|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 08 Mart 2020 (14:02), Konuya Son Cevap : 08 Mart 2020 (14:02). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Mart 2020, 14:02 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | KARAMEL Sos Tarifi (Nişastasız ve Kremasız)/Medineweb KARAMEL Sos Tarifi (Nişastasız ve Kremasız)/Medineweb [emoji419] 1.5 su bardağı şeker [emoji419] 1 yemek kaşığı tereyağ [emoji419] 1 şu bardağı süt Yapılışı: [emoji419]Yapışmaz bir tavaya şekeri alın. [emoji419]Önce orta ateşte kenarlarından erimeye başlayana kadar bu ayarda bekletin. [emoji419]Erimeyi gördüğünüz anda en düşük ayara alın ve tamamen erimesini bekleyin. [emoji419]Sakın harlı ateşte pişirmeyin şekeri birden yakıp tadını bozarsınız şekerleri karıştırarak erimesini sağlayın. [emoji419]Tamamen eriyen şekerlere bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. [emoji419]Ekledikten sonra hızlıca karıştırın. [emoji419]Tamamen eridikten sonra içerisine bir bardak sütü ekleyin. [emoji419]Şeker topaklanma yapacak bu esnada lütfen telaşlanmayın ısıyı aldıkça eriyecek. [emoji419]Sütü ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. [emoji419]Şekerler tamamen eriyip sıvı hal alana kadar karıştırın. [emoji419]Rengini açık isteyen, şeker kremayla birlikte eridikten sonra ocaktan alabilir fakat biraz daha koyu istiyorsanız bir miktar daha sütle kaynatabilirsiniz. [emoji419]Ayrıca sütü ekledikten sonra ne kadar kaynatırsanız hem rengi hem kıvamı daha koyu olacaktır. Şekerler eridikten sonra artık karameli ocaktan alabilirsiniz. [emoji122][emoji122] NOT:Karamel sos sıcakken akışkan dinlendikçe kıvamı oturan bir sostur. Deneyeceklere AFİYET OLSUN Karamel sos için püf noktalar [emoji625]Şekeri yakmamalısınız. İlk önce orta ateşte erimeye başladığında ise kısık ateşte pişirin. Harlı ateşte pişirirseniz şekerler yanabilir. [emoji625]Eğer sosunuzun rengi açık olsun istiyorsanız krema koyduktan sonra topaklanan şeker eridikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Eğer koyu olsun istiyorsanız krema ile beraber biraz daha kaynatmalısınız. Bu Karamel sosu ;[emoji116][emoji116] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kek ve tatlılarinizda da kullanabilirsiniz.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab | İslam/Dinler/Mezhepler | Kara Kartal | 1 | 80 | 09 Nisan 2024 00:40 |
Fakire Makarna Sadakası | Medineweb.net Videolar | Kara Kartal | 1 | 66 | 08 Nisan 2024 17:02 |
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe | İslami Haberler | Mihrinaz | 1 | 47 | 08 Nisan 2024 03:17 |
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa | Şiirler ve Şairler | Mihrinaz | 0 | 71 | 05 Nisan 2024 15:20 |
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 69 | 01 Nisan 2024 03:25 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Baklava tarifi-Medineweb Mutfağı | su damlası | Tatlılar | 4 | 30 Aralık 2021 16:19 |
Kola’daki karamel boyasında kanser riski var | EyMeN&TaLhA | Sağlık / Beslenme | 0 | 21 Şubat 2015 09:44 |
Medineweb'e Çiğ Köfte Tarifi | ali70 | Köfteler | 12 | 12 Kasım 2014 15:11 |
Kadayıflı Muhallebi Tarifi /medineweb mutfağı | aslıı | Tatlılar | 0 | 14 Nisan 2012 01:18 |
Medineweb Yuvalama Tarifi | talibetün | Köfteler | 0 | 27 Ocak 2012 23:10 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|