Medineweb Forum/Huzur Adresi
Geri Git   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.KUR'ÂN-I KERİM.::. > Kurân-ı Kerîm > Sorularla Sureleri Tanıyalım

Konu Bilgisi: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi:  10.Kasım.2015 (10:26), Konuya Son Cevap : 06.Haziran.2016 (21:14). Konuya 11 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.Kasım.2015, 10:26   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 4.055
Konular: 452
Beğenildi:1508
Beğendi:2770
Takdirleri:983747
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Kafirun ve Nasr Surelerini Sorularla Tanıyalım

Kafirun ve Nasr Surelerini Sorularla Tanıyalım

1)Kafirun suresi nerede ve hangi sureden sonra nazil olmuşdur?

a)mekkede maun suresinden sonra
b)mekkede kevser suresinden sonra
c)medinede maun suresinden sonr
d)mekkede kevser suresinden sonra

2)kafirun suresinin iniş sebebi aşağıdadakilerden hangisidir?

a)inkarcılar
b)Ebu talib
c)putlar
b)müşriklerin malları

3)Kafirun suresi ile birlikde kulhuvallahu ehad suresine ne ad verilmişdir?

a)iki nur
b)iki ihlas
c)putlar
d)müşriklerin malları

4)Kafirun suresinin ilk adı aşağıdakilerden hangisidir?

a)kafirlerin suresi
b)ihlas suresi
c)kulyaeyyühel kafirun suresi
d)kureyş suresi

5)Kafirun suresinin ana fikriaşağıdakilerden hangisi değildir?

a)imanda pazarlık olmaz
b)pazarlıksız sonuca varılmaz
c)pazarlık olan yerde iman olmaz
d)kafirun suresi her zamanda yaşayanlar için bildiridir

6)kafirun suresi kaç kelimedir ve nüzülde kaçıncı sıradadır?

a)17. sıra 25 kelime
b)18. sıra28 kelime
c)109.sıra 28 kelime
d)28. sıra20 kelime

7) kafirun suresi Resulullahın yaşadığı hangi ilki temsil eder?

a)ilk daveti
b)yaşadığı ilk hezimet
c)ilk dönüm noktası
d) hepsi
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Esma_Nur 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Evde klima yapimi(kovalima) ☺ Videolar/Slaytlar Mihrinaz 1 68 27.Temmuz.2017 11:42
mescidi aksayı gördüm düşümde Videolar/Slaytlar Esma_Nur 0 63 25.Temmuz.2017 08:50
Enfes Bostana salatası Salatalar Esma_Nur 2 65 24.Temmuz.2017 12:48
AÖF'e sınavsız giriş müjdesi. İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar Esma_Nur 2 446 24.Temmuz.2017 09:58
Resullahın s.a.v 'ın tavsiyesi Hz.Muhammed(s.a.v) Esma_Nur 0 66 04.Temmuz.2017 19:49

Alt 10.Kasım.2015, 10:54   Mesaj No:2
Kur'ân Kürsüsü
Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik tarihi: 19.Ocak.2009
Arkadaşları:20
Cinsiyet:Erkek
Bulunduğu yer:ANKARA
Yaş:49
Mesajlar: 6.152
Konular: 472
Beğenildi:281
Beğendi:73
Takdirleri:518315
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafirun Suresini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1)Kafirun suresi nerede ve hangi sureden sonra nazil olmuşdur?

a)mekkede maun suresinden sonra
b)mekkede kevser suresinden sonra
c)medinede maun suresinden sonr
d)mekkede kevser suresinden sonra

2)kafirun suresinin iniş sebebi aşağıdadakilerden hangisidir?

a)inkarcılar
b)Ebu talib
c)putlar
b)müşriklerin malları

3)Kafirun suresi ile birlikde kulhuvallahu ehad suresine ne ad verilmişdir?

a)iki nur
b)iki ihlas
c)putlar
d)müşriklerin malları

4)Kafirun suresinin ilk adı aşağıdakilerden hangisidir?

a)kafirlerin suresi
b)ihlas suresi
c)kulyaeyyühel kafirun suresi
d)kureyş suresi

5)Kafirun suresinin ana fikriaşağıdakilerden hangisi değildir?

a)imanda pazarlık olmaz
b)pazarlıksız sonuca varılmaz
c)pazarlık olan yerde iman olmaz
d)kafirun suresi her zamanda yaşayanlar için bildiridir

6)kafirun suresi kaç kelimedir ve nüzülde kaçıncı sıradadır?

a)17. sıra 25 kelime
b)18. sıra28 kelime
c)109.sıra 28 kelime
d)28. sıra20 kelime

7) kafirun suresi Resulullahın yaşadığı hangi ilki temsil eder?

a)ilk daveti
b)yaşadığı ilk hezimet
c)ilk dönüm noktası
d) hepsi
C şıkkı
__________________
Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir
(Müslim)
Alıntı ile Cevapla
Alt 10.Kasım.2015, 11:14   Mesaj No:3
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 4.055
Konular: 452
Beğenildi:1508
Beğendi:2770
Takdirleri:983747
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Kafirun Suresini Sorularla Tanıyalım

__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Kasım.2015, 08:38   Mesaj No:4
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 4.055
Konular: 452
Beğenildi:1508
Beğendi:2770
Takdirleri:983747
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Nasr Suresini Sorularla Tanıyalım

1)Nasr suresi kaç ayettir ve bu sure ile aynı ayet sayısı olan kaç sure vardır?

a)üç ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde dört sure vardır.
b)üç ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde üç sure vardır
c)iki ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde üç sure vardır
d)dört ayettir kuranda bu sure ile birlikde dört sure vardır


2)Nasr suresi nerede nazil olmuşdur ve kaç kelimedir?

a)Mekkede nazil oldu kelime sayısı 26
b)Mekkede nazil oldu kelime sayısı24
c)Medinede nazil oldu kelime sayısı 26
d)Medinede nazil oldu kelime sayısı 29

3)Nasr suresinin konusu aşağıdakilerden hangisidir?
a)mucize ve fetih
b)övünme ve zafer
c)zafer ve fetih
d)uyarı ve zafer

3)Nasr suresi kuranın ................................denkdir buyurulmuşdur boşluğu aşağıdakilerden hangisi doldurur?
a)nasr suresi kuranın tümüne denkdir
b)nasr suresi kuranın yarısına denkdir
c)nasr suresi kuranın dörtte birine denkdir
d)nasr suresi kuranın son üç suresine denkdir

4) Nasr suresi nazil oldukdan sonra Resullulah ne kadar yaşamışdır?
a)üç ay
b)otuz gün
c)altmış gün
d)seksen gün

Nasr suresi hangi sureden sonra nazil oldu?

a)felak suresi suresi
b)nas suresi
c)tevbe suresi
d)maun suresi

5)Nasr suresine ayrıca ..... sureside denmişdir bu aşağıdakilerden hangisidir?
a)zafer suresi
b)fetih suresi
c)veda suresi
d)yardım suresi

6)Resullullah nasr suresıni okuyunca yanında ağlayan kimdi?
a)hz ömer
b)Abbas r.a
c)ibn abbas
d)ebu talib

7)Nasr suresi hangi günlerde nazil olmuşdur?
a)fetih günlerinde
b)zafer günlerinde
c)veda haccı günlerinde
d) yardıma ihtiyaç olan günlerde
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Kasım.2015, 11:26   Mesaj No:5
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Standart Cevap: Nasr Suresini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
1)Nasr suresi kaç ayettir ve bu sure ile aynı ayet sayısı olan kaç sure vardır?

a)üç ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde dört sure vardır.
b)üç ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde üç sure vardır
c)iki ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde üç sure vardır
d)dört ayettir kuranda bu sure ile birlikde dört sure vardır

b)üç ayettir Kur'anda nasr suresi ile birlikte üç sure vardır

2)Nasr suresi nerede nazil olmuşdur ve kaç kelimedir?

a)Mekkede nazil oldu kelime sayısı 26
b)Mekkede nazil oldu kelime sayısı24
c)Medinede nazil oldu kelime sayısı 26
d)Medinede nazil oldu kelime sayısı 29

d) Medine'de nazil oldu kelime sayısı 29

3)Nasr suresinin konusu aşağıdakilerden hangisidir?
a)mucize ve fetih
b)övünme ve zafer
c)zafer ve fetih
d)uyarı ve zafer

c) zafer ve fetih

3)Nasr suresi kuranın ................................denkdir buyurulmuşdur boşluğu aşağıdakilerden hangisi doldurur?
a)nasr suresi kuranın tümüne denkdir
b)nasr suresi kuranın yarısına denkdir
c)nasr suresi kuranın dörtte birine denkdir
d)nasr suresi kuranın son üç suresine denkdir

c) nasr suresi Kur'anın dörtte birine denktir

4) Nasr suresi nazil oldukdan sonra Resullulah ne kadar yaşamışdır?
a)üç ay
b)otuz gün
c)altmış gün
d)seksen gün

a) üç ay

Nasr suresi hangi sureden sonra nazil oldu?

a)felak suresi suresi
b)nas suresi
c)tevbe suresi
d)maun suresi

c) tevbe suresi

5)Nasr suresine ayrıca ..... sureside denmişdir bu aşağıdakilerden hangisidir?
a)zafer suresi
b)fetih suresi
c)veda suresi
d)yardım suresi

c) veda suresi

6)Resullullah nasr suresıni okuyunca yanında ağlayan kimdi?
a)hz ömer
b)Abbas r.a
c)ibn abbas
d)ebu talib

a) Hz. Ömer

7)Nasr suresi hangi günlerde nazil olmuşdur?
a)fetih günlerinde
b)zafer günlerinde
c)veda haccı günlerinde
d) yardıma ihtiyaç olan günlerde
c) veda haccı günlerinde
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Kasım.2015, 12:59   Mesaj No:6
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 4.055
Konular: 452
Beğenildi:1508
Beğendi:2770
Takdirleri:983747
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Nasr Suresini Sorularla Tanıyalım

ALLAH razı olsun... 4. soru ve 6. soru hariç hepsi doğru
nurşen35 Bu Mesajı beğendi.
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Kasım.2015, 15:27   Mesaj No:7
Medineweb EDİTÖRÜ
Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: nurşen35 isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik tarihi: 09.Şubat.2014
Arkadaşları:54
Cinsiyet:Bayan
Mesajlar: 7.270
Konular: 533
Beğenildi:2011
Beğendi:1307
Takdirleri:1632951
Takdir Et:
Standart Cevap: Nasr Suresini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster

4) Nasr suresi nazil oldukdan sonra Resullulah ne kadar yaşamışdır?
a)üç ay
b)otuz gün
c)altmış gün
d)seksen gün

B) otuz gün ( emin değilim başeditörüm)


6)Resullullah nasr suresıni okuyunca yanında ağlayan kimdi?
a)hz ömer
b)Abbas r.a
c)ibn abbas
d)ebu talib
b) Abbas r.a
__________________
O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR
Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Kasım.2015, 16:40   Mesaj No:8
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esma_Nur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik tarihi: 19.Ekim.2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:kadın
Bulunduğu yer:sivas/istanbul/
Mesajlar: 4.055
Konular: 452
Beğenildi:1508
Beğendi:2770
Takdirleri:983747
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Nasr Suresini Sorularla Tanıyalım

Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
b) Abbas r.a
doğru 4. soru c şıkkı
__________________
Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım...

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alıntı ile Cevapla
Alt 27.Kasım.2015, 09:28   Mesaj No:9
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:62
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:37
Mesajlar: 6.643
Konular: 336
Beğenildi:3697
Beğendi:2601
Takdirleri:1570399
Takdir Et:
Standart Cevap: Nasr Suresini Sorularla Tanıyalım

KAFİRUN VE NASR SURESİ TOPLU SORU VE CEVAPLARI

1)Kafirun suresi nerede ve hangi sureden sonra nazil olmuşdur?

a)mekkede maun suresinden sonra
b)mekkede kevser suresinden sonra
c)medinede maun suresinden sonr
d)mekkede kevser suresinden sonra

2)kafirun suresinin iniş sebebi aşağıdadakilerden hangisidir?

a)inkarcılar
b)Ebu talib
c)putlar
b)müşriklerin malları

3)Kafirun suresi ile birlikde kulhuvallahu ehad suresine ne ad verilmişdir?

a)iki nur
b)iki ihlas
c)putlar
d)müşriklerin malları

4)Kafirun suresinin ilk adı aşağıdakilerden hangisidir?

a)kafirlerin suresi
b)ihlas suresi
c)kulyaeyyühel kafirun suresi
d)kureyş suresi

5)Kafirun suresinin ana fikri aşağıdakilerden hangisi değildir?

a)imanda pazarlık olmaz
b)pazarlıksız sonuca varılmaz
c)pazarlık olan yerde iman olmaz
d)kafirun suresi her zamanda yaşayanlar için bildiridir

6)kafirun suresi kaç kelimedir ve nüzülde kaçıncı sıradadır?

a)17. sıra 25 kelime
b)18. sıra 28 kelime
c)109.sıra 28 kelime
d)28. sıra20 kelime

7) kafirun suresi Resulullahın yaşadığı hangi ilki temsil eder?

a)ilk daveti
b)yaşadığı ilk hezimet
c)ilk dönüm noktası
d) hepi


8.)Nasr suresi kaç ayettir ve bu sure ile aynı ayet sayısı olan kaç sure vardır?

a)üç ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde dört sure vardır.
b)üç ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde üç sure vardır
c)iki ayettir kuranda nasr suresi ile birlikde üç sure vardır
d)dört ayettir kuranda bu sure ile birlikde dört sure vardır

9)Nasr suresi nerede nazil olmuşdur ve kaç kelimedir?

a)Mekkede nazil oldu kelime sayısı 26
b)Mekkede nazil oldu kelime sayısı24
c)Medinede nazil oldu kelime sayısı 26
d)Medinede nazil oldu kelime sayısı 29

10)Nasr suresinin konusu aşağıdakilerden hangisidir?
a)mucize ve fetih
b)övünme ve zafer
c)zafer ve fetih
d)uyarı ve zafer

11)Nasr suresi kuranın ................................denkdir buyurulmuşdur boşluğu aşağıdakilerden hangisi doldurur?

a)nasr suresi kuranın dörtte birine denkdir
b)nasr suresi kuranın tümüne denkdir
c)nasr suresi kuranın yarısına denkdir
d)nasr suresi kuranın son üç suresine denkdir

12) Nasr suresi nazil oldukdan sonra Resullulah ne kadar yaşamışdır?
a)üç ay
b)otuz gün
c)altmış gün
d)seksen gün

13.Nasr suresi hangi sureden sonra nazil oldu?

a)felak suresi suresi
b)nas suresi
c)tevbe suresi
d)maun suresi

14.)Nasr suresine ayrıca ..... sureside denmişdir bu aşağıdakilerden hangisidir?
a)zafer suresi
b)fetih suresi
c)veda suresi
d)yardım suresi

15)Resullullah nasr suresıni okuyunca yanında ağlayan kimdi?
a)hz ömer
b)Abbas r.a
c)ibn abbas
d)ebu talib

16)Nasr suresi hangi günlerde nazil olmuşdur?
a)fetih günlerinde
b)zafer günlerinde
c)veda haccı günlerinde
d) yardıma ihtiyaç olan günlerde

CEVAPLAR..
1.A
2.A (3)
3.B
4.C
5.B
6.B
7.C
8.B
9.D
10.C
11.A
12.C
13.C
14.C
15.B
16.C


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Alt 28.Nisan.2016, 09:44   Mesaj No:10
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik tarihi: 15.Kasım.2011
Arkadaşları:62
Cinsiyet:bayan
Bulunduğu yer:Trabzon
Yaş:37
Mesajlar: 6.643
Konular: 336
Beğenildi:3697
Beğendi:2601
Takdirleri:1570399
Takdir Et:
Standart Cevap: Kafirun ve Nasr Surelerini Sorularla Tanıyalım

Kafirun ve Nasr Sureleri incelenmiştir
__________________

《 " Lâ Edrî " Nısfu'l-İlm 》

Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Ziyaretçi)
 
Seçenekler

Yukarıdaki Konu Başlığına Benzeyen,Medineweb'de Otomotik Bulunan 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
İHLAS-FELAK ve NAS Surelerini Sorularla Tanıyalım Mihrinaz Sorularla Sureleri Tanıyalım 14 10.Haziran.2016 16:50
Duha-İnşirah ve Tin Surelerini Sorularla Tanıyalım Mihrinaz Sorularla Sureleri Tanıyalım 16 19.Mayıs.2016 12:40
ŞEMS ve LEYL Surelerini Sorularla Tanıyalım nurşen35 Sorularla Sureleri Tanıyalım 11 17.Mayıs.2016 15:47
FECR ve BELED Surelerini Sorularla Tanıyalım nurşen35 Sorularla Sureleri Tanıyalım 12 16.Mayıs.2016 05:02
A'la ve Gaşiye Surelerini Sorularla Tanıyalım FECR Sorularla Sureleri Tanıyalım 24 13.Mayıs.2016 15:29

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

  Medineweb Ana Sayfasının en iyi Görüntüsü 1280*768 olarak ayarlıdır.

 Camii Vakitmatik



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266