Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Sorularla Sureleri Tanıyalım

Konu Kimliği: Konu Sahibi Allahın kulu_,Açılış Tarihi:  09 Mart 2014 (20:36), Konuya Son Cevap : 29 Şubat 2016 (04:24). Konuya 58 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı1Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 09 Mart 2014, 20:36   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

9 / TEVBE - 72Vaadallâhul mu’minîne vel
mu’minâti cennâtin tecrî min tahtihel enhâru hâlidîne fîhâ ve mesâkine
tayyibeten fî cennâti adn(adnin), ve rıdvânun minallâhi ekber(ekberu),
zâlike huvel fevzul azîm(azîmu).


Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara orada ebedî kalacakları,
altından ırmaklar akan cennetler vaadetti. Adn cennetlerinde güzel
meskenler (vardır). Ve (bunların) en büyüğü, Allah'tan bir rızadır
(Allah'ın razı olmasıdır). İşte o, fevz-ül azîmdir (en büyük
kurtuluştur).Bismillahirrahmanirrahim
Esselamu aleykum


Konu : Mümin Erkek Mümine Kadın ve Cennet

”Allah mümin erkeklere ve mümine kadınlara altlarından ırmaklar akan cennetler vaad buyurdu. Orada ebedi kalacaklardır. Hem de Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası ise hepsinden büyüktür. İşte asıl büyük kurtuluş da budur.” (Tevbe Sûresi 72. âyet)

Cennette Cennet ehli canlarının çektiği her türlü yiyeceği anında elde edecek. Ağacından kopan meyvenin yerine yenisi hemen oluşacak. Giymek istedikleri her türlü inci ve yakutlarla bezenmiş türlü ipeklerden yapılmış çekici güzellikteki elbiselere hemen sahip olacaklardır.

Cennette içmek için bal ırmakları süt ırmakları Cennet şarabı ırmakları ve tatlı su ırmakları vardır. Yeme ve içme sonucunda ne tükürme var ne sümkürme ne idrar ne tuvalet ihtiyacı olmayacak. Cennette yiyeceğimiz meyveler dünyadakilere benzeyecek fakat lezzeti bütünüyle farklı kıyas edilemeyecek derecede dünyada yediklerimizden daha çok lezzetli olacağı buyrulmaktadır.

Kuran’ı Kerimdeki âyeti kerime şöyledir :
“Ki bu şaraptan ne başları ağrıtılır ne de akılları giderilir. Beğendikleri meyveler canlarının çektiği kuş etleri iri gözlü huriler saklı inciler gibi yaptıklarına karşılık olarak verilir. Orada boş bir söz ve günaha sokan bir laf işitmezler.” (Vakıa süresi 19. âyetten 25. âyete kadar)

Peygamber efendimiz s.a.v.’in sahih hadisi şerifleri şöyledir :
“ Cennette kişi ağaçtan bir meyve koparırsa yerine hemen bir diğeri oluşur.” ( Faydul kadir hadis no 1976 )

“Cennet ehli (Cennet nimetlerinden) yerler veiçerler tükürmezler küçük su dökmezler büyük tuvalete çıkmazlar (sümükleri olmadığı için) sümkürmezler. Yalnız yemekten sonra karınları doyunca küçücük geğirirler. Bu küçücük geğirme misk kokar. Terleri de misk kokusu gibidir (bedenlerinin) terleri ile büyük ve küçük tuvalet ihtiyaçları da giderilir. Sizin nefes alıp verdiğiniz gibi yani hiç yorulmadan Allah’a tespih ve zikir ederler hamd ederler.” ( Faydul kadir hadis no 2228 )

Ayrıca Cennet ve güzellikleriyle ilgili Kuran’ı Kerimde 150’ye yakın âyeti kerime vardır.Yukarıda yapılan yorumlar ve tariflerin tamamı dünya ölçülerine göredir. Biz Cennetteki her türlü nimetin esas tadını inşa’Allah yedikten sonra ancak değerlendirebiliriz. İlâhi gücün ürettiği Cennetteki yiyecek ve içeceklerin tadı ve lezzetiyle dünya yiyecekleri arasında hiçbir şekilde orantı kuramayız.

Peygamber s.a.v. sahabeler ile birlikte otururken Cebrail a.s. önüne bir tabak Cennet üzümü koymuş. Peygamber s.a.v. eliyle yavaşça itelemiş bu olay birkaç kez tekrarlanmış sonra sahabeler sormuşlar. Nedir o olay ya rasulullah? Peygamber s.a.v. şöyle yanıtlamış: Canım çok üzüm çekmişti Cebrail bana bir tabak üzüm getirdi onu yemekten imtina ettim. Eğer yeseydim o tat ve lezzet bana dünya meyvelerinden hiç birini yedirtmezdi buyurmuştur.

“Benim Cennetteki havuzum çok büyüktür. Eşit kenarlara sahiptir. Suyu sütten daha beyazdır. Kokusu miskten daha güzeldir. Bardakları gökteki yıldızlar kadar çoktur. Ondan içen hiç susamaz.” ( Faydul kadir hadis no 3765)

Yukarıdaki 3765 nolu hadisi şerifte Peygamber s.a.v.’in Cennetteki havuzundan su içen hiç susamaz buyruğu vardır. Peki dünyamızda içildiğinde hiç susatmayan su var mıdır? Hayır yoktur. Sonuç olarak biz küçücük aklımızla Cennetin güzelliği ve içindekilerin zarafetini yiyeceklerinin tadını ve lezzetini idrak edecek kapasiteye sahip değiliz. Ancak gördükten sonra ve tattıktan sonra anlayabiliriz.

“ En az derecede Cennet ehline; seksen bin hademe yetmiş iki zevce inciden ve yakuttan döşenmiş Şamdan Yemen’e kadar yer istifadesine verilir.” ( Faydul kadir hadis no 324 )

Yukarıdaki 324 nolu Peygamber s.a.v.’in sahih hadisi şerifinde konu edilen zevceler yani dünya kadınları ve hurilerle ilgili açıklama şöyledir:

Yüce Allah’a ve Peygamber s.a.v.’e itaat ettikleri için Cenneti hak eden mümine kadınları Cenâbı Allah her türlü dünyevi duygulardan kıskançlıktan ve benzeri çirkin huylardan arındıracak tarif edilemeyen bir güzelliğe sahip olacaklardır..

Cennete eğer isterlerse dünyadaki kocalarına iade edileceklerdir. Hurilerden daha güzel olarak yaratılan o dünyalı kadınlar eşlerine ebedi bir hayat arkadaşı olacaklardır. Cenneti hak edem mümin erkekler ve mümine kadınlar sonsuza kadar sevdikleriyle birlikte Cennetten istifade edeceklerdir.

Âyeti kerime şöyle buyurmaktadır :
”Gerçekten biz hurileri yepyeni bir yaradılışla yarattık. Onları bâkireler kıldık. Eşlerine düşkün ve yaşıttırlar.” (Vakıa süresi 35. 36. 37. âyetler.)

Huriler ise Cenabı Allah’ın erkekler için Cennette özel yarattığı ve dünyalık kadınların emrine verdiği çok güzel Cennet kadınlarıdır. Birçok âyeti kerime onlardan bahsetmekte ve onları tarif etmektedir.

Cennette Müminler diledikleri her şeye sahip olacakları gibi hayal bile edemeyecekleri hasletlere kavuşacaklar. Cenabı Allah Cenneti mümin kullarını ödüllendirmek için özel olarak yaratmıştır.

”Cennette hiçbir gözün görmediği hiçbir kulağın işitmediği hiçbir kalbin hissetmediği güzellikler vardır.” (Faydul kadir hadis no 5920)

Cennetin nimetlerinden erkekler kadar kadınlar da istifade edecek bütün nimet ve ihsanlar her iki cinse de verilecektir. Hurilerden daha güzel yaratılan Cennet ehli dünya kadınları güzellikte o kadar ileride olacaklar ki bu kadınlar için hadisi şerif şöyle buyurmaktadır :

“ Eğer Cennet kadınlarından birisi yeryüzüne teşrif etse yeryüzü misk kokusu ile dolar onun parlaklığı da güneşin ve ayın ışığını yok eder.” ( Faydul kadir hadis no 7406 )

Yani güneşin ışığını kapatacak kadar parlaklığa ve cazibeye sahip olan bir kadının bundan daha güzel bir şeyi tahayyül etmesi mümkün değildir.

Ancak erkek olsun kadın olsun Yüce Allah’a ve Peygamber s.a.v.’e itaat etmedikleri için şeytana uyanlar onun kurduğu tuzaklara ve çukurlara düşerler. Yaptıklarına pişman olup Yüce Rabbimizden af ve mağfiret dilemezler aşağıdaki eylemler ile birlikte diğerlerini yapmaya devam ederler ise Cenneti hak edemezler.

“Şeytan kendilerine yaptıklarını süslü göstermiş de onları doğru yoldan alıkoymuştu.” (Neml sûresi 24.âyet)

İşte Kuran işte Cennet. İşte şeytan işte cehennem. Çünkü şeytanın adımlarını takip ve taklit edenler kısacık hayatın sonucunu hiç de güzel hazırlamış olmazlar.

Peygamber efendimiz s.a.v.’in diğer sahih hadisi şerifi ise şöyledir :
“Cennete baktım gördüm ki (Dünyada iken) çoğu fakir kimselerdi. Cehenneme baktım gördüm ki çoğu kadındı.” ( Faydul kadir hadis no 1117)

Yukarıdaki Peygamber s.a.v.’in sahih hadisi şerifindeki birinci bölümünü Allah c.c. hepimize nasip etsin. İkinci bölümü için Yüce Allah’ımdan niyaz ederim ki kadınlarımıza kızlarımıza hidayet versin de makyaj malzemelerini parfümlerini kendi evlerinde kocaları için kullansınlar. Bazıları da dışarıda dar pantolondan tayt’tan düşük kemer ile kasık bel göbek göstermekten mini etekten dar giysilerden estetiklerden botokslardan yapılmış saçlardan çıplak tenlerini teşhir etmekten çirkin deniz kıyafetlerinden ince naylon çoraplardan vaz geçerek kesin dönüş yapsınlar ki Cenabı Allah’ın rahmetine ve hidayetine erişsinler.

Diğer hadisi şerifi ise şöyle buyurmaktadır :
“İki sınıf ateş ehlini şu anda göremiyorum. Birincisi: Ellerinde inek kuyruğu gibi bir şey (sıyat) ile insanları dövenler. İkincisi: Giyinik fakat çıplak ve başlarını (Saçlarını) deve hörgücü gibi topuz yapmış eğri büğrü yürüyen kadınlar onlar Cennete giremeyecekler ve Cennetin kokusunu alamayacaklardır. Kaldı ki onun kokusu şu ve şu mesafeden alınır.” ( Faydul kadir hadis no 5045 )
Yukarıdaki hadisi şerifte şu ve şu sözleri Bazı görüşe göre beş yüz yıllık mesafe olarak kabul edilir.

“Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O çok bağışlayan çok esirgeyendir.” (Zümer sûresi 53. âyet)

“Ancak bundan sonra tövbe edip ıslah olanlar müstesnadır. Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve merhametlidir.” (Nur sûresi 5.âyet)

Evet gerçek olan şudur ki; kesin dönüş yaparak Yüce Allah’a ve Hz. Peygamber’e sığınarak itaat eden kadınları ve erkekleri Cenâbı Allah Cenneti ile ödüllendirecek ve onları orada her türlü dünyevi duygulardan ve kıskançlıklardan arındıracak içleri de dışları gibi güzel olacaktır.

Dolayısıyla Yüce Allah ne erkeğe ne de kadına zulüm etmez. İnsanlar kendi iradeleri ile kendi sonlarını hazırlarlar. Her insan dünyada iken Allah ve Peygamber yolunda mı yoksa Şeytanın yolunda mı? Sorusunun karşılığını ahirette mutlaka görecektir.

Ayeti kerime şöyle buyurmaktadır :
”Şüphesiz ki Allah insanlara hiçbir şey için zulmetmez. Fakat insanlar kendi kendilerine zulmederler.” (Yunus sûresi 44. âyet.)

Cenabı Allah müminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dünyanın ve ahiretin güzelliklerini nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v.’e Cennette komşu eylesin.

Sevgiler ve saygılar
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Allahın kulu_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Haftanın konusu:Şiddet neden artıyor? Hafta'nın Konusu gün ışığı 8 1316 25 Ağustos 2019 23:20
AÖF İlahiyat Arapça 2. Sınıf Vize Soruları – 2009 Arapça 4 Allahın kulu_ 3 1454 23 Ocak 2019 19:40
Sayı ve Temyiz soruları Arapça 4 Allahın kulu_ 0 2773 23 Ocak 2019 19:09
Arapça 3 dersleri Arapça 3 Allahın kulu_ 0 1060 03 Ocak 2019 12:34
Arapça 3 | Çıkmış Soru Çözümleri Arapça 3 Allahın kulu_ 2 1498 03 Ocak 2019 11:56

Alt 09 Mart 2014, 20:39   Mesaj No:2
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Sorularla Tevbe Süresini Öğrenelim.

bu konunuzun başlangıcı mı yoksa konuyu bu şekilde açacağımızımı anladınız düşünceli000


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]


ilgili bölümden konulara bakarsanız nasıl işleyeceğimizi öğrenirsiniz
Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mart 2014, 11:55   Mesaj No:3
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11841
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart Cevap: Sorularla Tevbe Süresini Öğrenelim.

sadece bir ayeti açıklanmış...galiba öyle sandı sevgili allahın kulu
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Alt 10 Mart 2014, 12:05   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Sorularla Tevbe Süresini Öğrenelim.

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sadece bir ayeti açıklanmış...galiba öyle sandı sevgili allahın kulu


geçen haftanın konusuna cevap yazmıştı ama incelemedimi acaba düşünceli000

bugün bekleyelim bi sorular gelmezse baksın hazırlansın biraz uzatırız tevbe suresini..bir hafta önceden nasıl olacağını yazdık ama görmemiş olabilir üyemiz..neyse hayırlsıı bakalım
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mart 2014, 09:37   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Medineweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Medineweb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13301
Üyelik T.: 04 Şubat 2011
Arkadaşları:6
Cinsiyet:erkek
Yaş:37
Mesaj: 4.833
Konular: 926
Beğenildi:339
Beğendi:0
Takdirleri:62
Takdir Et:
Standart Cevap: Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

Konuyu güncelliyorum. Allah ın kulu abla bi cevap bekliyoruz lütfen müsait olunca konuyla ilgilenin...
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mart 2014, 18:57   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

bu konumun başlangıcı elbette sorularımı hazırladım ama sorularım ve cevaplarım açıklamalı olacak sağ ol hocam ilgilendiğiniz için
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mart 2014, 19:00   Mesaj No:7
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

soru:1 beraet nedir?

Bir de müslümanlara zarar vermek, kâfirlik etmek ve müslümanların arasına ayrılık sokmakayetini tamamlayınız
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mart 2014, 19:03   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

şimdi yeryüzünde 4 ay dolaşın gezip seyahat ediniz cümlesini açıklayınız?
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mart 2014, 19:04   Mesaj No:9
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

hacı ekber günü nedir?
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Alt 11 Mart 2014, 19:06   Mesaj No:10
Medineweb Emekdarı
Allahın kulu_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Allahın kulu_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 33478
Üyelik T.: 09 Kasım 2013
Arkadaşları:29
Cinsiyet:
Memleket:sıratı mustakım
Yaş:48
Mesaj: 2.632
Konular: 164
Beğenildi:1153
Beğendi:1570
Takdirleri:5244
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tevbe Süresini Sorularla Tanıyalım

Peygamber efendimiz müşriklere nasıl davranmıştır?

"temeli takva üzere atılan mescid neresidir?
__________________

Vakit namazinizi kildiniz mi?
Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle:
Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
inşikak süresini tanıyalım.. Nesli_Nur Sorularla Sureleri Tanıyalım 7 09 Mayıs 2016 20:40
Tahrim Süresini Tanıyalım Nesli_Nur Sorularla Sureleri Tanıyalım 11 21 Nisan 2016 17:37
MÜMTAHİNE SÜRESiNi SORULARLA TANIYALIM bilinmez Sorularla Sureleri Tanıyalım 18 14 Nisan 2016 22:10
SAD SÜRESiNi SORULARLA TANIYALIM.... bilinmez Sorularla Sureleri Tanıyalım 24 25 Mart 2016 06:04
Hud süresini sorularla tanıyalım.... bilinmez Sorularla Sureleri Tanıyalım 32 04 Mart 2016 15:01

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.