdulmelik
  • 2 Beğenen Abdulmelik
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Ocak 2017, 10:42   Mesaj No:1
Medineweb Site Yöneticisi
Abdulmelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Abdulmelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14 Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Bitlis
Yaş:46
Mesaj: 2.809
Konular: 334
Beğenildi:776
Beğendi:149
Takdirleri:2264
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart MBSTS denemesi (120 soru ve cevap anahtarı)

MBSTS denemesi (120 soru ve cevap anahtarı)

DENEME SINAVI

1.Aşağıdakilerden hangisi abdestin vacipleri ile ilgili doğrudur?
A) Abdestin vacibi yoktur.
B) Muvalat
C) Delk
D) Tertib
E) Mazmaza ve inşikak
2.Aşağıdakilerden hangisi abdestin mendublarından değildir?
A)Zaruret olmadan başkasıyla konuşmamak
B)Ara vermeden abdesti tamamlamak
C)Kıbleye dönmek
D)Abdest aldıktan sonra Kelime-i şehadet getirmek
E)Abdest aldıktan sonra Hz. Peygambere Salat-ü selam getirmek,
3-Yahudi inancına göre Yahudileri koruyan melek aşağıdakilerden hangisidir?
a)Cebrail
b)İsrafil
c)Uriyel
d)Serajim
e)Mikail
4-Yahudilere göre Hıristiyanlardaki Mesih kelimesi İbranicede nasıl geçmektedir?
a)Mesih
b)Meşiah
c)Meşiha
d)Maşiah
e)Meşieh
5-Hıristiyanlıkla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) vahiy ve kutsal kitaba dayanır
B) Özünde tek tanrılı bir dindir
C) teslis inancı vardır
D) İlahi kaynaklıdır
E) yerel bir dindir
6.Aşağıdakilerden hangisi guslun sünnetlerinden değildir?
A) Namaz abdesti gibi abdest almak,
B) Gusül esnasında konuşmak,
C) Her defasında bedeni iyi ovuşturmak(delk),
D) Her âzayı üçer defa yıkamak,
E) Gusule besmele ve niyet ile başlamak,
7.Senedin herhangi bir yerinden peş peşe iki veya daha çok ravinin düştüğü hadislere ne ad verilir?
A.Muallak hadis
B.Munkatı hadis
C.Mu’dal hadis
D.Mürsel hadis
E.Maktu hadis
8.Araplar arasında savaş yapmanın yasak olduğu aynı zamanda haram aylar olarak kabul edilen aylarında savaş yapıldığında bu savaşlara aşağıdakilerden hangi ad verilirdi?
A) Fecr Savaşları
B) Eyyam’ül Arab
C) Buas Harbi
D) Facir Savaşları
E) Ficar Savaşları
9.Aşağıdakilerden hangisi araplar arasında savaş yapmanın yasak olduğu aynı zamanda haram aylar olarak kabul edilen aylardan değildir?
A) Muharrem
B) Recep
C) Zilkade
D) Zilhicce
E) Ramazan
10.Peygamberimiz bi’settten önce henüz on sekiz yaşında iken zulme ve haksızlığa karşı bir araya gelenlerin oluşturduğu bir cemiyetine üye olmuştur. Bu cemiyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Darü’n-Nedve
B) Hilfü’l-füdül
C) Buas
D) Ficar
E) Eyyam’ül Arab
11.Peygamberimizin zeki güzel ve namuslu anlamına gelen Tahir lakaplı eşi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hz.Hatice
B) Hz.Aişe
C) Hz.Zeynep
D) Hz.Hafsa
E) Hz.Mariye
12.Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin çocuklarından değildir?
A) Zeynep
B) Ümmü Gülsüm
C) Aişe
D) Fatıma
E) Rukiye
13.Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin çocuklarından değildir?
A) Kasım
B) Ümmü Gülsüm
C) Ali
D) İbrahim
E) Abdullah
14.Peygamberimiz otuzdört yaşında Kureyş’in Kâbe’yi tamiri sırasında Hacerülesved’in yerine konulması hususunda hakemlik yapmıştır. Aşağıdakilerden hangisi O’nu hakemliğini kabul etmelerinin sebeblerindendir?
A) Doğru sözlü olası
B) Günahsız Olması
C) Zeki olması
D) Güvenilir Olması
E) Yalan söylememesi
15.Kasem suretiyle yapılan yemin Allah’ın isim veya sıfatlarından birine ant içmekle yapılır. Aşağıdakilkerden hangisi bu tür yeminlerden değilidr?
A) Vallâhi
B) Şu yemeği yemek bana haram olsun
C) Tallâhi
D) Allah şahit
E) Rahim olan Allah hakkı için andolsun
16.Örfen yemin telakki edildiği ifadeler yemin kabul edilir. Yemin niyetiyle sözü te’kid için söylenen ifadeler yemin kabul edilir
Aşağıdakilerden hangisi bu tür yeminlerden değildir?
A) Vallahi borcumu ödedim
B) Şu yemeği yemek bana haram olsun
C) Şöyle yaparsam yahudi, kâfir vb. olayım/ müslüman olmayayım
D) Kâbe hakkı için
E) Kur’an çarpsın
17.Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
a.Ehli Sünnete göre cennet ve cehennem şuan mevcuttur.
b.Cehmiyye’ye göre cennet ve cehennem yok olmayacaktır.
c.Mutezile’ye göre cennet ve cehennem şuan mevcut değildir.
d.Ehli sünnete göre cennet ve cehennem yok olmayacaktır.
e.Cehmiyye’ye göre cennet ve cehennem yok olacaktır.
18.Kelâmcı‎ları‎n Allah’‎n birliğini ispat ederken kullandı‎klar‎ en meş‏hur delil a‏şağı‎dakilerden hangisidir?
A) Mu’cize
B) Tevarüd delili
C) F‎ıtrat delili
D) Temânu delili
E) imkân delili
19.Aşağıdakilerden hangisi Kur’ân ilimleri arasında yer almaz?
a)Esbâbü’n-nüzûl.
b)Sebeb-i vürûd.
c)Hurûf-u mukattaa.
d)Garîbu’l-Kur’ân.
e)muhkem ve müteşabih
20.Rukunlerini düzgün yerli yerinde yapmak ve namazın hakkını vermek, içine sinmek demektir.
Yukarıda tınımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rukün
B) Tadil-i Erkan
C) Şürtü’s- Salat
D) Adabü’ s- Salat
E) Sıfat’üs-salat
21.Ta’dil-i Erkan aşağıdakilerden hangisine göre rukun değildir?
A) İmam-ı Şafi
B) Malikiler
C) Hanbeliler
D) Şafiler
E) Hanefiler
22.Orucun ruknü hangi şıkta doğru verilmiştir?
A) Niyet -İmsak
B) Niyet
C) İmsak
D) İftar
E) Vakit
23.Orucun vucub sebebi aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru verilmiştir?
A) İmsak
B) Sahur
C) Niyet
D) Ramazan ayının girmesi
E) İftar
24.İhtilâf-ı metâli ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Şâfiîler ihtilâf-ı metâli’ye itibar edilir
B) Şafilere göre hilâlin bir yerde görülürken başka yerde görülmemesi mümkün değildir.
C) Hanefilerde ihtilâf-ı metâlie itibar edilmez
D) Ayın doğuş yer ve vakitlerinin değişmesine İhtilâf-ı metâli denilir
E) 17 İslam ülkesinden 40dan tan fazla din ve astronomi bilgininin katılımıyla 1978 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen “Rü’yet-i Hilâl Konferansı”nda itibar edilmemeli kararı çıkmıştır.
25.Aşağıdakilerden kişilerden hangileri ramazan orucunu tutması farzdır?
A) Seferi olan kişiler
B) Kendini iyi hissetmeyen kişiler
C) İyileşme ümidi bulunmayan hastalar
D) Oruç tuttuğu takdirde hasta olacağı tıbbın verilerine göre kuvvetle muhtemel olan kişiler
E) Oruç tuttuğu takdirde hastalığının artmasından veya uzamasından endişe eden hastalar
26.Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin sıfatlarından değildir?
a)Beşir
b)Halilullah
c)Nezir
d)Şahit
e)Habibullah
27.Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin bir savaştan dönerken "şimdi esas büyük cihada dönüyoruz" dediği cihaddır?
a) Nefsimizle mücadele
b) Mekke’nin fethi
c) İyiliği anlatma
d) Kötülükten sakındırma
e) Zekat verme
28.Peygamberimizin yakınları ile ilgili aşağıdakilerin hangisi yanlıştır?
a)Peygamberimizin annesi Hz. Halime'dir.
b)Peygamberimizin ilk hanımı Hz. Hatice'dir.
c)Peygamberimizin dedesi Abdulmuttalib'tir.
d)Peygamberimizin amcası Ebu Talib'tir.
e)Peygamberimizin damatları Hz. Osman ve Hz. Ali'dir.
29.Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz (s.a.v)'in hanımlarından birisi değildir?
a) Hz. Hafsa
b) Hz. Sevde
c) Hz. Halime
d) Hz. Aişe
e) Hz. Hatice
30.Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimiz (s.a.v)'in evlatlarından birisi değildir?
a)Kasım
b)Âişe
c)Fâtıma
d)Rukiyye
e)İbrahim
31.Medine'ye hicret eden Mekke'li Müslümanlara yardım edip onları bağırlarına basan Medine’li Müslümanlara ne ad verilir?
a) Muhâcir
b) Mücâhit
c) Ensar
d) Sahabe
e) Ashab-ı suffa
32.Aşağıdakilerden hangisi peygamberimizin katıldığı savaşlardan birisi değildir?
a) Bedir
b) Mekke fethi
c) Kadisiye
d) Hendek
e) Uhud
33.Aşağıdaki Peygamberimizin hayatı, Peygamberliği ile ilgili değerlendirmelerden hangisi yanlıştır?
a) Peygamberimiz Medine'ye hicret edince Hz. Eyyübe'l-Ensâri'nin evinde misafir kaldı.
b) Peygamberimizin katıldığı savaşlara Gazve, katılmadıklarına Seriyye denir.
c) Peygamberimize ilk vahiy Hira mağarasında nazil oldu.
d) Peygamberimizin peygamberliği 13 yıl Mekke, 10 yıl da Medine'de olmak üzere ikiye ayrılır.
e) Peygamberimiz 25 yaşında ilk olarak Hz. Aişe ile evlendi.
34.Aşağıdakilerden hangisi peygamberimizin peygamber olmadan önceki hadislerinden birisi değildir?
a) Hacer'ül-Esved taşının yerine konması konusunda kabileler arasında hakemlik yapması
b) Süt annesi Hz. Halime'nin yanında kalması
c) 25 yaşında ike Hz. Hatice ile evlenmesi
d) Bir gece Mescid-i Aksaya oradan göğe yükselip Miraç hadisesinin meydana gelmesi
e) Haram aylarda yapılan savaşlarda zarar görenlere yardım cemiyetlerine katılması
35.Rengi, kokusu ve tadı bozulmamış, içine pis bir madde karışmamış, kullanılması mekruh ve şüpheli hale gelmemiş sulardır. Tabiatta normal halde bulunan mutlak sular kural olarak böyledir. İnsanın, at, deve, sığır, koyun ve keçi gibi eti yenen hayvanların ve kuşların artığı sular da, bu sulara maddî bir pislik bulaşmadığı sürece kural olarak böyle kabul edilir
Yukarıda tanımı yapılan su çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Temiz
B) Müşemmes
C) Müsta’mel
D) Tahir ve Mutahhir
E) Temizleyici
36.Kur’ân-ı Kerîm’in en yavaş, ta’lîm yaparak okunduğu tilâvet biçimi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tertîl.
b) Tedvîr.
c) Tahkîk.
d) Hadr.
e) telfik
37.Aracı melek Peygamberimize ya kendi asli suretinde gelir ki bu biri hirada diğeri miraçta iki defa olmuştur. Peygamber beşeriyetten melekiyete geçişidir. en zor olan bu idi. Ya da melek insane kılığında gelir, melek melekiyetten meşeriyete intikal eder Dıhyetülkelbi suretinde hanımlarının yanında gelmiş bazen de tanınmayan biri suretinde gelebilir. Bazen de Vahiy Çıngırak veya zil arı uğultusuna benzer sesiyle geliyordu. En zoru bu idi, vahyin geliş şekilleriyle ilgili Yukarıda tanımı yapılan ne tür bir vahiydir?
a.Vasıtalı vahiy
b.Vasıtasız vahiy
c.Vahyi celi
d.Vahyi hafi
e.Vahiy
38.Vahye hazırlık olarak sadık rüyalarla olmuş bir takım hadiseler vuku bulmadan Peygamberimize rüyasında gösteriliyordu altı ay sürmüş sonra vahiy nazil olmuştur. Allahtan direk buyruk alması gizli ve süratli ilham şeklinde vahiy alması, perde arkasından Hz. Musa ile sözlü konuşması gibi dinleyen konuşanı göremez perde arkasında gerçekleşir. Beş vakit namaz bakara suresinin son ayetleri bu şekilde gerçekleşmiş vahyin geliş şekilleriyle ilgili Yukarıda tanımı yapılan ne tür bir vahiydir?
a.Vasıtalı vahiy
b.Vasıtasız vahiy
c.Vahy-i celi
d.Vahy-i hafi
e.Vahiy
39-Aşağıdakilerden hangisi Kur’an icazına yönelik eserlerdendir?
A)Ebu Ali el-Hasen el-Bağdadi, el-Vücuh ven Nezair
B) İbn.Kayyım el Cevziyye-et Tıbyennfi Aksamil Kuran
C) İbnul imad, es-Serair fi Manal-Vccuh vel-Eşbah ven Nezair
D) Osman el Cahız-Nazmul kuran
E) İbnul Cevzi, Nüzhetul a’yunil-Nevzair ilmil –vücuh ven-Nezair
40-Kuran ayetleri arasında ihtilaf ve tezat gibi görünen bu durumları inceleyen ilme ne ad verilir?
A) Garibü’l Kur’an
B) Müşkili’l Kur’an
C) İcazü’l Kur’an
D) Münasebetü’l Kur’an
E) Aksamu’l Kur’an
41.Aşağıdaklerrden hangisi necaset-ü hafifedir?
A) Kümes hayvanlarının dışkısı
B) Eti yenmeyen hayvanların salyaları
C) Vedi ve Mezi
D) Şarap
E) Eti yenen hayvanların dışkısı
42.Aşağıdakilerden hangi durumda teyemmüm alınmaz?
A) Abdest veya gusle yetecek miktarda suyun fiilen bulunmaması
B) Suyu kullanmayı engelleyen fiilî bir durumun bulunması
C) Suyu kullanmamak için dinen geçerli bir engelin bulunması yani hükmen bulunmaması
D)Yürüyerek veya vasıtayla kolayca gidilip gelinebilecek bir mesafeden(1.5 km) daha uzakta olması,
E) Su olduğu halde abdest alıncaya kadar namaz vaktinin çıkmasından endişe edilmesi
43.Sütünü satmak niyetiyle mandırada beslediği ve senenin ancak üç ,beş ayında dışarıda otlattığı otuz ineği olan çiftçi zekât konusunda aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
A) Otuz ineğine karşılık iki yaşında bir buzağıyı zekât olarak vermesi.
B) Otuz ineğin parasal toplam değerini hesaplayıp bu değerin 1/40’ını zekât olarak vermesi.
C) Otuz ineğin her yıl bir tanesini zekât olarak vermesi.
D) Bu ineklerden zekât gerekmeyeceğinden sattığı süt nisâba ulaşıyorsa 1/40’ını zekât olarak vermesi.
44.Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
A) Mâdenî ve kâğıt paralar, altın ve gümüş hükmünde olup, değer olarak bunların nisâplarına ulaştığında bile kendilerinden zekât gerekmez.
B) Kadınların altın ve gümüşten yapılan zînet eşyaları zekâta tâbî mallar arasında iken erkeklerinki zekâta tâbî değildir.
C) Ticaret mallarından zekât verilirken, demirbaşlara varıncaya kadar, ticarethanede bulunan bütün urûz, zekât matrahına dâhildir.
D) Kâğıt paraların zekâtı, kendileri hakîkî para olmamakla birlikte üzerlerinden bir yıl geçmesi halinde % 2,5’tur.
45.Aşağıdakilerden hangisi oruç tutabilir?
A) Kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkan Gebe veya emzikli kadınlar
B) Şâfiî ve Mâlikîlere göre Organları belirmemiş olan bir bebek düşüren kadın
C) Şâfiî ve Mâlikîlere göre Organları belirmiş olan bir bebek düşüren kadın
D) Organları belirmemiş olan bir bebek düşüren kadın
E) Nifas olan kadın
46.Aşağıdakilerden hangisi orucunu bozamaz?
A) Açlıktan veya susuzluktan dolayı helâk olacağından endişe eden.
B) Başı ağrıyan kişi
C) Beden ve ruh sağlığının ciddi boyutta bozulacağı tecrübeye veya doktor raporuna göre kuvvetle muhtemel olan
D) Oruç tuttuğunda ölüm tehlikesi açık olan kimse
E) Beden ve ruh sağlığının ciddi boyutta bozulacağından endişe eden
47.Aleni davetle birlikte müşriklerin Müslümanlar üzerindeki baskıları artmış işkence dönemi başlamıştı. Bu dönemde işkence yapılırken şehid olanlar da olmuştur. Ebu cehilin işkence ederek şehid ettiği Müslümanlardan şehid olan ilk erkek kimdir?
A)Ammar
B)Yasir
C)Bilal
D)Musab bin Umeyr
E)Hz.Hüseyin
48.Aleni davetle birlikte müşriklerin Müslümanlar üzerindeki baskıları artmış işkence dönemi başlamıştı. Bu dönemde işkence yapılırken şehid olanlar da olmuştur. Ebu cehilin işkence ederek şehid ettiği Müslümanlardan şehid olan ilk kadın kimdir?
A)Sümeyye
B)Hz.Hatice
C)Ümmü Süleym
D)Sakine
E)Ümmü Gülsüm
49.Mekke’de Kur’an’ı Kerim’i ilk kez açıktan okuyan aynı zamanda Bedir’de Ebu Cehil’i de öldüren genç sahabe kimdir?
A)Abdullah bin Mesut
B)Abdullah bin Ömer
C)Hz. Ömer
D)Hz. Abbas
E)Hz. Hamza
50.Bi’setin 5. Senesinde müslümanlara işkenceler artınca hicret için izin çıktı. İlk kafile 11 erkek 4 kadın toplam 15 kişi idiler. Hz.Osman ve zevcesi Peygamberimizin kızı Rukiyye, Zübeyr b. Avam, Abdullah b. Mesud, Musab b. Ümeyr gibi sahabiler bu kafilede vardı. Bundan 1 yıl sonra 13 kadın 77 erkek toplam 90 kişi daha aynı yere hicret etti. Reisleri de Cafer b. Ebu Talip idi. Bu ikinci kafilenin dönüşü Hayber’in fethinden sonra olmuştur. Buğün etyopya olarak bilinen ilk hicret yeri aşağıdakilerden hangisidir?
A)Mekke
B)Taif
C)Yesrib
D)Medine
E)Habeşistan
51.Peygamberliğin 7. Senesinde Hâşimoğulları ve Muttaliboğulları’nın Hz. Peygamber’i korumak amacıyla Ebû Tâlib mahallesinde toplanmış ve müşrikler müslümanlara karşı sosyal ve ekonomik boykot uygulamaya başlamaşlardır. Hz.Ömer ve Hz. Hamzanın da müslüman olduğu bu bu boykot kaç yıl devam etmiştir?
A)1 yıl
B)3 yıl
C)2 yıl
D)4 yıl
E)6 ay
52.Peygamberliğin 10. Senesinde Hz.Hatice ve Ebu Talib vefat etmiştir. Bu iki üzücü hadisenin üst üste gelmesinden ötürü bu yıla ne ad verilmiştir?
A)Izdırab Yılı
B)Boykot Yılı
C)İşkence Yılı
D)Acı Yılı
E)Hüzün Yılı
53.Peygamberliğin 10. Senesinde Hz.Hatice validemiz vefat etmiştir. Peygamberimizin ikinci evliliği hangi validemizle olmuştur?
A)Hz. Aişe
B)Hz. Hafsa
C)Sevde Bint-i Sem’a
D)Mariye
E)Hz.Zeynep
54.Peygamberimiz (s.a.s.) nin Medine’ye hicret ettiğinde kimin evinde 7 ay kalmıştır?
A)Esad bin Zürare
B)Musab bin Umeyr
C)Halid Bin Zeyd
D)Abdulllah İbn-i Selül
E)Abdullah İbn-i Selam
55.Peygamberimiz (s.a.s.) nin Medine’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş mescidin inşasına başla mak oldu. Mescidin inşa edileceği yerin tesbitinde etkili olan aşağıdakilerden hangisi olmuştur?
A)Esad bin Zürare
B)Musab bin Umeyr
C)Peygamberimiz (s.a.s.)’in devesi Kusvâ
D)Abdulllah İbn-i Selül
E)Abdullah İbn-i Selam
56.Ashab-ı suffa, Hz.Muhammed(sas) tarafından Mescid-i Nebevi'nin duvarına bitişik olarak kurulmuş olan ve "suffa" adı verilen gölgelikte yaşayan; genellikle genç, bekar ve yoksul insanlar. Bu kişiler Medine'de ailesi olmayan; ticaret, sanat, ziraat ve başka bir mesleği olmayan, İslam'ı öğrenmeye çalışan insanlardır. Vakitlerini Muhammed'in çevresinde geçirir ve ondan öğrendikleri ayetleri ezberlerlerdi. Kur'an ve Sünnet öğrencileriydiler. Bir yere İslam'ı öğretmek için öğretmen gönderileceği zaman onların arasından seçilirdi. Aşağıdakilerden hangisi Ashab-ı suffede yetişmiş sahabelerdendir?
A)Hz. Ebu Bekir
B)Ebu Zer Gıfari
C)Hz. Ömer
D)Abdulllah İbn-i Selül
E)Abdullah İbn-i Selam
57.Medine’ye hicretten beş ay sonra Resûl-i Ekrem, ensar ile muhaciri bir araya topladı. Kırk beşi muhacirlerden, kırk beşi ensardan olmak üzere doksan Müslümanı kardeş yaptı. Bu yapılan işin İslami litaratürdeki ismi aşağıdakilerden hangisdir?
A)Muhib
B)Muhabbe
C)Muhabbet
D)Muahat
E)Muvadea
58.Orucun farz kılınmasıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Hicretten 1.5 yıl önce ramazan ayında farz kılınmıştır.
B)Hicretten 1.5 yıl önce şaban ayında farz kılınmıştır.
C)Hicretten 1.5 yıl sonra Ramazan ayında farz kılınmıştır.
D)Hicretten 1.5 yıl sonra şaban ayında farz kılınmıştır.
E)Hicretten 3 yıl sonra şaban ayında farz kılınmıştır.
59.Teravih namazının ilk defa kılınmaya başlanması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Hicri 6. yılda kılınmıştır.
B)Hicri 4. yılda kılınmıştır.
C)Hicri 5. yılda kılınmıştır.
D)Hicri 3. yılda kılınmıştır.
E)Hicri 1. yılda kılınmıştır.
60.Fıtır sadakasının (fitre) emredilmesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A)Hicri 1. yılda kılınmıştır
B)Hicri 4. yılda kılınmıştır.
C)Hicri 5. yılda kılınmıştır.
D)Hicri 3. yılda kılınmıştır.
E)Hicri 6. yılda kılınmıştır.
1:A 5:E 9: E 13:C 17:B
2:B 6:B 10:B 14:D 18:D
3:E 7:C 11:A 15:B 19:B
4:D 8:E 12:C 16:A 20:B
21:E 22:A 23:D 24:B 25:B
26:B 27:A 28:A 29:C 30:B
31:C 32:C 33:E 34:D 35:D
36:C 37:A 38:B 39:D 40:B
41:E 42:E 43:D 44:D 45:D
46:B 47:B 48:A 49:A 50:E
51:B 52:E 53:C 54:C 55:C
56:B 57:D 58:D 59:E 60:A
mehmet akif2 ve nurşen35 beğendiler.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Abdulmelik 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
DÜNYA KABE'NİN NERESİNDE Hacc-Umre-Kurban Abdulmelik 0 120 27 Nisan 2020 21:40
T.B.Teknolojileri-2 Vize Konuları Ozet(2017) Temel Bilgi Teknolojileri 2 Abdulmelik 3 1332 06 Ekim 2017 20:31
MBSTS denemesi (120 soru ve cevap anahtarı) Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) Abdulmelik 2 7706 21 Ocak 2017 10:42
Dirâyet Tefsîrinin Esasları Tefsir Tarihi Ve Usulü Abdulmelik 3 1791 01 Aralık 2016 21:40

Alt 21 Ocak 2017, 10:43   Mesaj No:2
Medineweb Site Yöneticisi
Abdulmelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Abdulmelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14 Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Bitlis
Yaş:46
Mesaj: 2.809
Konular: 334
Beğenildi:776
Beğendi:149
Takdirleri:2264
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

1.Abdestte delk aşağıdakilerden hangisine göre farzdır?
A) Hanbeli
B) Hanefi
C) Şafi
D) Ebu yusuf
E) Maliki
2.Abdestte tertib aşağıdakilerden hangisine göre farzdır?
A) Hanbeli-Maliki
B) Hanefi-Şafi
C) Şafi-Maliki
D) Şafi-Hanbeli
E) Maliki-Hanefi
3.Abdestte besmele aşağıdakilerden hangisine göre farzdır?
A) İmam-ı Azam
B) Hanefi
C) Hanbeli
D) Maliki
E) Şafi
4.Yahudi inancında İsrafil(a.s) adı nasıl geçmektedir?
a)Uriyel
b)Rafael
c)Kerubim
d)Yehova
e)Mikail
5.Hıristiyanlık hangi bölgede doğmuştur?
A) Mısır bölgesi
B) Mezopotamya
C) Şam bölgesi
D) Filistin bölgesi
E) Kufe bölgesi
6.Guslün farzları ile ilgili hangisi yanlıştır
A) Şafilere göre niyet farz değildir.
B) Niyet Hanefiler dışındaki diğer mezheplere göre farzdır.
C) Mâlikîler'e göre vücudu delk(ovalamak) farzdır
D)Mâlikîler'e göre gusül işlemlerinin arasını açmamak(muvalaat) guslün farzlarındandır
E) Hanefilere göre delk farz değildir
7.İsnadında, ehliyeti tahakkuk etmemiş ancak yalancılıkla ittiham edilmemiş ve çok hata yapacak kadar dalgın olmayan bir ravisi bulunduğu halde, lafız ve mana yönüyle başka hadislerle desteklenen rivayete Hadis usulüne göre ne ad verilir?
A.Merfu Hadis
B.Hükmen merfu
C.Hasen Hadis
D.Hasen Li-zatihi
E.Hasen li-gayrihi
8.Bazen bir bazen de birden fazla ravilerden birbirine aykırı olarak rivayet edilen, ravileri adalet ve zabt yönünden yakın derecelerde olduklarından aralarında herhangi birini tercih etme imkanı olmayan hadislere ne ad verilir?
A.Mütevatir
B.Mürsel
C.Muzdarib
D.Mütesahil
E.Müstefiz
9.Peygamberimiz amcasıyla beraber zaman zaman Suriyeye ticaret kafileleriyle ticari hayatı öğrenmek için gidip gelmiştir. Peygamberimiz kaç yaşından itibaren ticaret kafileleriyle gidip gelmeye başlamıştır?
A) 9
B) 18
C) 25
D) 13
E) 40
10.Vahyin ilk geliş tarihiyle ilgili doğru olan Aşağıdakilerden hangisidir?
A) M.610, 27 Ramazan, Pazartesi günü
B) M.610, 27 Ramazan, Perşembe günü
C) M.610, 27 Ramazan, Cuma günü
D) M.622 27 Ramazan, Pazartesi günü
E) M.622, 27 Receb, Pazartesi günü
11.Aşağıdakilerden hangisi İnsan Hakları Evrensel Beyanname¬si niteliğinde kabul edilebilir.
A) Veda hutbesi
B) Peygamberimizin Safa tepesindeki hitabesi
C) Akabe’deki konuşması
D) Rıdvan Beyatı
E) Hz.Ebu Bekir’in halife seçildikten sonraki konuşması
12.Mekke’den Medine’ye hicret aşağıdaki olaylardan hangisinden sonra gerçekleşmiştir?
A) Akabe Biatı
B) Boykot Yılı
C) Hüzün Yılı
D) Taif Ziyareti
E) Taif Seferi
13.Kelime manası “kuvvet, sağ taraf, sağ el, ant, kasem ve benzeri” mânalara gelir. Bir kimsenin bir işi yapıp yapmaması veya bir olayın doğru olup olmaması konusundaki söylediği sözünü Allah’ın adını veya sıfatını zikrederek kuvvetlendirmesidir.
Tanımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Nezir
B) Keffaret
C) Tekrir
D) Kasem
E) Kâsım
14.İnanılacak şeylerin hepsine birden, toplu olarak inanmaya ne denir?
a.İcmali iman
b.Temsili iman
c.Tafsili iman
d.Tahkiki iman
e.Taklidi iman
15.Varlı‎klar‎ı ancak nassı‎n (Kur’an ve Hadis) haber vermesiyle bilinebilen, varlı‎klar‎n‎ tespitte ak‎l yürütme imkân‎ bulunmayan s‎ıfatlara ne ad verilmektedir?
A) Haberî s‎ıfatlar
B) Vücûdî sı‎fatlar
C) Sübûtî sı‎fatlar
D) Selbî sı‎fatlar
E) Hiçbiri
16.Besmele; Kur’ân’ı Kerîm’de kaç defa zikredilmiştir?
a)113 defa
b)117 defa.
c)114 defa.
d)115 defa.
e)112 defa
17.Namazı oluşturan unsurlardır. Namazı içindeki farzları olarak da ifade edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sıhhat
B) Şart
C) Rukün
D) Vucub
E) Adab
18.Adak oruçla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Her hangi bir şart ve zamana bağlanmayan mutlak adaklar, adama anından itibaren ilk fırsatta yerine getirilmelidir
B) Şart gerçekleşmeden adağın yerine getirilmesi durumunda adak yerine getirilmiş olur
C) Belli bir zamana bağlı olan adak orucu o zamanda tutulmalıdır.
D) Oruç tutulması caiz olmayan günlerde oruç adanmışsa o günlerde tutulmaz.
E) Adak orucu nasıl adanmışsa o şekilde tutulur.
19.Aşağıdakilerden hangisi nafile oruçlardan değildir?
A) Her kameri ayın Eyyam-ı Bid denen 13.14. ve 15. Gününde
B) Pazartesi ve Perşembe günleri
C) Şâban ayının ikinci yarısında oruç tutmak
D) Şevval ayı içinde 6 gün oruç tutmak
E) Haram ayların her birinde üçer gün oruç tutmak
20.Hz. Peygamberin siretini ilk yazan aşagıdakilerden hangisidir.
A) Mevlâna Şiblî
B) Muhammed ibn İshak
C) İbn Hişâm
D) Muhammed Hamidullah
E) Salih Suruç
21.Aşağıdaki olaylar ve tarihleri konusunda hangisi yanlıştır?
a) Mekke'nin Fethi 630
b) Bedir savaşı 624
c) Hendek savaşı 627
d) Uhud savaşı 625
e) Peygamberimizin hicreti 632
22.Hz. Hamza hangi savaşta şehit olmuştur?
a) Bedir
b) Uhud
c) Mu'te
d) Hendek
e) Tebuk
23.Aşağıdakilerden hangisi Hicretin önemini anlatan bir cümle değildir ?
a) Müslümanlar hicretle müşriklerin zulüm ve işkencelerinden kurtulmuştur.
b) Hicret miladi 622 tarihinde gerçekleşmiştir.
c) Hicretin Müslümanlar için taşıdığı değerden dolayı İslami takvimin başlangıcı sayılmıştır.
d) Hicret etmek Peygamberimize bağlılığın bir göstergesi kabul edilmiştir.
e) Müslümanlar için Medine'de bir İslam devleti kurmanın yolu açılmıştır.
24.İnsan veya hayvanın içtikten sonra geriye bıraktığı suya ne denir?
A) Müsta’mel
B) Akar
C) Mutlak
D) Mukayyed
E) Artık
25.Âlimlerin çoğuna ve kıraat imamlarına göre, namaz dışında kıraatten önce eûzü besmele çekmenin hükmü nedir?
a) Mendûp.
b) Müstehab
c) Vâcip.
d) Sünnet.
e) farz
26. Kur’an parça parça müneccemen indirilmiştir. Bu sebepten bu manaya işareten Kur’an’a bu isim verilmiştir. Bahsi geçen Kur’an’ın ismi aşağıdakilerden hangisidir ?
a.Kur’an
b.Tenzil
c.Furkan
d.El-Kitab
e.Zikir
27.Hızlı ve gizli bildirim işaret fısıldamak telkin vesvese, hareket tarzlarını bildirmek gibi kelime manaları olan, Allahın insanlara ulaştırmak istediği emir yasak ve haberleri vasıtalı veya vasıtasız tarzda hızlı ve gizli bir yolla peygamberine iletmesi ve Allahın peygamberleri aracılığıyla insanlara mesaj iletmesi şeklinde tanımı yapılan aşağıdakilerden hangisidir ?
a.Kur’an
b.Vahiy
c.Te’vil
d.Hadis
e.İletişim
28-Aşağıdakilerden hangisi Kuran üslubunun özellikleri arasında değildir?
A) Aynı anda farklı seviyelere hitap etmemesi
B)Kuranın ses nizamından ve lügavi güzelliklerinden kaynaklanan eşsiz bir ahenge sahip olması.
C) Ayetlerde mana ve lafız dengesinin bulunması.
D) Mevcut edebi türlerden farklı olması
E) Edebi türlerin hepsinde mükemmel oluşu.e-Aynı anda farklı seviyelere hitap etmesi.
29-Tek vaz ile bir tek manayı ifade etmek üzere konulmuş bulunan ve muayyen bir miktarla sınırlı olmaksızın bu mananın kendisinde gerçekleştirdiği bütün fertleri kapsayan lafızlara ne denir?
A)Husus
B)Umum
C)İcaz
D)Vucuh
E)Nezair
30-Aynı şekilde söylenen ve yazılan fakat farklı anlamlara gelen sözcüklere ne denir?
A)Nezair
B)İcaz
C)Vücuh
D)Umum
E)Husus
31.Temiz sayılan şeylerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Boynuz, kemik, tüy, diş temizdir.
B) Domuz hariç deri tabaklanınca temiz olur
C) Eti yenen hayvanların, salyaları temizdir
D) Vücut ve elbiseye sıçrayan idrar serpintileri, sokaklarda yürürken sıçrayan çamur parçaları, sinek ve benzeri haşerattan bulaşan pislikler, necis maddelerin buhar ve tozu yollarda çamurdan elbiseye sıçrayan şeyler temiz kabul edilmiştir.
E) Kedinin salyası ve artığı temizdir.
32.Aşağıdakilerden hangisi Teyemmümün farzlarındandır?
A) Elleri toprağa vurduğunda ileri geri hareket ettirmek
B) Muvalaat
C) Tertib
D) Besmele
E) Niyet
33.Aşağıdakilerden hangisi ile zekât borcu edâ edilmiş olmaz?
A) Zekâtla mükellef kişi, niyet ederek fakir kimseyi yedirmesi durumu.
B) Zekât vermekle sorumlu kişinin, niyet etmeden zekât borcunu vermesi ve henüz mal fakirin elindeyken niyet etmesi durumu.
C) Mükellef kişinin zekâtını, yoksul ve âcizlere bakmak için oluşturulan kurumlara vermesi durumu.
D)Zekât borcunu parça parça ödeyecek kimsenin sadece bir kez niyet etmesi durumu.
34.Abdestte ayakların mesh edilmesinin farz olduğunu söyleyen mezhep hangisidir?
A) Hanefi
B) Şafi
C) Maliki
D) Hanbeli
E) Ca‘ferî
35-Aşağıdakilerden hangisi Budist anlayışın bir parçası değildir?
A) Buda'nın tanrı hakkında ki düşünceleri açık değildir
B) İnsanın acı ve ıstıraplarından kurtularak Nirvana'ya ulaşmasını hedefler
C) Budizm tanrıyla ilgilenmemektedir
D) Alemin yaratılışı Budizm'de çok önemlidir
E) Nirvana'ya ulaşmak için sekiz kademeli yol tamamlanmalıdır
36-Budizme göre Nirvana'ya kimler ulaşabilir?
A) Tanrıya bağlı olan herkes
B) Budaya gönülden bağlı olanlar
C) Kutsal nehirde yıkananlar
D) Bekar rahipler
E) Vakitlerini ibadet ve meditasyonda geçiren keşişler
37.Senede dahil bir ravinin ismini atlayarak orada öyle biri yokmuş izlenimi verecek şekilde senedi rivayet etmeye hadis usulünde tedlis denir.
Buna göre sika raviler arasındaki zayıf bir raviyi atlayarak hep sikadan rivayet edilmiş izlenimini verecek şekilde hadisin rivayet edilmesine ne isim verilir?
A.Tesviye Tedlisi
B.Şüyuh Tedlisi
C.İsnad Tedlisi
D.Ravi tedlisi
E.Metin tedlisi
38.Aşağıdakilerden hangisi zayıf ve mevzu sözlerle ilgili yazılmış eserlerden biri değildir?
A.İbnu’l Cevzi- el-Mevzuat
B.Mevsıli- el-Muğni
C.Suyuti- el-Leallu’l-Masnua
D.Şarani- el-Bedru’l-Münir
E.Şevkani- el-Fevaid
39.Aşağıdaki İslam âlimlerinden hangisinin hadis ıstılahında “sünen” olarak adlandırılan bir eseri yoktur?
A.Muhammed b. İsa b. Tirmizi
B.Abdurrezzak b. Hemmam
C.Ömer ed-Darekutni
D.Şuayb en-Nesai
E.Yezid el-Kazvini
40.Aşağıdakilerden hangisi Buhari’nin yazdığı eserlerden biri değildir?
A.Ed-Duafa
B.Edebü’l Müfred
C.Et-Tarihu’l-Kebir
D.Sünenü’l-Kübra
E.Et-Tarihu’s-Sağir
41.Buhari’nin meşhur eseri El-Camiu’s-Sahih’e yazmış olduğu ihtisar çalışması Ahmed Naim ve Kamil Miras tarafından Türkçe’ye tercüme edilmiş ve şerhi yapılmıştır. “et-Tecridu’s-Sarih” olarak bilinen bu eserin Müellifi aşağıdakilerden hangisidir?
A.Ez-Zebidi
B.Ayni
C.İbn Hacer
D.Kirmani
E.Kastallani
42.Aşağıdakilerden hangisi Kütüb-i Tis’a içerisinde kabul edilen eserlerden biri değildir?
A.İmam Malik Muvatta
B.Tirmizi-Sünen
C.En-Nesai-Sünen
D.Ahmed b. Hanbel-Müsned
E.El-Beyhaki- Sünen
43.Medine’ye ilk hicret eden sahabe aşağıdakilerden hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Hz. Ömer
B) Ebu Seleme bin Abdu’l-Esad
C) Hz.Osman
D) Bilal-i Habeşi
E) Habbab bin Eret
44.İlk Cuma camisinin yapıldığı ve ilk Cuma namazının kılındığı yer aşağıdakilerden hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Mekke
B) Medine
C) Ranuna vadisi
D) Habeşistan
E) Taif
45.İlk Cuma camisinin yapıldığı ve ilk Cuma namazının kılındığı yer aşağıdakilerden hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Mekke
B) Kuba
C) Medine
D) Habeşistan
E) Taif
46.İlk Cuma camisinin yapıldığı ve ilk Cuma namazının kılındığı yer aşağıdakilerden hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
A) Mekke
B) Medine
C) Beni Avf yurdu
D) Habeşistan
E) Taif
47.Hicrette Hz Ali Peygamberimiz ve Hz Ebu Bekir’e nerede yetişmiştir?
A) Mekke
B) Medine
C) Taif
D) Habeşistan
E) Kuba
48.Vahiy kelimesi Kur’an’da farklı anlamlarda kullanılmıştır. Kur’an’da zikredilmeyen anlamı aşağıdakilerden hangisidir ?
a.Allahın insana vahyetmesi
b.Meleklere Allahın vahyetmesi
c.Allahın Bal arasına vahyetmesi
d.Musanın annesine Allahın vahyetmesi
e.İsanın havarilerine Allahın vahyetmesi
49.Aşağıdakilerden hangisi vahyin amaçlarından değildir?
a.Aklı selime davet
b.Heva ve hevesle mucadeleye davaet
c.Dünya ve ahiret mutluluğuna davet
d.Fert ve toplum tedrici bir tarzda yol göstermek
e.Dünya servetini elde etme garantisi verme
50.Kuran Kureyş lehçesiyle nazil olmakla birlikte diğer arap lehçelerinden gelen veya yabancı dillerden alınıp Arapçalaşan kelimelerde içermektedir.Bu bakımdan tefsir alanında Kuranda ki bu tür kelimelerin açıklamasını konu edinen ilim hangisidir?
A)Vucuh ve Nezair
B)Mübhematu’l Kur’an
C)Garibu’l Kur’an
D)Münasebetu’l Kur’an
E)Müşkili’l Kur’an
51.Aşağıdakilerden hangisi Kur’an da Arapçalaşan kelimeleri inceleyen eserlerden değildir?
A)Malik b.Enes-Tefsiru Garibil-Kuran
B)Kasım b.Sellam-Garibul Kuran
C)Suyuti –el- Itkan
D)Rağıb el Isfahani-el Müfredat fi
E)Muammer b.el Müsenna-Garibul Kuran
52.Aşağıdakilerden hangisi Kuranın i’caz olduğu yönlerden değildir?
A) Her yaşa hitap etmesi
B)Gaybi Haberler İçermesi
C)Nazım ve telif yönü
D)Dil ve üslub yönü
E)Beşeriyetin ihtiyacını karşılaması
53.Aşağıdakilerden hangisi nafile oruçlardan değildir?
A) Receb ve şaban ayında oruç tutmak
B) Savm-ı Davut
C) Zilhice ayının ik 9 günü
D) Hacda olanların 9. günü (arefe günü) oruç tutması
E) Aşure orucu Muharrem ayının 9.10.veya 11. gününde tutulan oruçlar 2 gün veya 3 gün
54.Aşağıdakilerden hangisi nafile oruçlardan değildir?
A) Receb ve şaban ayında oruç tutmak
B) Şafi mezhebine göre Şâban ayının ikinci yarısında oruç tutmak
C) Savm-ı Davut
D) Zilhice ayının ik 9 günü
E) Aşure orucu Muharrem ayının 9.10.veya 11. gününde tutulan oruçlar 2 gün veya 3 gün
55.Aşağıdakilerden hangisi mekruh oruçlardan değildir?
A) Sadece Cuma ve Cumartesi ve Pazar günü kaza ve adak orucu tutmak
B) Senenin bütün günlerini oruçlu geçirmek
C) Savm-ı visal tutmak
D) Kadınların kocalarından izin almadan nafile oruç tutmaları
E) Muharremin sadece 10. Gününde oruç tutmak
56.Aşağıdakilerden hangisi mekruh oruçlardan değildir?
A) Şek günü oruç tutmak
B) Ramazanı bir veya iki gün önceden oruç tutarak karşılamak
C) Hacıların "terviye" ve "arefe" günlerinde oruç tutmaları
D) Muharremin sadece 10. Gününde oruç tutmak
E) Eyyam-ı Bid de oruç tutmak
57.Aşağıdaki hangi şıkta haram oruçlar doğru verilmiştir?
A) Ramazan Bayramının 1. 2. ve 3. Günü-Kurban bayramının 1. 2. 3. ve 4. Günü
B) Ramazan Bayramının 1. Günü-Kurban bayramının 1. Günü
C) Ramazan Bayramının 1. Günü-Kurban bayramının 1. 2. 3. Ve 4. Günü
D) Ramazan Bayramının 1. 2. ve 3. Günü-Kurban bayramının 1. 2. Ve 3. Günü
E) Ramazan Bayramının 1. Günü-Kurban bayramının 1. 2. Ve 3. Günü
58.Aşağıdakilerden hangisi Hudeybiye Antlaşması’nın şartlarından değildir?
a) Kureyş’liler Müslümanlardan kendilerine gelenleri geri vermeyecekti.
b) İsteyen Kureyş' le isteyen Hz. Muhammed'le anlaşma yapabilecekti.
c) Müslümanlarla müşrikler arasında 10 yıllık bir barış olacaktı.
d) Müslümanlar velisinin izni olmadan İslam’a giren Kureyş’lileri geri vermeyeceklerdi.
e) Müslümanlar bu yıl umre yapmayıp gelecek yıl 3 gün 3 gece Mekke'de kalarak umre yapabileceklerdi
59.Aşağıdakilerden hangisi Peygamberimizin savaşları ile ilgili yanlış bir değerlendirmedir?
a) Bedir savaşında 1000 kişilik müşrik ordusuna 300 civarında Müslüman karşı koyarak 70 müşriki öldürüp 70'ini de esir aldılar.
b) Mekke 10.000 kişilik bir ordu ile kan dökülmeden “kalpler” fethedilerek alındı.
c) Hendek savaşı okçuların yerini terk etmesinden ötürü kaybedilmiştir.
d) Uhud savaşında Müslümanlar 700 kişiydi ve 70 şehit verildi.
e) Hudeybiye Antlaşması, zamanla Müslümanların lehine dönmüş, Mekke'nin fethine zemin hazırlamıştır.
60.Aşağıdaki isim ve onların sıfatlarına ait eşlemelerden hangisi yanlıştır?
a) Hz. Ali - Allah'ın Kılıcı
b) Hz. Hamza - Allah'ın Aslanı
c) Hz. Osman - Zi'n-Nureyn
d) Hz. Ebu Bekir - Sıddık
e) Hz. Ömer - Faruk
1:E 5:D 9: D 13:D 17:C
2:D 6:A 10:A 14:A 18:B
3:C 7:E 11:A 15:A 19:C
4:B 8:C 12:A 16:C 20:B
21:E 22:B 23:B 24:E 25:B
26:B 27:B 28:A 29:B 30:C
31:D 32:E 33:A 34:E 35:D
36:D 37:A 38:D 39:B 40:D
41:A 42:E 43:B 44:C 45:B
46:B 47:E 48:A 49:E 50:C
51:C 52:A 53:D 54:B 55:A
56:E 57:C 58:D 59:C 60:A
mehmet akif2 beğendi.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 21 Ocak 2017, 10:54   Mesaj No:3
Medineweb Site Yöneticisi
Abdulmelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Abdulmelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 1
Üyelik T.: 14 Haziran 2007
Arkadaşları:7
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Bitlis
Yaş:46
Mesaj: 2.809
Konular: 334
Beğenildi:776
Beğendi:149
Takdirleri:2264
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

MBSTS DENEME SINAVI
Soru 1
Aşağıdakilerden hangisi itikadi mezheplerden biridir?
A Hanefi
B Maturidiyye
C Şafi
D Caferi

Aşağıdakilerden hangisi itikadi mezheplerden biridir?
A Hanefi
B Maturidiyye
C Şafi
D Caferi
Soru 2
Aşağıdakilerden hangisi ameli mezheplerden biri değildir?
A Maliki
B Hanefi
C Şafii
D Eş’ari
Soru 3
-Maturidiyye mezhebinin mezhebinin kurucusu kimdir?
A Ebu Mansur Maturidi
B Sufyan servi maturidi
C Davudu Zahiri Maturidi
D Muhammed Raşit El Maturidi
Soru 5
Aşağıdakilerden hangisi vahyin çeşitlerinden biri değildir?
A Cebrail’in azıl suretinde vahiy getirmesi
B Perde arkasından peygamberimizin duyduğu sözler
C Allah’ın dilediklerini dilediği kulunun kalbine doğrudan doğruya çabuk bir şekilde yerleştirmesi
D Hiçbiri
Soru 6
Aşağıdakilerden hangisi miladi 325 yılında İznik’te toplanan ruhani meclis tarafından kabul edilen incillerden biri değildir?
A Luka
B Selkisolf
C Markas
D Matta
Soru 7
Resul kime denir?
A Kendisine kitap indirilen peygamber
B Kendilerinden önceki peygamberlere inen kitapları tebliğ edene
C Keramet gösteren velilere
D Alimlere
Soru 8
Aşağıdakilerden hangisi temiz suyun vasıflarından birisi değildir?
A Renk
B Koku
C Şekli
D Tad
Soru 9
İstinşak neye denir?
A Ağıza üç kez su çekmeye
B Buruna üç kez su çkmeye
C Kulakları meshetmeye
D Hiçbiri
Soru 10
Aşağıdakilerden hangisi abdestin çeşitlerinden biri değildir?
A Farz
B Vacip
C Mendup
D Sünnet
Aşağıdakilerden hangisi abdestin çeşitlerinden biri değildir?
A Farz
B Vacip
C Mendup
D Sünnet
Soru 11
Aşağıdakilerden hangisi abdesti bozmayan şeylerden birisidir?
A Ön ve arkadan sidik ve slik çıkması
B Gözlerden gülerken yaş gelmesi
C Ağız dolusu kusmak
D Vücudun herhangi bir yerinden kan ve irin çıkması
Soru 12
Ayağa giyilen mestlere mesh edilebilmesi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A Mestler deriden yapıldığı gibi çoraptan da yapılabilir
B Ayaklar yıkanarak,abdest alındıktan sonra mestler giyilmelidir
C Mestler bağsız olarak ayakta durabilecek kadar kalın olmalıdır
D Mestler ayakları topuklarıyla beraber örtmüş bulnmalıdır
Soru 13
Aşağıdakilerden hangisi teyemmümün şartlarından biri değildir?
A Niyet etmek
B Teyemmümde yüzü ve kolları kaplayacak şekilde mesh etmek
C Ayakları meshetmek
D Meshi elin tamamı veya çoğu ile yapmak
Soru 14
Aşağıdakilerden hangisi teyemmümü bozan şeylerden biri değildir?
A Abdesti bozan şeyler teyemmümü de bozar
B Teyemmüm yapmayı mubah kılan özrün ortadan kalkması
C Abdest ve gusül için yeterli suyun bulunması
D Kullanma imkanı olmayan suyun bulunması
Aşağıdakilerden hangisi teyemmümü bozan şeylerden biri değildir?
A Abdesti bozan şeyler teyemmümü de bozar
B Teyemmüm yapmayı mubah kılan özrün ortadan kalkması
C Abdest ve gusül için yeterli suyun bulunması
D Kullanma imkanı olmayan suyun bulunması
Soru 15
Aşağıdakilerden hangisi guslün sünnetlerinden biri değildir ?
A Besmele ile başlamak
B Niyet etmek
C Banyoda yıkanmak
D Suyu ilk döküşte bedeni ovmak
mehmet akif2 ve fatmabalci19 beğendiler.
__________________

Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
MBSTS Kuran ilimleri Soru Cevap/Medineweb Medineweb İmam-Hatip/Müezzin DHBT Sınavı 3 07 Ağustos 2018 01:04
MBSTS İçin İtikat Notları (soru cevap) Medineweb Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 1 25 Ocak 2017 19:40
2014 Yılı MBSTS soru ve cevap anahtarı umut628 Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 2 26 Mayıs 2014 23:54
MBSTS İçin SiyerNotları (soru cevap) Medineweb Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 2 26 Ağustos 2012 13:40
MBSTS Denemesi 3 Medineweb Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 0 12 Ağustos 2012 23:43

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb alemdarhost.com sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286