Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM DİNİ KONULAR.::. > Muhtelif Dini Konular > Soru Cevap Arşivi

Konu Kimliği: Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM,Açılış Tarihi:  13 Ocak 2008 (00:55), Konuya Son Cevap : 13 Ocak 2008 (00:55). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 13 Ocak 2008, 00:55   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
AŞK'ÜL İSLAM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AŞK'ÜL İSLAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38
Üyelik T.: 30Haziran 2007
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Yaş:43
Mesaj: 984
Konular: 245
Beğenildi:29
Beğendi:0
Takdirleri:146
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sorulara Cevaplar..

Sorulara Cevaplar..

Sormak İlmin Yarısıdır

Allah nedir? Yaratılış neden oldu? Resul nedir? Ben kimim? Neden yaratıldım? Nerden geldim? Neden Buradayım? Neden geri döneceğim?

Ana baslıklar halinde ve kısaca değinecek olursak eğer;

Allah kavramı isimlerle ve sekillerle ifade edilemez. Fakat O biz yaratılmışların sevisesinde 99 acık vasfı ve 1 de gizli vasfıyla bizim boyutumuza göre kendisini tanıtmıştır. Bu isimlerin hiç biri O değildir. Cunku O isimlere ve sekillere sığmaz. İnsanlar O'nu yanlıs yerlerde aramasınlar diye vasıflarını yaratmıstır. Bu vasıfların dısına cıkılmazsa O'nu farketmede ve bulmada sapma olmayacaktır. Biz O'nun ne oldugunu değil ne olmadıgını bilebiliriz. Çünkü O'nu anlamak için O'nun gibi olmak gerekir. Bu mümkün değildir. Çünkü O tektir. Ve sadece O vardır. Bizler ancak O'nu anlar gibi olabiliriz. Bu kıyasa örnek olarak sunu verebiliriz. İnsan'ın hayalinde düsündüğü bir varlığın İnsan'a ben seni görmek istiyorum talebinde bulunması ne anlam tasıyorsa; bizlerinde O'nu görme ve
anlama talebimiz benzer anlam tasımaktadır. Ancak 99 Esmasının sırlarına vakıf olunursa O bize işaret vereceğini taahhüt etmiştir.



Yaratılış Neden Oldu?

Allah bilinmeyen bir sır iken bilinmeyi diledi. Ve Esmaların Toplamı Olan varlıktan Kendini seyretmeyi diledi. O varlık İnsandır. Her İnsan Allah ın 99 esmasının farklı oranlardaki karısımlarından yaratıldı. 99 faktöriyel sayıda farklı fıtrat olustu bu sekilde. her bir fıtrattan Kendini ayrı ayrı seyretmek isteği ile kendi nurundan Nur'u Ahmediyeyi (yani Resul-baska değişle kendini yarattıgı kainatta temsil eden temsilci) ve bunların farklı farklı kombinasyonlarından da diğer yaratılmıslar yaratıldı. (Can,Cin,İns,Melek v.s.) Sonuc olarak Allah c.c. 'in yaratmaktaki amacı Kendini kendisinden seyretmektir.

Resul Nedir?

Resul olarak zikrettiğimiz mana kısaca sudur. Allah 'ın bilinme gayesine evsahipliği yapan gevhere resul diyoruz. Gevher Yaratılısın özündeki özdür. Yani Bizler ve Kainat O özden yaratıldık. Başka bir anlamda ise Yaratılışın sebebidir diyebiliriz. Zira kelime manası olarak Temsilci anlamını tasıyor. Oyle bir temsilci ki Kainat O'nun enerjisinden yaratılmıstır ve Ona karsı gelmek yaratılısa karsı gelmektir. Eğer ebedi olan hayata talip isek O'nu iyi anlamak gereklidir. O bize herseyi anlatıyor. Nasıl mı? Hem yasantısıyla hem de ahlakı ve ilmi ile. Hepimiz ilmimiz ısıgınca O'nu anlar gibi oluruz. O'nda kabolmadan gerceği göremeyeceğiz.


Ben Kimim?

Ben demekle bircok seyi ifade ediyor olabiliriz. Ben kelimesinin karsılıgında Adem,Ademoğlu,İnsan ya da Kamil insan dan bahsediyor olabiliriz.Niketim Allah Resulune gonderdiği kitapta bizler için kimi ayetlerde Ey İnsanlar!, kimi ayetlerde Ey Ademoğulları, kimi ayetlerde ise Adem olarak seslenmiştir. Herkes su 4 sorguda gercek kimliğini görebilir. Eğer ben Allah ın 99 vasfını kesfetme yolunda ve gercekleri arayan biri isem Ben Ademoğlu olmus olurum.Baska bir değişle Adem olma yolundayımdır.
Eğer ben Allah ın 99 vasfına nail isem o zaman Adem olmus olurum. Bu demektir ki ben gerceklerin hakkıyla farkındayımdır. Eğer ben Adem iken bana Kur an da verilmiş emirleri fiilen yerine getiriyorsam o zaman ben İnsan olmuş olurum. Hakkıyla farkında oldugum gercekleri uygulamak yükümlüğümün farkında olmus olurum. Eğer ben fiilen yerine getirdiğim emirleri yasıyor ve davranıslarımın temeli olarak alıyor ve uyguluyorsam o zaman ben Kamil insan olmus olurum. Resul bu alemde yani tek sprintli 3 boyutlu olan aleme insan olarak gelmiş ve neyin Resulluğunu yaptığını anlatmıştır. Bizlere saydıgım bu dört olusumdan birinde olmamızı ve nasıl olacagımızı öğretmiştir. Bunlardan hiçbirinde değilsek eğer o zaman yaratılışı yok sayanlardan yani kendine ve yaratılısa iman etmeyenlerden olmus oluruz ki o zaman bu olusumlara vadedilen meyvelerden tadamayacagız ve bile bile inkar etmenin bedelini ödeyeceğiz.


Yağmur
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi AŞK'ÜL İSLAM 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
İnsana Tapmanın Kuranı Kerimdeki Karşılığı Kur'ân-ı Kerim Genel Medineweb 1 2739 01 Ocak 2013 15:58
Muhammed ve İnançlılar / Röportaj Anket'ler-Röportaj'lar EyMeN&TaLhA 1 2643 02 Kasım 2010 00:14
Ebuzerr / (Ali Şeriati) Ashab-Kiram(r.a) Mihrinaz 5 4622 16 Temmuz 2010 00:33
BAKMAK YETMEZ.... Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler Mihrinaz 4 2115 24 Nisan 2010 14:15
İN'SANLARDAN... Serbest Kürsü Beytül Ahzan 3 2077 02 Mart 2010 21:27

Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Muzur Sorulara Evet-hayır-Belki mi? gün ışığı Forum Oyunları 20 03 Ekim 2023 15:51
Oruçla ilgili merak ettiğiniz sorulara cevaplar KuM TaNeSi Oruç-Ramazan 1 26 Mayıs 2017 19:52
KUR’AN’DA SUAL VE CEVAPLAR NUR Kur'ân-ı Kerim Genel 1 21 Aralık 2009 23:27
Namazda mezhep taklidi ile ilgili sorulara cevaplar MERVE DEMİR İslam/Dinler/Mezhepler 0 10 Nisan 2009 09:47
İLAHİYATÇI/ SORULARA CEVAPLAR AŞK'ÜL İSLAM Makale ve Köşe Yazıları 2 23 Şubat 2009 21:36

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.