Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Sorularla Sureleri Tanıyalım

Konu Bilgisi: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  09.Kasım.2015 (07:54), Konuya Son Cevap : 07.Haziran.2016 (17:51). Konuya 7 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 09.Kasım.2015, 07:54   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 3.885
Konular: 443
Beğenildi:1178
Beğendi:2357
Takdirleri:790046
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım

LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım

1-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi doğru dur ?

a)Mushafta 112 nüzül sırası 25.sırada
b)Mushafta 111 nüzülde 21.sırada
c)Mushafta 113 nuzulde 24.sırada
d)Mushafta 110 nuzulde 19.sırada


2-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Sürenin bir ismi mesed’dir
b)Sürenin bir adı tebbet’tir.
c)Sürenin bir ismi son ayetinden alır.
d)Sürenin bir ismi hamaletel hatab’dır.

3-Leheb süresinde konu edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Alev babası
b)Abdul Uzza
c)Pazarlıkçı
d)Şair

4-Leheb süresinde ebu leheb için hangisi yanlıştır?

a)Nubuvetin 9.yılında peygamberimizi korumak için niyetlenmiştir.
b)Peygamberimizin doğumunda sevinçten cariye azat etmiştir.
c)Muaviyenin babası Ebu süfyanın damadıdır.
d)Bedirde öldürülmüştür.

5-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Resulullahın iki kızının kayın pederidir.
b)Resulullahın amcasıdır.
c)Resulullaha karısı ile birlikte kin beslemiştir.
d)Hicretten önce ölmüştür.

6-Leheb süresinde hamaletel hatab lakablı ebu leheb karısı için hangisi yanlıştır?
a)Ümmü cemil ebu lehebin karısıdır
b)Ebu süfyanın kız kardeşidir.
c)Hz hamzaya suikast tertip ettiren hınd onun görümcesidir.
d)Muaviyenin anası Hind’in kızkardeşidir.

7-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a)Bulaşıcı bir hastalıktan ölmüştür.
b)Bedirde öldürülmüştür.
c)Uhudda öldürülmüştür.
d)Mekkenin fethinde öldürülmüştür.

8-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Peygamberimize en çok eziyet eden kişidir.
b)Araplarda kabileciliği terk eden ilk kişidir.
c)Darunedve uyesidir.
d)Hz alinin babası Ebu talibin abisidir.

9-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Peygamberimizin komşusudur.
b)Kunyesi ebul utbe ‘dir
c)Adese hastalığından ölmüştür.
d)Hicretin 5.yılı ölmüştür.

10-Leheb süresinde aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Ebu lehep öldü, Fakat Ebu leheplik ölmedi,ebu leheplik yaşıyor
b)Sürede eleştirilen kişiden çok karekterdir.
c)Firavundan kurtulmak yetmez firavunluktan da kurtulmak lazım.
d)Ebu leheb ne olursa olsun peygamberin amcası olduğundan saygılı olmak lazım.

11-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Yuhh olsun
b)Eli Kurusun
c)Yazıklar olsun
d)Lanet olsun

12-Leheb süresinde “yeda” kelimesi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Gücü ve malı kurusun
b)İki eli kurusun
c)Sağlığı ve ahlaksızlığı kurusun
d)Asaleti ve nesli kurusun

13-Leheb süresinde Allah’la kavgalı olan “ebu leheb karekteri” için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Mal mülk çocuklar kafiri kurtaramaz
b)Kariyer karizma liderlik kurtaramaz
c)İman yoksa Salih amel işe yaramaz
d)Peygamberin amcası olması kurtuluşuna vesile olabilir.

14-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi ile bedua edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangi netice söylenemez?

a)Adese hastalığına maruz kalmıştır
b)Kazancı ve kendisi kurumuş yok olmuştur
c)Üzerine duvar yıkılmış gebermiştir.
d)Peygamberimizin doğumuna sevinip cariye azat ettiği için şefaat umulur.

15-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Bir peygambere yakınlık sizi kurtarmaz
b)bir salihe yakınlık sizi kurtarmaz, siz iyi olun.
c)Her koyun kendi bacağından asılır.
d)İyilerin kötülere şefaati her zaman mümkündür.

16-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
a)Herkes amelinin karşılığını görecektir.
b)Akrabalık bağlarından yola çıkarak Allah’ın elinden yakanızı kurtaracağınızı sanmayın
c)Peygamberin yakını dahi olsanız, eğer Allah ile aranız kesilmişse bu size hiçbir şey katmaz
d)Peygamber akrabası ne olursa olsun muteberdir cennetliktir.

17-Leheb süresinde ebu lehebin karısı için kullanılan “Fiy ciydiha hablün min mesed” ne anlama gelir?

a)onu cehenneme sürükleyip götürmek için boğazına takılan çelikten bir halat.
b)Pisliğin karısı pislik yoluna gitti
c)Karı koca daima ve her konuda bir olmalı
d)Asaleti pis olandan iyilik beklemek beyhudedir.

18-Hangi olayın üzerine bu sure nazil oldu?

a)Resullahın ebu lehebi islama davetmesi
b)Resullahın yoluna ayaklarına batsın diye diken dökmesi
c)Ebu lehebin her türlü örf adet ve gelenekeleri hiçe sayması
d)Resullullah amcası tarafından eziyet gördüğü için
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Medineweb Faideli Bilgiler Muhtelif Konular Esma_Nur 8 131 09.Mart.2017 14:58
Şehidimiz fethi sekinin anasına yaktiği ağit... Videolar/Slaytlar mehmet akif2 1 129 10.Ocak.2017 20:37
Halleyli Pasta Tatlılar Esma_Nur 0 199 22.Kasım.2016 16:25
Et Yemekleri Et Ve Sebze Yemekleri mehmet akif2 4 309 11.Kasım.2016 09:36
Çalışan Kadın Aforizmaları İslamda Kadın ve Erkek H_Ay 2 226 29.Ekim.2016 15:27

Alt 09.Kasım.2015, 14:20   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 6.341
Konular: 450
Beğenildi:1404
Beğendi:719
Takdirleri:1430481
Takdir Et:
Standart Cevap: LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi doğru dur ?

a)Mushafta 112 nüzül sırası 25.sırada
b)Mushafta 111 nüzülde 21.sırada
c)Mushafta 113 nuzulde 24.sırada
d)Mushafta 110 nuzulde 19.sırada

Tebbet suresi Mushafta 111. nüzülde 6. sure olması gerekir.
Başeditörüm bu soruyu tekrar kontrol eder misin.. Benim cevabımda yanlış olabilir..

2-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Sürenin bir ismi mesed’dir
b)Sürenin bir adı tebbet’tir.
c)Sürenin bir ismi son ayetinden alır.
d)Sürenin bir ismi hamaletel hatab’dır.

a) Sürenin bir ismi mesed'dir.

3-Leheb süresinde konu edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Alev babası
b)Abdul Uzza
c)Pazarlıkçı
d)Şair

d) Şair

4-Leheb süresinde ebu leheb için hangisi yanlıştır?

a)Nubuvetin 9.yılında peygamberimizi korumak için niyetlenmiştir.
b)Peygamberimizin doğumunda sevinçten cariye azat etmiştir.
c)Muaviyenin babası Ebu süfyanın damadıdır.
d)Bedirde öldürülmüştür.

d) Bedir'de öldürülmüştür

5-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Resulullahın iki kızının kayın pederidir.
b)Resulullahın amcasıdır.
c)Resulullaha karısı ile birlikte kin beslemiştir.
d)Hicretten önce ölmüştür.

d) Hicretten önce ölmüştür

6-Leheb süresinde hamaletel hatab lakablı ebu leheb karısı için hangisi yanlıştır?
a)Ümmü cemil ebu lehebin karısıdır
b)Ebu süfyanın kız kardeşidir.
c)Hz hamzaya suikast tertip ettiren hınd onun görümcesidir.
d)Muaviyenin anası Hind’in kızkardeşidir.

d) Muaviyenin anası Hind'in kızardeşi

7-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a)Bulaşıcı bir hastalıktan ölmüştür.
b)Bedirde öldürülmüştür.
c)Uhudda öldürülmüştür.
d)Mekkenin fethinde öldürülmüştür.

a) Bulaşıcı bir hastalıktan ölmüştür

8-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Peygamberimize en çok eziyet eden kişidir.
b)Araplarda kabileciliği terk eden ilk kişidir.
c)Darunedve uyesidir.
d)Hz alinin babası Ebu talibin abisidir.

b) Araplarda kabileciliği terk eden ilk kişidir

9-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Peygamberimizin komşusudur.
b)Kunyesi ebul utbe ‘dir
c)Adese hastalığından ölmüştür.
d)Hicretin 5.yılı ölmüştür.

c) Adese hastalığından ölmüştür

Ebu Leheb taun cinsi kara kızıl hastalığından helak olmuştur

10-Leheb süresinde aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Ebu lehep öldü, Fakat Ebu leheplik ölmedi,ebu leheplik yaşıyor
b)Sürede eleştirilen kişiden çok karekterdir.
c)Firavundan kurtulmak yetmez firavunluktan da kurtulmak lazım.
d)Ebu leheb ne olursa olsun peygamberin amcası olduğundan saygılı olmak lazım.

d) Ebu Leheb ne olursa olsun Peygamberin amcası olduğundan saygılı olmak lazım

11-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Yuhh olsun
b)Eli Kurusun
c)Yazıklar olsun
d)Lanet olsun

a) Yuhh olsun

12-Leheb süresinde “yeda” kelimesi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Gücü ve malı kurusun
b)İki eli kurusun
c)Sağlığı ve ahlaksızlığı kurusun
d)Asaleti ve nesli kurusun

a) Gücü ve malı kurusun

13-Leheb süresinde Allah’la kavgalı olan “ebu leheb karekteri” için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Mal mülk çocuklar kafiri kurtaramaz
b)Kariyer karizma liderlik kurtaramaz
c)İman yoksa Salih amel işe yaramaz
d)Peygamberin amcası olması kurtuluşuna vesile olabilir.

d) Peygamberin amcası olması kurtuluşuna vesile olabilir

14-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi ile bedua edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangi netice söylenemez?

a)Adese hastalığına maruz kalmıştır
b)Kazancı ve kendisi kurumuş yok olmuştur
c)Üzerine duvar yıkılmış gebermiştir.
d)Peygamberimizin doğumuna sevinip cariye azat ettiği için şefaat umulur.

a) Adese hastalığına maruz kalmıştır

15-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Bir peygambere yakınlık sizi kurtarmaz
b)bir salihe yakınlık sizi kurtarmaz, siz iyi olun.
c)Her koyun kendi bacağından asılır.
d)İyilerin kötülere şefaati her zaman mümkündür.

d) İyilerin kötülere şefaati herzaman mümkündür

16-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
a)Herkes amelinin karşılığını görecektir.
b)Akrabalık bağlarından yola çıkarak Allah’ın elinden yakanızı kurtaracağınızı sanmayın
c)Peygamberin yakını dahi olsanız, eğer Allah ile aranız kesilmişse bu size hiçbir şey katmaz
d)Peygamber akrabası ne olursa olsun muteberdir cennetliktir.

d) Peygamber akrabası ne olursa olsun muteberdir Cennetliktir

17-Leheb süresinde ebu lehebin karısı için kullanılan “Fiy ciydiha hablün min mesed” ne anlama gelir?

a)onu cehenneme sürükleyip götürmek için boğazına takılan çelikten bir halat.
b)Pisliğin karısı pislik yoluna gitti
c)Karı koca daima ve her konuda bir olmalı
d)Asaleti pis olandan iyilik beklemek beyhudedir.

a) onu cehenneme sürükleyip götürmek için boğazına takılan çelikten bir halat

18-Hangi olayın üzerine bu sure nazil oldu?

a)Resullahın ebu lehebi islama davetmesi
b)Resullahın yoluna ayaklarına batsın diye diken dökmesi
c)Ebu lehebin her türlü örf adet ve gelenekeleri hiçe sayması
d)Resullullah amcası tarafından eziyet gördüğü için
a) Resulullahın ebu lehebi İslama davet etmesi
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2015, 15:09   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 3.885
Konular: 443
Beğenildi:1178
Beğendi:2357
Takdirleri:790046
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım




1. 8. 9. 11.12.14.18. sorular hariç diğerleri doğru .
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2015, 18:11   Mesaj No:4
Medineweb Aktif Üyesi
AlimOğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:AlimOğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15399
Üyelik tarihi: 24.Aralık.2011
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesajlar: 209
Konular: 44
Beğenildi:130
Beğendi:32
Takdirleri:73619
Takdir Et:
Standart Cevap: LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım

1-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi doğru dur ?

a)Mushafta 112 nüzül sırası 25.sırada
b)Mushafta 111 nüzülde 21.sırada
c)Mushafta 113 nuzulde 24.sırada
d)Mushafta 110 nuzulde 19.sırada


2-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Sürenin bir ismi mesed’dir
b)Sürenin bir adı tebbet’tir.
c)Sürenin bir ismi son ayetinden alır.
d)Sürenin bir ismi hamaletel hatab’dır.

3-Leheb süresinde konu edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Alev babası
b)Abdul Uzza
c)Pazarlıkçı
d)Şair

4-Leheb süresinde ebu leheb için hangisi yanlıştır?

a)Nubuvetin 9.yılında peygamberimizi korumak için niyetlenmiştir.
b)Peygamberimizin doğumunda sevinçten cariye azat etmiştir.
c)Muaviyenin babası Ebu süfyanın damadıdır.
d)Bedirde öldürülmüştür.

5-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Resulullahın iki kızının kayın pederidir.
b)Resulullahın amcasıdır.
c)Resulullaha karısı ile birlikte kin beslemiştir.
d)Hicretten önce ölmüştür.

6-Leheb süresinde hamaletel hatab lakablı ebu leheb karısı için hangisi yanlıştır?
a)Ümmü cemil ebu lehebin karısıdır
b)Ebu süfyanın kız kardeşidir.
c)Hz hamzaya suikast tertip ettiren hınd onun görümcesidir.
d)Muaviyenin anası Hind’in kızkardeşidir.

7-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a)Bulaşıcı bir hastalıktan ölmüştür.
b)Bedirde öldürülmüştür.
c)Uhudda öldürülmüştür.
d)Mekkenin fethinde öldürülmüştür.

8-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Peygamberimize en çok eziyet eden kişidir.
b)Araplarda kabileciliği terk eden ilk kişidir.
c)Darunedve uyesidir.
d)Hz alinin babası Ebu talibin abisidir.

9-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Peygamberimizin komşusudur.
b)Kunyesi ebul utbe ‘dir
c)Adese hastalığından ölmüştür.
d)Hicretin 5.yılı ölmüştür.

10-Leheb süresinde aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Ebu lehep öldü, Fakat Ebu leheplik ölmedi,ebu leheplik yaşıyor
b)Sürede eleştirilen kişiden çok karekterdir.
c)Firavundan kurtulmak yetmez firavunluktan da kurtulmak lazım.
d)Ebu leheb ne olursa olsun peygamberin amcası olduğundan saygılı olmak lazım.

11-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Yuhh olsun
b)Eli Kurusun
c)Yazıklar olsun
d)Lanet olsun

12-Leheb süresinde “yeda” kelimesi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Gücü ve malı kurusun
b)İki eli kurusun
c)Sağlığı ve ahlaksızlığı kurusun
d)Asaleti ve nesli kurusun

13-Leheb süresinde Allah’la kavgalı olan “ebu leheb karekteri” için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Mal mülk çocuklar kafiri kurtaramaz
b)Kariyer karizma liderlik kurtaramaz
c)İman yoksa Salih amel işe yaramaz
d)Peygamberin amcası olması kurtuluşuna vesile olabilir.

14-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi ile bedua edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangi netice söylenemez?

a)Adese hastalığına maruz kalmıştır
b)Kazancı ve kendisi kurumuş yok olmuştur
c)Üzerine duvar yıkılmış gebermiştir.
d)Peygamberimizin doğumuna sevinip cariye azat ettiği için şefaat umulur.

15-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Bir peygambere yakınlık sizi kurtarmaz
b)bir salihe yakınlık sizi kurtarmaz, siz iyi olun.
c)Her koyun kendi bacağından asılır.
d)İyilerin kötülere şefaati her zaman mümkündür.

16-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
a)Herkes amelinin karşılığını görecektir.
b)Akrabalık bağlarından yola çıkarak Allah’ın elinden yakanızı kurtaracağınızı sanmayın
c)Peygamberin yakını dahi olsanız, eğer Allah ile aranız kesilmişse bu size hiçbir şey katmaz
d)Peygamber akrabası ne olursa olsun muteberdir cennetliktir.

17-Leheb süresinde ebu lehebin karısı için kullanılan “Fiy ciydiha hablün min mesed” ne anlama gelir?

a)onu cehenneme sürükleyip götürmek için boğazına takılan çelikten bir halat.
b)Pisliğin karısı pislik yoluna gitti
c)Karı koca daima ve her konuda bir olmalı
d)Asaleti pis olandan iyilik beklemek beyhudedir.

18-Hangi olayın üzerine bu sure nazil oldu?

a)Resullahın ebu lehebi islama davetmesi
b)Resullahın yoluna ayaklarına batsın diye diken dökmesi
c)Ebu lehebin her türlü örf adet ve gelenekeleri hiçe sayması
d)Resullullah amcası tarafından eziyet gördüğü için

BU SORUDA CEVAP İÇİN D OLMASI EN YAKIN İHTİMAL. B VE C ŞIKLARI CEVAP İÇİN MÜMKÜNDÜR.
Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2015, 18:21   Mesaj No:5
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 3.885
Konular: 443
Beğenildi:1178
Beğendi:2357
Takdirleri:790046
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım

18. soruda en kuvvetli cevap b. şıkkı idi
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 27.Kasım.2015, 09:16   Mesaj No:6
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:60
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:36
Mesajlar: 5.313
Konular: 231
Beğenildi:2119
Beğendi:1650
Takdirleri:1449323
Takdir Et:
Standart Cevap: LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım

LEHEB SURESİ TOPLU SORU VE CEVAPLARI

1-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi doğru dur ?

a)Mushafta 112 nüzül sırası 25.sırada
b)Mushafta 111 nüzülde 21.sırada
c)Mushafta 113 nuzulde 24.sırada
d)Mushafta 110 nuzulde 19.sırada


2-Leheb süresi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Sürenin bir ismi mesed’dir
b)Sürenin bir adı tebbet’tir.
c)Sürenin bir ismi son ayetinden alır.
d)Sürenin bir ismi hamaletel hatab’dır.

3-Leheb süresinde konu edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Alev babası
b)Abdul Uzza
c)Pazarlıkçı
d)Şair

4-Leheb süresinde ebu leheb için hangisi yanlıştır?

a)Nubuvetin 9.yılında peygamberimizi korumak için niyetlenmiştir.
b)Bedirde öldürülmüştür.
c)Peygamberimizin doğumunda sevinçten cariye azat etmiştir.
d)Muaviyenin babası Ebu süfyanın damadıdır.


5-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Resulullahın iki kızının kayın pederidir.
b)Resulullahın amcasıdır.
c)Resulullaha karısı ile birlikte kin beslemiştir.
d)Hicretten önce ölmüştür.

6-Leheb süresinde hamaletel hatab lakablı ebu leheb karısı için hangisi yanlıştır?
a)Ümmü cemil ebu lehebin karısıdır
b)Ebu süfyanın kız kardeşidir.
c)Hz hamzaya suikast tertip ettiren hınd onun görümcesidir.
d)Muaviyenin anası Hind’in kızkardeşidir.

7-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
a)Bulaşıcı bir hastalıktan ölmüştür.
b)Bedirde öldürülmüştür.
c)Uhudda öldürülmüştür.
d)Mekkenin fethinde öldürülmüştür.

8-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
a)Peygamberimize en çok eziyet eden kişidir.
b)Araplarda kabileciliği terk eden ilk kişidir.
c)Darunedve uyesidir.
d)Hz alinin babası Ebu talibin abisidir.

9-Leheb süresinde ebu leheb için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)Peygamberimizin komşusudur.
b)Kunyesi ebul utbe ‘dir
c)Adese hastalığından ölmüştür.
d)Hicretin 5.yılı ölmüştür.

10-Leheb süresinde aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Ebu lehep öldü, Fakat Ebu leheplik ölmedi,ebu leheplik yaşıyor
b)Sürede eleştirilen kişiden çok karekterdir.
c)Firavundan kurtulmak yetmez firavunluktan da kurtulmak lazım.
d)Ebu leheb ne olursa olsun peygamberin amcası olduğundan saygılı olmak lazım.

11-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Yuhh olsun
b)Eli Kurusun
c)Lanet olsun
d)Yazıklar olsun

12-Leheb süresinde “yeda” kelimesi için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Gücü ve malı kurusun
b)İki eli kurusun
c)Sağlığı ve ahlaksızlığı kurusun
d)Asaleti ve nesli kurusun

13-Leheb süresinde Allah’la kavgalı olan “ebu leheb karekteri” için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Mal mülk çocuklar kafiri kurtaramaz
b)Kariyer karizma liderlik kurtaramaz
c)İman yoksa Salih amel işe yaramaz
d)Peygamberin amcası olması kurtuluşuna vesile olabilir.

14-Leheb süresinde “tebbet” kelimesi ile bedua edilen ebu leheb için aşağıdakilerden hangi netice söylenemez?

a)Adese hastalığına maruz kalmıştır
b)Peygamberimizin doğumuna sevinip cariye azat ettiği için şefaat umulur.
c)Kazancı ve kendisi kurumuş yok olmuştur
d)Üzerine duvar yıkılmış gebermiştir.


15-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Bir peygambere yakınlık sizi kurtarmaz
b)bir salihe yakınlık sizi kurtarmaz, siz iyi olun.
c)Her koyun kendi bacağından asılır.
d)İyilerin kötülere şefaati her zaman mümkündür.

16-Leheb süresinde “ebu leheb tipolojisi için” aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

a)Herkes amelinin karşılığını görecektir.
b)Akrabalık bağlarından yola çıkarak Allah’ın elinden yakanızı kurtaracağınızı sanmayın
c)Peygamberin yakını dahi olsanız, eğer Allah ile aranız kesilmişse bu size hiçbir şey katmaz
d)Peygamber akrabası ne olursa olsun muteberdir cennetliktir.

17-Leheb süresinde ebu lehebin karısı için kullanılan “Fiy ciydiha hablün min mesed” ne anlama gelir?

a)onu cehenneme sürükleyip götürmek için boğazına takılan çelikten bir halat.
b)Pisliğin karısı pislik yoluna gitti
c)Karı koca daima ve her konuda bir olmalı
d)Asaleti pis olandan iyilik beklemek beyhudedir.

18-Hangi olayın üzerine bu sure nazil oldu?

a)Resullahın ebu lehebi islama davetmesi
b)Resullahın yoluna ayaklarına batsın diye diken dökmesi
c)Ebu lehebin her türlü örf adet ve gelenekeleri hiçe sayması
d)Resullullah amcası tarafından eziyet gördüğü için

CEVAPLAR..
1.B
2.D
3.D
4.B
5.D
6.D
7.A
8.D
9.D
10.D
11.C
12.D
13.D
14.B
15.D
16.D
17.A
18.B


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________
"Bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi.."
Alıntı ile Cevapla
Alt 28.Nisan.2016, 09:48   Mesaj No:7
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:60
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:36
Mesajlar: 5.313
Konular: 231
Beğenildi:2119
Beğendi:1650
Takdirleri:1449323
Takdir Et:
Standart Cevap: LEHEB Suresini Sorular ile Tanıyalım

Tebbet (leheb) suresi incelenmiştir
__________________
"Bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi.."
Alıntı ile Cevapla
Alt 07.Haziran.2016, 17:51   Mesaj No:8
Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik tarihi: 27.Haziran.2011
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesajlar: 2.135
Konular: 285
Beğenildi:89
Beğendi:15
Takdirleri:470767
Takdir Et:
Standart

TEBBET SURESİ BİZE NE ANLATIYOR

Tebbet suresi inmeden önceye kadar özellikle Rasulullah ın müşrik akrabaları bir uzlaşma yolu bulacakları umuduyla her yola başvuruyorlardı.Taki bu sure ininceye kadar.Tebbet suresi indikten sonra müşrikler anladılarki Muhammed as en yakın akrabası dahi olsa hiç kimseyi kayırmayacaktır.

Surede en yakın akrabası dahi olsa, müslüman davetçilerin Allah ın ayetlerini eğip bükmeden,gizlemeden onlara içinde bulundukları hallerini bildirmeleri gerektiğini Rasulullah ın hayatında örnekleyerek verilmiştir.

Bu gün ise kendine müslüman diyenler en ufak bir mevki için her durumu caiz görerek ,bizzat kendileri müşrik,kafirlerle uzlaşma yolu arayıp dinlerini dünyaya kurban edebiliyorlar.
__________________
Tağutları red edmeden ,Allah a iman,müslümanların değil,müşriklerin özelliklerindendir...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Nuh suresini sorular ile tanıyalım. Yitiksevda Sorularla Sureleri Tanıyalım 20 26.Nisan.2016 03:54
Mülk suresini sorular ile tanıyalım. Yitiksevda Sorularla Sureleri Tanıyalım 12 22.Nisan.2016 15:41
Teğabün suresini tanıyalım gökçen0421 Sorularla Sureleri Tanıyalım 14 18.Nisan.2016 18:50
Fatır Suresini Sorular İle Tanıyalım. Yitiksevda Sorularla Sureleri Tanıyalım 15 22.Mart.2016 06:17
Nur suresini sorularla tanıyalım Tuba_ Sorularla Sureleri Tanıyalım 32 14.Mart.2016 06:40

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

Cami Donanımı Selem Sepetim  Camii Vakitmatik songulbalci.com



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258