Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler
Üyemiz Ol

Konu Kimliği: Konu Sahibi Hâdimul İslam,Açılış Tarihi:  Bugün (18:19), Konuya Son Cevap : Bugün (18:19). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt Bugün, 18:19   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1519
Beğenildi:13769
Beğendi:9889
Takdirleri:32849
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Fahiş Fiyat İddialarıyla Beyaz Et Sektörüne Soruşturma

Fahiş Fiyat İddialarıyla Beyaz Et Sektörüne Soruşturma

Beyaz et sektörüne 8 ilde operasyon: Şen Piliç, Banvit gibi 13 büyük şirkete denetim kayyımı atandı

Beyaz et sektöründe piyasa işleyişini bozduğu, haksız fiyat artışlarına ve tüketici mağduriyetine yol açtığı değerlendirilen eylemlere yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 32 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulandı.

13 ŞİRKETE DENETİM KAYYIMI
Soruşturma kapsamında 13 şirkete denetim kayyımı atandı.

Açıklamada, bu kararın temel gıda tedarik zincirinin kesintiye uğramaması ve ticari faaliyetlerin hukuka uygun, şeffaf ve denetlenebilir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Denetim kayyımı atanan şirketler şöyle:

Şenpiliç Gıda Sanayi A.Ş.

Orvital Organik Gıda Ürünleri ve Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti.

As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. A.Ş.

Bakpiliç Entegre Tavukçuluk Anonim Şirketi

Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi Anonim Şirketi

Bupiliç Entegre Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi

Ak Piliç Ticaret Limited Şirketi

Er Piliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş.

Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşletmeleri Sanayi Ticaret A.Ş.

Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi Anonim Şirketi

Ay-Pi Tavukçuluk Gıda-Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.

“TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNE ADİL ERİŞİM HASSASİYETİMİZ”

Paylaşımda, vatandaşların temel gıda ürünlerine adil, güvenli ve makul koşullarda ulaşabilmesinin en hassas konuların başında geldiği vurgulandı.

Açıklamada, tüketici haklarının korunması amacıyla Adalet, İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının koordinasyon ve eşgüdüm içinde hareket ettiği ifade edildi.

“SERBEST REKABET ORTAMINI İHLAL ETTİĞİ DEĞERLENDİRİLEN EYLEMLER”
Soruşturma kapsamında, serbest rekabet ortamını ihlal ederek fiyatları tüketici aleyhine yönlendirdiği değerlendirilen eylemlerin incelendiği belirtildi.

Bu çerçevede 32 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı, arama ve el koyma kararlarının da uygulandığı bildirildi.

“HİÇBİR USULSÜZLÜĞE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK”
Açıklamada, piyasa düzenini bozmaya yönelik girişimlere karşı hukuki sürecin kararlılıkla yürütüleceği belirtildi.

“Hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde; vatandaşlarımızın ekonomik haklarını zedeleyen, piyasa düzenini bozmaya teşebbüs eden ve haksız kazanç sağlamaya yönelik hiçbir usulsüzlüğe müsamaha gösterilmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

REKABET KURUMU, MASAK VE EMNİYET SÜRECE DAHİL
Operasyonun İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, Rekabet Kurumu, Piyasa Gözetimi ve Denetimi Genel Müdürlüğü ile MASAK yetkililerinin de sürece katkı sunduğu ifade edildi.

Soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü bildirildi

İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Fahiş Fiyat İddialarıyla Beyaz Et Sektörüne... Gündem/ Manşetler Hâdimul İslam 0 13 12Haziran 2026 18:19
Süresiz Nafaka Tartışmalarında Son Nokta Evlilik-Nikah Konuları Hâdimul İslam 0 13 12Haziran 2026 18:14
Kabirden Alınan Talimat ve Mezardan Yönetim Tevhid Ve Şirk Konuları Hâdimul İslam 2 71 08Haziran 2026 23:18
Kur'an'ın Diline ve Dünyasın Yolculuk En Çok Merak Edilen Sorular Hâdimul İslam 0 72 08Haziran 2026 23:09
Reha Muhtar Ölmüş Gündem/ Manşetler Esma_Nur 1 149 03Haziran 2026 16:16

Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir)