Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi:  08 Nisan 2009 (00:23), Konuya Son Cevap : 08 Nisan 2009 (00:23). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 08 Nisan 2009, 00:23   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:MERVE DEMİR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 5587
Üyelik T.: 05 Aralık 2008
Arkadaşları:14
Cinsiyet:
Memleket:İstanbul
Yaş:35
Mesaj: 2.537
Konular: 2038
Beğenildi:114
Beğendi:0
Takdirleri:270
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Genetik kopyalama hakkında genel bilgiler

Genetik kopyalama hakkında genel bilgiler

Genetik kopyalama, şekil itibariyle tek yumurta ikizine benzemektedir. Anne rahminde bir zigot, bölünmesinin ilk devrelerinde her hangi bir sebeple iki ayrı hücre oluşturursa, sonuçta aynı DNA'ya sahip iki ayrı canlı dünyaya gelir. Dünyaya gelen bu iki canlı birbirinin genetik kopyasıdır.
Sun’i klonlamada ise, dışarıdan müdahale ile DNA’sı, yani genetik özellikleri anne ya da baba ile aynı olan, bir fert ortaya çıkmaktadır. Klonlamayla dünyaya gelen canlı sadece fiziksel görünüş olarak genleri kullanılan canlıya benzer ve bu benzerlik tek yumurta ikizliğinde görülen benzerliktir. Doğan yeni birey ile genleri kullanılan birey tek yumurta ikizlerinde olduğu gibi düşünce ve ruh olarak tamamen farklı fertlerdir.
Normalde insanın her bir hücresinin çekirdeğindeki kromozom sayısı 46’dır. Yumurta ve spermde bunun yarısı kadardır.
Yani, 23 adettir. Üreme esnasında yumurta hücresi ile sperm birleşeceği için, kromozomların 23’ü anneden, 23’ü de babadan gelmekte ve döllenmiş yumurtada ve onun çoğalmasıyla teşekkül eden her bir hücrede kromozom sayısı 46 olarak sabit kalmaktadır. Kromozomlar DNA’ları, yani genleri taşıdığı için sayısı, şekli ve yapısı önemlidir.
Genetik kopyalamada, anneden yumurta hücresinin 23 kromozomlu çekirdeği çıkarılıp, bunun yerine 46 kromozomlu normal vücut hücresinin çekirdeği konur. Böylece döllenme olmadan yumurtadaki kromozom sayısı normal hücrenin kromozomuna ulaştırılmış olduğu için, bu yumurta hücresi döllenmiş gibi bölünmelerine devam ederek bebeğin teşekkülüne sebep olur.
İnsan yumurtasındaki ve spermindeki bu kromozomların yarıya inmesi kaidesi, bütün bitkiler ve hayvanlar âleminde aynıdır. Sadece, her canlının kromozom sayısı değişiktir. Yani bir hayvanın normal vücut hücresinde kromozom sayısı 40 ise, yumurtada ve sperminde bu sayı 20’şer olacaktır.
Materyalist ve pozitivist evrimciler, genetik kopyalama ile ortaya çıkan varlığın kendilerinin eseri olduğunu, Allah’ın kanunlarının dışında bir varlık elde ettiklerini iddia etmektedirler. Halbuki, varlıkların ortaya çıkmasındaki sebepleri de, onun sonucunu da yaratan Allah’tır. Bir başka ifade ile, sebeplere soru, sonucuna da o surunun cevabı diyebiliriz. Bu durumda; sual de cevap da Allah’tandır. Yani, sebebi de, onun sonucunu da yaratan Allah’tır. Anne ve baba soru, çocuk onun cevabıdır. Yani, anne ve baba sebep, çocuk sonuçtur. Sebep olan anne ve babayı da, onun sonucu olan çocuğu da yaratan Allah’tır.
Elma elde etmenin yolu, elma ağacı dikmektir. Ağaç dikmek soru, meyvesi ise onun cevabıdır. Burada, elmayı da, onun sonucu olan meyveyi de yaratan Allah’tır. Yani, soru da cevap da Allah’tandır. Burada Allah’ın külli iradesi, bizim cüz’i irademize tâbidir. Biz, cüz’i irademizle neyi talep edersek, Allah onun sebebini de sonucunu da yaratmaktadır.
Kiraz ağacından fındık elde etmeyi niyet ettiğimizi kabul edelim. Bunun için yapacağımız bütün fiiller onun takdiri iledir. Kolumuzun hareketi, aklımızın çalışması, hep O’nun verdiği hayat sayesindedir. Kiraz ağacındaki hayati faaliyetlerin devamı, aşının gelişip farklılaşması, tamamen Allah’ın ilmi ve iradesiyledir. Bunun sonucu da yine O’nun hükmüyledir. Hikmetine uygun ise, sualimize müspet cevap alırız, uygun değilse, ya da sebeplerde bir hata yapmış isek, cevap menfi olacaktır.
Sonuç olarak, bütün araştırma ve çalışmalar, birer soru, elde edilen sonuçlar da onun cevabıdır. Sebebi de, onun sonucunu da yaratan Allah’tır. Çünkü, bize hayat verip çalışmamızı sağlayan, ağacın hücrelerini büyüten, besinleri nakledip onlara hayat veren Allah’tır.
Prof. Dr. Adem Tatlı
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... Videolar/Slaytlar Medine-web 1 2743 23 Ağustos 2013 00:41
İran Emperyalizmi Makale ve Köşe Yazıları Medine-web 6 3334 26 Ocak 2013 22:53
gerekli gereksiz bir şiir.. Makale ve Köşe Yazıları MERVE DEMİR 0 3084 06 Aralık 2012 10:48
olmamış kayınbiradere mektup :) Komik Paylaşımlar Allahın kulu_ 10 6906 03 Kasım 2012 23:19
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür Makale ve Köşe Yazıları Esadullah 11 6352 02 Ekim 2012 21:16

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
ilitamlar hakkında genel bilgiler-medineweb makbergülü İlitam 3.sınıf Genel Paylaşımlar 403 17 Eylül 2018 20:03
Bakara Süresi Hakkında Genel Özet Bilgiler AlimOğlu Sorularla Sureleri Tanıyalım 0 11 Şubat 2016 22:41
Abdest hakkında genel bilgiler MERVE DEMİR Namaz-Abdest-Teyemmüm 26 23 Eylül 2009 21:57
Genel Kültürünüzü Geliştirecek Bilgiler MERVE DEMİR Soru Cevap Arşivi 1 07 Nisan 2009 09:36
Nesh Hakkında Genel Bilgiler NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 0 21 Mart 2009 13:10

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.