Medineweb Forum/Huzur Adresi
Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.İLAHİYAT-ÖNLİSANS -AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ.::. > 1.SINIF*Bahar Dönemi* > Temel Bilgi Teknolojileri 2

Konu Kimliği: Konu Sahibi EyMeN&TaLhA,Açılış Tarihi:  07 Ağustos 2014 (15:03), Konuya Son Cevap : 07 Ağustos 2014 (15:03). Konuya 0 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 07 Ağustos 2014, 15:03   Mesaj No:1
Medineweb Emekdarı
EyMeN&TaLhA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:37
Cinsiyet:
Mesaj: 3.592
Konular: 793
Beğenildi:100
Beğendi:30
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart TEB TEKNOLOJİLERİ-II / ARASINAV (deneme) Medineweb

TEB TEKNOLOJİLERİ-II / ARASINAV (deneme) Medineweb

1. Sunucu bilgisayarlardan bilgi alışverişi yapan bilgisayarlar aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?


A) Verici
B) Alıcı
C) Kullanıcı
D) İstemci
E) Yayıcı


2. Aşağıdakilerden hangisi işlemcinin temel öğele-rinden biri değildir?

A) Çekirdek
B) Kontrol birimi
C) Veri yolları
D) Ön bellek
E) Kullanıcı birimi


3. Verilerin kalıcı olarak saklandığı birime ne ad verilir?

A) Sabit disk
B) ROM bellek
C) Ana bellek
D) Harici bellek
E) Sanal disk


4. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın giriş birim-lerinden biri değildir?

A) Klavye
B) Mikrofon
C) Joystick
D) Hoparlör
E) Tarayıcı


5. DVD-ROM için en çok kullanılan kapasite ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?

A) 912 Mb
B) 4.7 Gb
C) 2.5 Gb
D) 721 Mb
E) 3.2 Gb


6. Aşağıdakilerden hangisi dijitalleşmenin hayatı-mıza ilişkin olarak artış sağladığı konulardan biri değildir?

A) Kültürün standartlaştırılması ve farklılaşması
B) Kültürün tek bir bütüne toplanması
C) Kültürel kolaj
D) Kültürün hızsal yaygınlaşması
E) Kültürün görselleşmesi





7. Aşağıdakilerden hangisi interneti diğer medya biçimlerinden farklılaştıran temel özelliklerden biri değildir?

A) Bilginin, üretildiği yerden bağımsız olarak küresel ölçekte dağıtımı ve yayılımı gerçekleşir.
B) Bilginin, doğrudan iletimi ve bunun sonucu olarak da haber üretim döngüsünün kısalması gerçekleşir.
C) İnternetin baskın yapısal özelliği olan interaktivite, noktadan noktaya, noktadan çoklu noktaya ve çoklu noktadan çoklu noktaya gibi haberleşme çeşitlerini destekler.
D) Dinamik, değişken, zaman ve mekânın kısıtlamalarını aşmaya meyilli olan hiper metin, klasik metnin durağan kavramının önüne geçer.
E) Üretim, dağıtım ve alım arasındaki sınırlar silikleşip nispeten pahalı olur.


8. Aşağıdakilerden hangisi toplumsal etkileri ba-kımından yeni iletişim teknolojilerinin ve iletişi-min yeni örgütlenme biçiminin özelliklerinden biri değildir?

A) Daha az “etkileşim”
B) Daha fazla “katılım”
C) Demokrasinin güçlendirilmesi
D) Katılım ve sanal katılım
E) Demokrasinin yaygınlaşması ve yaygınlaş-tırılması


9. Aşağıdakilerden hangisi online toplulukların özelliklerinden biri değildir?

A) Online toplulukların yapısı bire bir ilişkilerin yerine paylaşılan amaca yoğunlaşmaktadır.
B) Online topluluklar amaçları, kuralları ve yazışma ortamı bakımından diğer topluluklara göre daha belirgindirler.
C) Online topluluklar üyeleri arasında birincil ilişkiler söz konusudur.
D) Online topluluklar paylaşımın ve iş birliğinin gerektiği etkinlikler için etkindir.
E) Online topluluklar topyekûn eylem gerektiren etkinlikler açısından daha etkili çözümler üretirler.


10. I. Web günlükleri
II. Mikrobloglar III. Sosyal ağ siteleri ve grupları
Yukarıdakilerden hangileri iletişim merkezli sos-yal medya uygulamalarındandır?

A) I ve III
B) I ve II
C) Yalnız II
D) I, II ve III
E) Yalnız I




11. Aşağıdakilerden hangisi taşıyıcı formatlardan biri değildir?

A) Flash Video
B) MPEG-4
C) ASF
D) AVI
E) DivX


12. PDF dosya formatının ilk sürümü hangi yıl çıka-rılmıştır?

A) 1992
B) 1991
C) 1990
D) 1993
E) 1994


13. Kurum içinde kullanılan bilgi yönetim sistemleri olarak kullanılan bilişim sistemleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

A) Uzman programlama sistemleri
B) Veri madenciliği
C) Karar destek sistemleri
D) Bilgisayar destekli eğitim
E) Kurumsal kaynak planlaması sistemleri


14. Web tasarımı yapmaya yarayan işaretleme dili aşağıdakilerden hangisidir?

A) Dirac
B) HTML
C) VC-I
D) Podcast
E) CAD


15. Kişisel bilgi veri tabanları oluşturularak, bibliyografik bilgileri saklamaya, düzenlemeye, taramaya ve paylaşmaya olanak sağlayan ve makale yazım sürecinde 5000’in üzerinde farklı bibliyografya stili ile atıf, şekil ve referansları düzenlemeye yardımcı olan özel veri tabanı yazılımı aşağıdakilerden hangisidir?

A) PudMed
B) Microsoft Word
C) EndNote
D) PDF
E) Foxit reader


16. Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçlarından biri değildir?

A) Girdi çıktı program hileleri
B) Hesap ihlali
C) Kişisel verileri yaymak
D) Fiziksel bilgisayar sabotajı
E) Toplu e-posta gönderme




17. Bir bilgisayar sisteminin özel bir işlem veya görev yapmasını sağlayacak bir şekilde düzene konulmuş bilgisayar emir dizgesini ve bu emir dizgesinin oluşum ve gelişimini sağlayacak hazırlık çalışmalarını ifade eden kavram aşa-ğıdakilerden hangisidir?

A) Bilgisayar programı
B) İnternet hukuku
C) Bilişim
D) Ağ bağlantısı
E) Psişik veri


18. İnternetin ortaya çıkışı ve günümüzde geldiği nokta göz önüne alındığında internet üzerinde fikrî hak ihlallerinin yaşandığı görülmektedir. İnternetin baş döndürücü hızla gelişmesinin en büyük sorun-larından biri de fikrî haklar alanında yaşanan hak ihlalleri olmuştur.

Aşağıdakilerden hangisi bunun nedenlerinden biri değildir?

A) İnternet ortamında eserler son derece kolay çoğaltılabilmekte ve dağıtılabilmektedir.
B) Web sayfaları ya da içeriği ile ilgili korumanın sınırı tam olarak belirlenememektedir.
C) İnternet, etkileşimli yapısıyla ve sanal gerçeklik uygulamaları gibi teknolojik gelişmeler ile klasik eser tanımını zorlamaktadır.
D) İnternet’in hiçbir hukuki kişiliğe ya da kuruma ait olmayan bir yapıda bulunması bu şekilde yapılacak düzenlemeleri zorlaştırmaktadır.
E) İnternet üzerinden yapılan hak ihlali, ihlali yapanın tespiti ve bu ihlalin önlenmesi son derece kolaydır.




19. Hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağ-layan ya da işleten gerçek veya tüzel kişiler aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilir?

A) Ortam sağlayıcı
B) İçerik sağlayıcı
C) Yer sağlayıcı
D) Erişim sağlayıcı
E) Ağ sağlayıcı


20. Aşağıdakilerden hangisi erişimin engellenmesi kararının verilebileceği durumlardan biri değil-dir?

A) İntihara yönlendirme
B) Online TV yayını
C) Müstehcenlik

E) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlanması










CEVAP ANAHTARI

1D 11E
2E 12D
3A 13A
4D 14B
5B 15C
6B 16E
7E 17A
8A 18E
9C 19C
10D 20B


alıntıdır

memurlar.net

__________________

Geminin tek kaptanı vardır, gerisi mürettebat... Kalbinde tek sahibi vardır, gerisi teferruat...
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi EyMeN&TaLhA 'in açmış olduğu son 5 Konu Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 2507 14 Temmuz 2015 12:14
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 1868 14 Temmuz 2015 12:06
ATAUZEM 4.sınıf 2014 bahar dönemi bütünleme DİN... Erzurum Atatürk İlitam EyMeN&TaLhA 0 1977 14 Temmuz 2015 12:00
Ramazan-oruç ve çocuğa kazandırdıkları Çocuk ve Aile Sağlığı Allahın kulu_ 1 1397 14 Temmuz 2015 11:23
çocuk eğitiminde ceza hiç mi olmamalı? Çocuk ve Aile Sağlığı EyMeN&TaLhA 0 1096 14 Temmuz 2015 11:03

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Forum Ana Kategori Başlıkları

Cevaplar Son Mesajlar
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ-I-2017-18 g.d ara sınavı alperkara Temel Bilgi Teknolojileri 1 0 02 Aralık 2017 17:05
Yeterlilik Deneme Soruları-medineweb Mihrinaz Deneme Sınavlar/Paylaşımlar 0 05 Eylül 2017 19:32
100 soru ile mbsts deneme- Medineweb küskün Seviye Belirleme Sınavı-(MBSTS) 0 18 Ocak 2015 04:04
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II / ARASINAV (deneme) EyMeN&TaLhA İnkilap Tarihi 2 0 09 Ağustos 2014 02:09
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ (test) seb-i aruz Temel Bilgi Teknolojileri 1 1 21 Nisan 2013 19:19

Yeni Sayfa 1

www.medineweb.net Ana Sayfa

Tefekküre Davet Köşesi

Medineweb Sosyal Medya Guruplarımıza Katılın

facebookacebook   twitter Twitter   InstagramInstagram

Medineweb Alemdarhost sunucularında barındırılmaktadır.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284