Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2010, 17:34   Mesaj No:6

BEDİİ HAMİT

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Durumu:BEDİİ HAMİT isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 12750
Üyelik T.: 19 Eylül 2010
Arkadaşları:0
Konular: 20
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!

Sad 87: Bu Kur’an, âlemler için ancak bir öğüttür.” Bu, ancak alemler için bir zikirdir. «O Kur'ân, bütün âlemler için bir zikir, bir öğüttür.»

O halde cinler kurandaki bu tebliğ ve öğüdü öncelikle tevhit üzerine alacaklardır ki, onların içlerinde müşrikleri de, Allaha ve ahirete inanmayanları da var.

Kurandaki hükümlerin hepsi cinlerin uymak zorunda olduğu hükümler midir ?

Kurandaki hükümlerin hepsi cinlerin uymak zorunda olduğu hükümler değildir. Çünkü kurandaki hükümlerin pek büyük bir kısmı insanları ilgilendiren, insanların yaşantısı ile ilgili hükümlerdir, örneğin faiz ,içki, miras hükümleri , zina edene 100 sopa hükmü vs cinlere nasıl uygulanır ? Onların ise yaratılışca insandan çok farklı yaşantıları vardır.

Zariyat 56: Ve ben, cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

Ancak hem insanların ve hem de cinlerin Allaha karşı sorumlulukları vardır. Bu sorumluluk ile imtihan olunurlar. İmtihan ile ortak özellikleri var denilebilir ki, bunlar öncelikle Allaha kul olma, Allaha tevhitle ibadet etme, tevhitle iman, ahirete iman başlıcalarıdır.

Sonuç olarak , Cinlerinde resulleri vardır. Cinlere de tıpkı insanlar gibi kendi aralarından Allahın resulleri gelmiştir. Cinlere de insanlar gibi nelerden sakıncaklarını açıklayan bir kitap indirildiği ihtimal dışı değildir.

Cinlere gönderilen resuller cinlere nelerden sakıncaklarını Alllahın emirlerini tebliğ ederek bildirmişlerdir. ( Bakınız Enam 130 ayeti çok açık )

Peygamberimiz onların peygamberi değildir. Ancak Allahın davetçisi olarak onlara Allahın emriyle bir uyarıcıdır. Kuran ile uyarıcıdır. Peygamberimizi Allahın resulu olarak tanıyıp ona iman etmeleri cinlerin de imanın şartlarından biri olmaktadır.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
BEDİİ HAMİT