Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Sorularla Sureleri Tanıyalım

Konu Bilgisi: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  02.Kasım.2015 (13:47), Konuya Son Cevap : 04.Haziran.2016 (19:57). Konuya 17 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.Kasım.2015, 13:22   Mesaj No:11
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:61
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:36
Mesajlar: 5.607
Konular: 260
Beğenildi:2423
Beğendi:1869
Takdirleri:1472817
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: KUREYŞ -MAUN ve KEVSER surelerini Sorularla Tanıyalım...

son sorular cevap bekliyor
sıra bekleyen sureler var.. Kafirun-Nasr-Tebbet..
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》
Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Kasım.2015, 14:13   Mesaj No:12
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.459
Konular: 453
Beğenildi:1451
Beğendi:772
Takdirleri:1445850
Takdir Et:
Standart Cevap: KUREYŞ -MAUN ve KEVSER surelerini Sorularla Tanıyalım...

Alıntı:
mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
11.Kureyş kabilesinin soyu kime dayanmaktadır?
a.hz.ismail
b.hz ishak
c.hz.isa
d.hiçbiri

a. Hz. İsmail

12.kureyş kabilesine emredilen nedir?

a.seyahat etmek
b.Allaha şükür ve ibadette bulunmak
c.yetimleri doyurmak
d.hiçbiri

b. Allah'a şükür ve ibadette bulunmak

106/KUREYŞ-3: Fel ya’budû rabbe hâzel beyt(beyti).

Artık bu Beyt'in (Kâbe'nin) Rabbine kul olsunlar.

106/KUREYŞ-4: Ellezî at’amehum min cûın ve âmenehum min havf(havfin).

O ki, onları açlıktan doyurdu ve onları korkudan emin kıldı.

13.Maun suresi kaç ayettir ve nerede inmiştir?

a.mekki-8
b.medeni-7
c.medeni-8
d.mekki-7

d. Mekki -7

14.maun suresi nüzul sırasına görehangi sureler arasında bulunmaktadır?

a.ihlas-abese
b.tekasür-ihlas
c.tekasür-kafirun
d.kafirun-abese

c. tekasür - kafirun

15.maun suresinin diğer adı nedir?

a. şifa suresi
b.din suresi
c.makbure suresi
d.hiçbiri

b. din suresi

16.aşağıdakilerden hangisi maun suresinin içeriğinden mesjlarından biri değildir?

a.ahiret inancı
b.namaz şuuru
c.yetim hakkı
d.orucun fazileti

hazırlayan:gökçen0421
d. orucun fazileti
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Kasım.2015, 15:14   Mesaj No:13
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:61
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:36
Mesajlar: 5.607
Konular: 260
Beğenildi:2423
Beğendi:1869
Takdirleri:1472817
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: KUREYŞ -MAUN ve KEVSER surelerini Sorularla Tanıyalım...

nurşen editörüm..hepsi doğru.
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》
Alıntı ile Cevapla
Alt 28.Nisan.2016, 09:37   Mesaj No:14
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:61
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:36
Mesajlar: 5.607
Konular: 260
Beğenildi:2423
Beğendi:1869
Takdirleri:1472817
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: KUREYŞ -MAUN ve KEVSER surelerini Sorularla Tanıyalım...

KUREYŞ -MAUN ve KEVSER SURESİ TOPLU SORU VE CEVAPLARI

1.Kevser suresi hangi dönem inmiştir ve kaç ayettir?

a.Mekki_3
b.Mekki-4
c.Medeni-4
d.Medeni-3

2.Kureyş suresinin ana konusu nedir?
a.nübüvvet
b.cihat
c.iman-ibdet
d.infak

3.Kureyş kabilesinin kışın ve yazın diledikleri beldelere seyahat etmeleri kolaylaştırıladı..ayetinde geçen beldeler neresidir?

a.şam-bağdat
b.şam-yemen
c.yemen-mısır
d.yemen-medine

4.Kureyş suresi nüzul sırasına göre hangi sureler arasındadır?

a.tin-karia
b.Hümeze -Tin
c.Alak-beyyine
d.Hümeze -kria

5.Çoğunluk müfesire göre,''kevser ''kelimesi ne anlama gelmektedir?

a.hz.fatıma anamız
b.cennette bir havuz
c.peygamberimizin ümmeti
d.zekat


6.''ebter''kelimesi ne anlama gelmektedir?

a.mahrum kalmış
b.soyu kesik
c.gümüş bardak
d.lanet edilmiş

7.Kevser suresinde,Şükür vazifesi olarak ,peygamberimizden ne istenmektedir?

a.oruç tutması
b.zekat vermesi
c.hacc görevini yerine getirmesi
dçnamaz kılması

8.Kevser suresi nüzul sırasına göre hangi sureler arasında bulunmaktadır?

a.adiyat-tekasür
b.tin-karia
c.inşirah-adiyat
d.tekasür-kafirun

9.kevser suresinin fasıla harfi hangisidir?
a.nun
b.mim
c.ra
d.sad

10.Kureyş suresinin muhtevası,hangi sure ile yakından alakalıdır?

a.fil suresi
b.tin suresi
c.nasr suresi
d.duha suresi

11.Kureyş kabilesinin soyu kime dayanmaktadır?
a.hz.ismail
b.hz ishak
c.hz.isa
d.hiçbiri

12.kureyş kabilesine emredilen nedir?

a.seyahat etmek
b.Allaha şükür ve ibadette bulunmak
c.yetimleri doyurmak
d.hiçbiri

13.Maun suresi kaç ayettir ve nerede inmiştir?

a.mekki-8
b.medeni-7
c.medeni-8
d.mekki-7

14.maun suresi nüzul sırasına görehangi sureler arasında bulunmaktadır?

a.ihlas-abese
b.tekasür-ihlas
c.tekasür-kafirun
d.kafirun-abese

15.maun suresinin diğer adı nedir?

a. şifa suresi
b.din suresi
c.makbure suresi
d.hiçbiri

16.aşağıdakilerden hangisi maun suresinin içeriğinden mesjlarından biri değildir?

a.ahiret inancı
b.namaz şuuru
c.yetim hakkı
d.orucun fazileti

CEVAPLAR
1.A
2.C
3.B
4.A
5.B
6.B
7.D
8.A
9.A
9.C
10.A
11.A
12.B
13.D
14.C
15.B
16.D
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》
Alıntı ile Cevapla
Alt 28.Nisan.2016, 09:38   Mesaj No:15
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:61
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:36
Mesajlar: 5.607
Konular: 260
Beğenildi:2423
Beğendi:1869
Takdirleri:1472817
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: KUREYŞ -MAUN ve KEVSER surelerini Sorularla Tanıyalım...

KUREYŞ -MAUN ve KEVSER sureleri incelenmiştir
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》
Alıntı ile Cevapla
Alt 02.Haziran.2016, 04:40   Mesaj No:16
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik tarihi: 27.Haziran.2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesajlar: 2.139
Konular: 285
Beğenildi:94
Beğendi:15
Takdirleri:475757
Takdir Et:
Standart

KUREYŞ SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Surede Allah ın kureyşlilere Kabeden dolayı emniyette olmayı bağışladığı ve bu sebebten dolayı Kureyşlilerin toplumsal bir statü kazandıklarını bunun için kabenin Rabbi içini doldurdukları putlar değil yalnızca Allah olduğu hatırlatılarak,kendilerine gelmeleri ve ahidlerine bağlı kalmaları gerektiği hatırlatılmıştır.

Bu günde Kabeden dolayı ordaki krallar zenginlik içinde yaşamalarına rağmen Allah ın düşmanlarıylada müttefik olmuş ve geçmişte nasıl ahidlerine bağlı kalmamışlarsa bu günde aynı şekilde kalmamışlar.
Mihrinaz Bu Mesajı beğendi.
__________________
Tağutları red edmeden ,Allah a iman,müslümanların değil,müşriklerin özelliklerindendir...
Alıntı ile Cevapla
Alt 02.Haziran.2016, 16:26   Mesaj No:17
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik tarihi: 27.Haziran.2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesajlar: 2.139
Konular: 285
Beğenildi:94
Beğendi:15
Takdirleri:475757
Takdir Et:
Standart

MAUN SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Surede , ahirete iman etmeyenin ahlakının ne kadar bozuk olduğunu açıklarken bu inkarlarının onlara getirdiği kafirlikten bahsediyor.
Daha sonra , zahiren Müslüman görünen münafıkların kalben ahireti inkar etmelerinden dolayı, yaptıklarının hesabını vereceklerini izah edilmiştir.
Farklı, iki tip insanın amel şeklinin vurgulanmasıda, insanın içinde ahiret inancı olmadan sağlam bir karakterinin olamayacağıdır.

Günümüzde insanların çarpık yaşantılarıda,sözleriyle ahirete inandık deyip sosyal hayat içerisine bu inandık demelerini indiremedikleri için aynı geçmiştekilerin durumuna düşüp, sağlam bir karakterlerede sahip olamıyorlar.Buda onların delhizlerde dolaşmalarına sebeb olabiliyor.

Örneğin kendi çevrenize bakıp omurgalı bir duruşa sahip kaç kişi sayabilirsiniz ?

Çoğumuz belki bu soruya; kocaman bir hiç diyebilecek duruma dahi gelinmiştir.Her kesin görünen ve görünmeyen bir yüzü yok mu? Bütün ilişkiler çıkar amaçlı değil mi ? çoğu zaman içinizden gelmesede gülümsenmiyecek yerde gülümser gibi davranılmıyor mu?ve bu soruları o kadar çok çoğalta bilirizki.....

İşte bunların asıl sebebi ; Kişinin ahirete inanıp inanmamasıyla alakalı, eğer kişi ahirete inanırsa attığı her adımı,alacağı her kararı ona göre düşünerek alır ve adımını öyle atar....
Mihrinaz Bu Mesajı beğendi.
__________________
Tağutları red edmeden ,Allah a iman,müslümanların değil,müşriklerin özelliklerindendir...
Alıntı ile Cevapla
Alt 04.Haziran.2016, 19:57   Mesaj No:18
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik tarihi: 27.Haziran.2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesajlar: 2.139
Konular: 285
Beğenildi:94
Beğendi:15
Takdirleri:475757
Takdir Et:
Standart

KEVSER SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Sure,cahili toplumun değer yargılarından biri olan soy,sopla övünme hastalığından bahseder.

Bu öyle bir hastalık ki kim kendine bu hastalığı bulaştırırsa kendi çocukları arasında ayırıma ve hatta erkek çocukla övünürken kız çocuğuylada utanç duyabilmektedir.

Günümüz kendini müslüman zanneden toplumdada buna çokça şahitlik etmekteyiz.Birinin çocuğu olduğunda ona erkek çocuğun oldu denince yüzünün aldığı mimikleri gayet heyecanlı ve mutlululuk gösterirken,kız çocuğun oldu denincede mimikleri hiçte erkek çocuk haberi aldığındaki gibi iç açıcı değildir.

İşte bu surede Rasulullahın düşmanlarıda,Rasulullahın peş peşe vefat eden çocuklarından dolayı soyunun kurduduğu zannı ile havalara uçarken kendilerinide bundan dolayı üstün görüyorlardı.

Tabiki şanı yüce alemlerin tek ilahı olan tek Allah,burdada o kafir müşrikleri bu öfke ve kinlerini boşa çıkararak,Rasuluna hiç kimsenin ulaşamayacağı KEVSER verdiğini ve asıl soyu kesik olanların Rasulunun izinde gitmeyerek ve buhal üzere ölecek olanlar olacağını beyan etmiştir.

Rasulunun izinde gidenler ve cahili değerlerden kendilerini içtinap ederek uzak duranlarında bu kevserden nasipleneceğini Rasulullah haber vermiştir.
Mihrinaz Bu Mesajı beğendi.
__________________
Tağutları red edmeden ,Allah a iman,müslümanların değil,müşriklerin özelliklerindendir...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Kafirun ve Nasr Surelerini Sorularla Tanıyalım Esma_Nur Sorularla Sureleri Tanıyalım 11 06.Haziran.2016 21:14
Duha-İnşirah ve Tin Surelerini Sorularla Tanıyalım Mihrinaz Sorularla Sureleri Tanıyalım 16 19.Mayıs.2016 12:40
ŞEMS ve LEYL Surelerini Sorularla Tanıyalım nurşen35 Sorularla Sureleri Tanıyalım 11 17.Mayıs.2016 15:47
FECR ve BELED Surelerini Sorularla Tanıyalım nurşen35 Sorularla Sureleri Tanıyalım 12 16.Mayıs.2016 05:02
A'la ve Gaşiye Surelerini Sorularla Tanıyalım FECR Sorularla Sureleri Tanıyalım 24 13.Mayıs.2016 15:29

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

Cami Donanımı Selem Sepetim  Camii Vakitmatik songulbalci.com



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258